Ik vind een GOEDE erwtensoep héérlijk hoor, maar toch wel een beetje karig als kerstdiner.quote:Op zaterdag 18 maart 2017 17:21 schreef Hiddendoe het volgende:
[..]
Herinner me nu ook hoe wij vroeger Kerst vierden. Erwtensoep. En dat was je kerstdiner.
Misschien ook typisch Nederlands: Tijdens hoogtijdagen niet zelf de keuken induiken maar naar een restaurant gaan.
Heeft er misschien mee te maken dat in boerengebieden veel kunstgebitten waren (een keer een volledig kunstgebit op relatief jonge leeftijd spaart later duur gebitsonderhoud uit).quote:Op zaterdag 18 maart 2017 12:05 schreef MrSalazar het volgende:
[..]
Nee. Aardappels en groenten met een vork platdrukken zodat je het makkelijk kunt eten.
Wat is dit nou weer voor dubieuze verklaring?quote:Op zondag 19 maart 2017 06:15 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Heeft er misschien mee te maken dat in boerengebieden veel kunstgebitten waren (een keer een volledig kunstgebit op relatief jonge leeftijd spaart later duur gebitsonderhoud uit).
Mijn Nederlandse opa had op zijn 20ste al een kunstgebit.quote:Op zondag 19 maart 2017 12:04 schreef MCH het volgende:
[..]
Wat is dit nou weer voor dubieuze verklaring?
Dat geloof ik wel, je kan een ziekte krijgen en je tanden verliezen maar snap de link met boerengebieden niet.quote:Op zondag 19 maart 2017 12:27 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Mijn Nederlandse opa had op zijn 20ste al een kunstgebit.
Hij was ook een boer.quote:Op zondag 19 maart 2017 12:30 schreef MCH het volgende:
[..]
Dat geloof ik wel, je kan een ziekte krijgen en je tanden verliezen maar snap de link met boerengebieden niet.
In de rest van de wereld daarentegen was stand van de tandheelkundige zorg al reeds sinds de Prehistorie van zeer hoog niveau. Daar geen tandeloze prakpraktijken.quote:Op zondag 19 maart 2017 06:15 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Heeft er misschien mee te maken dat in boerengebieden veel kunstgebitten waren (een keer een volledig kunstgebit op relatief jonge leeftijd spaart later duur gebitsonderhoud uit).
Dit heb ik vroeger eens meegemaakt. Moest met mn vader mee bij mn oma eten. Dan dreef de jus en kleine stukjes broccoli nog door je vla. en dan nog een half uur uit de bijbel lezen. Klein trauma aan over gehouden.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 11:52 schreef Hiddendoe het volgende:
[..]
Nee, dat zie jij heel goed.
Eens, toen ik nog werkte, werd ik uitgenodigd door een collega die van boerenafkomst was, om te komen eten.
Leuk, ik kocht een mooie fles wijn en bloemen voor de gastvrouw (leuke vrouw overigens, die ik leerde kennen tijdens de personeelsfeesten) en op de afgesproken tijd bel ik aan.
Er was dus helemaal niks speciaals gedaan. We aten gewoon in de keuken en (horror) al het eten werd van hetzelfde bord gegeten. Eerst soep, daarna aardappels, groenten en vlees (tussen de soepresten) en als nagerecht chocoladevla met slagroom, ja ook op hetzelfde bord.
Naar de wijn werd niet omgekeken, we dronken water bij het eten.
De bloemen werden in de gootsteen gekwakt en dat was het.
Het meest bizarre: na het eten, zaten ze me gewoon de deur uit te kijken.
Met rijst en al die sauzen heb je dat ook niet nodig. Zo'n aardappel krijg je in z'n geheel niet naar binnen, een rijstkorrel of een stukje pasta wel. In die sauzen is het vaak al voorgeprakt.quote:Op zondag 19 maart 2017 15:35 schreef RobinOok het volgende:
[..]
In de rest van de wereld daarentegen was stand van de tandheelkundige zorg al reeds sinds de Prehistorie van zeer hoog niveau. Daar geen tandeloze prakpraktijken.
Nou, toen ik in Zweden mijn eerste stagedag tijdens mijn pauze in de supermarkt liep en niet zo snel wist wat ik moest nemen pakte ik maar roggebrood met kaas. Eenmaal in de keuken waar we gingen eten vroeg iemand wat ik had en toen ik het vertelde klonk er een "Ooooh" van medelijden.quote:Op zaterdag 18 maart 2017 11:57 schreef Vanyel het volgende:
Enorm verschil als je het mij vraagt. Een boterham kun je zo lekker maken als je zelf wil. Normaal eten door elkaar prakken is per definitie ranzig.
Collegas in Beieren en Zwitserland waren ook erg verbaasd daarover.quote:Op dinsdag 21 maart 2017 16:59 schreef megamandy het volgende:
[..]
Nou, toen ik in Zweden mijn eerste stagedag tijdens mijn pauze in de supermarkt liep en niet zo snel wist wat ik moest nemen pakte ik maar roggebrood met kaas. Eenmaal in de keuken waar we gingen eten vroeg iemand wat ik had en toen ik het vertelde klonk er een "Ooooh" van medelijden.
Ze konden er daar echt niet bij dat in Nederland het normaal is om belegd brood te eten tijdens je lunch.
Behalve als ze gerookte paling eten.quote:Op zondag 19 maart 2017 17:38 schreef habitue het volgende:
En ja nederlanders zijn OVER HET ALGEMEEN (voor de generalisatiehuillies onder ons) geen echte kluivers of van de graatjes. Vandaaar ook dat veel nederlanders niet verder komen dan een stuk zalmfilet of een bakje kibbeling.
Ik vond het wel grappig, ik wist dat ze in Zweden meestal warm eten tijdens de lunch maar om echt zo'n ooh the horen alsof ik heel zielig was had ik niet verwacht Het aanbod in de supermarkten is wel beter om bijvoorbeeld iedere dag een salade samen te stellen. Dus niet zo'n AH-maaltijdsalade maar een grote saladebar waar je warme en koude ingrediënten zelf kunt kiezen. En iedere donderdag kwam een restaurant uit de buurt een luxe catering verzorgenquote:Op dinsdag 21 maart 2017 17:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Collegas in Beieren en Zwitserland waren ook erg verbaasd daarover.
In ZuidDuitsland en in Zwitserland dus ook, ik had het geluk in een bedrijf te werken waar de kantine vreselijk goed was. Menig restaurant kon daar niet aan tippen. Iedere dag een vers vlees, vegetarisch en visgerecht of gevogelte gerecht. En ik was dan ook zo dat ik savonds nog een keer warm at, want honger. Ben wat aangekomen in die tijd...quote:Op dinsdag 21 maart 2017 17:20 schreef megamandy het volgende:
[..]
Ik vond het wel grappig, ik wist dat ze in Zweden meestal warm eten tijdens de lunch
Ja ik at ook 2x warm mijn huisgenoot kwam uit Oostenrijk en hij at dan inderdaad in de avond meestal "koud" maar dat kan ik niet.quote:Op dinsdag 21 maart 2017 18:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In ZuidDuitsland en in Zwitserland dus ook, ik had het geluk in een bedrijf te werken waar de kantine vreselijk goed was. Menig restaurant kon daar niet aan tippen. Iedere dag een vers vlees, vegetarisch en visgerecht of gevogelte gerecht. En ik was dan ook zo dat ik savonds nog een keer warm at, want honger. Ben wat aangekomen in die tijd...
Tja, bovendien, in een restaurant lekker gaan eten met een kruik bier op kosten van de zaak, of naar de supermarkt gaan, wat brood en beleg eten op mijn kamer en het zelf betalen was de keuze voor mij. Die is snel gemaakt.quote:Op dinsdag 21 maart 2017 18:11 schreef megamandy het volgende:
[..]
Ja ik at ook 2x warm mijn huisgenoot kwam uit Oostenrijk en hij at dan inderdaad in de avond meestal "koud" maar dat kan ik niet.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |