abonnement Unibet Coolblue
pi_171768935
quote:
0s.gif Op zondag 18 juni 2017 12:48 schreef matigeuser het volgende:

[..]

Bedankt!

Ik heb net nog wat zitten lezen en de heffingskorting krijgt iedereen. Ook zonder zonnepanelen. Net op mijn jaarafrekening gekeken en dat was 309 euro.

Als ik dan de elektriciteit levering en de energiebelasting (het deel wat overblijft voor de elektriciteit), dan kom ik op een besparing van 508 euro per jaar als we 4.300 kw zouden kunnen opwekken.

Maar, we hadden al een aantal offertes opgevraagd om 3500 kw te kunnen opwekken met ongeveer 13 panelen. Meer zal op ons dak ook niet passen. Dan zouden we ongeveer 400 euro per jaar kunnen besparen.

Ben ik niet echt onder de indruk van op een intiele investering van rond de 4500 euro. De BTW krijgen we denk ik ook niet terug, omdat ik zelf al ondernemer ben en geen gebruik kan maken van de kleine ondernemersregeling.

Als er dan helemaal niks kapot gaat (zoals omvormers en dergelijke), dan zouden we na een jaar of 10 jaar pas break even draaien.
En het ergste vind ik nog wel dat je niet eens je eigen stroom gebruikt, maar dat deze gewoon terugvloeit naar de netbeheerder en dat je vervolgens eigenlijk nog steeds grijze stroom inkoopt voor het reguliere tarief.

Mijn vrouw is enthousiaster over dit project dan ik :) Misschien dat iemand nog mooie argumenten heeft om mij te overtuigen.
Volgens mij moet je de post hiervoor nog even doorlezen. Als je 4300kwh verbruikt is je besparing meer dan die 500 euro die jij noemt. Dit zou nl neer komen op een tarief van 11 cent per kwh.

Als je er op basis van de antwoorden er hier niet uitkomt kun je via gaslicht.com een berekening maken. Je maakt dan een berekening met en zonder eigen opwekking. Dan zie je direct wat je besparing is.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')