abonnement Unibet Coolblue
pi_169413963
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 15:57 schreef Stimorol- het volgende:

[..]

Zie het op werk vaak. Kantine vol met mensen die een sneetje volkoren met kaas eten met mes en vork. Ik begrijp dat niet zo.
etiquete?
pi_169414071
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 16:01 schreef liedetector het volgende:

[..]

etiquete?
Dus niet?

Broodjes geroosterd en belegd met kaas, hard ei, ansjovis e.d. worden met de vingers gegeten vóór tafel in den salon bij de cocktail, maar dezelfde of dergelijke broodjes behoorend bij de hors d'oeuvre worden aan tafel met mes en vork genuttigd. http://www.dbnl.org/tekst(...)06hoeh01_01_0109.php

Het is de warme maaltijd die vraagt om het hanteren van mes en vork. Maar brood geldt als zo’n elementair voedingsmiddel dat het met de hand mag worden gegeten. Mensen mogen hun eigen brood aanraken. Voor sneetjes brood bij ontbijt of lunch worden geen vorken ingezet, tenzij er iets warms op ligt dat eraf kan druipen: kroketten, gebakken eieren of iets dergelijks. Een simpele boterham met kaas of jam wordt met een mes in twee of vier stukken gesneden en vervolgens met de hand naar de mond gebracht. Betreft het broodjes, dan wordt daar van afgehapt (de broodjes worden dus niet eerst in stukken gesneden). De praktijk aan tafel is om geen dubbele – die zijn inderdaad voor buitenshuis – maar enkele boterhammen te beleggen. Tenzij iemand een sandwich met diverse ingrediënten maakt (blaadje sla, laagje kaas, laagje tomaat). Dan is het wel een dubbele boterham, die in tweeën wordt gesneden en daarna afgehapt. Ook tosti’s en worstenbroodjes mogen met de hand worden gegeten, omdat het warme beleg ingeklemd zit tussen het brood. Servetje erbij is altijd handig.http://www.beatrijs.com/eist-brood-een-vork/
pi_169414086
Wat fijn dat ik blijkbaar volgens etiquette eet O~)
Ik snijd brood altijd in stukken en eet het dan op.
pi_169414168
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 16:08 schreef Stimorol- het volgende:

[..]

Dus niet?

Broodjes geroosterd en belegd met kaas, hard ei, ansjovis e.d. worden met de vingers gegeten vóór tafel in den salon bij de cocktail, maar dezelfde of dergelijke broodjes behoorend bij de hors d'oeuvre worden aan tafel met mes en vork genuttigd. http://www.dbnl.org/tekst(...)06hoeh01_01_0109.php

Het is de warme maaltijd die vraagt om het hanteren van mes en vork. Maar brood geldt als zo’n elementair voedingsmiddel dat het met de hand mag worden gegeten. Mensen mogen hun eigen brood aanraken. Voor sneetjes brood bij ontbijt of lunch worden geen vorken ingezet, tenzij er iets warms op ligt dat eraf kan druipen: kroketten, gebakken eieren of iets dergelijks. Een simpele boterham met kaas of jam wordt met een mes in twee of vier stukken gesneden en vervolgens met de hand naar de mond gebracht. Betreft het broodjes, dan wordt daar van afgehapt (de broodjes worden dus niet eerst in stukken gesneden). De praktijk aan tafel is om geen dubbele – die zijn inderdaad voor buitenshuis – maar enkele boterhammen te beleggen. Tenzij iemand een sandwich met diverse ingrediënten maakt (blaadje sla, laagje kaas, laagje tomaat). Dan is het wel een dubbele boterham, die in tweeën wordt gesneden en daarna afgehapt. Ook tosti’s en worstenbroodjes mogen met de hand worden gegeten, omdat het warme beleg ingeklemd zit tussen het brood. Servetje erbij is altijd handig.http://www.beatrijs.com/eist-brood-een-vork/
misschien wassen ze dan gewoon hun handen niet na een wc bezoek en is het veiliger het met mes en vork te eten?
pi_169414212
Ik haalde afgelopen woensdag een gebakken visje bij de visboer op de markt.
Dat ding zat zo ontzettend vol met graat, dan kan ik het toch niet met plezier eten. Hoe goed de smaak ook is.
pi_169414248
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 16:14 schreef liedetector het volgende:

[..]

misschien wassen ze dan gewoon hun handen niet na een wc bezoek en is het veiliger het met mes en vork te eten?
Het valt mij wel op dat men aan alles en nog wat zit en vervolgens lekker gaat eten zonder even de handen te wassen. Maar de eerste keer dat ik dit zag dacht ik wtf.
pi_169414255
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 16:17 schreef HarveySpecter het volgende:
Ik haalde afgelopen woensdag een gebakken visje bij de visboer op de markt.
Dat ding zat zo ontzettend vol met graat, dan kan ik het toch niet met plezier eten. Hoe goed de smaak ook is.
als het als filet is verkocht heb je een punt, anders zeur je
pi_169414271
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 16:21 schreef liedetector het volgende:

[..]

als het als filet is verkocht heb je een punt, anders zeur je
Ik weet dat ik zeur. En ik weet ook dat er graat in zo'n gebakken vis zit. Toch belemmert het mij om het (vaker) te eten.
  vrijdag 10 maart 2017 @ 16:24:23 #84
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_169414297
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 15:48 schreef Stimorol- het volgende:
Al die Nederlanders die zich beledigd voelen maar wel hetzelfde doen bij andere nationaliteiten _O-
Ik voel me niet beledigd. Ik zou niet weten waarom.
The love you take is equal to the love you make.
pi_169414303
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 16:22 schreef HarveySpecter het volgende:

[..]

Ik weet dat ik zeur. En ik weet ook dat er graat in zo'n gebakken vis zit. Toch belemmert het mij om het (vaker) te eten.
dan is de vraag natuurlijk of je het wel met je handen eet?
  vrijdag 10 maart 2017 @ 16:24:40 #86
191317 Nobu
Nobutada Yakitori
pi_169414304
We zijn hier in het westen gewoon niet meer zo in touch met de buitenwereld is in dergelijke gebieden. Als je de kip toch niet zelf uit elkaar hoeft te slopen is er ook weinig reden meer om hem dan toch met een stuk bot op je bord te leggen.
  vrijdag 10 maart 2017 @ 16:25:02 #87
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_169414311
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 16:22 schreef HarveySpecter het volgende:

[..]

Ik weet dat ik zeur. En ik weet ook dat er graat in zo'n gebakken vis zit. Toch belemmert het mij om het (vaker) te eten.
Daarom: kibbeling! :9
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 10 maart 2017 @ 16:25:57 #88
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_169414330
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 16:24 schreef Nobu het volgende:
We zijn hier in het westen gewoon niet meer zo in touch met de buitenwereld is in dergelijke gebieden. Als je de kip toch niet zelf uit elkaar hoeft te slopen is er ook weinig reden meer om hem dan toch met een stuk bot op je bord te leggen.
Het ligt toch gewoon met bot in de supermarkt?
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 10 maart 2017 @ 16:26:37 #89
391904 dexamfetamine
Om te studeren
pi_169414345
Valt mij ook op wat TS omschrijft in de OP. Nederlandse keuken is van zichzelf best saai en mensen komen vaak niet verder dan een pakje van de knor of honig.

Verder houden ze er niet echt van om hun handen vies te maken dus eten ze niet al het vlees van het bot. Voedselverspilling als je het mij vraagt. Maar ik zie ze vaak hun handen niet wassen, bijvoorbeeld na de wc of als ze een kroketje met hun handen gegeten hebben. En mij wel later een vettige hand geven, gadverdamme.
pi_169414346
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 16:24 schreef Nobu het volgende:
We zijn hier in het westen gewoon niet meer zo in touch met de buitenwereld is in dergelijke gebieden. Als je de kip toch niet zelf uit elkaar hoeft te slopen is er ook weinig reden meer om hem dan toch met een stuk bot op je bord te leggen.
smaaktechnisch gezien zeker wel!!! snap kipfilet ook werkelijk niet
pi_169414373
Toch verandert het wel.
Als je kijkt in de supermarkt.
Vroeger hadden we meer rundertong, bloedworst maar ook paard als vlees.

De diversiteit lijkt minder te zijn geworden.
Make my day!
pi_169414397
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 16:28 schreef agter het volgende:
Toch verandert het wel.
Als je kijkt in de supermarkt.
Vroeger hadden we meer rundertong, bloedworst maar ook paard als vlees.

De diversiteit lijkt minder te zijn geworden.
ben nog steeds blij met paard en gelukkig nog een van de weinige paardenslagers om de hoek zitten
pi_169414400
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 16:25 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Daarom: kibbeling! :9
Toevallig vandaag nog gehad. Met remoulade O+
pi_169414555
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 16:26 schreef dexamfetamine het volgende:
Valt mij ook op wat TS omschrijft in de OP. Nederlandse keuken is van zichzelf best saai en mensen komen vaak niet verder dan een pakje van de knor of honig.

Verder houden ze er niet echt van om hun handen vies te maken dus eten ze niet al het vlees van het bot. Voedselverspilling als je het mij vraagt. Maar ik zie ze vaak hun handen niet wassen, bijvoorbeeld na de wc of als ze een kroketje met hun handen gegeten hebben. En mij wel later een vettige hand geven, gadverdamme.


Zie je je buren al kijken als je een kip in de tuin slacht :D
pi_169414662
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 16:38 schreef Stimorol- het volgende:

[..]

Zie je je buren al kijken als je een kip in de tuin slacht :D
wat heeft dat met pakjes knor te maken? *vind je echt zooooo vaag*
pi_169414682
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 16:42 schreef liedetector het volgende:

[..]

wat heeft dat met pakjes knor te maken? *vind je echt zooooo vaag*
Ik reageer dan ook niet op jou, vage.
pi_169414747
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 16:44 schreef Stimorol- het volgende:

[..]

Ik reageer dan ook niet op jou, vage.
nee maar ik lees wat je qoute....
pi_169414986
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 16:46 schreef liedetector het volgende:

[..]

nee maar ik lees wat je qoute....
Beter lezen
pi_169415031
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 17:00 schreef Stimorol- het volgende:

[..]

Beter lezen
t ging nergens over zelf je kip slachten....
pi_169415639
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 17:02 schreef liedetector het volgende:

[..]

t ging nergens over zelf je kip slachten....
-zucht-
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')