Heb je het zo zwaar, meid.quote:
hier vanavond lamsbiefstuk...maar zou er bijna botjes in willen plantenquote:Op vrijdag 10 maart 2017 18:18 schreef Oceanonix het volgende:
Ik ben in vertwijfeling door dit topic. Ik ben op zoek gegaan naar mijn paspoort (en gevonden), die zegt toch echt Nederlands. Voor de zekerheid mijn ouder gebeld, die snapten de vraag niet maar na wat uitleg kwamen zij ook tot de conclusie, Nederlands. Opa en oma kan ik helaas niets meer vragen.
Toen de vriendenkring maar eens nagelopen en ook daar zat eigenlijk geen mensen tussen die voldoen aan de beschrijving in de OP. Kortom die Nederlanders die ken ik niet.
Dit allen is wel een opluchting want anders zou ik de kipdrumsticks die nu in de oven liggen toch niet helemaal kunnen opsmikkelen.
Eeeehm,de jaren 90 zijn al even voorbij. Inmiddels wordt er in Nederland op veel plekken uitstekend gekookt en gegeten. Ook in veel huishoudens.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 16:26 schreef dexamfetamine het volgende:
Valt mij ook op wat TS omschrijft in de OP. Nederlandse keuken is van zichzelf best saai en mensen komen vaak niet verder dan een pakje van de knor of honig.
Verder houden ze er niet echt van om hun handen vies te maken dus eten ze niet al het vlees van het bot. Voedselverspilling als je het mij vraagt. Maar ik zie ze vaak hun handen niet wassen, bijvoorbeeld na de wc of als ze een kroketje met hun handen gegeten hebben. En mij wel later een vettige hand geven, gadverdamme.
Heel herkenbaarquote:Op vrijdag 10 maart 2017 11:01 schreef sirdanilot het volgende:
Ik heb de laatste tijd vaak gemerkt dat Nederlanders vaak heel erg veel moeite hebben aan eten met botjes en dergelijke erin. Denk bijvoorbeeld aan:
- Mensen die zeuren over een kippenpoot
- Mensen die de helft van het vlees aan een kippenpoot of spare rib laten zitten (kunnen ze niet eten of zo? vind dat altijd echt heel erg raar, en ook disrespectvol naar het dier dat voor jou gestorven is toe)
- Mensen die absoluut geen vis op de graat willen eten, of als ze het dan op vakantie een keer krijgen helemaal gaan lopen pielen en dan alsnog half stikken in een graat. Kunnen sommige mensen niet eten of zo?
- Mensen die niet weten hoe je mosselen eet en ze b.v. proberen met een te grote vork uit de schelp te pielen, ipv gewoon pakken met een lege schelp
- Mensen die, als ik b.v. een stoofpotje heb gemaakt of zo, zich murw stikken in jeneverbesjes of laurierblaadjes erin ik zeg tegenwoordig meestal expliciet dat je die niet op moet eten
- Mensen die b.v. geen zonnebloempitten met schil kunnen eten (die zit ik nu lekker weg te kauwen, heerlijke en gezonde goedkope snack). Of ze zuigen alleen het zout eraf en spugen de rest uit
- Mensen die geen garnalen kunnen pellen, of b.v. eerst heel erg langzaam alle garnalen op hun bord gaan lopen pellen en het dan pas opeten als het koud is. Je pelt toch gewoon terwijl je eet? Is dat echt zo een moeilijk concept? Of je vreet gewoon de hele garnaal op, inclusief schaal en poepkanaal, daar doen we in brazilie iig niet moeilijk over als het goede garnalen zijn.
Zou iemand mij kunnen uitleggen waarom 'pure' Nederlanders zo ontzettend veel moeite hebben met dit eten? Bij ons wordt kip en vis en dergelijke meestal met bot/graat geserveerd. Maar we hadden b.v. een keer Nederlandse familie mee naar brazilie en het was echt ÉÉN GROOT DRAMA elke keer dat we gingen eten.
Ik kan de volgende verklaringen bedenken maar het is me echt een raadsel:
- Nederlanders vinden het vies om met hun handen aan hun eten te zitten (waarom? je eet het toch ook op? )
- Nederlanders zijn gewoon lui en willen alles binnen 10 minuten opeten (waarom? zo veel haast?)
- Nederlanders verwachten dat overal waar ze eten een 3 sterrenrestaurant is waar de kok tijd/zin/geld heeft om alle vis en dergelijke voor ze te fileren (waarom zou je? bovendien is op de graat/bot vaak zelfs lékkerder !)
- Nederlanders weten simpelweg niet hoe ze vis/kip/etc. met graat/bot moeten eten (waarom? zijn het nog kindjes van 5 waar pappa de vis voor moet fileren? want ja, toen ik 5 was deed mijn vader dat voor mij ja )
Zou iemand mij dit kunnen uitleggen? Bij voorkeur 'pure' Nederladners die zelf ook geen dingen lusten met botten/graten en zo erin. Bij voorbaat dank.
Ik dacht al, waar blijft Piet. Piet kent ook alle Nederlanders.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 20:07 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heel herkenbaar
Botjes in eten is eng, jammer, huil. Kleuters zijn het.
Captain Lienekien to the rescue!quote:Op vrijdag 10 maart 2017 21:22 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik dacht al, waar blijft Piet. Piet kent ook alle Nederlanders.
quote:Op vrijdag 10 maart 2017 12:22 schreef MrSalazar het volgende:
[..]
Je bent zelf een Nederlander, man.
quote:Op vrijdag 10 maart 2017 12:22 schreef sirdanilot het volgende:
kneusje
[..]
Ja, maar niet een pure. Ik ben half nederlands en half braziliaans.
Zal ook te maken hebben met de enorme populariteit van kookprogramma's.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 18:24 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Eeeehm,de jaren 90 zijn al even voorbij. Inmiddels wordt er in Nederland op veel plekken uitstekend gekookt en gegeten. Ook in veel huishoudens.
De laatste jaren is de eetcultuur enorm vooruit gegaan (vind ik). Veel goed bereid en vers eten. Vaak ook nog met veel groenten. Prima.
Ramon Beuk, Cas Spijkers, Herman den Blijker, Julius Jaspers, Robert Kranenborg, Rudolf van Veen, Pierre Wind, Caspar Burgi. Om maar een paar te noemen. Genoeg anderen nog op 24 Kitchen.quote:Op zaterdag 11 maart 2017 01:05 schreef Hiddendoe het volgende:
[..]
Zal ook te maken hebben met de enorme populariteit van kookprogramma's.
Begon volgens mij met Joop Braakhekke, nou alleen de naam al, deed mij m'n eetlust verliezen, en die andere man (beetje enge vent vind ik) die je ook ziet in de AH commercial met zijn overdreven harde PPPPPPure ...
O ja, we hadden ook Martine Bijl met haar bakuurtje.
Of er nog meer Nederlandse tv-koks zijn, geen idee.
In argrarisch gebied is dat doodnormaal hoor.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 16:38 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Zie je je buren al kijken als je een kip in de tuin slacht
de gemiddelde nederlander heeft zijn manieren (voor zover aanwezig) geleerd van moeders en niet van Amy Groskamp-Ten Have.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 16:08 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Dus niet?
Broodjes geroosterd en belegd met kaas, hard ei, ansjovis e.d. worden met de vingers gegeten vóór tafel in den salon bij de cocktail, maar dezelfde of dergelijke broodjes behoorend bij de hors d'oeuvre worden aan tafel met mes en vork genuttigd. http://www.dbnl.org/tekst(...)06hoeh01_01_0109.php
Huh nee?quote:Op zaterdag 11 maart 2017 08:24 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
de gemiddelde nederlander heeft zijn manieren (voor zover aanwezig) geleerd van moeders en niet van Amy Groskamp-Ten Have.
Boterhammen eten met mes en vork valt gewoon onder 'netjes eten'
pffffff.quote:Op zaterdag 11 maart 2017 08:26 schreef Trashcanman het volgende:
[..]
Huh nee?
Voor zover ik weet is met mes en vork eten voor het gros van de mensen onlogisch en overdreven.
Idd.quote:Op zaterdag 11 maart 2017 08:26 schreef Trashcanman het volgende:
[..]
Huh nee?
Voor zover ik weet is met mes en vork eten voor het gros van de mensen onlogisch en overdreven.
Welnee.quote:Op zaterdag 11 maart 2017 08:31 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
pffffff.
Ik heb het niet over jou.
De mensen die met mes en vork in kantine hun brood eten (en daar zijn er heel veel van als je verder kijkt dan de gemiddelde fabriekskantine) hebben thuis geleerd dat dat netjes is, ongeacht wat er in officiele etiquette staat
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |