Tot ze zacht zijn, is al best snel.quote:
Een minuut moet genoeg zijn. Je wilt ze verzachten, niet koken. 😉quote:
Dit dus!quote:Op zondag 13 november 2016 16:04 schreef spijkerbroek het volgende:
Zet je de schotel wel lang en warm genoeg in de oven?
blijkbaar gaat het dan echter niet zoals gewenst.quote:
Dat ligt dan niet aan het niet-voorkoken, maar aan te weinig saus, te kort of niet warm genoeg in de oven lijkt me.quote:Op zondag 13 november 2016 16:18 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
blijkbaar gaat het dan echter niet zoals gewenst.
Mensen die vreten weggooien word ik echt niet goed vanquote:Op zondag 13 november 2016 15:47 schreef Sunshine1982 het volgende:
Ik heb nu 2 keer lasagna gemaakt in de oven, en 2 x heb ik het weg moeten gooien. Wat is er aan de hand: de lasagnabladeren blijven hard en oneetbaar. Het is wel allemaal goed verwarmd in de oven, dus ik snap er niks van. Moet je eerst nog wat met de bladeren doen?
Ik ook niet. Ik heb meestal GrandItalia bladen. Gewoon doen wat er op de verpakking staat. Lukt altijd. Nou ja, bij mij dan.quote:
Het voorkoken van bladen is dan ook een fanatiek fabeltje verzonnen door mensen die er de ballen verstand van hebben.quote:Op zondag 13 november 2016 16:23 schreef Lienekien het volgende:
Ik kook nooit voor. Bladen van Jumbo of AH, 30 minuten op 200 graden, voldoende saus.
Snap wat je bedoeld, maar de bladeren waren zo'n beetje net zo zoals ik ze uit de verpakking haalde voor ik de lasagna in de oven deed. Duscik had niet de illusie dat het er beter op zou wotden als ik het weer 40 minuten in de oven zou doen. En ja, heb de oven voorverwarmd op 200 graden en ja, 40 minuten in de oven.quote:Op zondag 13 november 2016 16:21 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Mensen die vreten weggooien word ik echt niet goed van
Kun je nou écht zélf niet bedenken, dat je dan de schaal gewoon weer terug in de oven moet zetten, afdekken met alufolie, indien te droog wat vocht toevoegen, evt. op een wat lagere temperatuur zetten en dan wat langer, etc.? Heb je ons daar écht vooor nodig? Ben je echt gezegend met slechts zo weinig verstand?
Weggooien kan ik écht kwaad om worden.
Vreemd dat je de enige bent, krijg sterk het vermoeden dat je oven kapot is.quote:Op zondag 13 november 2016 17:33 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Snap wat je bedoeld, maar de bladeren waren zo'n beetje net zo zoals ik ze uit de verpakking haalde voor ik de lasagna in de oven deed. Duscik had niet de illusie dat het er beter op zou wotden als ik het weer 40 minuten in de oven zou doen. En ja, heb de oven voorverwarmd op 200 graden en ja, 40 minuten in de oven.
Was het nat genoeg?quote:Op zondag 13 november 2016 17:33 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Snap wat je bedoeld, maar de bladeren waren zo'n beetje net zo zoals ik ze uit de verpakking haalde voor ik de lasagna in de oven deed. Duscik had niet de illusie dat het er beter op zou wotden als ik het weer 40 minuten in de oven zou doen. En ja, heb de oven voorverwarmd op 200 graden en ja, 40 minuten in de oven.
Stel je niet zo aan, het is maar bloem en geplette tomaten.quote:Op zondag 13 november 2016 18:06 schreef sirdanilot het volgende:
Kijk dat de bladeren nog hard zijn na de kooktijd die op het pakje stond, ok, jammer.
Maar dat je het dan gaat wegflikkeren ipv dat je het gewoon langer bakt en nog wat saus toevoegt, dat snap ik gewoon écht niet.
Welke ouders hebben zo'n kind opgevoed dat het zulk weinig respect heeft voor eten dat het het gewoon weg flikkert?
Doe je geen vlees en kaas en groenten in je lasagna? Alleen tomaat en lasagnebladeren?quote:Op zondag 13 november 2016 18:17 schreef Fer het volgende:
[..]
Stel je niet zo aan, het is maar bloem en geplette tomaten.
Ah schei uit, vreselijk vond ik dat als ik lasagna of een overschotel had gemaakt en de bladen zó hard waren dat ik het idee had dat ik op een stuk plastic aan het knagen wasquote:Op zondag 13 november 2016 15:47 schreef Sunshine1982 het volgende:
Ik heb nu 2 keer lasagna gemaakt in de oven, en 2 x heb ik het weg moeten gooien. Wat is er aan de hand: de lasagnabladeren blijven hard en oneetbaar. Het is wel allemaal goed verwarmd in de oven, dus ik snap er niks van. Moet je eerst nog wat met de bladeren doen?
Dan doe je toch echt wat fout, of je kan niet koken.quote:Op zondag 13 november 2016 17:33 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Snap wat je bedoeld, maar de bladeren waren zo'n beetje net zo zoals ik ze uit de verpakking haalde voor ik de lasagna in de oven deed. Duscik had niet de illusie dat het er beter op zou wotden als ik het weer 40 minuten in de oven zou doen. En ja, heb de oven voorverwarmd op 200 graden en ja, 40 minuten in de oven.
Ik word nu wel benieuwd naar je recept.quote:Op zondag 13 november 2016 17:33 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Snap wat je bedoeld, maar de bladeren waren zo'n beetje net zo zoals ik ze uit de verpakking haalde voor ik de lasagna in de oven deed. Duscik had niet de illusie dat het er beter op zou wotden als ik het weer 40 minuten in de oven zou doen. En ja, heb de oven voorverwarmd op 200 graden en ja, 40 minuten in de oven.
Dit ja.quote:Op zondag 13 november 2016 18:57 schreef octoberfirst het volgende:
Ben wel benieuwd hoe je het bereidt, TS, haast knap dat het mislukt.
quote:Op zondag 13 november 2016 16:21 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Mensen die vreten weggooien word ik echt niet goed van
Kun je nou écht zélf niet bedenken, dat je dan de schaal gewoon weer terug in de oven moet zetten, afdekken met alufolie, indien te droog wat vocht toevoegen, evt. op een wat lagere temperatuur zetten en dan wat langer, etc.? Heb je ons daar écht vooor nodig? Ben je echt gezegend met slechts zo weinig verstand?
Weggooien kan ik écht kwaad om worden.
Ja, je moet geen te grote schaal hebben en de saus moet niet te dik zijn. Dan hoef je echt niet voor te koken.quote:Op zondag 13 november 2016 20:07 schreef Sunshine1982 het volgende:
Nu ik ze heb gekookt, is het wel goed gegaan.
En geen idee waarom het mislukte. Te grote ovenschaal en daardoor toch te weinig saus? De saus te dik? Ik kook de bladen dus voortaan voor.
quote:Op zondag 13 november 2016 19:36 schreef Pietverdriet het volgende:
lasagne verdi (vegetarisch lekker)
Bechamel maken:
50 gram bloem,
50 gram boter
Deze gegaard, beetje bij beetje 750 cc melk erbij en deze 10 minuten laten koken (zachtjes) op smaak gebracht met zout, peper en nootmuskaat.
Daarna een stuk blauwschimmel (200 tot 400 gram gorgonzola) erin gesmolten
Pak spinazie (hele bladeren, 2 pond ) ontdooit, spinazie goed uitknijpen
Neem een rechthoekige vorm waar drie bladen lasagne naast elkaar passen
Laagjes bechamel, lasagnevellen, spinazie gestapeld en afgedekt met bechamel en wat gerapte kaas.
Uurtje in de oven bij 175 graden
Moet jij nog vlees eten als je al 400 gram kaas erin hebt?quote:Op zondag 13 november 2016 20:40 schreef Nielojram75 het volgende:
[..]![]()
Ik denk dat ik weet wat ik eet morgen!
Maar, spinazie, vers dus? En als genuine vlees-freak, wat adviseer je erbij?
Ik leg het vaak even in een bak met water terwijl ik de overige ingrediënten klaar maak.quote:Op zondag 13 november 2016 18:29 schreef Postbus100 het volgende:
Je hoeft de bladeren niet voor te koken, maar het wil nog wel eens helpen om ze even onder de kraan te houden en helemaal nat te maken voordat je ze in de schaal legt.
Oké, dan nodig ik je niet uit morgen!quote:Op zondag 13 november 2016 21:40 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Moet jij nog vlees eten als je al 400 gram kaas erin hebt?
Vind dat bij zo'n gerecht helemaal geen vlees hoort.
Nou ja ok prima als jij dat wil.quote:Op zondag 13 november 2016 21:57 schreef Nielojram75 het volgende:
[..]
Oké, dan nodig ik je niet uit morgen!
Ja, vlees, kaas en pasta, de bermuda-driehoek in de keuken!
Vers kan, dan moet je die eerst blancheren, ik gebruik diepvries (hele bladeren, niet gehakt) en het kan zonder vlees, is een vegetarisch gerecht met veel kaas.quote:Op zondag 13 november 2016 20:40 schreef Nielojram75 het volgende:
[..]![]()
Ik denk dat ik weet wat ik eet morgen!
Maar, spinazie, vers dus? En als genuine vlees-freak, wat adviseer je erbij?
Voorkeur vers, roerbakken met een beetje olie en knoflook ook een optie? Oké, vlees-loos... wie weetquote:Op zondag 13 november 2016 22:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vers kan, dan moet je die eerst blancheren, ik gebruik diepvries (hele bladeren, niet gehakt) en het kan zonder vlees, is een vegetarisch gerecht met veel kaas.
Heerlijk om zo te eten maar in deze lasagne gaat dat overheersenquote:Op zondag 13 november 2016 22:49 schreef Nielojram75 het volgende:
[..]
Voorkeur vers, roerbakken met een beetje olie en knoflook ook een optie? Oké, vlees-loos... wie weet
Je kan ook prima bv een tomatengehaktsaus tussen de bladeren hebben en de bechamel alleen als topping gebruiken (er overheen gieten).quote:Op maandag 14 november 2016 16:09 schreef mtchel112 het volgende:
Ik wou eigenlijk een nieuw topic openen maar omdat dit ook lasagne gerelateerd is vraag ik het nu maar hier:
Ik heb vorige week voor het eerst zelf lasagne gemaakt (alles zelf gemaakt) en dit was erg goed bevallen. Ik hoor van veel mensen dat bechamelsaus eigenlijk onmisbaar is dus wil ik zelfgemaakte bechamelsaus gaan toevoegen aan mijn creatie.
Ik vraag mij alleen af of een laag bechamelsaus apart moet van de andere saus (dus gescheiden door een laag lasagneblad) of dat dit gewoon op de saus moet worden geschonken.
Kan ook goed ja, misschien ga ik dat dan maar doenquote:Op maandag 14 november 2016 16:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je kan ook prima bv een tomatengehaktsaus tussen de bladeren hebben en de bechamel alleen als topping gebruiken (er overheen gieten).
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |