abonnement Unibet Coolblue
pi_168755035
SQ, hier helpt het altijd wel om iets buiten de deur te doen. Ik ga dan naar het Hema restaurant waar een speelhuisje voor kinderen staat of andere koffie- of lunchtentjes met speelhoeken. Ik neem dan ook kleurpotloden en blaadjes mee. Op dat soort plekken gaat I dan wel lekker spelen, want ander speelgoed en andere omgeving. En dan blijf ik zoveel mogelijk zitten. Soms zijn er dan ook andere kinderen die afleiding geven.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_168755107
Bibliotheek, is hier de oplossing voor hangers :)
  woensdag 8 februari 2017 @ 12:35:42 #278
149959 SQ
snelle trees
pi_168755148
Ja buitenshuis is gewoon echt even geen optie dus ;) maar thanks voor alle tips in elk geval. We hebben boekjes gelezen en ze slaapt nog tussen de middag godzijdank :D

Scholen bezichtigen O+ mauw staat al twee jaar ingeschreven :')
disclaimer
pi_168755966
Hier is aanmelden vanaf 2,5 en bij 3e ingeschreven staan.
En 1 school mag je maar aanmelden en dan hopen dat je niet uitgeloot wordt. Volgens de brief van de gemeente tenminste.
Ben benieuwd wat de heren directeuren te vertellen hebben over de plaatsingsmogelijkheden.
pi_168756196
T en S staan ook al ongeveer twee jaar ingeschreven bij de school waar L ook op zit. De school is nogal populair omdat we in een nieuwbouw wijk wonen en daarom zijn er heel veel kindjes geboren in de wijk de afgelopen jaren. Ik grap vaak dat we op vruchtbare grond wonen. :P

Ik haalde net T en S op van het kdv en T was niet te genieten. Die heb ik bij thuiskomst snel op bed gelegd om even op te klaren. Ik hoop dat hij straks opstaat met een iets beter humeur.
pi_168757769
quote:
1s.gif Op woensdag 8 februari 2017 11:49 schreef Stormqueen het volgende:
Dat klinkt wel leuk WupWup maar mauw is pas 2 jaar en 4 maanden, dat is nog nét te ambitieus denk ik. Maar ik ga het wel onthouden voor als ik straks weer de hele dag met een baby aan de borst hang!
Je kunt het zelf het beste inschatten, maar er zitten ook spellen tussen voor vanaf 2 jaar.
pi_168758695
quote:
1s.gif Op woensdag 8 februari 2017 12:35 schreef Stormqueen het volgende:
Ja buitenshuis is gewoon echt even geen optie dus ;) maar thanks voor alle tips in elk geval. We hebben boekjes gelezen en ze slaapt nog tussen de middag godzijdank :D

Scholen bezichtigen O+ mauw staat al twee jaar ingeschreven :')
Tijdens mijn verlof hebben we toch regelmatig samen geiPad. Lijf werkte gewoon niet mee om veel actiever te zijn en onderzoek wees laatst uit dat zolang je samen je aandacht naar hetzelfde richt het leerzaam is/kan zijn: https://www.sciencedaily.com/releases/2017/01/170103103032.htm.

We speelden dan spelletjes bijvoorbeeld, of bekeken interactieve prentenboeken. Als je een abonnement hebt op de bibliotheek heb je gratis toegang tot Bereslim: http://www.bereslim.nl/po(...)in/nblc_actie_widget.
pi_168765386
quote:
1s.gif Op woensdag 8 februari 2017 11:49 schreef Stormqueen het volgende:
Dat klinkt wel leuk WupWup maar mauw is pas 2 jaar en 4 maanden, dat is nog nét te ambitieus denk ik. Maar ik ga het wel onthouden voor als ik straks weer de hele dag met een baby aan de borst hang!
Mijn eerste boomgaard kan prima hoor. Die is echt heel goed te doen en spelen wij al dik een maand. Of zo'n spel als Roll and Play. Enorme pluchen dobbelsteen en leuke kaartjes die je zelf al zittend kan spelen en Mauw lekker bewegen of kleuren zoeken in huis. Knappe Koppen hebben we ook, kan ook, maar voor het ongenuanceerde vond ik Roll and play heel geschikt. Maar Mijn eerste boomgaard is hier echt een hit. (terwijl hij motorisch echt niet zo goed is). Sterkte wel, lijkt me pittige periode! Gelukkig dat ze ook nog slaapt ja, oef.

Ik ben trouwens zoals meer hier, gek op spellen spelen (zelf het spellen spelen ook weer opgepakt) dus R wil ik vroeg de beginselen bijbrengen. Als ik lees op mijn spellensite, spelen kindjes soms al op hele vroege leeftijd, ingewikkelde spellen mee. O+ Heerlijk lijkt me dat, al ben ik nog niet zo goed in alternatieve spelelementen bedenken van een bestaand spel. Op de opvang zat R vandaag aan de memory van 10 kaartjes. Volgens het schriftje ging dat al goed :o Thuis met vier kaartjes (omgedraaid, dus de plaatjes naar beneden) nog niet goed vorige week. Geen geduld. Net als domino, wordt altijd weer mee gegooid en ik gefrustreerd, terwijl ik het rustig aanbied en voordoe. Maar dobbelsteen spellen, om de beurt een kaartje trekken, gaat al goed. Van Ravensburger heb ik ook meerdere spellen. Oh en een hengelspel, in ons geval van Eichhorn, ook best een succes.

Er is trouwens nog niets waar R langer dan een kwartier zélf mee kan spelen. Als ik dat hier lees, bouwen, puzzelen, knutselen, dan denk ik wow dat lijkt me heerlijk O+ Een toren bouwen kan R. nog steeds niet echt :') puzzelen altijd met iemand, knutselen alleen op de opvang. kleien is even leuk, maar steeds een andere kleur of in heeeeeele kleine stukjes trekken.

[ Bericht 18% gewijzigd door Hilmo op 08-02-2017 21:01:48 ]
pi_168767083
Hilmo ik herken die liefde voor spelletjes spelen wel. We hebben dan ook echt een paar kasten vol met spellen. O+ Wij hebben van veel spellen inmiddels ook een juniorvariant zoals Monopoly, Catan, Stratego en Rummikub. Daar zijn de peuters nog te klein voor maar L speelt die spellen al een tijdje heel fanatiek mee en je merkt ook dat ze echt tactisch probeert te denken om te winnen.

Met de peuters speel ik de laatste tijd smartgames voor peuters zoals Day&Night, Bunny Boo en Dora aan Zee. Dat vinden de jongens al erg leuk om te doen en met een klein beetje hulp lukt dat al prima. Vooral S kan er een hele tijd mee bezig zijn. Bambino loco is trouwens ook een grote hit, maar daar is wel echt nog hulp bij nodig.
  woensdag 8 februari 2017 @ 21:52:14 #285
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_168767221
Oh, herkenbaar SQ!
Hier momenteel ook veel iPad, omdat ik zelf even de puf mis en veel actieve dingen die zij graag samen wil doen nu niet lukt (en ik het geduld nu niet heb om 100 keer hetzelfde toneelstukje mee te spelen :@).
Ik probeer haar vaak aan het knutselen of kleien te krijgen, maar dat heeft ze nu ook wel een beetje gezien. Het helpt wel om iets nieuws te verzinnen, zoals het 'verven' met scheerschuim wat we eergisteren deden of de knuffels een bad geven.

Hier wisselen de dagen van 'totaal geen energie' en 'redelijk wat energie' elkaar nog af gelukkig, dus als het even kan gaan we wel de deur uit. Beter voor het humeur van ons allebei, want ze wordt van het hangen ook wel een beetje humeurig op een gegeven moment.

Ik ga eens kijken naar dat Bereslim, bedankt Dot :)
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_168767506
Wat voor memory heb je, Hilmo?
Lou vindt memory met dierenkaartjes heel leuk, omdat ze die kan benoemen en er voor haar heel duidelijk verschil is tussen een kat en een zebra. Dan zegt ze zelf al "is niet hetzelfde he? Neeeeeee!" en draait de kaartjes weer om
pi_168767619
Ik speel met Annie wel eens Bambino Loco, en het grappige is dat ze inmiddels prima weet hoe het werk, het ook zelf kan, maar totaal niet geïnteresseerd is in de uitkomst :') . Dan stel ik voor om het plastic houdertje dicht te doen, om te draaien en te kijken of het nu klopt en dan is het huis te klein. "NIET DICHTDOEN MAMA! NEEEE NIET DICHT! MIJN PUZZEL! NIET DICHT!" . O+ .
pi_168767658
Leuk trouwens, die Smart Games, ik kende dat helemaal niet! Wat een prijzen wel :X .
pi_168767856
SQ, ondanks mijn flinke aversie jegens beeldschermen moest ik er na de dood van Elva echt aan toegeven: mijn hb was 4 ofzo en ik kon niets, had oprecht de energie niet. Wat mijn schuldgevoel suste was het voor de tv hangen ook een gezamenlijke activiteit te maken: samen kijken naar een lange film, bakjes chips erbij. Sticker ging er niet stuk van, onze band heeft het overleefd, en hij kan inmiddels woord voor woord Toy Story 2 citeren en dat is toch ook heel knap ja toch :D
pi_168767871
Dank voor die Bereslim-tip! Peuter heeft zich vanmiddag erg goed vermaakt ermee.
pi_168767874
Wat leuk dat jullie kindjes al zo leuk meespelen!

Melba bedenkt liever zijn eigen spelletjes. We hebben wat Nijntje spelletjes (thuis en bij oma) maar hij doet daar zijn eigen dingen mee. Ik laat hem maar, creatief spelen is ook prima. Puzzelen kan hij wel goed als hij er zin in heeft en hij speelt memory wel op de telefoon :')

Waar ik me weleens zorgen over maak is zijn totale angst rondom andere kindjes. Hij wil echt niet spelen met of in de buurt van een ander kindje. Op t kdv met zijn vriendjes gaat het goed, maar zoiets als Franny beschrijft, bij hema in de speelhoek met kindjes, is echt geen optie. Dan hangt hij kermend om mn benen zodra er een ander kind bij komt. Ik vind het niet erg, voor mezelf, maar zo jammer voor hem.

[ Bericht 12% gewijzigd door kwakz0r op 08-02-2017 22:21:18 ]
Kwak
pi_168767911
Oh en wat ook goed samen vanaf de bank kan: super Mario op de Wii! Zo leuk, en ook gezellig omdat je dat echt samen doet :)
pi_168768802
Wat een goede tips allemaal! I heeft voor haar derde verjaardag Bambino Loco gekregen en dat is nu leuk om te doen. Verder doen we al langer wat spelletjes op de ipad. Maar dat begint ze nu ook steeds leuker te vinden.

Weer herkenbaar, Razz. I heeft ook altijd zulke duidelijk ideeën over wat er wel of niet mag of moet gebeuren volgens haar. :D .

I kan soms op luie, vrije dagen ook best veel filmpjes kijken. Ik kan dat voor mezelf wel goed 'rechtvaardigen' omdat ik weet dat ze genoeg 'gewoon' speelt, op het kdv, met de buurkinderen, thuis, etc.

Vandaag was het 'papadag' en mijn vriend had als dagthema 'hoe-vraag-ik-iets-zonder-half-te-huilen-en-dramatisch-te-gaan-miepen'. Op de één of andere manier doet ze dat bij hem dus veel meer dan bij mij. Zou ze al in de gaten hebben dat mannen daar doorgaans wat gevoeliger voor zijn? _O- .

Kwak, is hij echt bang, of is het meer verlegenheid, niet goed raad weten met de situatie, of het moeilijk vinden iets te delen met een vreemd kind? Het is ook best spannend en eng natuurlijk. Ik zie het wel vaker bij andere kinderen, I is er toevallig eentje die dat behoorlijk gemakkelijk doet, maar zij is ook erg van de interactie en het sociale. Maar tellen doet ze dan weer een stuk minder. :D . ;) .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_168771475
quote:
1s.gif Op woensdag 8 februari 2017 21:46 schreef _NIKKI_ het volgende:
Hilmo ik herken die liefde voor spelletjes spelen wel. We hebben dan ook echt een paar kasten vol met spellen. O+ Wij hebben van veel spellen inmiddels ook een juniorvariant zoals Monopoly, Catan, Stratego en Rummikub. Daar zijn de peuters nog te klein voor maar L speelt die spellen al een tijdje heel fanatiek mee en je merkt ook dat ze echt tactisch probeert te denken om te winnen.

Met de peuters speel ik de laatste tijd smartgames voor peuters zoals Day&Night, Bunny Boo en Dora aan Zee. Dat vinden de jongens al erg leuk om te doen en met een klein beetje hulp lukt dat al prima. Vooral S kan er een hele tijd mee bezig zijn. Bambino loco is trouwens ook een grote hit, maar daar is wel echt nog hulp bij nodig.
Wat leuk om te horen O+ Bunny Boo hebben wij ook, maar we zijn bij de eerste vijf kaartjes en verder komen we niet echt, R. heeft totaal geen diepte inzicht dus ik stop met de smartgames aan te schaffen want dit levert alleen maar frustratie op. Als hij ouder is, heb ik genoeg smartgames van mijzelf.
Carcassonne junior lijkt mij ook geweldig. Wil ik misschien met 3/3,5 ofzo gaan proberen. De grote spellendoos van haba kan ik wel eens gaan vragen voor zijn 3e verjaardag.

Skittles, jaaa dat kan wel eens de reden zijn ja. Ik heb eentje van de wibra ( :') ) met voorwerpen vooral erop en een hele mooie houten met ook dierenplaatjes, die moet ik nog maar eens voor het licht halen. Misschien dat dat het is. ^O^

Kwak, gedeeltelijk is het herkenbaar. Samen spelen doet R. sowieso nog niet. Die kijkt naar de ander en rent soms achter iemand aan, samen paardje spelen, meer niet. Maar in een speeltuin ofzo, is het al snel naar de zijkant stappen en kijken naar andere kindjes en niet op tijd initiatief nemen bij de glijbaantrap bijv, en iedereen voor laten gaan. Dat wij moeten zeggen van hup R nu jij naar boven, en een beetje aanmoedigen. Hij is gauw onder de indruk en een echte kijker, was ik ook, dus hopelijk komt dat wel goed haha.

[ Bericht 10% gewijzigd door Hilmo op 09-02-2017 07:02:01 ]
  donderdag 9 februari 2017 @ 07:00:50 #295
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_168771487
Nora had dat vorig jaar ook Kwak, dan wilde ze niet meer spelen als er andere kinderen bij kwamen. Of niet meer van de glijbaan als er ook andere kindjes van de glijbaan gingen.

Inmiddels met 3,5 jaar heeft ze ontdekt dat samen met andere kindjes spelen heel leuk is. Maar het moet nog steeds niet te druk zijn.
Ze durft nog niet goed aan een vreemd kindje te vragen of ze samen zullen spelen, maar als het andere kindje toenadering zoekt gaat het meestal goed. Of ze gaat gewoon gek doen vlak bij een ander kind, waardoor de ander moet lachen en meedoet. Is het ijs ook gebroken :)

Ik ben even vergeten hoe oud Melba ook alweer is, maar ik vond het verschil tussen 3 en 3,5 best groot, laat staan 2,5 en 3,5.
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_168771502
Melba is bijna 2,5 :) Lucas is meestal wel sociaal ingesteld (Hema speelhuisje _O_ )
Spelletjes al ja? Moet ik ook maar 's naar kijken, lijkt me gezellig! Hier is de duplotrein momenteel de grootste hit. Soms zelf een tijdje, soms is het elke 30 seconden 'mama! Helpen??' :')

We hebben wel (eindelijk) een praat-upgrade gehad; twee- en driewoordszinnetjes check en lange woorden rollen er ook beter uit O+
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
pi_168772179
Ik sluit me aan bij alle spellentips, Eerste Boomgaard vindt B al een tijdje leuk, ik merk dat het bij B niet alleen om de spellen an sich gaat maar ook de aandacht en het plezier van ons. Overigens kan je veel van die Haba spellen goedkoper bestellen als je ze in het Duits besteld :D De spellen zijn toch tekstloos zeg maar.

En als ik het bij jou zo lees SQ, zou ik dat ook lekker op de iPad doen nu. Dan is het maar een tijdje zo.

Gisteren kwam mijn schoonzus op de koffie met mijn nichtje. B had zich er enorm op verheugd en stond al meteen bij de voordeur met de koekjes die hij had uitgezocht en mocht uitdelen. Maar het werd een drama ochtend. Alleen maar huilen, gillen en drammen.

Hij was A. gewoon enorm moe en B. denk ik achteraf dat ik het anders aan had moeten pakken. Vanaf 08:00 was hij al aan het wachten en ze kwamen om 10:00. Toen waren ze er 'eindelijk' en gingen wij meteen in een geanimeerd gesprek in de veronderstelling dat die 2 wel samen gingen spelen. Hij had zich zo verheugd op de koekjes uitdelen en dat heb ik gewoon over het hoofd gezien. Stom he dat je achteraf denkt en ziet 'Oh wacht, ik had het ff anders moeten doen geloof ik'. Leermomentje :@ :D
  donderdag 9 februari 2017 @ 09:46:55 #298
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_168772945
Oh, ik ga eens kijken naar Duitse Haba. Ik vind dat wel een leuk merk.
Nora heeft niet zoveel met spelletjes, maar als we ze doen verzint ze zelf de spelregels. De echte spelregels volgen vindt ze maar niks :P

Wat een knappe update JM!

Jammer van de drama ochtend, exode. Heel herkenbaar trouwens. Ik baal dan altijd zo dat ze er zo op verheugd had, maar dat het dan helemaal niet leuk is. Goed om zo'n reflectie-moment te hebben :Y
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
  donderdag 9 februari 2017 @ 09:57:21 #299
348178 NotTheSame
& Never Be The Same Again
pi_168773166
Hier geen vermaaktips, maar ik denk dat je met alle tips hierboven wel even vooruit kan SQ!

Een spelletje spelen met Piranha zie ik nog niet gebeuren. Hij is pas net 2. Met Draak (5) lukt het inmiddels vrij aardig, al heeft zij het concentratievermogen van een sprinkhaan dus langer dan 15 minuten moet het niet duren :').

Fijne update is dat JM!

Balen dat het niet zo lekker ging Exode.

Wij zijn nu in de 'verbanden leggen update' beland. En de laatste kiezen komen door dus slapen is voor mietjes, hij miept en piept de hele dag en hij kwijlt weer als een baby ;(.
pi_168773319
Sterkte met piepende uk nts :{
En balen van de lastige ochtend exode, altijd jammer als dat soort slimme inzichten pas after the fact komen (maar zo herkenbaar :+ )
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')