abonnement Unibet Coolblue
pi_169285606
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 16:36 schreef SecretPret het volgende:

[..]

:')
Kun je wel zo'n smiley gebruiken, maar je herhaalt gewoon oneliners die als narratief wrs populair zijn onder bepaald deel van de bevolking, maar je hebt niets over de zaak die je aanhaalt gelezen. Nu heb ik begrepen dat je heel jeugdig bent, maar laat ik jou nou verklappen dat je op deze manier niet heel sterk overkomt hoor, ook als jeugdige niet. Je kunt dus maw beter een keer achterhalen wat nu precies die betrekkingen waren tussen Ottomaanse rijk en de Republiek. Waarom je ook niet kunt zeggen dat de Ottomanen hielpen, maar dat er sprake was van wederzijds voordeel en waarom je al zeker niet kunt zeggen zonder meer dat heel Nederland er nooit gekomen zou zijn zonder Turken. Dat laatste is een volslagen belachelijke stelling namelijk.
I´m back.
pi_169285619
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 16:39 schreef LelijKnap het volgende:
Maar wat gaat er nu gebeuren? Die kerel komt gewoon, en wat doet Nederland dan, wanneer hij daar eenmaal staat?
Helemaal niets.

Die kan de ellende gaan oplossen als er weer onrust ontstaat tussen de Turkse-Nederlanders die het niet met elkaar eens zijn.
pi_169285627
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 16:39 schreef LelijKnap het volgende:
Maar wat gaat er nu gebeuren? Die kerel komt gewoon, en wat doet Nederland dan, wanneer hij daar eenmaal staat?
Ze zijn er op aan het studeren, begrijp ik.
I´m back.
pi_169285695
quote:
Premier Rutte laakt de uitspraken van de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Cavusoglu over zijn geplande campagnebezoek aan Nederland.

De Turkse minister vindt dat hij het volste recht heeft om in ons land te spreken voor ’zijn’ Turkse staatsburgers. „Dat vind ik een niet-acceptabele uitspraak”, reageert Rutte na afloop van een verkiezingsbezoek in Barendrecht. „Dit zijn Nederlandse staatsburgers en geen Turkse. Turkse staatsburgers wonen in Istanbul en Ankara. Daar zijn er miljoenen van. Genoeg om campagne te kunnen voeren.”

De minister-president noemt het „ongemakkelijk” als buitenlandse politici in Nederland campagne komen voeren. Daarnaast heeft de VVD-premier moeite met het onderwerp waar Cavusoglu voor naar Rotterdam wil afreizen. „De Turken zijn bezig om de grondwet te wijzigen in een minder democratische richting. Dat maakt het inhoudelijk ook heel erg lastig voor ons als iemand campagne komt voeren.”

Het kabinet brengt samen met burgemeester Aboutaleb van Rotterdam alle juridische mogelijkheden in kaart om te kijken hoe het bezoek kan worden tegengehouden.
pi_169285789
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 16:46 schreef Physsic het volgende:

[..]

Ja, wedje leggen dat-ie gewoon komt?

En bij volgende referendum mbt de doodstraf invoeren komt-ie ook gewoon weer wrs.
I´m back.
  zaterdag 4 maart 2017 @ 17:00:41 #131
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_169285917
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 16:31 schreef SecretPret het volgende:
Circa 500 jaar geleden kreeg Nederland zijn allereerste bondgenoot. De ottomaanse tijd. De Turken hebben de Nederlanders onder andere geholpen met de tachtig jarige oorlog. Zonder Turken geen Nederland. Zonder Turken geen gouden eeuw. Wees ze eens een keertje dankbaar. :'(
Turkije, bedankt voor de hulp 500 jaar geleden! Hou je politiek alstublieft nu ook binnen je eigen landsgrenzen, dan kunnen we als bondgenoten door blijven handelen zonder ergernissen.
  zaterdag 4 maart 2017 @ 17:00:56 #132
198365 Morendo
The Real Deal
pi_169285924
Het huidige Turkije lijkt nog het meest op het Duitsland van de jaren '30. Als Nederland moet je pogingen tot een verdergaande achteruitgang niet willen faciliteren.
Die Lebenslust bringt dich um.
pi_169285933
quote:
6s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 17:00 schreef Manke het volgende:

[..]

Turkije, bedankt voor de hulp 500 jaar geleden! Hou je politiek alstublieft nu ook binnen je eigen landsgrenzen, dan kunnen we als bondgenoten door blijven handelen zonder ergernissen.
Nee, hij lult. 500 jaar geleden sws, dan spreek je over 1517, toen zaten we nog vrolijk onder de knoet van het Habsburgse rijk, toen was Karel V in 1515 net Rooms-keizer geworden.
Beeldenstorm was in 1568, toen begon eigenlijk pas de Opstand.
I´m back.
pi_169285982
quote:
14s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 20:15 schreef Arthur_Spooner het volgende:
Terecht. Optiefen met die islamofacisten.
Dit.
pi_169285993
Als Rutte slim is vraagt ie gelijk of die kerel alle Turkse Turken ( :{w ) die in Nederland parasiteren, mee retour wil nemen. De goed geïntegreerde Turkse Nederlanders kunnen hier gewoon blijven, hebben die mensen ook weer rust :)
pi_169286079
Kuzu heeft al gezegd dat Erdogan op Hitler lijkt. O nee...
  zaterdag 4 maart 2017 @ 17:15:16 #137
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_169286219
Turkije graaft z'n eigen graf, lekker de gang laten gaan. Dat land wordt al op veel plekken in Europa volledig uitgekotst en gaat volledig naar de kloten de komende paar jaar. Lekker laten gaan, de wereld heeft Turkije namelijk helemaal nergens voor nodig. Een prutseconomie en er komen ook geen waardevolle producten, uitvindingen, bedrijven of iets ander nuttigs vandaan wat we niet elders kunnen halen.
pi_169286759
Enige die bezoek dus kan voorkomen is burgemeester Aboutaleb door het te verbieden ogv openbare orde. Dus dan moet aannemelijk zijn dat er rellen komen. Vervolgens kan de organisatie van de manifestatie dit weer aanvechten bij de rechter:

http://nos.nl/artikel/216(...)uden-rutte-niet.html

quote:
Alleen Aboutaleb kan Turkse minister tegenhouden, Rutte niet.


De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu komt op 11 maart naar Rotterdam. Hij zal daar Turkse Nederlanders ervan proberen te overtuigen bij een aanstaand referendum voor wijzigingen in de grondwet te stemmen. De Nederlandse regering zit niet op het bezoek van Cavusoglu te wachten. Maar kan Rutte er wel wat tegen doen?

Het korte antwoord: nee. De premier heeft geen middelen in handen om Cavusoglu de toegang tot het land te ontzeggen. Meer dan het ongenoegen overbrengen aan de regering in Ankara kan hij niet doen.

De enige die de bijeenkomst met Cavusoglu kan tegenhouden, is burgemeester Aboutaleb van Rotterdam. Hij koos gisteravond dezelfde woorden als premier Rutte en noemde de komst van de minister ongewenst.
De burgemeester moet aannemelijk maken dat er kans is op geweld.


Aboutaleb wilde nog niet spreken van een verbod. "Zo'n bijeenkomst is ook niet eenvoudig te verbieden", zegt verslaggever Robert Bas. "Dat kan alleen als er concrete aanwijzingen zijn dat de openbare orde verstoord zou kunnen worden."

Oud-hoogleraar staatsrecht Jit Peters bevestigt dat. "De burgemeester moet dan aannemelijk maken dat er kans is op geweld, bijvoorbeeld doordat er confrontaties komen met Koerden of andere tegendemonstranten."

Aanvechten bij rechter

De burgemeester vaardigt dan een noodverordening uit, legt Peters uit. "De organisatie van de bijeenkomst kan dat besluit vervolgens aanvechten bij de rechter."

Iets dergelijks gebeurde bijvoorbeeld in december 2015 in Eindhoven, waar zeven imams werd verboden om te spreken op een islamitische conferentie. Er kwam een kort geding en de gemeente kreeg gelijk.

Pas ruim een jaar later, in een bodemprocedure, werd de organisatie van de conferentie in het gelijk gesteld. Volgens de rechter was de weigering van de imams een ontoelaatbare inbreuk op de grondrechten van de stichting, zoals vrijheid van godsdienst en vergadering.
Gaat Nederland uitmaken waar Turkse Nederlanders over mogen discussiëren?


Blijft de vraag over waarom de bijeenkomst überhaupt verboden zou moeten worden. Een campagnebezoek van Cavusoglu aan Rotterdam en Den Haag twee jaar geleden deed vrijwel nergens stof opwaaien. Hij vroeg de Turkse kiezers in Nederland toen op de AK-partij te stemmen bij de parlementsverkiezingen.

Publicist en Turkije-kenner Joost Lagendijk snapt het bezwaar van de Nederlandse regering dan ook niet. "Gaat Nederland uitmaken waar Turkse Nederlanders over mogen discussiëren? Dat lijkt me nogal discutabel", zei hij in Met het Oog op Morgen.

Hij draait de situatie om. "Stel nou dat er 250.000 Nederlanders in Turkije zouden wonen. De Nederlandse gemeenschap daar organiseert een verkiezingsavond waarvoor ook Nederlandse politici zijn uitgenodigd. De Turken houden hen tegen. Wat zouden wij dan zeggen? Dat het ondemocratisch is, dat het niet kan, dat het in strijd is met de vrijheid van meningsuiting. En nu doen wij toch eigenlijk een beetje hetzelfde."
De circa 240.000 stemgerechtigde Turken die in Nederland wonen, kunnen vanaf 5 april hun stem uitbrengen in het grondwetsreferendum. Als de Turken instemmen met de wijzigingen die president Erdogan voorstelt, krijgt de president veel meer macht.
Of de bijeenkomst met Cavusoglu daadwerkelijk wordt verboden, moet de komende dagen blijken. Aboutaleb houdt nauw contact met het kabinet over de ontwikkelingen rond de komst van de Turkse bewindsman.

Vorige week wilde Aboutaleb een Palestijns congres, waar ook iemand spreekt die banden zou hebben met Hamas, niet verbieden. "Het is mij niet toegestaan censuur toe te passen", zei de burgemeester toen. "Ook een zure en onaangename boodschap moet ruimte krijgen."
En waarom zou je het moeten verbieden, aldus de Turkije-geleerde Lagendijk. Gaat NL soms uitmaken waar Turken over discussiëren?

Kortom....
I´m back.
pi_169286874
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 16:53 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ja, wedje leggen dat-ie gewoon komt?

En bij volgende referendum mbt de doodstraf invoeren komt-ie ook gewoon weer wrs.
Wedje leggen heeft weinig zin als we allebei hetzelfde denken. :P

Ze zouden zijn visum (of heeft hij die niet nodig?) kunnen weigeren of intrekken om te voorkomen dat hij naar Nederland komt, maar daar zal geen grond voor zijn. Hooguit iets met 'verstoring van de openbare orde', maar dat lijkt me onwaarschijnlijk.
Als hij hier eenmaal is, is het waarschijnlijk op geen enkele manier te dwarsbomen.
pi_169286910
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 17:49 schreef Physsic het volgende:

[..]

Wedje leggen heeft weinig zin als we allebei hetzelfde denken. :P

Ze zouden zijn visum (of heeft hij die niet nodig?) kunnen weigeren of intrekken om te voorkomen dat hij naar Nederland komt, maar daar zal geen grond voor zijn. Hooguit iets met 'verstoring van de openbare orde', maar dat lijkt me onwaarschijnlijk.
Als hij hier eenmaal is, is het waarschijnlijk op geen enkele manier te dwarsbomen.
Nee, het is een gelopen wedstrijd idd. Dus maar weer met lede ogen aanzien hè. En dan wachten op het volgende Turkse referendum over het invoeren van de doodstraf.

Haatimams worden ook voortaan toegestaan dus ja.

Bijvoorbeeld weer deze knakker:



[ Bericht 3% gewijzigd door Ryan3 op 04-03-2017 17:56:53 ]
I´m back.
pi_169286941
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 17:50 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Nee, het is een gelopen wedstrijd idd. Dus maar weer met lede ogen aanzien hè. En dan wachten op het volgende referendum over het invoeren van de doodstraf.

Haatimams worden ook voortaan toegestaan dus ja.
En over enkele tientallen jaren zullen wel meer landen gebruik maken van deze mogelijkheid.
pi_169286954
quote:
Rutte wil Turkse campagnebijeenkomst tegenhouden

Het kabinet zoekt naar juridische mogelijkheden om te voorkomen dat de Turkse regering volgende week zaterdag in Rotterdam campagne gaat voeren voor president Erdogan. Premier Rutte heeft vandaag gesprekken gevoerd met enkele leden van het kabinet, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding Dick Schoof en de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb.
pi_169287643
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 13:34 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ja, laat ze lekker, mooi precedent voor het volgende Turkse referendum over het invoeren van de doodstraf. Gaan ze hier straks campagne voeren voor de doodstraf, zie je het al voor je?
Goed punt Ryan. Als we nu geen paal en perk stellen blijven ze komen met hun islamofacistische propaganda.
pi_169287861
Ze komen hier campagne voeren om elders een dictatuur te vestigen. Dat moet je niet willen. Maakt niet uit of het Turken zijn, als het Timboekstanen waren willen we het ook niet.
pi_169287863
Lijkt me dat de Nederlandse regering gewoon kan weigeren dit heerschap een diplomatiek visum te verlenen? Vreemde mogendheden horen geen campagne te voeren op ons grondgebied. De uitspraken van die Turkse minister verdienen wel tekst en uitleg van de Turkse ambassadeur, zou de regering deze niet eens snel op het matje roepen.
"Academics, people who know the word for coal in seventeen languages but gape and stammer when asked to lay a fire."
pi_169287943
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 18:55 schreef Stephen_Dedalus het volgende:
Lijkt me dat de Nederlandse regering gewoon kan weigeren dit heerschap een diplomatiek visum te verlenen? Vreemde mogendheden horen geen campagne te voeren op ons grondgebied. De uitspraken van die Turkse minister verdienen wel tekst en uitleg van de Turkse ambassadeur, zou de regering deze niet eens snel op het matje roepen.
Ik ben bang dat hij dat visum al heeft.
pi_169287953
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 19:01 schreef Physsic het volgende:

[..]

Ik ben bang dat hij dat visum al heeft.
Waarom zou dat niet ingetrokken kunnen worden?
"Academics, people who know the word for coal in seventeen languages but gape and stammer when asked to lay a fire."
pi_169288032
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 19:02 schreef Stephen_Dedalus het volgende:

[..]

Waarom zou dat niet ingetrokken kunnen worden?
Dan moeten ze daar wel een (volgens de wet) goede reden voor hebben. Dat zal bij een diplomatiek visum misschien nog wel wat lastiger liggen.
  zaterdag 4 maart 2017 @ 19:16:54 #149
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_169288281
In Duitsland is het toch al tijden onrustig?
pi_169288320
quote:
14s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 18:40 schreef Arthur_Spooner het volgende:

[..]

Goed punt Ryan. Als we nu geen paal en perk stellen blijven ze komen met hun islamofacistische propaganda.
Tja, wat de regering van Erdo wil zit dicht tegen fascisme aan imho, laat het "islamo" ervoor maar weg, dus eigenlijk verwacht je dat linkse advocaten nu ergens een precedentje vandaan slepen waarbij het propageren van dit fascisme door die minister onmogelijk gemaakt wordt.
Moeten toch meerdere mogelijkheden zijn.
I´m back.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')