btw:quote:Op donderdag 29 december 2016 06:38 schreef BakkieDoen het volgende:
Tis gelukt! ( nog niet eerder een topic op deze manier geopend )
Nieuwe ronde voor komende oliebollenbakzaterdag Succes iedereen!
De vraag van Secricible uit het vorige topic.quote:Op woensdag 28 december 2016 20:45 schreef Secricible het volgende:
Ik wil dit jaar zelf gaan bakken. Wat raden jullie de beginnende oliebollenbakker aan? Voor 5 man dus wilde ongeveer 500gram bloem pakken ik las al erdinger door het beslag, hiervoor de helft van de melk vervangen? Qua vulling dacht ik aan krenten?
Dank u, daar had ik zelf natuurlijk ook even naar op zoek kunnen gaan...quote:Op donderdag 29 december 2016 06:45 schreef computergirl het volgende:
[..]
btw:
http://www.estafettewinkel.nl
quote:Op donderdag 29 december 2016 06:51 schreef BakkieDoen het volgende:
[..]
Dank u, daar had ik zelf natuurlijk ook even naar op zoek kunnen gaan...
Dan kom ik waarschijnlijk op de verkeerde momenten in bio winkels, zit hier ook niet echt in de buurt. En nu is het seizoen natuurlijk....dat gaat m dan niet meer worden dit jaar. Maar ach, denk niet dat de oliebollen er echt minder om zullen smaken ( of misschien wel, maar dan weet ik dat toch niet )quote:Op donderdag 29 december 2016 06:52 schreef computergirl het volgende:
[..]
Ik heb die dingen in andere bio winkel ook zien liggen, maar het seizoen is volgens mij maar kort
HomeMade, met gewoon pils door het beslag.quote:Op donderdag 29 december 2016 08:44 schreef Mevrouw_voor_jou het volgende:
Ik ga zaterdag ook weer aan de gang. Mag er 150 bakken voor een feestje.
Ik vind t heerlijk. Goeie muziek op en lekker in mn eentje n dagje rommelen en bakken in de keuken. E dankbaar want iedereen vind mijn oliebollen lekker.
Ik zweer overigens bij de mix van koopmans. Al dan niet bereid met donker bier. Wat gebruiken jullie?
Hoeft geen weizen te zijn, maar past wel het beste bij de smaak van oliebollen. Vooral hefeweizen.quote:Op donderdag 29 december 2016 06:49 schreef BakkieDoen het volgende:
[..]
De vraag van Secricible uit het vorige topic.
Ik zou maar 1/3 van het vocht vervangen door bier/pils, hoeft niet Erdinger te zijn, hoor.
Rozijnen, krenten, appelstukjes, ook lekker.
Een premix, leuk met suiker, zetmeel en weipoeder. Waarom zou je dat in je oliebollen willen? Ik snap dat echt niet. Het is echt heel makkelijk zelf te maken met goede bloem.quote:Op donderdag 29 december 2016 08:44 schreef Mevrouw_voor_jou het volgende:
Ik ga zaterdag ook weer aan de gang. Mag er 150 bakken voor een feestje.
Ik vind t heerlijk. Goeie muziek op en lekker in mn eentje n dagje rommelen en bakken in de keuken. E dankbaar want iedereen vind mijn oliebollen lekker.
Ik zweer overigens bij de mix van koopmans. Al dan niet bereid met donker bier. Wat gebruiken jullie?
Zou je aan je oma moeten vragen als ze nog leeft...quote:Op donderdag 29 december 2016 16:49 schreef Lean_Machine het volgende:
Een semi gerelateerde vraag; ik wil dit jaar appelbeignets maken, zoals mijn oma ze vroeger ook maakte. Niet in de frituur, maar gewoon in een pan op het gas. Wat voor olie kan ik hier het beste voor gebruiken?
Dat is inderdaad niet meer mogelijk, helaas. Maar bedankt!quote:Op donderdag 29 december 2016 16:53 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
Zou je aan je oma moeten vragen als ze nog leeft...
Maar zonnebloemolie is het meest gangbare, neem alleen niet te goedkope zooi.
Het smaakt lekker en het is eenvoudig. Qua variatie gebruik ik vaak voor een deel donker bier en dat werkt prima.quote:Op donderdag 29 december 2016 10:03 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Een premix, leuk met suiker, zetmeel en weipoeder. Waarom zou je dat in je oliebollen willen? Ik snap dat echt niet. Het is echt heel makkelijk zelf te maken met goede bloem.
Ik maak ze zelf al een paar jaar met spelt, emmer en tarwe door elkaar (en/of einkorn als ik het heb, maar dat heb ik dit jaar helaas niet).
Alles voor meer variëteit en meer smaak
Zonnebloemolie werkt t beste denk ik. Het heeft weinig bijsmaak en het is relatief goedkoop vergeleken met andere oliën.quote:Op donderdag 29 december 2016 16:49 schreef Lean_Machine het volgende:
Een semi gerelateerde vraag; ik wil dit jaar appelbeignets maken, zoals mijn oma ze vroeger ook maakte. Niet in de frituur, maar gewoon in een pan op het gas. Wat voor olie kan ik hier het beste voor gebruiken?
arachideoliequote:Op donderdag 29 december 2016 16:49 schreef Lean_Machine het volgende:
Een semi gerelateerde vraag; ik wil dit jaar appelbeignets maken, zoals mijn oma ze vroeger ook maakte. Niet in de frituur, maar gewoon in een pan op het gas. Wat voor olie kan ik hier het beste voor gebruiken?
Ga ik dit jaar voor het eerst proberen, staat al klaar op kamertemperatuurquote:Op donderdag 29 december 2016 10:01 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Hoeft geen weizen te zijn, maar past wel het beste bij de smaak van oliebollen. Vooral hefeweizen.
Arachideolie!quote:Op donderdag 29 december 2016 16:49 schreef Lean_Machine het volgende:
Een semi gerelateerde vraag; ik wil dit jaar appelbeignets maken, zoals mijn oma ze vroeger ook maakte. Niet in de frituur, maar gewoon in een pan op het gas. Wat voor olie kan ik hier het beste voor gebruiken?
Is ook top (om te drinken vind ik die persoonlijk onder de wat mindere weizeners vallen, in oliebollen maakt dat niet veel verschil).quote:Op donderdag 29 december 2016 19:57 schreef derLudolf het volgende:
Zo, vandaag even boodschappen gedaan. Fransiskaner weisener is het bier wat ik ga gebruiken
Zonnebloemolie is rommel, moet je absoluut mijden. Arachideolie is voor oliebollen. Heb je een pinda-allergie dan rijstolie gebruiken.quote:Op donderdag 29 december 2016 18:16 schreef Mevrouw_voor_jou het volgende:
[..]
Zonnebloemolie werkt t beste denk ik. Het heeft weinig bijsmaak en het is relatief goedkoop vergeleken met andere oliën.
Waarom is het rommel?quote:Op donderdag 29 december 2016 22:47 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Is ook top (om te drinken vind ik die persoonlijk onder de wat mindere weizeners vallen, in oliebollen maakt dat niet veel verschil).
[..]
Zonnebloemolie is rommel, moet je absoluut mijden. Arachideolie is voor oliebollen. Heb je een pinda-allergie dan rijstolie gebruiken.
Er ontstaan bij het verhitten direct hele slechte stoffen, transvetten etc. Het smaakt ook echt niet zo lekker als arachideolie.quote:
Het is niet geschikt voor (langdurige) verhitting wat je bij oliebollen bakken wel doet. Omstreden schadelijk afbraakproducten bij.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |