abonnement Unibet Coolblue
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 27 december 2016 @ 22:32:01 #1
426493 crew  PippenScottie
pi_167658037


laatste update 17/08/2015

Er bestaat een hele waaier aan dopingmiddelen, hieronder vind je een (vereenvoudigd) beknopt overzicht:

(Androgene) Anabole steroïden: zorgen ondermeer voor een hogere eiwitaanmaak en mindere eiwitafbraak in het lichaam wat kan resulteren in extra spiergroei en kracht. Hierdoor kan een atleet meer en harder trainen omdat zijn lichaam veel beter recupereert van de verrichte arbeid. Kan ook bij blessures gebruikt worden om weer sneller op de been te zijn.
Bv. Stanozolol, Nandrolon, Dianabol, Deca durabolin, Estragol, THG, ...

Groeihormonen: kunnen voor wat extra spier- en weefselgroei zorgen (regelmatig in combinatie met anabole steroïden), vetverbranding en helpen ook om sneller te genezen bij een blessure . Wordt sinds de jaren ’80 gebruikt en is zelfs nu nog steeds moeilijk op te sporen.
HGH, GH, Somatrotopine, Somatropine

Peptides: peptides zijn aminozuurketens die de bouwstenen vormen van proteïnen. Peptides zijn de nieuwe generatie van dopingmiddelen te noemen.
- GHRP: afkorting voor growth hormone releasing peptide.
aminozuurketens die ons lichaam triggeren om meer groeihormoon af te geven waardoor het lichaam de voordelen van extra groeihormoon krijgt. Worden blijkbaar vrij snel gemetaboliseerd en zijn daardoor niet makkelijk op te sporen.
Bv. GHRP - 6, CJC 1295, TB-500, ...

- GW1516:een stofje dat zich bind aan de PPARdelta receptor en er voor zorgt dat er meer proteïnen vrijkomen die helpen bij de energie uitstoot. In combinatie met AICAR zou het een erg goede verbetering moeten geven van het uithoudingsvermogen.
Bij ratten hielp GW1516 bij het vetmetabolisme en bescherming tegen zwaarlijvigheid. Omdat het erg kankerverwekkend was, werd deze stof niet meer verder ontwikkeld en is enkel op de zwarte markt te verkrijgen. Ze is zo gevaarlijk dat het WADA atleten specifiek voor deze stof waarschuwt , maar ondanks deze waarschuwing zijn er toch al meerdere atleten betrapt op het gebruik ervan.

- SARM: afkorting voor Selective Androgen Receptor Modulator.
SARMs binden aan de androgeen receptor, maar hebben weefselafhankelijke effecten door bijv. de verschillen in co-expressie van relevante cofactoren. Streven in het kader van sport is hierbij het maximaliseren van androgene activiteit in skeletspierweefsel, maar het minimaliseren in bijv. de prostaat om zodoende sportprestaties te maximaliseren, en tegelijkertijd androgene bijwerkingen te minimaliseren.

- AICAR afkorting voor amino-imidazole carboxamide ribotide
een stof die de aanmaak van nucleotiden stimuleert. Nucleotiden spelen een rol bij het doorgeven van signalen in en tussen cellen en de energielevering in cellen. Het zorgt voor een verandering naar spiervezeltype 1 dat belangrijk is bij duursporten, zorgt voor een betere doorbloeding en heeft effect op het koolhydraat en vetmetabolisme. Gebruik is moeilijk te traceren omdat het een lichaamseigen stof is, maar ondertussen zijn er wel limieten vastgesteld.

AOD9604 (Lipotropin) Vetverbander is gebaseerd op een stuk van de menselijke molecule van het de groeihormoon. Dit hormoon, dat natuurlijk in het lichaam voorkomt en dat vet metabolisme bevordert, wordt onderdrukt in het lichaam.


- GAS6 een lichaamseigen eiwit dat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Is ontwikkeld om nierpatiënten met anemie, die slecht of niet reageren op EPO, te helpen om hun hematocriet terug richting een normaler niveau te brengen. Als GAS6 werd gebruikt, reageerde de patient ook beter op EPO. Terwijl bij EPO voorzichtig moet omgesprongen worden met de dosering om geen trombose te veroorzaken, is dit bij GAS6 minder het geval en dus veiliger in gebruik. dan EPO. Volgens de onderzoeken gaf de combinatie van de 2 de beste resultaten in functie van het hematocrietniveau.

EPO: dit hormoon zorg er voor dat er meer rode bloedlichaampjes worden aangemaakt. Hierdoor kan het bloed meer zuurstof transporteren en dat zorgt er voor dat je een inspanning langer kan volhouden.
Erytropoëtine, rhEPO, Darbepoëtine alfa (Aranesp), epoëtine delta (Dynepo), CERA

FG-4592 (zuurstof in een pil) is bedoeld voor mensen die een tekort hebben aan rode bloedlichaampjes, zoals mensen met nierproblemen. Het middel stimuleert de aanmaak van rode bloedlichaampjes en werkt dus als epo, maar dan in pilvorm. Het is dus makkelijker toe te dienen dan epo zelf, dat werkt met een spuit."
FG-4592 alleen beschikbaar voor deelnemers aan klinische proeven. Het geneesmiddel bevindt zich in de laatste testfase, maar is nog niet goedgekeurd voor de markt. Toch kan het al op verschillende websites besteld worden, als de koper tenminste kan laten zien dat hij onderzoeker is.

Mechano groeifactor (Mechano Growth Factor) (MGF) is een variant van de spier insuline-achtige groeifactor-1 (IGF-1) die op strikte lichaamsbeweging en spierschade. Structureel anders dan andere groeifactoren, zoals IGF-1, dat wordt gesynthetiseerd door de lever, MGF gaat spiervezels skeletspier weefsel te herstellen en voorkomt beschadigde cellen sterven af. Het voegt stamcellen in de spier en wordt geactiveerd door een puls van stimulatie na spierweefsel belangrijke mechanische belasting ondergaan. Genen voor MGF getranscribeerd in mindere mate het ouder daarom spiermassa afneemt bij ouderen en bepaalde ziekten ook interfereren met de productie ervan

Bloedtransfusie: Een atleet laat bloed aftappen om later terug te injecteren. Bij de heropname van dat bloed zal de atleet zijn aantal rode bloedlichaampjes goed zien toenemen, waardoor zijn uithoudingsvermogen beter zal zijn.

Stimulantia: bevorderen de werking van het centrale zenuwstelsel, je reageert sneller/harder op prikkels en voelt je ook alerter/energieker.
efedra, ritalin, amfetamine, cocaïne, cafeïne, nicotine, ...

Beta 2 agonisten : verhogen de stofwisseling en worden onder meer bij wielrenners gebruikt omdat je hiermee goed vet kan verbranden zonder kostbare spieren te verliezen. Het is mogelijk dat er een beetje extra spiergroei onder invloed van deze middelen plaatsvind. Je vindt ze bijvoorbeeld in astmamedicijnen.
Clenbuterol, Salbutamol

Insuline: een hormoon dat de suikerspiegel in het bloed regelt en kan gebruikt worden om extra koolhydraten in de spieren op te slaan, waardoor de spieren een grotere energievoorraad hebben.

Diuretica: medicijnen die de urineproductie verhogen. Hierdoor kunnen verboden middelen sneller uit het lichaam verdwijnen en wordt de urine erg waterachtig. Dit resulteert dan in geen positieve test voor de dopingmiddelen die een atleet gebruikt, maar wel een positieve test voor diuretica en dat kan zoals het geval F. Schleck heel wat vragen oproepen.
Furosemide, Xipamide, ...

Probenicide: een middel dat (doping)metabolieten aan zich vasthecht waardoor het dopinggebruik gemaskeerd wordt omdat ze niet in de urinetest terechtkomen. Is eigenlijk een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij jicht.

Dopingtesten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Enkele notoire gezichten:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Docu's, interviews en lezingen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Filmpjes van legendarische prestaties op doping :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://vimeo.com/101032213


  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 27 december 2016 @ 22:34:55 #2
426493 crew  PippenScottie
pi_167658138
TheRaceRadio twitterde op vrijdag 16-12-2016 om 00:49:15 Motos have always been part of the Tour de france :) https://t.co/x16QlBDpfe reageer retweet
  Trouwste user 2022 dinsdag 27 december 2016 @ 22:43:50 #3
7889 tong80
Spleenheup
pi_167658529
De 6 Russen bekend :)

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 27 december 2016 @ 22:48:00 #4
426493 crew  PippenScottie
pi_167658694
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2016 22:43 schreef tong80 het volgende:
De 6 Russen bekend :)

:P
Welke Russen ook al weer?
Het is niet meer bij te houden. Welke Russen mogen nog wel sporten eigenlijk?
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 27 december 2016 @ 22:51:23 #5
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_167658839
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2016 22:48 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Welke Russen ook al weer?
Het is niet meer bij te houden. Welke Russen mogen nog wel sporten eigenlijk?
De Russische langlaufbond heeft een aantal (grote) namen genoemd omdat de selectie voor de Tour de Ski bekend moet worden gemaakt. Er is dus een selectie en die mogen zodoende wel meedoen :+
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 27 december 2016 @ 22:52:06 #6
426493 crew  PippenScottie
pi_167658869
quote:
9s.gif Op dinsdag 27 december 2016 22:51 schreef heywoodu het volgende:

[..]

De Russische langlaufbond heeft een aantal (grote) namen genoemd omdat de selectie voor de Tour de Ski bekend moet worden gemaakt. Er is dus een selectie en die mogen zodoende wel meedoen :+
Ze hadden nog een blik eva's en ova's over?
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 27 december 2016 @ 22:52:31 #7
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_167658893
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2016 22:52 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Ze hadden nog een blik eva's en ova's over?
Chernousov, olympisch 50km-brons in Sochi, zit er niet eens bij :o

Maar goed, die heeft een Zwitserse biatlete als vrouw dus die is Westers :7
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Trouwste user 2022 dinsdag 27 december 2016 @ 22:55:56 #8
7889 tong80
Spleenheup
pi_167659018
De Russische langlaufbond heeft de namen van zes geschorste atleten bekendgemaakt. Eerder werd al bekend dat zes Russen geschorst waren, nadat uit het McLaren-rapport bleek dat rond de Olympische Spelen van 2014 met hun urinestalen is geknoeid.

Met de Tour de Ski in aantocht vond de Russische bond het tijd om de namen bekend te maken, aangezien ze ook hun selectie voor de Tour zo langzamerhand naar buiten moeten brengen. De 'etappekoers' van het langlaufen gaat op oudjaarsdag van start.

Het gaat om Alexander Legkov, Maxim Vylegzhanin, Alexey Pethukov, Evgeny Belov, Yulia Ivanova en Evgenia Shapovalova. Vooral de eerste twee zijn grote namen. In Sochi kende Rusland een tegenvallend langlauftoernooi, waarbij de 50 kilometer klassieke stijl de traditionele afsluiting vormde. Daarop sloegen de Russen plotseling op ongekende wijze toe: kort voor de finish sprintten Legkov, Vylegzhanin en Ilya Chernousov op weg naar een volledig Russisch podium.

Olympisch kampioen Legkov en Vylegzhanin maakten eerder ook al deel uit van de zilveren estafetteploeg op de Spelen in Sochi. Chernousov wordt in het dopingschandaal vooralsnog niet genoemd. Pethukov is een meervoudig winnaar van sprints in de World Cup, Belov heeft ook de nodige successen geboekt. Ook beide dames hebben in de World Cup meer dan eens het podium mogen betreden.

Russisch olympisch langlaufkampioen geschorst

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_167663367
De Russen hebben het dopingprogramma bekend :o Didn't see that one coming.
pi_167663436
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2016 01:07 schreef TheArt het volgende:
De Russen hebben het dopingprogramma bekend :o Didn't see that one coming.
en ook geen dubieuze bron dit keer

http://www.nytimes.com/20(...)sia-doping.html?_r=0
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 28 december 2016 @ 01:13:58 #11
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_167663458
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2016 01:07 schreef TheArt het volgende:
De Russen hebben het dopingprogramma bekend :o Didn't see that one coming.
Nou ja, behalve het stukje dat het van de staat kwam :+

En volgens mij vooral mensen die er ook later bij kwamen? Die dame van RUSADA en Smirnov dacht ik, maar kan het nu ff niet checken.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_167663484
quote:
1s.gif Op woensdag 28 december 2016 01:13 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Nou ja, behalve het stukje dat het van de staat kwam :+

En volgens mij vooral mensen die er ook later bij kwamen? Die dame van RUSADA en Smirnov dacht ik, maar kan het nu ff niet checken.
stap voor stap. Er wordt verder gegraven en dan blijkt dat het Kremlin waarschijnlijk de opdracht aan de KGB gegeven heeft en mogelijk ook opdracht tot het dopingprogramma.
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  Trouwste user 2022 woensdag 28 december 2016 @ 09:23:29 #13
7889 tong80
Spleenheup
pi_167665403
In de sportwereld heerst al geruime tijd de nodige ophef rondom het McLaren-rapport over de Russische staatsdoping. Daarin wordt onder meer beschreven hoe de Russen rondom de Olympische Spelen van 2014, in Rusland, met flesjes met urine van Russische sporters geknoeid hebben.

Ze zouden de flesjes geopend hebben om zo de urine met doping te vervangen voor schone urine. Hierdoor bleven echter sporen achter op de flesjes, die onderzoeker Richard McLaren en zijn team gevonden hebben. Alle excuses en uitingen zijn inmiddels de revue gepasseerd en over het algemeen vinden de Russen dat bewijs maar nergens op slaan, maar een voormalige Russische topbiatleet heeft weer een andere uitleg.

"McLaren heeft betaal gekregen om dit rapport uit zijn duim te zuigen", verklaart Andrei Makoveev, tot enkele jaren geleden een van Rusland's beste biatleten. "Niet alleen de sport, maar ook de politiek krijgt nu de schuld en ik vind het niet fijn om te zien hoe hier zo'n politiek spelletje van gemaakt wordt."

Bewijs tegen Rusland ziet hij sowieso niet. "Voor zover ik weet gaat het voor een groot deel over de sporen op de flesjes die zouden duiden op het manipuleren van de urinestalen. Je moet echter niet vergeten dat het wel eens goed zo zou kunnen zijn dat die sporen er pas later op gemaakt zijn, zodat het gebruikt kon worden als zogenaamd bewijs tegen Rusland en om ons land in diskrediet te brengen", beweert Makoveev, die er daarmee voor zorgt dat alle 'smoesjes' nu toch wel zo'n beetje gebruikt zijn.

Oud-biatleet: "Bewijs tegen Rusland is gefabriceerd"

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 woensdag 28 december 2016 @ 09:43:44 #14
7889 tong80
Spleenheup
pi_167665691
Voor het eerst hebben nog actieve Russische sportofficials toegegeven dat er in het land sprake was van bedrog rond de dopingcontroles op de Olympische Spelen van 2014 in Sochi.

In een interview met The New York Times vertelde Anna Antseliovich dat sprake was van een 'institutionele samenzwering'. Antseliovich is tegenwoordig de directeur van het Russisch antidopingagentschap RUSADA. De Russische, zelf niet betrokken bij het schandaal, zegt geschokt te zijn door de onthullingen uit het rapport van professor Richard McLaren. Toch zegt ze dat de Russische regering zelf niet betrokken was bij het grootschalige bedrog.

Dat strookt dan weer met wat president Vladimir Poetin onlangs voor de zoveelste keer vertelde. "Er is nooit sprake geweest van een door de overheid gesteund dopingprogramma", sprak Poetin. Eerder dit jaar stelde de president wel de Russische sportgrootheid Vitaly Smirnov aan als hoofd van een nieuwe antidopingcommissie. "Als voormalig sportminister en voormalig baas van het Russisch Olympisch Comité kan ik zien dat er een heleboel fouten gemaakt zijn", aldus Smirnov, die al sinds 1971 lid is van het Internationaal Olympisch Comité en daarmee veruit het langstzittende IOC-lid ter wereld is.

"We moeten uit gaan zoeken waarom jonge sporters naar doping grepen en waarom ze ermee akkoord gingen dat ze doping toegediend kregen", zegt Smirnov. Hij uit ook kritiek op de zogeheten TUE's: medische attesten die sporters het recht geven om verboden middelen om medische redenen te gebruiken. Zo blijkt de halve wielerwereld, inclusief bijvoorbeeld tourwinnaar Bradley Wiggins, flink astmatisch te zijn en dus verboden medicijnen te mogen gebruiken. "Het Westen gebruikt zo veel van die TUE's, die kansen hebben Russische atleten nooit gehad", aldus Smirnov, die wel toegeeft dat de anabole steroïden die de Russen gebruikten ook met een medisch attest niet gebruikt zouden mogen worden.

Rusland geeft dopingbedrog een beetje toe

Balletje rolt :)

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  woensdag 28 december 2016 @ 10:41:17 #15
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_167666884
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2016 01:15 schreef komrad het volgende:

[..]

stap voor stap. Er wordt verder gegraven en dan blijkt dat het Kremlin waarschijnlijk de opdracht aan de KGB gegeven heeft en mogelijk ook opdracht tot het dopingprogramma.
KGB bestaat al lang niet meer.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_167666972
quote:
14s.gif Op woensdag 28 december 2016 10:41 schreef fathank het volgende:

[..]

KGB bestaat al lang niet meer.
FSB dan, je weet wel dat is de KGB 2.0
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 28 december 2016 @ 11:26:13 #17
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_167668162
De sheet met namen die in het McLaren-rapport genoemd worden is aangevuld met een paar namen. Naast de biatleten en langlaufer staan er nu ook wat namen uit andere sporten op. Gewichtheffer Ruslan Albegov, die al gepakt was, en ene Viktor Ahn bijvoorbeeld.

Ook ene Dmitriy Balandin staat op de lijst, waarvan echte kenners al lang wisten dat hij een weinig indrukwekkende schoolslagzwemmer is ondanks zijn fluke in de olympische finale op de 200m in Rio.

https://docs.google.com/s(...)c/htmlview?sle=true#
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_167668354
Viktor Ahn :o

dat gaat gevolgen hebben voor de uitslagen van Sochi
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 28 december 2016 @ 11:35:06 #19
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_167668434
De "Balandin" op de lijst is roeier Ivan Balandin, die voor de Spelen al genoemd werd en geen toestemming kreeg om mee te doen.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_167668501
Wordt Grigorev ook genoemd in het Mclaren rapport? Dan zou Sjinkie nog wel eens naar goud kunnen gaan :9
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 28 december 2016 @ 11:37:50 #21
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_167668523
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2016 11:37 schreef komrad het volgende:
Wordt Grigorev ook genoemd in het Mclaren rapport? Dan zou Sjinkie nog wel eens naar goud kunnen gaan :9
Staat er (nog) niet bij :P
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_167668547
En potentieel brons voor de relay die 4e waren
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
pi_167669872
quote:
11s.gif Op woensdag 28 december 2016 11:26 schreef heywoodu het volgende:
De sheet met namen die in het McLaren-rapport genoemd worden is aangevuld met een paar namen. Naast de biatleten en langlaufer staan er nu ook wat namen uit andere sporten op. Gewichtheffer Ruslan Albegov, die al gepakt was, en ene Viktor Ahn bijvoorbeeld.

Ook ene Dmitriy Balandin staat op de lijst, waarvan echte kenners al lang wisten dat hij een weinig indrukwekkende schoolslagzwemmer is ondanks zijn fluke in de olympische finale op de 200m in Rio.

https://docs.google.com/s(...)c/htmlview?sle=true#
Aleksandr Zubkov (bobslee goud) ook als ik het goed zie?
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 28 december 2016 @ 12:25:26 #24
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_167669883
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2016 12:24 schreef alpeko het volgende:

[..]

Aleksandr Zubkov (bobslee goud) ook als ik het goed zie?
Klopt, net als zijn remmer Voyevoda.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 28 december 2016 @ 12:25:44 #25
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_167669893
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2016 01:07 schreef TheArt het volgende:
De Russen hebben het dopingprogramma bekend :o Didn't see that one coming.
Nou, niet dus. De woorden van de directrice van RUSADA zijn verdraaid _O-

http://www.rusada.ru/pres(...)-gazete-newyorktimes

quote:
In response, the New York Times PAA "RUSADA" publication in the newspaper said that the words Acting Director General AA Antseliovich were distorted and taken out of context. During the conversation, AA Antseliovich and journalist Rebecca Ruiz Acting Director General of the remark was made that the report, published December 9, 2016, Richard McLaren refused the words "state system of doping" and used the phrase "institutional conspiracy", thus eliminating, the possible involvement of the country's top leadership. Unfortunately, Rebecca Ruiz, taken out of context these words, has created the impression that the leadership of "RUSADA" recognizes the existence of institutional coverage of doping schemes in Russia. I would like to emphasize that "RUSADA" there could be no authority for the recognition or denial of this fact. The investigation in this case has been the Investigative Committee of the Russian Federation. In addition it should be noted the firm conviction "RUSADA" that each of the accused athlete has the inherent right to object to the charges.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')