abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  vrijdag 17 februari 2017 @ 22:37:19 #301
463668 MrRatio
Never underestimate ratio
pi_168973154
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 22:06 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

De CO2 straalt de warmte weer uit, zowel naar beneden als naar boven. Dat is niet in tegenspraak met de 2de wet. Dat warmte in alle richtingen uitgestraalt wordt is net de verklaring voor de 2de wet (zie statistische thermodynamica). In een systeem met twee objecten O1 en O2 op verschillende temperatuur T1>T2 zal O1 meer warmte afgeven aan O2 dan omgekeerd, waardoor de netto warmteflux van warm naar koud gaat.
Dus als een CO2 molecuul het op 5 km hoogte het warm heeft? Gaat die warmte dan richting aarde of naar de -50 C een stukje hogerop? Je hebt de vraag al beantwoord, van warm naar koud, dus dan hebben er op aarde geen last van. Als de broeikashypothese zou kloppen. Waterdamp is overigens een effectievere IR absorbeerder dan CO2, vanwege het IR spectrum en vanwege de grotere concentratie van waterdamp.
Als het CO2 molecuul op 5 km de warmte weer als straling zou afgeven en op 4.5 km een ander CO2 molecuul aanslaat dan herhaalt zich de situatie. De warmteflux blijft netto van warm naar koud gaan.
Environmentalism and its most extreme version, global warming alarmism, asks for an almost unprecedented expansion of government intrusion and intervention into our lives and of government control over us.
Vclav Klaus
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')