Guinevere1 | maandag 14 november 2016 @ 10:34 |
Bij de snackbar bestel ik altijd een kwekkerboom kroket. Heel lekker en lichter van kleur dan de normale kroket. Maar geen idee wat de vulling is. Als ik het google krijg ik alleen maar het merk kwekkeboom uit de supermarkt, maar dat bedoel ik dus niet. Iemand enig idee wat er in de vulling zit? 😅 | |
Kittekop | maandag 14 november 2016 @ 10:36 |
http://nieuws.creativeven(...)tten-en-bitterballen Ik vind ze ook erg lekker ![]() | |
LPFAN | maandag 14 november 2016 @ 10:44 |
Schop CUL | |
#ANONIEM | maandag 14 november 2016 @ 11:08 |
Hoezo bedoel je dat niet? Dat is hetzelfde merk. Of denk je dat Kwekkeboom aan de snackbar andere kroketten verkoopt dan aan de supermarkt? | |
de_boswachter | maandag 14 november 2016 @ 11:24 |
Dit dus. Bij de frituur warmen ze bij wijze van de kroketten welke jij in de winkel kan kopen alleen maar op. Of dacht je dat ze die daar zelf maken ![]() | |
KRT | maandag 14 november 2016 @ 11:40 |
Water, bloem en boter. Maar als je kroketten nou zo lekker vindt, waarom probeer je dan niet eens een echte lekkere rundvleeskroket? | |
arvensis | maandag 14 november 2016 @ 12:07 |
Ik vind de FEBO-kroketten veel lekkerder, vooral kalfs. | |
FutureFairytale | maandag 14 november 2016 @ 12:16 |
Ik hou van Van Dobben maar elke snackbar hier heeft Kwekkeboom ![]() Bij een lunchtentje stond er Van Dobben op de menukaart. Bleken het ook Kwekkeboom te zijn ![]() | |
Coritchando | maandag 14 november 2016 @ 12:24 |
Is toch gewoon hetzelfde bedrijf waar ze vandaan komen? | |
golfer | maandag 14 november 2016 @ 12:32 |
Zelfde eigenaar ja. (Van Geloven van Mora en die is dan weer eigendom van McCain). | |
nogeenoudebekende | maandag 14 november 2016 @ 12:39 |
In een kroket zit ragout. | |
shifto | maandag 14 november 2016 @ 13:10 |
Ja. Bron: certified kroket expert. | |
Coritchando | maandag 14 november 2016 @ 13:11 |
Eh, nee? Beiden eigendom van Royaan bv toch? Royaan gaat wel een en ander aan Van Geloven verkopen staat me bij, maar dat loopt nog. En McCain is geen eigenaar van Van Geloven, slechts de grootste aandeelhouder ![]() [ Bericht 13% gewijzigd door Coritchando op 14-11-2016 13:17:50 ] | |
Zelfscanner | maandag 14 november 2016 @ 13:12 |
Overnames ![]() Als ik een goede kroket had konden ze het vergeten. | |
Jordy-B | maandag 14 november 2016 @ 13:16 |
kwekkeboom heeft slagroom in hun 'Croquet' | |
#ANONIEM | maandag 14 november 2016 @ 13:23 |
Dat klinkt nogal dubbelzinnig... ![]() | |
Jordy-B | maandag 14 november 2016 @ 13:28 |
Ze vullen kroketten, geen soezen. ![]() Maar de slagroom verklaart wellicht het best wel grote smaakverschil. Persoonlijk vind ik de kwekkeboom-kroket daardoor minder lekker dan de gewone kroket. | |
golfer | maandag 14 november 2016 @ 13:33 |
https://www.businessinsid(...)se-frietreus-mccain/ | |
FutureFairytale | maandag 14 november 2016 @ 14:03 |
Betekent niet dat het product hetzelfde is. Muntendrop en boerderijdrop is ook allebei van Venco maar is ook niet hetzelfde. | |
#ANONIEM | maandag 14 november 2016 @ 14:15 |
En hoe zit het met de Kwekkeboom bakkerijen dan? | |
golfer | maandag 14 november 2016 @ 14:19 |
Zit nauwelijks verschil tussen. Ingrediënten Van Dobben rundvleescroquetten: Water, tarwebloem, 14% gekookt rundvlees, plantaardige oliën (palm, raap), 3% roomboter (bevatmelk), runderbouillon, groenten, in wisselende volgorde (ui, sojabonen, tomaten puree, wortel, prei, knoflook), zout, gelatine (rund), aroma (bevat soja), lupinemeel, gistextract, tarwezetmeel, gist, verdikkingsmiddelen (guarpitmeel, E466), emulgatoren (E450, E451), kruiden en specerijen, maltodextrine, gebrande suiker. Ingrediënten Kwekkeboom rundvleeskroketten: Ingrediënten: water, tarwebloem, 10% gekookt rundvlees, plantaardige oliën (palm, raapzaad), slagroom (melk), zout, zetmeel (tarwe, aardappel), gelatine (rund), kruiden en specerijen (bevat selderij), lupinemeel, sojasaus (water, sojabonen, zetmeel (tarwe), zout), ui, verdikkingsmiddelen (E466, guarpitmeel, E407), aroma (bevat: soja, tarwe, selderij), smaakversterkers (E621), gistextract, gist, glucose, gehydroliseerd plantaardig eiwit (tarwe), stabilisatoren (E451, E450), maltodextrine, ui (gedroogd), voedingszuren (melkzuur), plantaardig eiwit, gebrande suikerstroop, antioxidanten (E301), groente extract. Verschil inderdaad die slagroom bij Kwekkeboom in de salpicon. | |
golfer | maandag 14 november 2016 @ 14:21 |
Geen idee of die ook zijn overgenomen of dat het alleen de frituurdivisie betreft. | |
#ANONIEM | maandag 14 november 2016 @ 14:28 |
En anderhalf keer zoveel vlees bij Van Dobben. | |
kibo | maandag 14 november 2016 @ 18:47 |
Naar mijn mening zijn zowel de K als de vD kroket zwaar overhyped. En van dat ambachtelijke imago blijft ook weinig over wanneer je die ingredientlijst ziet. Doe mij maar een Febo kroket. ![]() | |
Pietverdriet | maandag 14 november 2016 @ 19:29 |
Het blijven fabriekskroketten, de vulling is een pasta met teveel bloem, nodig voor de machinale verwerking. Een mooie handgemaakte kroket is een ragout met een korstje. | |
#ANONIEM | maandag 14 november 2016 @ 20:21 |
Is die wel ambachtelijk dan? | |
de_boswachter | maandag 14 november 2016 @ 20:24 |
Febo kroket ![]() Want die staan ze achter de klep wel vers te rollen ![]() | |
#ANONIEM | maandag 14 november 2016 @ 20:34 |
Zelfs Johannes van Dam was dol op de Febo-kroket. | |
leeell | maandag 14 november 2016 @ 20:38 |
Niet weten ![]() | |
golfer | maandag 14 november 2016 @ 20:40 |
Nee. Die gaf de voorkeur aan die van Holtkamp. ![]() | |
pokkerdepok | maandag 14 november 2016 @ 20:45 |
ik bestel altijd gewoon een kroket. krijg je hier een draadjesvlees kroket, prima. welk merk? dat interesseert me dan niet. | |
FutureFairytale | maandag 14 november 2016 @ 20:45 |
Toch blijft Dobben anders smaken. Een lekker kleine mollige kroket met een heerlijke ragout en bros korstje ![]() Holtkamp nog steeds niet geproefd helaas. Het houdt me tegen dat het 2 tot 3x zo duur is. | |
Zelfscanner | maandag 14 november 2016 @ 20:48 |
Krokettendiscussie ![]() De AH kroket is ook erg lekker. En dan vooral de kipsate. Maar toen ontploften ze ofzo. Nu de lidl kroket in huis. Die zijn ook goddelijk. (Sla de zuurkoolkroket wel even over) | |
Fer | maandag 14 november 2016 @ 20:54 |
Worden dacht ik vers aangeleverd vanuit de fabriek, ipv diepgevroren. | |
arvensis | maandag 14 november 2016 @ 20:59 |
Inderdaad, Febo-kroketten worden niet ingevroren. En zijn de lekkerste. | |
#ANONIEM | dinsdag 15 november 2016 @ 11:24 |
Het één sluit het ander niet uit. Er zijn diverse artikelen en filmpjes waarin hij bij de Febo smikkelt. ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 15-11-2016 11:24:45 ] | |
derLudolf | dinsdag 15 november 2016 @ 13:10 |
Precies, voor machinaal gemaakte kroketten moeten veel hulpstoffen worden toegevoegd om het rollen mogelijk te maken. Tenminste, dat is wat de lokale cafetaria-eigenaar hier zegt (die zelf zijn kroketten draait, zo'n 10 verschillende soorten) Maar dat neemt niet weg dan een Van Dobben of Kwekkeboom kroket misschien al stukken beter smaakt dan de Euroshopper kroket ![]() | |
sirdanilot | dinsdag 15 november 2016 @ 14:04 |
Één van de moeilijkste dingen om te maken in de NL keuken. Maar ik wil het wel een keertje proberen nog. | |
UIO_AMS | dinsdag 15 november 2016 @ 14:15 |
Die van Holtkamp vind ik de lekkerste. Er zit hier achter ons kantoor een horeca-school, waar ze zelf kroketten maken die dan tijdens de lunch verkocht worden aan mensen die in het bijbehorende eetcafé komen lunchen. Die kroketten zijn vaak ook lekker van smaak, maar de uniformiteit van smaak, vorm en omvang wil nog wel eens afwezig zijn. ![]() | |
golfer | dinsdag 15 november 2016 @ 14:57 |
Valt op zich wel mee als je je netjes aan het recept van Holtkamp houdt. Hier is zijn recept voor overheerlijke garnalen-croquetten: Maar natuurlijk kan je de garnalen vervangen door sudderrundvlees, draadjesvlees of kalfsvlees. De basis van de salpicon en de omhulling blijft hetzelfde. | |
fathank | dinsdag 15 november 2016 @ 15:03 |
De kalfsvleeskroket van de FEBO ![]() ![]() denk alleen niet dat ik er ooit één nuchter heb gegeten, dus helemaal objectief ben ik niet | |
arvensis | dinsdag 15 november 2016 @ 17:58 |
Doen! ![]() (Wel vers laten bakken.) | |
wjb033 | woensdag 16 november 2016 @ 00:16 |
De lekkerste Croquetten haal ik altijd bij Holtkamp: http://www.patisserieholtkamp.nl/nl/croquetten Heerlijk ![]() | |
sirdanilot | woensdag 16 november 2016 @ 00:31 |
Ik vind dit niet meevallen, eerlijk gezegd. Wat een werk zeg ! ![]() Maar misschien ga ik het wel een keer proberen. Maar daar trek ik dan een hele middag voor uit, minstens. Eerst al die garnalen pellen, dan de ragout maken volgens exact recept, dan nog al die dingen lopen rollen, pff.... Denk dat ik het met stoofvlees maak ipv met garnalen want ik ben maar een student en hollandse garnalen zijn nogal prijzig. Volgens mij waren ze dit jaar zelfs nog duurder dan normaal. | |
Nighthawk88 | woensdag 16 november 2016 @ 03:59 |
De beste kroket blijft toch wel de Valuas kroket. Www.valuaskroket.nl Enkele PLUS winkels in de buurt van Venlo kun je ze op de vriesafdeling krijgen. Ritje wel waard. Verder nog wat adresjes in den lande waar je ze kan krijgen, meestal restaurants of lunchrooms. Van gewoon normale fabriekskroketten heb ik t liefste Ad van Geloven 20%. | |
autoknutselaar | woensdag 16 november 2016 @ 04:23 |
V&D is dicht. | |
Aphrodyte | donderdag 17 november 2016 @ 12:13 |
Kwekkeboom kaaskroket ![]() De enige lekkere vegetarische kroket.. Vind ik ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 17 november 2016 @ 12:18 |
Zou toch echt een bouillon trekken van garnalenschalen voor de salpicon van garnalenkroketten en een rundvleesbouillon voor je draadjesvlees kroket. Maar voor de rest is het hetzelfde. Kroketten kan je idd verder overal van maken, of het nu een kaasragout of kippenragout is. Mossels of garnalen. Ooit eens zuurkoolstampot kroket gegeten, heerlijke variatie. | |
Pietverdriet | donderdag 17 november 2016 @ 12:19 |
Is niet moeilijk, wel wat werk en precies het recept volgen, zoals trouwens bij alle banketbakkersrecepten, | |
derLudolf | donderdag 17 november 2016 @ 12:21 |
De snackbar hier maakt ze zelfs van bloedworst | |
Pietverdriet | donderdag 17 november 2016 @ 12:24 |
Volgende keer dat je zuurkoolstamppot overhoud, of een andere stamppot, paar blaadjes gelatine smelten en deze door de nog warme stampot roeren. Verder Af laten koelen en er worstjes van rollen, paneren en 24 uur op laten stijven in de koelkast, frituren, zuurkoolstamp restjes smaakten nog nooit zo lekker. | |
golfer | donderdag 17 november 2016 @ 12:31 |
Je kunt inderdaad vrijwel van alles kroketten maken, zelfs zoete exemplaren. Ik heb hier daarvoor het Krokettenboek van Johannes van Dam, boordevol tips en recepten: ![]() ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 17 november 2016 @ 12:32 |
Wat een hoer was van Dam toch eigenlijk. | |
arvensis | donderdag 17 november 2016 @ 12:36 |
De speculaaskroket was super vies. ![]() | |
BakkieDoen | vrijdag 18 november 2016 @ 07:39 |
Ik vind het meelballen, van Dobben én Kwekkeboom. En ik kom ook altijd zo'n vies stuk vet tegen als ik er in bijt, bah.... Zelfgemaakt is natuurlijk helemaal geweldig, maar die vind je meestal niet bij de doorsnee friettent. Kern van de Sligro vind ik best lekker. | |
Postbus100 | vrijdag 18 november 2016 @ 16:13 |
In Amersfoort bij Van Gogh ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 18 november 2016 @ 16:15 |
De friet is daar goed, heel goed zelfs, wist niet dat ze ook de snacks zelf maken, | |
Postbus100 | vrijdag 18 november 2016 @ 16:16 |
http://vangoghfrites.nl/amersfoortse-kroket/ Alsjeblieft, alle info. | |
BakkieDoen | vrijdag 18 november 2016 @ 16:19 |
Krijg meteen zin in kroketten ![]() | |
derLudolf | vrijdag 18 november 2016 @ 17:04 |
Maakt zelf zijn kroketten, gehaktballen, eierballen, hamburgers en bamischijven ![]() http://www.cafetariaprinsen.nl/ |