abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  vrijdag 22 september 2017 @ 17:27:00 #101
66825 Reya
Fier Wallon
pi_173932983
registreer om deze reclame te verbergen
Er heeft zich inderdaad een geleidelijke verandering voorgedaan in de tendensen op het forum in het algemeen, maar ik zou geneigd zijn te zeggen dat dit een algemene maatschappelijke tendens reflecteert.
pi_173934882
quote:
Er heeft zich inderdaad een geleidelijke verandering voorgedaan in de tendensen op het forum in het algemeen, maar ik zou geneigd zijn te zeggen dat dit een algemene maatschappelijke tendens reflecteert.
Een deel van mijn activiteiten op FOK:
- in F&L heb ik geprobeerd om discussies in te brengen, over iets anders dan de new-atheist agenda (bijdragen in het video topic, het zielmuziek topic, en tal van discussie topics over filosofische onderwerpen)
- in NWS (in het Oekraine topic de rol van Rusland in het Oost-Oekraine conflict onderzocht)
- in POL geargumenteerd tegen rechtse ideologieŽn, die hier in de meest extreme variant gepropageerd worden (o.a. het neoliberalisme topic)
- in POL aandacht vragen voor serieuze politieke kwesties (het Howard Zinn topic)

Iemand dus, die hier een vreemde eend in de bijt is, en ook vaak een tegengeluid probeerde op te zetten. Het betekent, dat je in deze omgeving doorlopend wordt aangevallen. Het neoliberalisme topic is eindeloos ondermijnt. Dat gaat hier op zijn FOKs, dwz keihard mensen onderuit proberen te schoffelen, vaak met oneigenlijke argumenten. De Fokkers die zich bezighouden met het echte systematische trapwerk zijn altijd dezelfde. Een klein ploegje van FOK incrowd. Noem het: de FOK knokploeg. Het laatste geval heb ik net achter de rug. Jigzoz had de aanval ingezet.

De afhandeling was ver onder de maat. Als je wordt aangevallen op een onredelijke manier, dan heeft bescherming zoeken bij moderatoren vaak weinig zin. Men ziet zelden het probleem en stelt liever dat je niet moet zeuren. Een moderator haal ik er daarom zelden bij. Deze keer was een uitzondering.

Als we ons beperken tot de genoemde subfora (F&L, POL, NWS) dan is daarin sprake van:
- Religie-bashing
- Links-bashing
- Migranten-bashing
In ieder van deze gevallen zet men karikaturen op van deze thema’s, die zich lenen voor bashing of voor muur spelen. Het zijn geen reele discussies.

Toen ik hier in 2010 kwam, was links tegen zijn ballen trappen op POL de grootste sport. Het is waar, dat sinds Trump, het zich heeft verplaatst naar migranten haten. Het is dus niets nieuws. Voor sommige is het misschien een andere ervaring, als degene die je moet haten ineens veranderd in een groep die je eigenlijk niet haat. Maar haten is hier ‘the name of the game’. Het zijn ook vaak hoger opgeleiden die hier wat rond brallen (laten we de gewone bevolking hier niet de schuld van geven).

Ik zie FOK als een rechtspropaganda forum, waarin rechtse ideologieŽn aan de man gebracht worden.
quote:
FOK! is een Nederlandstalige website en online gemeenschap met grotendeels actuele inhoud (nieuws, recensies, columns, opiniepeilingen). Gestart als jongerensite is de website niet meer voor jongeren alleen.

De naam werd vervolgens snel gekozen: FOK!, een Nederlandse verbastering van het Engelse fuck.

https://nl.wikipedia.org/wiki/FOK!
De naam tekent de hele insteek: FOK (fuck, fuck, fuck).
Het is geen geschikt jeugd forum.

Het vreet aan je, als je vaak op je smoel geramd wordt. Jigzoz was de druppel die de emmer deed overlopen. Nu kies ik definitief voor de uitgang, want ik voel dat ik er misselijk en achterdochtig van wordt. Ik heb de boel al opgeruimd (Fotoboek leeg gemaakt, het neoliberalisme topic gesloten). Het openstaande topic van mij, hier op F&L mag dicht. Ik verbrand de schepen achter mij, omdat dit het makkelijker maakt het los te laten.

Sommige posters waren wel tof.
Daarvoor mijn dank.
The view from nowhere.
  vrijdag 22 september 2017 @ 20:12:25 #103
167383 Molurus
the talking snake
pi_173935464
quote:
2s.gif Op vrijdag 22 september 2017 17:27 schreef Reya het volgende:
Er heeft zich inderdaad een geleidelijke verandering voorgedaan in de tendensen op het forum in het algemeen, maar ik zou geneigd zijn te zeggen dat dit een algemene maatschappelijke tendens reflecteert.
Ja, dat klopt wel denk ik. Hoewel ik ook denk dat FOK op dat punt een 'frontrunner' is geweest. (En dat is in dit geval niet heel positief.)
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
  vrijdag 22 september 2017 @ 20:25:49 #104
167383 Molurus
the talking snake
pi_173935655
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 september 2017 19:38 schreef deelnemer het volgende:

[..]

Ik zie FOK als een rechtspropaganda forum, waarin rechtse ideologieŽn aan de man gebracht worden.
Klopt als een bus.

Het paradoxale is dat dit door de organisatoren altijd hartstochtelijk wordt ontkend. Het zou een platform zijn waarin evenwichtig alle geluiden de ruimte zouden krijgen. Dat het voornamelijk rechtspopulistisch is, daar kunnen we zo langzaam aan echt niet meer omheen.

Zeker de frontpage is wat dat betreft in de laatste jaren heel hard achteruit gegaan. Niet alleen in het soort volk dat daar post, maar ook in de berichtgeving zelf. En NWS/POL zijn inmiddels op dat punt geen haar beter.
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
pi_173939081
Vragen.

Stel, een topic deel sluit.
- Hoeveel views verwacht je dat het topic deel nog bij plust, na sluiting?
- Hoelang na sluiting stopt het helemaal?

Het antwoord zal je verrassen.
The view from nowhere.
pi_173939698
Sommige topics hebben nog een lang leven na sluiting.

Voorbeelden
- Alle delen van het zielmuziek topic in F&L lopen nog steeds. Het oudste deel heeft nog meer dan 7.000 view opgedaan na sluiting
- Het eerste deel van het Howard Zinn topic in POL loopt nog steeds. Het is al 10 maanden dicht en heeft sindsdien nog meer dan 3.000 extra views gehaald

Sommige gesloten oude topic delen lopen beter dan het deel dat open staat.

Er zijn twee soorten topic:
1. discussie topics
2. topics waarin iets wordt opgebouwd met een blijvende waarde (voor sommige users).

Het is onjuist dat er altijd gediscussieerd moet worden. Er zijn andere mogelijkheden, die interessant kunnen zijn om mee bezig te zijn, als de discussies je niet bevallen.

-------------------------------

Sommige topics lopen ’s nachts net zo goed als overdag, en soms nog beter ’s nachts.
Hoe zou dat komen?
The view from nowhere.
pi_173940634
registreer om deze reclame te verbergen
Vragen stellen aan mensen, waarom ze doen wat ze doen, is vaak beter dan:
1. gelijk oordelen
2. gelijk veroordelen
Inhakken op iemand, vanuit je eigen vooroordeel, zonder te checken of het klopt, is vragen om moeilijkheden.

Maar zo verstandig zijn posters (en moderatoren) meestal niet.

-------------------------------

Iemand benaderen met:
1. alles wat jij post is debiel
2. jij bent een mafketel
3. dus heb ik het recht je verbaal af te maken (ram, ram, ram)
laat aan de ander geen enkele ruimte om dat te kunnen corrigeren. Iedere poging daartoe leidt tot de volgende scheldpartij, Want de gekozen insteek is, dat hij moet leren hoe stom hij is.

Dit soort dingen zijn eigen aan FOK! Men gaat prat op een harde stijl (policor, etc ...).

------------------------------

Je ergens in verdiepen, voordat je allerlei meningen verkondigd, komt een discussie ten goede. Van topics, waarin je dat samen doet, leer je meer dan van eindeloos op elkaar inhakken. Op de serieuze subfora verwacht je daar goede voorbeelden van te zien. Op FOK! gebeurd het heel soms.

Vaak banjeren andere posters het topic binnen, roepen wat, waarop anderen weer reageren, en het topic ontspoort. Als je hier constructief met een onderwerp bezig wilt zijn, loop je op eieren. Iedereen kan het zo naar de knoppen helpen.

----------------------------

Moderatoren gaan er bijna standaard vanuit, dat niets op het forum van enige waarde kan zijn. Hun insteek is, als iedereen wat roept, loopt het lekker. Als de posten elkaar maar opvolgen, is er discussie.

In het nationale TV debatten zie je hetzelfde. Het is debating ipv discussie. Het sluit analyse vrijwel uit. De vereiste achtergrond kennis ontbreek vaak ook. Deze stijl past bij de wens, het nergens echt over te hebben.

-----------------------------

Op FOK! hebben we nog een variant: een hetze voeren ipv een discussie.

Als je vooroordelen aansluiten bij de gevoerde hetze, is het mogelijk machtig bevredigend. Als dat niet zo is, dan is meedoen niet leuk. Je wilt er eigenlijk tegenin gaan, en dan krijg je iedereen op je nek. Op FOK betekent dit al snel: veel verbaal geweld. Als het onderwerp je echt aangaat, is dat geen pretje.

-----------------------------

Veel ideologische discussie slaan het onderwerp eerst plat tot een karikatuur, en dwingen dan af dat je daarbinnen blijft. Want daarbinnen zijn er een aantal standaard argumenten voorhanden, waarmee je altijd wint. Mensen die buiten dat doosje willen treden, worden daarop aangevallen. Er bestaat buiten het doosje niets dat relevant is.

----------------

Als de stijl van discussiŽren min of meer uitsluit, dat je werkelijk een discussie voert, wat heeft het dan voor zin? Dat is alleen leuk voor mensen die niets serieus nemen. Je hoort wel eens opmerken, dat je dom bent als je iets serieus neemt. Die mensen zien het allemaal als een spelletje.

Stel dat de ene wel en de andere geen serieuze discussie wil voeren? Dat bedreigd iedere serieuze discussie op FOK. Voor serieuze mensen is FOK een drama. Je kunt wel proberen iets zinnigs op te bouwen, maar zelfs veel moderatoren lijken niet te vatten dat deze mogelijkheid ook bestaat, of hoe lastig dat hier te realiseren is.

----------------------

Gegeven de serieuze aard van sommige politieke onderwerpen, en de gevoeligheid van levensbeschouwelijke kwesties, is het vaak een raar gezicht.

Je moet wel de discussie aangaan !!!!
Wat voor discussie?
The view from nowhere.
  zaterdag 23 september 2017 @ 01:38:44 #108
66825 Reya
Fier Wallon
pi_173940730
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 september 2017 20:12 schreef Molurus het volgende:

[..]

Ja, dat klopt wel denk ik. Hoewel ik ook denk dat FOK op dat punt een 'frontrunner' is geweest. (En dat is in dit geval niet heel positief.)
Ik zou eerder zeggen dat FOK! een trendvolger is dan een trendsetter, in het algemeen en in het bijzonder in dit geval. Een website als GeenStijl heeft op dit vlak eerder de trend geset. Maar goed, deze discussie hoort hier eigenlijk ook niet thuis.
pi_173940962
Weerzin bij FOK heb je pas, als een rechtse politieke trend je tegen borst stuit.
Welkom bij de club Molurus.

Dat kun je breder trekken. Pas dan begrijp je de bezwaren van mensen, die ook aanstoot nemen tegen andere rechtse trends. Op dit forum worden deze trends gepushed en op een wezenloze radicale manier besproken. Voor mensen die zelf te maken hebben met serieuze politieke kwesties, of het zich aantrekken, is dit forum ongeschikt. Je staat stom verbaast te kijken naar al het gebral, en je denkt: dit kan niet, hou op.
The view from nowhere.
  zaterdag 23 september 2017 @ 07:29:13 #110
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_173941388
Dit is meer wat voor TRU: F&L / Onverklaarbare dingen Is TS het overigens mee eens, lijkt.
  zaterdag 23 september 2017 @ 17:56:58 #111
66825 Reya
Fier Wallon
pi_173950416
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 september 2017 07:29 schreef Jigzoz het volgende:
Dit is meer wat voor TRU: TRU / Onverklaarbare dingen Is TS het overigens mee eens, lijkt.
Topic is verplaatst.
  zaterdag 23 september 2017 @ 17:57:59 #112
66825 Reya
Fier Wallon
pi_173950444
Andere fora bediscussiŽren is natuurlijk niet helemaal de bedoeling in dit topic.
pi_173952478
Hier zijn ook posten verdwenen.
The view from nowhere.
pi_173952549
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 september 2017 20:25 schreef Molurus het volgende:

[..]

Klopt als een bus.

Het paradoxale is dat dit door de organisatoren altijd hartstochtelijk wordt ontkend. Het zou een platform zijn waarin evenwichtig alle geluiden de ruimte zouden krijgen. Dat het voornamelijk rechtspopulistisch is, daar kunnen we zo langzaam aan echt niet meer omheen.

Zeker de frontpage is wat dat betreft in de laatste jaren heel hard achteruit gegaan. Niet alleen in het soort volk dat daar post, maar ook in de berichtgeving zelf. En NWS/POL zijn inmiddels op dat punt geen haar beter.
Frontpage werkt als een fuik.

De beslissingsbevoegdheid is ook cruciaal. Dat zie ik aan de kwestie met Jigzoz.
Reya heeft alleen oordelen gegeven en beslissingen genomen:
- Reya beoordeelt dat Jigzoz geoorloofde kritiek uitte (tw: het topic is bagger),
- De aanstootgevende posten die er nog staan, worden niet verwijder
- mijn verzoek om het topic dan maar te sluiten wordt niet gehonoreerd (het is wel bagger, maar het is niet jouw eigendom)
- ik protesteer (opnieuw dat het tegen de forumregels was). Reya: dat is geen nieuw argument

Zo krijg je geen enkele grip. Jigzoz en Reya hebben, tot op dit moment, nog geen woord met mij gewisseld, buiten veroordelen (Jigzoz) of oordelen (Reya). Ze kunnen gewoon een gesprek met mij aangaan. De situatie vroeg daarom. Het vermijden daarvan is een gekunstelde omgangsvorm, die niet getuigd van respect voor de ander.

Arjen Lubach had afgelopen zondag een item over de studentenvereniging Vindicat. Hij kwam daar ooit voor een optreden.
Men zei: "Je mag zo de preases een handje gaan geven".
Lubach: Ik ben geen deel van jullie toneelstukje. De preases is een knulletje in een maatpakje.

Dat heb ik hier dus ook.
Voor mijn zijn het beide over het paard getilde kinderen, die het te hoog in hun bol hebben.

[ Bericht 0% gewijzigd door deelnemer op 23-09-2017 23:07:25 ]
The view from nowhere.
  zaterdag 23 september 2017 @ 20:32:12 #115
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_173952649
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 september 2017 20:27 schreef deelnemer het volgende:

[..]

Frontpage werkt als een fuik.

De beslissingsbevoegdheid is ook cruciaal. Dat zie ik aan de kwestie met Jigzoz.
Reya heeft alleen oordelen gegeven en beslissingen genomen:
- Reya beoordeeld dat Jigzoz geoorloofde kritiek uitte (tw: het topic is bagger),
- De aanstootgevende posten die er nog staan, worden niet verwijder
- mijn verzoek om het topic dan maar te sluiten wordt niet gehonoreerd (het is wel bagger, maar het is niet jouw eigendom)
- ik protesteer (opnieuw dat het tegen de forumregels was). Reya: dat is geen nieuw argument

Zo krijg je geen enkele grip. Jigzoz en Reya hebben, tot op dit moment, nog geen woord met mij gewisseld, buiten veroordelen (Jigzoz) of oordelen (Reya ). Ze kunnen gewoon een gesprek met mij aangaan. De situatie vroeg daarom. Het vermijden daarvan is een gekunstelde omgangsvorm, die niet getuigd van respect voor de ander.

Arjen Lubach had afgelopen zondag een item over de studentenvereniging Vindicat. Hij kwam daar ooit voor een optreden.
Men zei: "Je mag zo de preases een handje gaan geven".
Lubach: Ik ben geen deel van jullie toneelstukje. De preases is geen een knulletje in een maatpakje

Dat heb ik hier dus ook.
Voor mijn zijn het beide over het paard getilde kinderen, die het te hoog in hun bol hebben.
Ik moet wel net zo hard om je lachen als om Arjen Lubach, al is het om enigszins andere redenen. Dat was toch wat je bedoelde met die vergelijking?

Maar goed, ik ga dit even screenshotten voordat het - onvermijdelijk - ook weer weggedonderd wordt.
pi_173953849
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 september 2017 20:32 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Ik moet wel net zo hard om je lachen als om Arjen Lubach, al is het om enigszins andere redenen. Dat was toch wat je bedoelde met die vergelijking?

Maar goed, ik ga dit even screenshotten voordat het - onvermijdelijk - ook weer weggedonderd wordt.
Verklaar "al is het om enigszins andere redenen".
The view from nowhere.
  zondag 24 september 2017 @ 00:35:49 #117
66825 Reya
Fier Wallon
pi_173957340
Ik zie geen nieuwe elementen voor de discussie.
pi_173957897
quote:
2s.gif Op zondag 24 september 2017 00:35 schreef Reya het volgende:
Ik zie geen nieuwe elementen voor de discussie.
Dan ben je ongeschikt voor de rol van moderator. Er is geen behoefte aan nieuwe argumenten, de oude zijn goed genoeg.
The view from nowhere.
pi_173960223
- edit: doe het even rustig aan, graag

[ Bericht 32% gewijzigd door Reya op 24-09-2017 17:03:50 ]
The view from nowhere.
pi_173969905
quote:
0s.gif Op zondag 24 september 2017 10:43 schreef deelnemer het volgende:
- edit: doe het even rustig aan, graag
En daar gingen weer posten.
Foetsie.

De enige posten die niet kunnen verdwijnen, zijn die van Jigzoz in mijn topic.
The view from nowhere.
  zondag 24 september 2017 @ 17:27:20 #121
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_173970163
Flikker ze maar weg hoor. Uit welk topic dan ook. Als dat nodig is om kwetsbare mensen te beschermen, dan is dat prima. Ik kan ergens anders ook mijn ei wel kwijt.
pi_173970593
quote:
1s.gif Op zondag 24 september 2017 17:27 schreef Jigzoz het volgende:
Flikker ze maar weg hoor.
Een goede gedachte. Je stijgt al in mijn achting. Verwijder ze en er is niets aan de hand. Zand erover en klaar.

Het gaat hier overigens niet om kwetsbare mensen, maar om de kwetsbaarheid van iemands oprecht bedoelde inspanning. Je wilt niet je best doen, en na de koffie terugkerend, constateren dat iemand het in de fik gestoken heeft. Kritiek mag, maar wel inhoudelijk en respectvol. Een ander moet erop kunnen reageren, mocht hij het onjuist of onredelijk vinden.
The view from nowhere.
pi_173970606
quote:
0s.gif Op zondag 24 september 2017 17:14 schreef deelnemer het volgende:

[..]

En daar gingen weer posten.
Foetsie.

De enige posten die niet kunnen verdwijnen, zijn die van Jigzoz in mijn topic.
Ik zou het trouwens wel erg jammer vinden als jij gaat. Ik lees de "hersenspinsels" zeer graag. U is een groot denker m.i. Ik denk dat je op tweakers veel beter tot je recht zou komen. Het gaat daar toch wat serieuzer aan toe. Past meer bij jouw stijl.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_173970691
quote:
0s.gif Op zondag 24 september 2017 17:49 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Ik zou het trouwens wel erg jammer vinden als jij gaat. Ik lees de "hersenspinsels" zeer graag. U is een groot denker m.i. Ik denk dat je op tweakers veel beter tot je recht zou komen. Het gaat daar toch wat serieuzer aan toe. Past meer bij jouw stijl.
Bijval. Dank.
The view from nowhere.
pi_173970747
quote:
0s.gif Op zondag 24 september 2017 17:54 schreef deelnemer het volgende:

[..]

Bijval. Dank.
Je zou het niet verwachten maar op Tweakers heb je ook de "zware" onderwerpen. En er posten veel meer grote denkers zoals jij. Het gaat er veel serieuzer aan toe zoals gezegd. Met een zeer goed moderatie zodat het huisje bij het schuurtje blijft doorgaans.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')