Gewoon binnen, als je schoon vet hebt (arachide) stinkt het ook niet.quote:Op maandag 30 december 2019 22:50 schreef junkiexp het volgende:
Bakken jullie ook buiten?
Ik hier wel, even de vuurkorf opstoken en top 2000 aan.
Beetje vuurwerk afsteken ondertussen in de middag, biertje erbij.
Gezellig heur
Ik gebruik zonnebloemolie.quote:Op dinsdag 31 december 2019 00:06 schreef djkoelkast het volgende:
Gewoon binnen, als je schoon vet hebt (arachide) stinkt het ook niet.
Ja, dan gaat het snel stinken inderdaad, zonnebloemolie is echt niet geschikt voor oliebollen. Slaolie ook niet trouwens.quote:Op dinsdag 31 december 2019 00:07 schreef junkiexp het volgende:
[..]
Ik gebruik zonnebloemolie.
maar vind het juist wel leuk buiten en het wordt mooi weer.
Waarom doe je dat? Wordt het daar echt beter van?quote:Op dinsdag 31 december 2019 07:36 schreef qltel het volgende:
Succes allemaal. Ik begin vanmiddag ook. Eerst vanmorgen het deeg maken en 4x terugslaan.Rijzen duurt alles bij elkaar zo'n 3 a 4 uur. En geen Top 2000 maar 192TV.
Als je langer laat rijzen, kun je met minder gist toe. Ook is er meer tijd om een smaak te ontwikkelen.quote:Op dinsdag 31 december 2019 09:09 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Waarom doe je dat? Wordt het daar echt beter van?
Ik heb eens een paar hele oude kookboeken gepakt, daarin staat in beide gevallen 1 uur rijzen en niets over terugslaan.
Ik deed zelf altijd 30 minuten rijzen, terugslaan, 30 minuten rijzen, bakken.
Maar als langer rijzen en vaker terugslaan een beter effect heeft dan wil ik daar ook wel eens mee experimenteren
Eerlijk gezegd heb ik het recept van een vriend die hier uitgebreid mee geëxperimenteerd heeft. Eerst sloegen we nog vaker terug, maar daar werden ze te luchtig van. Vandaar dus 3 a 4x. In elk geval is het zo, dat je op deze manier de ingrediënten de tijd geeft om smaak te ontwikkelen. Ik heb vrij veel ervaring met brood en hoe langer een brood rijst, hoe meer smaak. En een oliebol is in de basis eigenlijk gefrituurd brooddeeg.quote:Op dinsdag 31 december 2019 09:09 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Waarom doe je dat? Wordt het daar echt beter van?
Ik heb eens een paar hele oude kookboeken gepakt, daarin staat in beide gevallen 1 uur rijzen en niets over terugslaan.
Ik deed zelf altijd 30 minuten rijzen, terugslaan, 30 minuten rijzen, bakken.
Maar als langer rijzen en vaker terugslaan een beter effect heeft dan wil ik daar ook wel eens mee experimenteren
Foto's willen we!quote:Op dinsdag 31 december 2019 11:32 schreef Lot_1 het volgende:
Zo, de eerste 20 zijn gebakken De eerste is geproefd en ze zijn weer lekker
Zo langquote:Op dinsdag 31 december 2019 10:37 schreef Tinkepink het volgende:
Ik heb ze 3 uur laten rijzen zonder terugslaan. Ze waren perfect.
Imgur doet kut app geüpdate en alles.quote:
ik ben klaar en het zijn er exact 38quote:Op maandag 30 december 2019 23:03 schreef Lot_1 het volgende:
[..]
@:Friday12: ik denk een stuk of 40, maar precies weet ik het niet.
Leuk, ik ga zo dan maar mijn eerste beslag maken. Ik bak ze altijd net na het eten.quote:Op dinsdag 31 december 2019 09:18 schreef qltel het volgende:
[..]
Eerlijk gezegd heb ik het recept van een vriend die hier uitgebreid mee geëxperimenteerd heeft. Eerst sloegen we nog vaker terug, maar daar werden ze te luchtig van. Vandaar dus 3 a 4x. In elk geval is het zo, dat je op deze manier de ingrediënten de tijd geeft om smaak te ontwikkelen. Ik heb vrij veel ervaring met brood en hoe langer een brood rijst, hoe meer smaak. En een oliebol is in de basis eigenlijk gefrituurd brooddeeg.
Ja dat is wat ik doe met bakken, dus ik sla niet echt het hele deeg terug, maar schep wat ruwer met de portioneerlepel, dan worden ze niet zo vast vast, maar ook niet te open en vet.quote:Op dinsdag 31 december 2019 15:22 schreef Isabeau het volgende:
Kan je ook 'half terugslaan' Ik vind mijn bollen namelijk best 'compact' en heb ze liever wat luchtiger. Maar vet vind ik ook niet lekker.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |