abonnement Unibet Coolblue
pi_169415674
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 17:41 schreef Stimorol- het volgende:

[..]

-zucht-
idem
  vrijdag 10 maart 2017 @ 17:43:27 #102
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_169415688
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 17:41 schreef Stimorol- het volgende:

[..]

-zucht-
Heb je het zo zwaar, meid.
The love you take is equal to the love you make.
pi_169416447
Ik ben in vertwijfeling door dit topic. Ik ben op zoek gegaan naar mijn paspoort (en gevonden), die zegt toch echt Nederlands. Voor de zekerheid mijn ouder gebeld, die snapten de vraag niet maar na wat uitleg kwamen zij ook tot de conclusie, Nederlands. Opa en oma kan ik helaas niets meer vragen.

Toen de vriendenkring maar eens nagelopen en ook daar zat eigenlijk geen mensen tussen die voldoen aan de beschrijving in de OP. Kortom die Nederlanders die ken ik niet.

Dit allen is wel een opluchting want anders zou ik de kipdrumsticks die nu in de oven liggen toch niet helemaal kunnen opsmikkelen.
pi_169416532
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 18:18 schreef Oceanonix het volgende:
Ik ben in vertwijfeling door dit topic. Ik ben op zoek gegaan naar mijn paspoort (en gevonden), die zegt toch echt Nederlands. Voor de zekerheid mijn ouder gebeld, die snapten de vraag niet maar na wat uitleg kwamen zij ook tot de conclusie, Nederlands. Opa en oma kan ik helaas niets meer vragen.

Toen de vriendenkring maar eens nagelopen en ook daar zat eigenlijk geen mensen tussen die voldoen aan de beschrijving in de OP. Kortom die Nederlanders die ken ik niet.

Dit allen is wel een opluchting want anders zou ik de kipdrumsticks die nu in de oven liggen toch niet helemaal kunnen opsmikkelen.
;) hier vanavond lamsbiefstuk...maar zou er bijna botjes in willen planten
pi_169416582
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 16:26 schreef dexamfetamine het volgende:
Valt mij ook op wat TS omschrijft in de OP. Nederlandse keuken is van zichzelf best saai en mensen komen vaak niet verder dan een pakje van de knor of honig.

Verder houden ze er niet echt van om hun handen vies te maken dus eten ze niet al het vlees van het bot. Voedselverspilling als je het mij vraagt. Maar ik zie ze vaak hun handen niet wassen, bijvoorbeeld na de wc of als ze een kroketje met hun handen gegeten hebben. En mij wel later een vettige hand geven, gadverdamme.


Eeeehm,de jaren 90 zijn al even voorbij. Inmiddels wordt er in Nederland op veel plekken uitstekend gekookt en gegeten. Ook in veel huishoudens.

De laatste jaren is de eetcultuur enorm vooruit gegaan (vind ik). Veel goed bereid en vers eten. Vaak ook nog met veel groenten. Prima.
Whatever...
  vrijdag 10 maart 2017 @ 20:07:50 #106
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169418722
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 11:01 schreef sirdanilot het volgende:
Ik heb de laatste tijd vaak gemerkt dat Nederlanders vaak heel erg veel moeite hebben aan eten met botjes en dergelijke erin. Denk bijvoorbeeld aan:

- Mensen die zeuren over een kippenpoot
- Mensen die de helft van het vlees aan een kippenpoot of spare rib laten zitten (kunnen ze niet eten of zo? vind dat altijd echt heel erg raar, en ook disrespectvol naar het dier dat voor jou gestorven is toe)
- Mensen die absoluut geen vis op de graat willen eten, of als ze het dan op vakantie een keer krijgen helemaal gaan lopen pielen en dan alsnog half stikken in een graat. Kunnen sommige mensen niet eten of zo?
- Mensen die niet weten hoe je mosselen eet en ze b.v. proberen met een te grote vork uit de schelp te pielen, ipv gewoon pakken met een lege schelp
- Mensen die, als ik b.v. een stoofpotje heb gemaakt of zo, zich murw stikken in jeneverbesjes of laurierblaadjes erin :') ik zeg tegenwoordig meestal expliciet dat je die niet op moet eten
- Mensen die b.v. geen zonnebloempitten met schil kunnen eten (die zit ik nu lekker weg te kauwen, heerlijke en gezonde goedkope snack). Of ze zuigen alleen het zout eraf en spugen de rest uit :') :')
- Mensen die geen garnalen kunnen pellen, of b.v. eerst heel erg langzaam alle garnalen op hun bord gaan lopen pellen en het dan pas opeten als het koud is. Je pelt toch gewoon terwijl je eet? Is dat echt zo een moeilijk concept? :') Of je vreet gewoon de hele garnaal op, inclusief schaal en poepkanaal, daar doen we in brazilie iig niet moeilijk over als het goede garnalen zijn.

Zou iemand mij kunnen uitleggen waarom 'pure' Nederlanders zo ontzettend veel moeite hebben met dit eten? Bij ons wordt kip en vis en dergelijke meestal met bot/graat geserveerd. Maar we hadden b.v. een keer Nederlandse familie mee naar brazilie en het was echt ÉÉN GROOT DRAMA elke keer dat we gingen eten.

Ik kan de volgende verklaringen bedenken maar het is me echt een raadsel:

- Nederlanders vinden het vies om met hun handen aan hun eten te zitten (waarom? je eet het toch ook op? :') )
- Nederlanders zijn gewoon lui en willen alles binnen 10 minuten opeten (waarom? zo veel haast?)
- Nederlanders verwachten dat overal waar ze eten een 3 sterrenrestaurant is waar de kok tijd/zin/geld heeft om alle vis en dergelijke voor ze te fileren (waarom zou je? bovendien is op de graat/bot vaak zelfs lékkerder !)
- Nederlanders weten simpelweg niet hoe ze vis/kip/etc. met graat/bot moeten eten (waarom? zijn het nog kindjes van 5 waar pappa de vis voor moet fileren? want ja, toen ik 5 was deed mijn vader dat voor mij ja :') )

Zou iemand mij dit kunnen uitleggen? Bij voorkeur 'pure' Nederladners die zelf ook geen dingen lusten met botten/graten en zo erin. Bij voorbaat dank.
Heel herkenbaar
Botjes in eten is eng, jammer, huil. Kleuters zijn het.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 10 maart 2017 @ 21:22:49 #107
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_169420589
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 20:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heel herkenbaar
Botjes in eten is eng, jammer, huil. Kleuters zijn het.
Ik dacht al, waar blijft Piet. Piet kent ook alle Nederlanders. :')
The love you take is equal to the love you make.
pi_169420856
Valt me idd vaak op dat relatief veel Nederlanders niets van botten, graten ed moeten.
  vrijdag 10 maart 2017 @ 21:34:16 #109
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169420881
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 21:22 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ik dacht al, waar blijft Piet. Piet kent ook alle Nederlanders. :')
Captain Lienekien to the rescue!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_169421166
Volgens mij kent piet nog minder mensen dan sirdanilot.
Je zou mij willen zijn gladde sales boy en na het werk crimi
  vrijdag 10 maart 2017 @ 22:42:38 #111
325896 Thezappa
Fok!dealer
pi_169422754
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 12:22 schreef MrSalazar het volgende:

[..]

Je bent zelf een Nederlander, man. :N
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 12:22 schreef sirdanilot het volgende:

kneusje

[..]

Ja, maar niet een pure. Ik ben half nederlands en half braziliaans.
aandeel Fok! hier te krijgen , pm voor vraagprijs
pi_169426015
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 18:24 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Eeeehm,de jaren 90 zijn al even voorbij. Inmiddels wordt er in Nederland op veel plekken uitstekend gekookt en gegeten. Ook in veel huishoudens.

De laatste jaren is de eetcultuur enorm vooruit gegaan (vind ik). Veel goed bereid en vers eten. Vaak ook nog met veel groenten. Prima.
Zal ook te maken hebben met de enorme populariteit van kookprogramma's.
Begon volgens mij met Joop Braakhekke, nou alleen de naam al, deed mij m'n eetlust verliezen, en die andere man (beetje enge vent vind ik) die je ook ziet in de AH commercial met zijn overdreven harde PPPPPPure ...
O ja, we hadden ook Martine Bijl met haar bakuurtje.
Of er nog meer Nederlandse tv-koks zijn, geen idee.
pi_169426062
Heb even gezocht en dit vond ik wel de moeite waard.


Geeft een mooi inkijkje hoe het uit de hand kan lopen in de Nederlandse keuken.

:D
pi_169426280
Het Nederlandse eten is sowieso maar karig vergeleken met andere keukens.
  zaterdag 11 maart 2017 @ 05:08:36 #115
345377 GoCanucksGo
Have a good one, eh!
pi_169427053
Maar is ook vooral regionaal, de Duitse keuken is nou ook niet bepaald geweldig verfijnd, net als alle Scandinavische keukens. Om nog maar helemaal niet over Polen etc. te spreken. Allemaal vrijwel ongekruid vet vlees met aardappels of gekookte oliebollen en groenten uit de koolfamilie. Vind ik heerlijk, maar om dat nou een keuken te noemen gaat wat ver.
Nederland heeft een beetje extra achterstand door de destructieve huishoudschool, 200 jaar geleden was de Nederlandse keuken prima.

Maar ik ben het wel met de TS eens, ik ken diverse mensen die culinair best wat willen uitproberen maar bij het eerste visgraatje beginnen te miepen :D
pi_169427152
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 01:05 schreef Hiddendoe het volgende:

[..]

Zal ook te maken hebben met de enorme populariteit van kookprogramma's.
Begon volgens mij met Joop Braakhekke, nou alleen de naam al, deed mij m'n eetlust verliezen, en die andere man (beetje enge vent vind ik) die je ook ziet in de AH commercial met zijn overdreven harde PPPPPPure ...
O ja, we hadden ook Martine Bijl met haar bakuurtje.
Of er nog meer Nederlandse tv-koks zijn, geen idee.
Ramon Beuk, Cas Spijkers, Herman den Blijker, Julius Jaspers, Robert Kranenborg, Rudolf van Veen, Pierre Wind, Caspar Burgi. Om maar een paar te noemen. Genoeg anderen nog op 24 Kitchen.
pi_169427297
Wat ik leuk vind is dat wij zo ontzettend veel verschillende eetculturen in ons land hebben.
En dit vind je ook terug in onze supermarkten.

Andere landen hebben dat veel minder.
Make my day!
  zaterdag 11 maart 2017 @ 08:15:55 #118
215658 Trashcanman
I talk to planets baby!
pi_169427337
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 16:38 schreef Stimorol- het volgende:

[..]

Zie je je buren al kijken als je een kip in de tuin slacht :D
In argrarisch gebied is dat doodnormaal hoor.
pi_169427385
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 16:08 schreef Stimorol- het volgende:

[..]

Dus niet?

Broodjes geroosterd en belegd met kaas, hard ei, ansjovis e.d. worden met de vingers gegeten vóór tafel in den salon bij de cocktail, maar dezelfde of dergelijke broodjes behoorend bij de hors d'oeuvre worden aan tafel met mes en vork genuttigd. http://www.dbnl.org/tekst(...)06hoeh01_01_0109.php

de gemiddelde nederlander heeft zijn manieren (voor zover aanwezig) geleerd van moeders en niet van Amy Groskamp-Ten Have.
Boterhammen eten met mes en vork valt gewoon onder 'netjes eten'
  zaterdag 11 maart 2017 @ 08:26:37 #120
215658 Trashcanman
I talk to planets baby!
pi_169427408
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 08:24 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

de gemiddelde nederlander heeft zijn manieren (voor zover aanwezig) geleerd van moeders en niet van Amy Groskamp-Ten Have.
Boterhammen eten met mes en vork valt gewoon onder 'netjes eten'
Huh nee? :o
Voor zover ik weet is met mes en vork eten voor het gros van de mensen onlogisch en overdreven.
pi_169427444
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 08:26 schreef Trashcanman het volgende:

[..]

Huh nee? :o
Voor zover ik weet is met mes en vork eten voor het gros van de mensen onlogisch en overdreven.
pffffff.
Ik heb het niet over jou.
De mensen die met mes en vork in kantine hun brood eten (en daar zijn er heel veel van als je verder kijkt dan de gemiddelde fabriekskantine) hebben thuis geleerd dat dat netjes is, ongeacht wat er in officiele etiquette staat
pi_169427451
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 08:26 schreef Trashcanman het volgende:

[..]

Huh nee? :o
Voor zover ik weet is met mes en vork eten voor het gros van de mensen onlogisch en overdreven.
Idd.
Het makkelijke van brood is nu juist dat je het met je handen kunt eten.
Ik zie Fransen ook geen stokbrood met mes en vork eten. :D
Make my day!
pi_169427458
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 08:31 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

pffffff.
Ik heb het niet over jou.
De mensen die met mes en vork in kantine hun brood eten (en daar zijn er heel veel van als je verder kijkt dan de gemiddelde fabriekskantine) hebben thuis geleerd dat dat netjes is, ongeacht wat er in officiele etiquette staat
Welnee.
Die doen dat om 'netjes' over te komen.
Make my day!
  zaterdag 11 maart 2017 @ 08:33:25 #124
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_169427461
Dat makkelijke bot- en graatloze zie je niet alleen veel in Nederland, maar ook in de UK en de Usa. Ga je hier de grens over naar België, Spanje dan is het al meteen anders als je bijvoorbeeld naar de supermarkt gaat. Daar zie je rijke en goed gesorteerde vis en vleesafdelingen. In Spanje, waar ik veel kom, sta je langer in de keuken omdat je eea wat meer moet bewerken. Het is een cultuurding. Mijn moeder denkt bijvoorbeeld dat het een verworvenheid is dat je nu een bak gepelde garnalen kunt kopen, of een pakje Knorr wereldgerechten, of blokjes kipfilet. Ze vind het lekker makkelijk en koken is geen hobby maar noodzakelijk. Gedachteloos, makkelijk en snel eten is iets wat je meer ziet in landen als Nederland, Amerika dan in bijvoorbeeld België, Spanje. Daar is meer een eetcultuur, eten is een sociaal gebeuren.
pi_169427505
Aha! Vroeger. Een krant vol versgekookte Hollandse garnalen. En dan de hele middag pellen... Yum!
Whatever...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')