Kort gezegd: De Nederlandse keuken: stamppot, pannekoeken, appeltaart.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 11:11 schreef Hiddendoe het volgende:
Korte verklaring: Nederlanders zijn geen gastronomen.
Nederlanders eten omdat het moet, niet omdat het lekker is.
Als je kijkt naar de originele Nederlandse keuken, dan snap je het wat beter.
sja 40 jaar geleden misschienquote:Op vrijdag 10 maart 2017 14:40 schreef Hiddendoe het volgende:
[..]
Kort gezegd: De Nederlandse keuken: stamppot, pannekoeken, appeltaart.
Ja klopt. Inmiddels is de Chinees in onze keuken gekomen.quote:
dan heb je wel een erg beperkte blik.... of ik ken gewoon veelal mensen die echt geen instant noodles of pakjes meuk willen...geen ideequote:Op vrijdag 10 maart 2017 14:45 schreef Hiddendoe het volgende:
[..]
Ja klopt. Inmiddels is de Chinees in onze keuken gekomen.
En Uncle Sam met zijn McBroodjes hamburger met sla tomaten en weetikveel.
We hebben het over de Nederlandse keuken.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 14:46 schreef liedetector het volgende:
[..]
dan heb je wel een erg beperkte blik.... of ik ken gewoon veelal mensen die echt geen instant noodles of pakjes meuk willen...geen idee
ahhhh ja, nou ja die ken ik niet zo goed, mijn moeder kookte 40 jaar geleden ook al indonesisch met het beperkte aanbod wat hier te krijgen was, en in de jaren 80 ook al chinees hoe lastig je sommige dingen ook kon krijgen, etc, etc.... kortom geen idee hoe dat in andere gezinnen ging in die tijdquote:Op vrijdag 10 maart 2017 14:48 schreef Hiddendoe het volgende:
[..]
We hebben het over de Nederlandse keuken.
Dat wil dus zeggen, geen buitenlandse invloeden van de laatste 30 of 40 jaar.
precies sinds de VOC is er al geen sprake meer van "orginele" Hollandse keuken, de vraag is dus wat is nu gewoon? Ik denk dat het echt van alles kan zijn.....quote:Op vrijdag 10 maart 2017 14:54 schreef Hiddendoe het volgende:
Ik probeer gewoon de oorspronkelijke Nederlandse keuken te verbeelden.
Hoewel aardappels ook uit het buitenland afkomstig zijn.
De echte en originele Nederlandse keuken is bijzonder schraal en eenzijdig.
Brood, bier en jenever was het in de middeleeuwen. Soms wat jenever.
Melk natuurlijk en fruit zoals appels en peren, bessen en bramen.
En dan had je het wel gehad wat betreft de Nederlandse keuken.
Veel kool- en knolgewassen.
Geen zout of andere specerijen.
Lolquote:Op vrijdag 10 maart 2017 11:52 schreef Hiddendoe het volgende:
[..]
Nee, dat zie jij heel goed.
Eens, toen ik nog werkte, werd ik uitgenodigd door een collega die van boerenafkomst was, om te komen eten.
Leuk, ik kocht een mooie fles wijn en bloemen voor de gastvrouw (leuke vrouw overigens, die ik leerde kennen tijdens de personeelsfeesten) en op de afgesproken tijd bel ik aan.
Er was dus helemaal niks speciaals gedaan. We aten gewoon in de keuken en (horror) al het eten werd van hetzelfde bord gegeten. Eerst soep, daarna aardappels, groenten en vlees (tussen de soepresten) en als nagerecht chocoladevla met slagroom, ja ook op hetzelfde bord.
Naar de wijn werd niet omgekeken, we dronken water bij het eten.
De bloemen werden in de gootsteen gekwakt en dat was het.
Het meest bizarre: na het eten, zaten ze me gewoon de deur uit te kijken.
Wie doen dat dan hetzelfde bij andere nationaliteiten?quote:Op vrijdag 10 maart 2017 15:48 schreef Stimorol- het volgende:
Al die Nederlanders die zich beledigd voelen maar wel hetzelfde doen bij andere nationaliteiten
en sowieso...doen WAT precies?quote:Op vrijdag 10 maart 2017 15:49 schreef Copycat het volgende:
[..]
Wie doen dat dan hetzelfde bij andere nationaliteiten?
Door namen te noemen wordt een discussies. jij hoeft je iig niet aangesproken te voelen.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 15:49 schreef Copycat het volgende:
[..]
Wie doen dat dan hetzelfde bij andere nationaliteiten?
Ook!quote:
Wat?quote:Op vrijdag 10 maart 2017 15:50 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Door namen te noemen wordt een discussies. jij hoeft je iig niet aangesproken te voelen.
en nu een keer een begrijpelijke zin?quote:Op vrijdag 10 maart 2017 15:50 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Door namen te noemen wordt een discussies. jij hoeft je iig niet aangesproken te voelen.
neequote:Op vrijdag 10 maart 2017 15:50 schreef Stimorol- het volgende:
Kan iemand mij meteen uitleggen waarom men brood eet mbv mes en vork?
Veralgemeniseer het eens. Wat doen Nederlanders ook precies hetzelfde?quote:Op vrijdag 10 maart 2017 15:50 schreef Stimorol- het volgende:
Door namen te noemen wordt een discussies. jij hoeft je iig niet aangesproken te voelen.
Niet alle Nederlanders eten zo en waarom scheer je iedereen over een kam etc meer van die bull.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 15:54 schreef Copycat het volgende:
[..]
Veralgemeniseer het eens. Wat doen Nederlanders ook precies hetzelfde?
Als ik een lunch eet met brood en daarbovenop beleg en een flinke hoeveelheid sla, zijn mes en vork wel handig. Maar verder eet brood uit het vuistje een stuk lekkerder.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 15:50 schreef Stimorol- het volgende:
Kan iemand mij meteen uitleggen waarom men brood eet mbv mes en vork?
Zie het op werk vaak. Kantine vol met mensen die een sneetje volkoren met kaas eten met mes en vork. Ik begrijp dat niet zo.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 15:56 schreef Copycat het volgende:
[..]
Als ik een lunch eet met brood en daarbovenop beleg en een flinke hoeveelheid sla, zijn mes en vork wel handig. Maar verder eet brood uit het vuistje een stuk lekkerder.
etiquete?quote:Op vrijdag 10 maart 2017 15:57 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Zie het op werk vaak. Kantine vol met mensen die een sneetje volkoren met kaas eten met mes en vork. Ik begrijp dat niet zo.
Dus niet?quote:
misschien wassen ze dan gewoon hun handen niet na een wc bezoek en is het veiliger het met mes en vork te eten?quote:Op vrijdag 10 maart 2017 16:08 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Dus niet?
Broodjes geroosterd en belegd met kaas, hard ei, ansjovis e.d. worden met de vingers gegeten vóór tafel in den salon bij de cocktail, maar dezelfde of dergelijke broodjes behoorend bij de hors d'oeuvre worden aan tafel met mes en vork genuttigd. http://www.dbnl.org/tekst(...)06hoeh01_01_0109.php
Het is de warme maaltijd die vraagt om het hanteren van mes en vork. Maar brood geldt als zo’n elementair voedingsmiddel dat het met de hand mag worden gegeten. Mensen mogen hun eigen brood aanraken. Voor sneetjes brood bij ontbijt of lunch worden geen vorken ingezet, tenzij er iets warms op ligt dat eraf kan druipen: kroketten, gebakken eieren of iets dergelijks. Een simpele boterham met kaas of jam wordt met een mes in twee of vier stukken gesneden en vervolgens met de hand naar de mond gebracht. Betreft het broodjes, dan wordt daar van afgehapt (de broodjes worden dus niet eerst in stukken gesneden). De praktijk aan tafel is om geen dubbele – die zijn inderdaad voor buitenshuis – maar enkele boterhammen te beleggen. Tenzij iemand een sandwich met diverse ingrediënten maakt (blaadje sla, laagje kaas, laagje tomaat). Dan is het wel een dubbele boterham, die in tweeën wordt gesneden en daarna afgehapt. Ook tosti’s en worstenbroodjes mogen met de hand worden gegeten, omdat het warme beleg ingeklemd zit tussen het brood. Servetje erbij is altijd handig.http://www.beatrijs.com/eist-brood-een-vork/
Het valt mij wel op dat men aan alles en nog wat zit en vervolgens lekker gaat eten zonder even de handen te wassen. Maar de eerste keer dat ik dit zag dacht ik wtf.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 16:14 schreef liedetector het volgende:
[..]
misschien wassen ze dan gewoon hun handen niet na een wc bezoek en is het veiliger het met mes en vork te eten?
als het als filet is verkocht heb je een punt, anders zeur jequote:Op vrijdag 10 maart 2017 16:17 schreef HarveySpecter het volgende:
Ik haalde afgelopen woensdag een gebakken visje bij de visboer op de markt.
Dat ding zat zo ontzettend vol met graat, dan kan ik het toch niet met plezier eten. Hoe goed de smaak ook is.
Ik weet dat ik zeur. En ik weet ook dat er graat in zo'n gebakken vis zit. Toch belemmert het mij om het (vaker) te eten.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 16:21 schreef liedetector het volgende:
[..]
als het als filet is verkocht heb je een punt, anders zeur je
Ik voel me niet beledigd. Ik zou niet weten waarom.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 15:48 schreef Stimorol- het volgende:
Al die Nederlanders die zich beledigd voelen maar wel hetzelfde doen bij andere nationaliteiten
dan is de vraag natuurlijk of je het wel met je handen eet?quote:Op vrijdag 10 maart 2017 16:22 schreef HarveySpecter het volgende:
[..]
Ik weet dat ik zeur. En ik weet ook dat er graat in zo'n gebakken vis zit. Toch belemmert het mij om het (vaker) te eten.
Daarom: kibbeling!quote:Op vrijdag 10 maart 2017 16:22 schreef HarveySpecter het volgende:
[..]
Ik weet dat ik zeur. En ik weet ook dat er graat in zo'n gebakken vis zit. Toch belemmert het mij om het (vaker) te eten.
Het ligt toch gewoon met bot in de supermarkt?quote:Op vrijdag 10 maart 2017 16:24 schreef Nobu het volgende:
We zijn hier in het westen gewoon niet meer zo in touch met de buitenwereld is in dergelijke gebieden. Als je de kip toch niet zelf uit elkaar hoeft te slopen is er ook weinig reden meer om hem dan toch met een stuk bot op je bord te leggen.
smaaktechnisch gezien zeker wel!!! snap kipfilet ook werkelijk nietquote:Op vrijdag 10 maart 2017 16:24 schreef Nobu het volgende:
We zijn hier in het westen gewoon niet meer zo in touch met de buitenwereld is in dergelijke gebieden. Als je de kip toch niet zelf uit elkaar hoeft te slopen is er ook weinig reden meer om hem dan toch met een stuk bot op je bord te leggen.
ben nog steeds blij met paard en gelukkig nog een van de weinige paardenslagers om de hoek zittenquote:Op vrijdag 10 maart 2017 16:28 schreef agter het volgende:
Toch verandert het wel.
Als je kijkt in de supermarkt.
Vroeger hadden we meer rundertong, bloedworst maar ook paard als vlees.
De diversiteit lijkt minder te zijn geworden.
Zie je je buren al kijken als je een kip in de tuin slachtquote:Op vrijdag 10 maart 2017 16:26 schreef dexamfetamine het volgende:
Valt mij ook op wat TS omschrijft in de OP. Nederlandse keuken is van zichzelf best saai en mensen komen vaak niet verder dan een pakje van de knor of honig.
Verder houden ze er niet echt van om hun handen vies te maken dus eten ze niet al het vlees van het bot. Voedselverspilling als je het mij vraagt. Maar ik zie ze vaak hun handen niet wassen, bijvoorbeeld na de wc of als ze een kroketje met hun handen gegeten hebben. En mij wel later een vettige hand geven, gadverdamme.
wat heeft dat met pakjes knor te maken? *vind je echt zooooo vaag*quote:Op vrijdag 10 maart 2017 16:38 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Zie je je buren al kijken als je een kip in de tuin slacht
Ik reageer dan ook niet op jou, vage.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 16:42 schreef liedetector het volgende:
[..]
wat heeft dat met pakjes knor te maken? *vind je echt zooooo vaag*
nee maar ik lees wat je qoute....quote:Op vrijdag 10 maart 2017 16:44 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Ik reageer dan ook niet op jou, vage.
Beter lezenquote:Op vrijdag 10 maart 2017 16:46 schreef liedetector het volgende:
[..]
nee maar ik lees wat je qoute....
-zucht-quote:Op vrijdag 10 maart 2017 17:02 schreef liedetector het volgende:
[..]
t ging nergens over zelf je kip slachten....
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |