abonnement Unibet Coolblue
pi_169207394
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 20:54 schreef silliegirl het volgende:

[..]

Ik parkeer hem nu soms maar even op een veilige locatie zodat 'ie daar even kan razen en ik tot 10 kan tellen, maar dan voel ik me echt enorm falen. Ik moet m'n kind toch gewoon kunnen kalmeren en tevreden kunnen houden?

Fijn van de slaapjes bij jou! *O*

En nu ben ik ook wel benieuwd naar MLB op fb! Alleen ik heb geen idee wie je daar dan bent :') .
Ik geloof niet dat je dan faalt, hoewel ik het bij mezelf ook zo voel. Maar eigenlijk is het heel menselijk. Een echt driftig kind is gewoon moeilijk te doordringen. Ik voel me nu ook ooit met terugwerkende kracht schuldig tegenover mijn ouders, wat heb ik het ze met mijn eigen drift ooit moeilijk gemaakt.
En wat ze hier ook zeiden tegen mij: je zet je het meest af tegen de mensen van wie je het allermeest houdt.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_169207894
Lastig he! Tegen een mega-dreumes explosie kun je niet heel veel doen behalve jezelf wat afzijdig van de heftigheid houden, te zorgen dat kindlief zich in zijn drift niet bezeerd en beschikbaar blijven voor een troostknuffel wanneer de storm is bedaard ;). Mij hielp bij eerste (deze explodeert nog maar 5 min per keer) de mantra 'het is maar een dreumesbui en gaat ook weer over. De volgende keer in dezelfde situatie duurt het korter'. Ook niet te lang waarom willen uitleggen als de explosie volgt op iets wat jijzelf doet/niet doet/zegt. Kort benoemen dat je begrip hebt en dat je er bent wanneer klaar en niet teveel aandacht aan besteden. Het was al eerder gezegd maar die wurmpies moeten nog leren met hun emoties om te gaan en kennen dus nog niet veel grijstinten daarin. Ze leren gelukkig meestal wel snel :Y. Na x keer testen of keihard brullen niet de oplossing is dan he? :+
pi_169207953
LeSage wat stoer van je kereltje! Nu is het snel helemaal los-als ze eenmaal de smaak te pakken hebben...
pi_169208197
Ik ben blij dat driftbuien hier eigenlijk niet aan de orde zijn. Wurm kan zich goed verstaanbaar maken zonder woorden en begrijpt het heel goed als ik iets niet wil. Althans dat is als we alleen zijn natuurlijk :P

hij heeft wel eens een soort van weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeheeeeeeeeeeeee ik wil echt met die glazen flessen spelen, brandende kaarsjes beetpakken, waarom mag ik nou geen slagersmes om te snijden huil boos acties. Maar hij ziet dan toch met een scheef oog hoe ik kijk of zo. Dat slaat snel om van drama acteerhuil in echt verdriet. En dan is portie troosten met mama knuffels optie. Vaak is dat dan een minuutje of twee en dan herpakt hij zich door of te rammen op mijn borst DIE DIE! of een kusje uit te delen en er een te ontvangen of iets aan te wijzen om te spelen.

Ik zag vandaag bij mijn neefje (bijna 2) dat het ook terror horrorrrrrr driftbuien kunnen zijn. Petje af voor de mama's die dat dagelijks moeten handelen. Dat was inclusief slaan en schoppen en weet ik het wat. Wurm en ik zaten gewoon :o :o "ooooos!"
Schudden voor gebruik
pi_169208230
blijdorp meet lijkt mij leuk om aan te sluiten en kijken hoe lang we aangesloten blijven, want heul niet dat wij voorbij de olifanten en tijgers komen....

Maar hangt een beetje ervan af wanneer :D
Schudden voor gebruik
pi_169208274
Sjaak is Koning Driftbui, hij wordt boos, loopt naar een open plek, zakt op zijn knieën, gaat op zijn buik liggen, controleert of je kijkt en gaat dan krijsen. Ook in de supermarkt, in het zwembad, de bieb, thuis... you name it. Supertof }:|
Gelukkig duren de buien vaak maar een paar minuten, tot nu toe.

Sillie, het enige wat je kan doen is hem er doorheen helpen, want hij heeft jou veiligheid daarbij nodig. Sterkte :*
pi_169208391
Als je mijn dreumes in zijn bed ziet tijdens een driftbui (dan heeft hij ze meestal, want slapen hoort niet in bed ofzo), dan zou je vast schrikken. Hij wordt paars, laat zich vallen, gaat de vreemdste geluiden maken.
Maar ik merk heel erg dat hem zijn zin geven (uit bed halen) eigenlijk precies is wat hij NIET vraagt. Hij vraagt eigenlijk om duidelijke grenzen.
Daarom blijf ik dus op de kamer, want ik ben er voor hem. Maar de grens is wel in eigen bed blijven liggen. En dan legt hij zich er verrassend snel bij neer. Hij zoekt zijn fiep en knuffie en gaat liggen tot hij slaapt. O+
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_169209633
Oei wat heftig om te lezen over de driftbuien van sommige dreumesjes.
Mies is wel eens boos, maar slechts een minuutje ofzo.

Ik voel me even heel opgetogen dat veel mensen zo benieuwd naar me zijn :')
pi_169214455
Hier zijn driftbuien vooral hard wegrennen en hard schreeuwen, maar het is meestal gelukkig ook zo weer voorbij..

Gister was T ziek thuis. Hij was niet echt ziek, maar had wel 38.5 graad koorts. Verder was hij prima vrolijk enzo. Ik vind het altijd zo lastig wanneer hij dan weer terug kan naar het kdv. Vanmorgen had hij 37 graad, prima dus, en was vrolijk. Hij is nu dus naar het kdv, maar daar voel ik me dan weer schuldig over. Beuh.
pi_169214738
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 22:33 schreef Missladybug het volgende:
Oei wat heftig om te lezen over de driftbuien van sommige dreumesjes.
Mies is wel eens boos, maar slechts een minuutje ofzo.

Ik voel me even heel opgetogen dat veel mensen zo benieuwd naar me zijn :')
Graag gedaan :')

Hier qua driftbuien hetzelfde. A is maar kort boos, behalve op het kdv. Dan kan ze best een minuutje langer boos zijn als ze na het buitenspelen naar binnen moeten. Ze is gewoon graag buiten O+

Jagar: alles gaat goed met T toch? Dan hoef je je echt niet schuldig te voelen. Je kan hem ook meteen ophalen als het toch niet blijkt te gaan!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_169214991
Ik vind persoonlijk gedrag het belangrijkste Jagar. Als hij niet hangerig is of laat blijken dat hij niet zo lekker is heb je de juiste keuze gemaakt imo. Gaat het toch niet goed bellen ze echt wel.

Maar goed, ik heb O sinds de kraamweek ook niet meer getemperatuurd en ook geen reden toe gehad om het wel te doen, dus dat is makkelijk praten.

Hier gelukkig nog weinig echte driftbuien, alleen dingen weigeren als hij er geen zin in heeft, zoals naar huis lopen vanaf de supermarkt. Dan blijft hij op straat zitten, maar zonder schreeuwen of huilen, dat komt pas bij het op z'n voeten zetten weer. Boos worden uit frustratie kan hij wel heel goed, maar als ik dan laat zien dat hij het puzzelstukje moet draaien zodat het wel past is hij weer blij.
¸¸.ˇ´¯`ˇ.¸¸.ˇ´¯`ˇ.¸><(((ē>
pi_169215421
Ziek is ziek, absoluut, maar ik zit wel ooit erg in de knoop als J ziek is op een kdv dag, hoor :@. Ik kan nu eenmaal geen vrij nemen in mijn werk, dus in principe komt het dan op mijn vriend of de oma's neer. Nou doet J het sowieso beter in een omgeving met afleiding als hij niet 100% is, dus tot 38 graden gaat hij dan (zonder zetpil) gewoon naar het kdv. Bij meer dan 38 graden regel ik iets anders. En als hij de dag erna weer onder de 38 zit en niet meer schommelt in temperatuur, gaat hij dan ook weer gewoon. Met backup-ophaalplan, dat wel.

Driftbuien zijn er hier ook wel, maar niet zo veel en niet zo heftig, als ik het hier lees. Vooral het op de grond gaan liggen, kijken of er gekeken wordt en dan gaan brullen wordt op het moment ingezet. Afleiding werkt tot nu toe bijna altijd.
pi_169216023
Dat gezegd hebbende... je weet dat je vriend te veel besteld heeft de laatste tijd als je dreumes de bus van de pakketbezorger ziet en een boze bui krijgt omdat die weer wegrijdt zonder iets bij ons te brengen _O- :')
pi_169217880
Ik vind dat een hele lastige Aerenia. Van mijn werk (onderwijs) kan ik ook niet zomaar thuisblijven en man ook niet zo makkelijk, maar als N. echt ziek is zal er toch wel wat geregeld moeten worden. We hebben verder ook niemand in de buurt die haar overdag op zou kunnen vangen. Tot nu toe is het gelukkig altijd wel goed gegaan, dan kwam man bijvoorbeeld naar huis en loste ik hem daarna zo snel mogelijk af, maar lastig is dat wel. Nu gaat ze sinds afgelopen maand ook naar een kdv ipv een GO, dus dan is het nog iets lastiger. De GO keek altijd hoe N. er aan toe was, maar het kdv moet volgens de regels bij >38 graden gewoon bellen.

Gisteren hebben wij een familieshoot gehad bij ons thuis en N. stal echt compleet de show. Hyperdepieper op bed springen ("N., kom je even bij papa en mama zitten?" "Neej, pinguh! [insert nerdlach]"), de hele tijd vragen wat de fotograve aan het doen was ("Vwouw doen?" "De mevrouw maakt foto's schat" x10.000) en ze deelde nog een paar wijze observaties ("Vwouw mee naa bovuh!", "vwouw blij!" en onze favoriet, in combinatie met een bedenkelijke blik: "vwouw beetje eng."). _O- Verder heeft ze haar zusje gelukkig heel gehouden en hopen we dus binnenkort op wat mooie foto's. O+
pi_169218453
Sillie, wat naar dat W zo aan het driftbuien is. Ik ken de lange versies ook, helaas . En wat vosje zegt: veel meer dan wachten en aanwezig zijn werkt hier ook niet. Ik ben gestopt met afleiden enzo. Ga nu meestal bij hem op de grond zitten zodat hij bij me kan komen (en me kan wegduwen, tsja), en ik mijn hand onder zijn hoofd kan houden als ie ermee op de grond beukt.
Hier heeft hij de lange gilbuien volgens mij alleen als ie pijn heeft. Oorpijn, tanden. Scheelt als ik dat in mijn achterhoofd hou. "Hij is zielig, hij is zielig" x10, en rustig blijven ademhalen... Maar het is gewoon kut. Sterkte dr mee...)


Selvaria, dat klinkt als een leuke shoot! Al wat plaatjes gezien?
pi_169218743
Hupje _O-

Selvaria geweldig dat enthousiasme van N. Hoop op mooie kiekjes voor jullie!

Dreumesbuien: ik geloof dat die hier wel meevallen als ik het zo lees. De dramaqueenact is ze wel aan het perfectioneren momenteel :')

Beterschap voor de sneutjes :* Hier mogen de kindjes niet naar het kdv als ze een zetpil hebben gehad, maar wel als ze bijv. waterpokken hebben. Wij regelen zelf meestal oma als oppas voor thuis (schoonmoeder is gepensioneerd en kan daardoor wat makkelijker bijspringen) of we blijven natuurlijk zelf thuis als M. ziek is.
  woensdag 1 maart 2017 @ 19:02:26 #167
360012 Shopaholic1984
Girls just wanna have fun!
pi_169224513
Vandaag weer een mini meet gehad met fap, Ingee, mevrC en natuurlijk Sjaak, Ro en Roos. Sjaak heeft laten zien dat hij graag met meisjes speelt ;) alle meisjes waren buiten en Sjaak binnen. Fap had een mooie monkey platter gemaakt en de kinderen hebben hier heerlijk van gegeten. Verder hebben ze al het speelgoed uit de kast getrokken zo ongeveer en was de woonkamer van Fap een groot speelgoedparadijs O+
pi_169225758
Wat leuk shop (en ingee en fap en mevrc) :)! Klinkt als een heerlijke middag.

Haha die N van jou Selvaria, klinkt echt als een heerlijk kind! Levert vast mooie kiekjes op, als gezinnetje van 4. Hoe ervaar jij dat nou, een 2e kindje erbij? De een zegt 'och gaat net zo makkelijk mee', terwijl de ander zegt 'pf hele verandering, veel impactvoller dan van geen kinderen naar 1 kind'. (*niet per se een vraag voor alleen selvaria uiteraard :P).

Lijkt me erg lastig als je geen of weinig backup opties hebt! Ik heb het wat dat betreft makkelijk, genoeg back-up, scheelt zoveel 'stress'..

Oh E begrijpt steeds meer, ik vind dat toch zo leuk O+. Merk nu ook een beetje hoe ze woordjes opvat. Als ze van tafel wil, zegt ze "uit" (immers: uit de stoel getild worden), maar nu zegt ze ook "uit!" tegen me als ze opgetild wil worden vanaf de vloer. Tsja, vanuit haar optiek best logisch :D. Prachtig.
pi_169226693
Oh die driftbuien lijken me ook heel moeilijk om mee om te gaan! Knap hoe jullie daar je weg in vinden, want dat valt echt niet mee! Er zijn lijkt me al het belangrijkste inderdaad!

Wat leuk die shoot Selvaria! Ben benieuwd! Grappig die reacties van N!

Zusjevan leuk om te merken hč dat ze steeds meer bewust worden van alles.
Hier de laatste weken ook echt een verandering.Als we ergens op bezoek zijn en iedereen moet lachen doet ze ook mee met een hele overdreven lach :D al weet ze helemaal niet waarom iedereen lacht. & ze zegt weer een nieuw woord en dat zegt ze zoooo leuk: Mooooi ♡

Dat klinkt heel gezellig Shop! : )
pi_169226765
quote:
1s.gif Op woensdag 1 maart 2017 20:05 schreef hetzusjevan het volgende:
Haha die N van jou Selvaria, klinkt echt als een heerlijk kind! Levert vast mooie kiekjes op, als gezinnetje van 4. Hoe ervaar jij dat nou, een 2e kindje erbij? De een zegt 'och gaat net zo makkelijk mee', terwijl de ander zegt 'pf hele verandering, veel impactvoller dan van geen kinderen naar 1 kind'. (*niet per se een vraag voor alleen selvaria uiteraard :P).
Ha, leuke vraag! Ik ben van het eerste team, van geen naar één kind vond ik een enorme impact hebben maar de tweede erbij is een eitje, die gaat vanaf het eerste moment makkelijk mee. En hij is helemaal niet makkelijker dan kleuter was, en kleuter is ook niet moeilijk of zo. Ik begon na de oudste ook pas na anderhalf jaar of zo te rammelen en dat was vooral rationeel. Nu wilde ik meteen na de geboorte van nr 2 alweer een derde (en vierde en vijfde :P) en dat is niet meer gestopt, doe mij nog maar drie baby's O+

Verder las ik over een datumvierling en Joos-date, leuk zeg!

En ingee nog gefeliciteerd met R! Twee gewoon al :o

Selvaria jouw fotoshoot :D je hebt echt een hilarisch kind!

Dreumesdrama is hier vrij onbekend. Chille jochies heb ik! Hooguit een minuut hysterie maar met afleiden lukt het eigenlijk altijd wel, gelukkig. Lijkt me erg lastig, ik lees de verhalen altijd met verbazing.

[ Bericht 1% gewijzigd door Mineola op 01-03-2017 20:53:10 ]
pi_169227026
Hier geen kdv dus gelukkig nooit die problemen. Naar oma gaan is juist heerlijk als je ziek bent, want die heeft de hele dag tijd voor knuffels O+

Selvaria, wat heerlijk dat N. dan zo enthousiast is :) deel je hier zo'n mooi plaatje van jullie?

Zo herkenbaar, zusje! S. weet nu dat een hond 'woefwoef' doet. Maar een puzzelstukje van een geit doet dat dus ook.
Hij houdt trouwens niet van woorden, maar meer van geluiden: woefwoef (hond dus), tiktak (klok), kraaaaaa (hieperdepiep...., met nogal agressieve blik :') ) en van zijn tante T.ed, die wordt 'Tedtedted' O+
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_169227466
Ik doe trouwens nog even een dansje voor slapen! S. heeft vandaag 1,5 uur in het campingbedje bij opa en oma geslapen (dat is echt maanden geleden) en slaapt nu in zijn ledikant!
Kleine disclaimer: mijn zusje is erbij gaan liggen op het bed van mijn ouders tot hij sliep, en ik lig er nu ook naast.
Maar toch, slaap in eigen bed O+

En nu kan ik er zelf niet uit komen, want het is zo lekker warm :')
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_169229144
Ik zal zeker een foto delen als ik ze heb!

Zusje: ik ervaar het als veel minder impactvol dan van 0 naar 1 kind. Ik had me enorm ingelezen voordat N. kwam, maar toch vond ik het zo heftig en dat kwam niet alleen omdat N. heel veel huilde de eerste weken. Het was sowieso een megaverandering. Nu met L. erbij wist ik natuurlijk al heel veel en ze moet gewoon in het ritme mee. Dat gaat verbazingwekkend goed, ook al is ze ook echt geen makkelijke baby.
pi_169229179
Wat fijn van de slaap trouwens LeSage!
pi_169229489
quote:
1s.gif Op woensdag 1 maart 2017 20:05 schreef hetzusjevan het volgende:
Wat leuk shop (en ingee en fap en mevrc) :)! Klinkt als een heerlijke middag.

Haha die N van jou Selvaria, klinkt echt als een heerlijk kind! Levert vast mooie kiekjes op, als gezinnetje van 4. Hoe ervaar jij dat nou, een 2e kindje erbij? De een zegt 'och gaat net zo makkelijk mee', terwijl de ander zegt 'pf hele verandering, veel impactvoller dan van geen kinderen naar 1 kind'. (*niet per se een vraag voor alleen selvaria uiteraard :P).

Lijkt me erg lastig als je geen of weinig backup opties hebt! Ik heb het wat dat betreft makkelijk, genoeg back-up, scheelt zoveel 'stress'..

Oh E begrijpt steeds meer, ik vind dat toch zo leuk O+. Merk nu ook een beetje hoe ze woordjes opvat. Als ze van tafel wil, zegt ze "uit" (immers: uit de stoel getild worden), maar nu zegt ze ook "uit!" tegen me als ze opgetild wil worden vanaf de vloer. Tsja, vanuit haar optiek best logisch :D. Prachtig.
Ik vond de impact nu veel groter dan van 0 naar 1. (al voordat James zo vreselijk ziek werd hoor) maar tegelijk is het bestaande ritme een hele fijne houvast.
S. 2014
J. 2016
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')