Zit daar verschil in Drink zelf geen bier dus niet heel veel verstand van. Wat is het verschil?quote:Op zaterdag 31 december 2016 18:37 schreef Piger het volgende:
[..]
Dat is toch weissbier? Geen weizener (zoals paulaner/erdinger).
Vind die ook maar weinig smaak hebben
Geen verschil, weissbier en weizen is hetzelfde als het Duits is.quote:Op zaterdag 31 december 2016 18:45 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Zit daar verschil in Drink zelf geen bier dus niet heel veel verstand van. Wat is het verschil?
Het was in elk geval een tarwebier met nog gist onderin de fles
Erdinger had ik ook nog wel staan
Oliebollen waren wel lekker gelukkig
Het gaat niet zo zeer over 'interessant klinkende wetenschappelijke bewijslast', het verhaal over transvetten en oxidatie strookt gewoon niet met mijn, vrij elementaire, scheikundige kennis. Daarom vraag ik om extra uitleg bij de claims die je post. En dat hoeven echt geen hoogstaande wetenschappelijke bronnen te zijn, leg gewoon eens uit waar die transvetten en oxidatie vandaan zou komen. Lijkt mij een legitieme vraag gezien je boude beweringen.quote:Op vrijdag 30 december 2016 12:19 schreef djkoelkast het volgende:
Want het is alleen waar als er een interessant klinkende wetenschappelijke bewijslast bij wordt geplaatst. Het is algemeen bekend dat onverzadigde vetten bij langdurige verhitting slechte stoffen aanmaken. Arachideolie en rijstolie zijn beter tegen hitte bestand dan zonnebloemolie en soja(sla)olie. Daar is niets hips aan.
Dat lijkt mij een kwestie van persoonlijke voorkeur.quote:[..] Als het om smaak gaat dan juist arachideolie gebruiken. Het kost je misschien 6 in plaats van 3 euro om je pan te vullen, maar het wordt er wel veel lekkerder op.
Dat strookt niet met de informatie die ik op Wikipedia daarover kan vinden:quote:Op vrijdag 30 december 2016 15:03 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat kan, dan kun je best rijstolie gebruiken, heel neutraal van smaak en kan ook heel goed tegen hoge temperaturen. Zonnebloemolie heeft een veel lager rookpunt.
Ja ik haal ook altijd verse gist, dus geen idee of het anders gaat met instant gistquote:Op zaterdag 31 december 2016 20:01 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Geen verschil, weissbier en weizen is hetzelfde als het Duits is.
Witbier, dat is wel iets anders (dat is meestal met koriander en/of citrusschillen).
Hier zijn de bollen echt vet goed gelukt Heb verse gist gebruikt, vind ik toch het prettigste (hebben ze hier bij de Dekamarkt).
Ik doe 5,5g zout op 500g meel (maar ik gebruik ongeraffineerd zout met alg, dus zeg maar 1% van je meelaandeel is voor normale zout aan te houden).quote:Op zondag 1 januari 2017 17:03 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ja ik haal ook altijd verse gist, dus geen idee of het anders gaat met instant gist
Was ook weer erg tevreden. Dit jaar 13g ipv 20g zout gebruikt, is ook goed bevallen.
Als je wilt afvallen moet je gewoon minder vreten en nier zoiets ridicuuls als een airfryer gebruiken Het zijn oliebollen.quote:Op zondag 1 januari 2017 18:32 schreef Fer het volgende:
Zijn hier nog mensen die Airbollen hebben gemaakt, dus uit de airfryer?
Zag een keer een (mis)baksel uit zo'n ding. Dacht eerst dat ik een slechte krentenbol was Niet te vreten.quote:Op zondag 1 januari 2017 19:35 schreef djkoelkast het volgende:
Kan ook helemaal niet, oliebollenbeslag in een airfryer en je krijgt een soort pannenkoek of broodachtig spul. Of je moet halffabrikaten nemen, maar dan zijn ze alsnog eerst gefrituurd geweest.
Ik vind het sowieso iets raars, een heteluchtoventje in de vorm van een frituurpan Van vet op zich word je niet eens dik.
Als je vet stinkt had je het al moeten vervangen. Hier stinkt het nooit en ik bak in ossewit en palmolie (patat & snacks)quote:Op zondag 1 januari 2017 20:48 schreef Fer het volgende:
Ik doe het meer tegen vetstank in huis en verversen van olie. Sommige dingen kan hij heel goed, andere dingen waardeloos. Probleem is dat volgens de reviews iedereen alles geweldig vind er in, maar de realiteit is anders.
Ik gebruik hem voornamelijk voor verse patat, in een run de hele portie voor en afbakken. Maar ik twijfelde om die airbollen te proberen, geloof er ook niet zo in, di dingen horen te zwemmen.
Klinkt goed, leuk dat jij elk jaar weer blijft schaven en schaven!quote:Op zaterdag 30 december 2017 23:48 schreef djkoelkast het volgende:
Ik heb laatst een experiment gedaan: minder gist, deeg overnacht laten rijzen in de koelkast. Zeer geslaagd. Ik heb daarnet beslag gemaakt voor gewone-en krentenbollen. Verse gist deze keer en 2 verschillende soorten bier (Skuumkoppe in de gewone bollen, Rochefort 10 in de krentenbollen). Ook 3 verschillende graansoorten (spelt, einkorn, tarwe). Het worden weer bijzondere en bijzonder lekkere bollen dit jaar
En is het een beetje gelukt dan? Zijn ze te kauwen? Bij mij is alle gerezen, gereisd, of hoe je het ook schrijft. Ik ga nu aan het bakken!quote:
Gaat prima. Had wel iets zouter gemogen naar mijn mening (m'n zout voelde wat klammig. Recept zei 20g zout, das teveel, nu 17g gedaan, deel daarvan is natuurlijk vocht)quote:Op zondag 31 december 2017 13:30 schreef SiennaForrest het volgende:
[..]
En is het een beetje gelukt dan? Zijn ze te kauwen? Bij mij is alle gerezen, gereisd, of hoe je het ook schrijft. Ik ga nu aan het bakken!
Oh ok, ik ben juist wat omhoog gegaan met het zout, vorig jaar te vlak. Zo proeven, ben benieuwd! hanig om zo in batches te werken, flinke hoeveelheid. Succes!quote:Op zondag 31 december 2017 13:35 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Gaat prima. Had wel iets zouter gemogen naar mijn mening (m'n zout voelde wat klammig. Recept zei 20g zout, das teveel, nu 17g gedaan, deel daarvan is natuurlijk vocht)
Ik heb van 3kg bloem meel gemaakt. Steeds 1kg in een emmer, heb nu 2,5kg emmer verwerkt.
Ik heb deze keer wel 1x proefgebakken een maand geleden om te zien of dit overnacht rijzen zou werken, dat werkt (voorheen was het 2x 30 minuten in een warme omgeving).quote:Op zondag 31 december 2017 12:25 schreef SiennaForrest het volgende:
[..]
Klinkt goed, leuk dat jij elk jaar weer blijft schaven en schaven!
Eerst de helft van de mix maken en daarna de tweede helft ?quote:Op zondag 31 december 2017 14:52 schreef Erosjuhhh het volgende:
Ga dit jaar voor de tweede keer ever zelf bakken..vorig jaar ook gedaan maar was in tijdnood.
Ik gebruik een pak van de koopmans..kan ik het deeg na het rijzen nog een paar uur laten staan? Vind verse oliebollen het lekkerst en bak liever 3/4x twee oliebollen in plaats van meteen 8 bollen.
Beslag gewoon in de koelkast zetten, dan rijst het niet meer zo hard. Als je dan de pan weer gaat opwarmen haal je het er uit.quote:Op zondag 31 december 2017 14:52 schreef Erosjuhhh het volgende:
Ga dit jaar voor de tweede keer ever zelf bakken..vorig jaar ook gedaan maar was in tijdnood.
Ik gebruik een pak van de koopmans..kan ik het deeg na het rijzen nog een paar uur laten staan? Vind verse oliebollen het lekkerst en bak liever 3/4x twee oliebollen in plaats van meteen 8 bollen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |