Kort gezegd: De Nederlandse keuken: stamppot, pannekoeken, appeltaart.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 11:11 schreef Hiddendoe het volgende:
Korte verklaring: Nederlanders zijn geen gastronomen.
Nederlanders eten omdat het moet, niet omdat het lekker is.
Als je kijkt naar de originele Nederlandse keuken, dan snap je het wat beter.
sja 40 jaar geleden misschienquote:Op vrijdag 10 maart 2017 14:40 schreef Hiddendoe het volgende:
[..]
Kort gezegd: De Nederlandse keuken: stamppot, pannekoeken, appeltaart.
Ja klopt. Inmiddels is de Chinees in onze keuken gekomen.quote:
dan heb je wel een erg beperkte blik.... of ik ken gewoon veelal mensen die echt geen instant noodles of pakjes meuk willen...geen ideequote:Op vrijdag 10 maart 2017 14:45 schreef Hiddendoe het volgende:
[..]
Ja klopt. Inmiddels is de Chinees in onze keuken gekomen.
En Uncle Sam met zijn McBroodjes hamburger met sla tomaten en weetikveel.
We hebben het over de Nederlandse keuken.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 14:46 schreef liedetector het volgende:
[..]
dan heb je wel een erg beperkte blik.... of ik ken gewoon veelal mensen die echt geen instant noodles of pakjes meuk willen...geen idee
ahhhh ja, nou ja die ken ik niet zo goed, mijn moeder kookte 40 jaar geleden ook al indonesisch met het beperkte aanbod wat hier te krijgen was, en in de jaren 80 ook al chinees hoe lastig je sommige dingen ook kon krijgen, etc, etc.... kortom geen idee hoe dat in andere gezinnen ging in die tijdquote:Op vrijdag 10 maart 2017 14:48 schreef Hiddendoe het volgende:
[..]
We hebben het over de Nederlandse keuken.
Dat wil dus zeggen, geen buitenlandse invloeden van de laatste 30 of 40 jaar.
precies sinds de VOC is er al geen sprake meer van "orginele" Hollandse keuken, de vraag is dus wat is nu gewoon? Ik denk dat het echt van alles kan zijn.....quote:Op vrijdag 10 maart 2017 14:54 schreef Hiddendoe het volgende:
Ik probeer gewoon de oorspronkelijke Nederlandse keuken te verbeelden.
Hoewel aardappels ook uit het buitenland afkomstig zijn.
De echte en originele Nederlandse keuken is bijzonder schraal en eenzijdig.
Brood, bier en jenever was het in de middeleeuwen. Soms wat jenever.
Melk natuurlijk en fruit zoals appels en peren, bessen en bramen.
En dan had je het wel gehad wat betreft de Nederlandse keuken.
Veel kool- en knolgewassen.
Geen zout of andere specerijen.
Lolquote:Op vrijdag 10 maart 2017 11:52 schreef Hiddendoe het volgende:
[..]
Nee, dat zie jij heel goed.
Eens, toen ik nog werkte, werd ik uitgenodigd door een collega die van boerenafkomst was, om te komen eten.
Leuk, ik kocht een mooie fles wijn en bloemen voor de gastvrouw (leuke vrouw overigens, die ik leerde kennen tijdens de personeelsfeesten) en op de afgesproken tijd bel ik aan.
Er was dus helemaal niks speciaals gedaan. We aten gewoon in de keuken en (horror) al het eten werd van hetzelfde bord gegeten. Eerst soep, daarna aardappels, groenten en vlees (tussen de soepresten) en als nagerecht chocoladevla met slagroom, ja ook op hetzelfde bord.
Naar de wijn werd niet omgekeken, we dronken water bij het eten.
De bloemen werden in de gootsteen gekwakt en dat was het.
Het meest bizarre: na het eten, zaten ze me gewoon de deur uit te kijken.
Wie doen dat dan hetzelfde bij andere nationaliteiten?quote:Op vrijdag 10 maart 2017 15:48 schreef Stimorol- het volgende:
Al die Nederlanders die zich beledigd voelen maar wel hetzelfde doen bij andere nationaliteiten
en sowieso...doen WAT precies?quote:Op vrijdag 10 maart 2017 15:49 schreef Copycat het volgende:
[..]
Wie doen dat dan hetzelfde bij andere nationaliteiten?
Door namen te noemen wordt een discussies. jij hoeft je iig niet aangesproken te voelen.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 15:49 schreef Copycat het volgende:
[..]
Wie doen dat dan hetzelfde bij andere nationaliteiten?
Ook!quote:
Wat?quote:Op vrijdag 10 maart 2017 15:50 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Door namen te noemen wordt een discussies. jij hoeft je iig niet aangesproken te voelen.
en nu een keer een begrijpelijke zin?quote:Op vrijdag 10 maart 2017 15:50 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Door namen te noemen wordt een discussies. jij hoeft je iig niet aangesproken te voelen.
neequote:Op vrijdag 10 maart 2017 15:50 schreef Stimorol- het volgende:
Kan iemand mij meteen uitleggen waarom men brood eet mbv mes en vork?
Veralgemeniseer het eens. Wat doen Nederlanders ook precies hetzelfde?quote:Op vrijdag 10 maart 2017 15:50 schreef Stimorol- het volgende:
Door namen te noemen wordt een discussies. jij hoeft je iig niet aangesproken te voelen.
Niet alle Nederlanders eten zo en waarom scheer je iedereen over een kam etc meer van die bull.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 15:54 schreef Copycat het volgende:
[..]
Veralgemeniseer het eens. Wat doen Nederlanders ook precies hetzelfde?
Als ik een lunch eet met brood en daarbovenop beleg en een flinke hoeveelheid sla, zijn mes en vork wel handig. Maar verder eet brood uit het vuistje een stuk lekkerder.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 15:50 schreef Stimorol- het volgende:
Kan iemand mij meteen uitleggen waarom men brood eet mbv mes en vork?
Zie het op werk vaak. Kantine vol met mensen die een sneetje volkoren met kaas eten met mes en vork. Ik begrijp dat niet zo.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 15:56 schreef Copycat het volgende:
[..]
Als ik een lunch eet met brood en daarbovenop beleg en een flinke hoeveelheid sla, zijn mes en vork wel handig. Maar verder eet brood uit het vuistje een stuk lekkerder.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |