Die lekt al sinds de explosie.quote:
Dan zou je een mengsel van radioactieve stoffen verwachten en niet netjes één gescheiden soort.quote:
Dan zouden ze wel een hele hoop geld hebben weggegooid als dit ding niet werkt: http://nos.nl/artikel/214(...)-door-sarcofaag.htmlquote:
Zou je die dan ook op hetzelfde moment meten, of kan er op de een of andere manier bij bepaalde stoffen sprake zijn van vertraging?quote:Op maandag 20 februari 2017 20:29 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Dan zou je een mengsel van radioactieve stoffen verwachten en niet netjes één gescheiden soort.
Het radioactieve stof gaat met de wind mee, dus je verwacht geen grote verschillen.quote:Op maandag 20 februari 2017 20:34 schreef Physsic het volgende:
[..]
Zou je die dan ook op hetzelfde moment meten, of kan er op de een of andere manier bij bepaalde stoffen sprake zijn van vertraging?
Dat zou in dit geval wel een hele lange vertraging zijn (een maand lees ik al), maar mijn vraag is dan ook meer algemeen bedoeld.
Dan kun je het beter de ruimte in schieten.quote:Op maandag 20 februari 2017 21:55 schreef LelijKnap het volgende:
Misschien een idee om wat land op te spuiten in de AO en alles wat met die zooi te maken heeft daar neer te zetten?
quote:Geen radioactief jodium in Nederlandse lucht
DEN HAAG - In de lucht boven Nederland is geen radioactief jodium-131 gemeten, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). In Noorwegen Finland, Polen, Tsjechië, Duitsland, Frankrijk en Spanje zijn vorige maand wel kleine hoeveelheden van de stof gemeten.
quote:
Huh?quote:Waar het jodium vandaan komt is onbekend. Op internet gaan geruchten dat het afkomstig zou zijn van een ongeval in een kernreactor of zelfs een test met een kernwapen. Maar dat is volgens het RIVM uitgesloten.
Ja, kunnen we lachen als de tweede trap halverwege de atmosfeer besluit om in een grote vuurbal te veranderen.quote:Op maandag 20 februari 2017 22:25 schreef Achterhoker het volgende:
[..]
Dan kun je het beter de ruimte in schieten.
Er zijn diverse nucleaire wapens kwijtgeraakt over de jaren heen. Dus iets missen hoeft alsnog niet persee de oorzaak te zijn.quote:Op maandag 20 februari 2017 08:48 schreef Stokken_en_stenen het volgende:
Nucleaire onderzeeërs tellen mist er 1 dan weten misschien wat de oorzaak zou kunnen zijn.
Nee maar het is idd geval geen natuurlijk iets;quote:Op dinsdag 21 februari 2017 18:43 schreef ITrade het volgende:
[..]
Er zijn diverse nucleaire wapens kwijtgeraakt over de jaren heen. Dus iets missen hoeft alsnog niet persee de oorzaak te zijn.
Ik ontken niet dat het niet door de mens komt.quote:Op dinsdag 21 februari 2017 19:04 schreef Stokken_en_stenen het volgende:
[..]
Nee maar het is idd geval geen natuurlijk iets;
"Jodium-131 of 131I is een onstabiele radioactieve isotoop van jodium, een halogeen. De isotoop komt van nature niet op Aarde voor. Jodium-131 ontstaat door kernsplijting van zwaardere elementen, zoals thorium en uranium. Het is - naast cesium-134 en cesium-137 - vrijgekomen bij de kernramp van Fukushima. Ook tijdens de kernramp van Tsjernobyl is de isotoop ontstaan. Jodium-131, dat een hoge affiniteit voor de schildklier bezit, is een typische bètastraler, die mutaties en de dood kan veroorzaken.
Jodium-131 ontstaat onder meer bij het radioactief verval van telluur-131."
Dus er zijn mensen aan te pas gekomen om dit te maken en te laten ontsnappen/lekken.
Kleine nuancering: Die kernwapentest sluit het RIVM uit omdat daar een grootschalig informatie netwerk voor is. Over een ongeval heb ik ze niet gehoord.quote:
https://www.nrc.nl/nieuws(...)olk-6911450-a1547175quote:Boven Europa zijn vorige maand sporen van het radioactieve materiaal jodium-131 aangetroffen. Jodium-131 komt niet van nature voor, maar komt vrij in kerncentrales, bij kernwapens en bij de productie van isotopen voor onder andere medische toepassingen. De oorsprong van deze wolk is nog altijd onbekend. Volgens diverse instanties, waaronder het RIVM, zijn de gemeten concentraties erg laag en niet gevaarlijk voor de gezondheid.
De radioactieve isotoop werd in de tweede week van januari voor het eerst gemeten door een meteorologisch station bij Svanhovd in het noorden van Noorwegen, vlak bij de grens met Rusland. Vrij snel daarna is in Polen, Finland, Tsjechië, Frankrijk, Spanje en Duitsland ook jodium-131 in de lucht gevonden. De oorsprong van de wolk moet recent zijn: jodium-131 heeft een halfwaardetijd van acht dagen.
Bedankje voor een mogelijke kernramp. Wat denk jij vreemd.quote:Op donderdag 23 februari 2017 09:23 schreef frietenstamp het volgende:
[..]
https://www.nrc.nl/nieuws(...)olk-6911450-a1547175
Het is ook nooit goed. Iedereen heeft een gratis behandeling tegen schildklierkanker gekregen maar een bedankje kan er weer niet vanaf.
Dat is geen jodium 131, maar niet-radioactief jodium 127.. Dat heeft juist de bedoeling de isotopen die wél radioactief zijn buiten de deur te houden.quote:Op donderdag 23 februari 2017 09:23 schreef frietenstamp het volgende:
[..]
https://www.nrc.nl/nieuws(...)olk-6911450-a1547175
Het is ook nooit goed. Iedereen heeft een gratis behandeling tegen schildklierkanker gekregen maar een bedankje kan er weer niet vanaf.
Wat dat? https://www.radboudumc.nl(...)fjodiumklinisch.aspxquote:Op donderdag 23 februari 2017 09:31 schreef Perrin het volgende:
[..]
Dat is geen jodium 131, maar niet-radioactief jodium 127.. Dat heeft juist de bedoeling de isotopen die wél radioactief zijn buiten de deur te houden.
Waar heb jij het over?quote:Op donderdag 23 februari 2017 09:23 schreef frietenstamp het volgende:
[..]
https://www.nrc.nl/nieuws(...)olk-6911450-a1547175
Het is ook nooit goed. Iedereen heeft een gratis behandeling tegen schildklierkanker gekregen maar een bedankje kan er weer niet vanaf.
Zie ik geen metingen van. Dat wordt dan nog uit de pers gehouden?quote:Op donderdag 23 februari 2017 09:28 schreef Megumi het volgende:
[..]
Bedankje voor een mogelijke kernramp. Wat denk jij vreemd.En los van jodium komt er vaak ook wel wat meer vrij. Cesium bijvoorbeeld.
Ahja... ik dacht dat je het jodium uit jodiumtabletten bedoelden die verspreid worden igv kernrampen.quote:Op donderdag 23 februari 2017 09:47 schreef frietenstamp het volgende:
[..]
Wat dat? https://www.radboudumc.nl(...)fjodiumklinisch.aspx
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |