abonnement Unibet Coolblue
pi_166638955
Wij gaan naar NL voor sinterklaas, maar voor ons, niet voor T. Verder doen we er hier ook helemaal niets aan, hij begrijpt het toch nog niet.

Boeken zijn hier tof. Vooral ze uit de boekenkast halen, maar hij leest ook graag. Ook zelf. En laatst waren we in de boekenwinkel, hij wist van gekheid niet meer hoe hij het had, zo schattig....
  zondag 13 november 2016 @ 21:36:27 #77
409579 LuDann
All the way
pi_166639072
quote:
1s.gif Op zondag 13 november 2016 21:27 schreef Malteser het volgende:

[..]

Dit! En ik vind het zo jammer soms. Dus vaak lees ik toch gewoon voor en komt Twix af en toe een keer op de bladzijde rammen.
Ja, ik vind het ook jammer. We hebben echt bergen met boekjes in huis, in alle vormen en maten. Aanwijsboekjes, voelboekjes, boekjes met bewegende onderdelen of een handpop erin... maakt geen enkel verschil. :')
pi_166639653
Ik heb ook geen boekenwurm helaas. Alleen het boek dichtklappen en UIT! roepen is wel heel tof.
Ze heeft verder een schoenenobsessie. Schoenen horen aan voeten. Dus nu wordt telkens mijn maat 39 slof aan de maat 45 grote teen van ML gehangen, waarna ze zo trots kijkt als een glimworm O+

Hakke O+

Mies krijgt ook het keukentje van sinterklaas. Ik heb die van de lidl gekocht. We gaan het dit jaar wel vieren. De man van mijn moeder is Een Echte Sinterklaas (wordt ingehuurd door instellingen en woongroepen) en hij zal wel in vol ornaat langskomen denk ik.
pi_166639732
Ik kijk elke avond even foto's terug op m'n telefoon, en geheel bij het onderwerp passend kwam ik deze tegen:
pi_166640163
Mijn kind is echt de boekenwurm der boekenwurmen. O+ We hebben in het rechtervak van onze salontafel ruimte gemaakt voor al haar boekjes en als het aan haar ligt lezen we de hele dag samen "boeboe". O+ O+ O+ Ze haalt ze uit de tafel, gaat op haar stoeltje zitten, bladert ze door terwijl ze alles benoemt en na een tijdje kruipt ze naast me op de bank "mama, boeboe!" en gaan we alles samen lezen. Meestal liggen er 10 boekjes tegelijkertijd en die moeten stuk voor stuk bekeken worden. Ze kan nu ook goed omgaan met boeken met bladzijden van papier, dus ook bij de bieb hebben we nu meer keuze en sinds kort heeft ze ook geduld om te luisteren naar het voorlezen ipv alleen plaatjes te kijken. *O* Ik hoop echt dat ze zo van lezen blijft houden, ik ben / was ( ;( , het lukt me slecht er nog tijd voor te nemen) ook een echte boekenwurm.
pi_166640534
Boekjes O+ Ketel is ook een boekenwurm, hoewel zelf razendsnel doorbladeren wel de voorkeur heeft boven samen voorlezen. Maar hij vindt boeken leuk dus ik ben sowieso al blij. :D Als we ergens naartoe gaan nemen wel vaak ook geen speelgoed mee, alleen 1 of 2 boekjes.

Het moest eigenlijk ook wel, zijn ouders zijn ook allebei boekenwurmen. Als in, acht overvolle kasten in huis. :P Ik moet ook echt tijd nemen om te lezen, als ik dat niet doe zit ik merkbaar slechter in mijn vel.

SPOILER: Vandaag nog in de trein
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zondag 13 november 2016 @ 22:34:28 #82
111829 MissBliss
Godin van SHO
pi_166640620
J. is ook gek op boekjes! O+
Z'n favoriet is op dit moment 'ik zou wel een kindje lusten', en die wordt dan een beetje huilend aangewezen in de kast: 'Die'! (Papieren bladzijden dus hij staat hoog). Dat Nijntje boek klinkt goed! Misschien leuk voor kerst.
Wij doen dit jaar nog niks aan sinterklaas.

Verder leuke filmpjes komen hier langs zeg O+
Ziggy played guitar
Op donderdag 23 maart 2006 18:21 schreef Zhenar het volgende:
De gedachte alleen al om in de sig van MissBliss te staan maakt mij bronstig als een everzwijn bij volle maan :9~
pi_166640836
Wat is Wolk een schatje zeg! O+ Die krulletjes, heerlijk!
En 'Hakkee!' :D

En T. en Ketel! O+ Zo leuk om jullie dreumesjes ook te zien!

Hier ook een boekenwurmpje :Y Kwam mooi uit toen de telefoongids hier op de mat viel :+
Man en ik hadden het erover hoe zonde het is dat die nog gewoon overal ongevraagd bezorgd wordt, maar toen had de Minion 'm al geconfisqueerd :D
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_166641130
Aaaah, die filmpjes... O+

T heeft helaas totaal geen interesse in verhaaltjes. Jammer, want ik vind voorlezen best leuk.

Alleen een boekje met boerderijgeluiden is leuk. Zijn vingertje is nog niet sterk genoeg om de knopjes in te drukken, dus dan pakt ie mijn vinger om er op te drukken. En dan met open mond een vingertje in de lucht steken bij het geluid. Als in:"Wow, hoor je dat, mam?!!"
pi_166641548
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 22:44 schreef twist02 het volgende:
Hier ook een boekenwurmpje :Y Kwam mooi uit toen de telefoongids hier op de mat viel :+
Man en ik hadden het erover hoe zonde het is dat die nog gewoon overal ongevraagd bezorgd wordt, maar toen had de Minion 'm al geconfisqueerd :D
Daar kan je je voor afmelden! Wij hebben 'm al jaren niet meer gehad.
pi_166642128
O heeft een puzzel met knopjes met dierengeluiden, maar die geluidjes vindt hij maar eng, al is het nu niet meer huilen als hij er perongeluk op drukt, maar wel nog heel angstig kijken en gelijk naar iemand toelopen. Boekjes met geluidjes zou hij ook niks van moeten hebben (vooralsnog).

Boekjes zelf daarentegen zijn de bom! Met name het zelf omslaan van pagina's, maar ook voorgelezen worden. Het boekje dichtslaan (voor bedtijd) is ook huilen, tot het weer open gaat of hij echt naar bed gebracht wordt. Favoriet is Bertje Knabbel op de boerderij en dr seuss ABC. Die laatste is ook echt leuk om voor de lezen qua kadans (oid) dat erin zit, net een raar liedje. Daar gaan we iig meer boekjes van halen! Wel de Engelse versie btw, geen idee hoe de vertaling ervan is.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_166643101
Twee dagen na het stoppen met de antibiotica lijkt de longontsteking van Wolk met full force terug te zijn. -O-

Slechte nacht gehad dus, ik bel zo om 8 uur de huisarts.
pi_166643599
Sterkte Lu. :*

Ik krijg net bericht van man dat kind tot 8 uur heeft geslapen. Aan een stuk door vanaf gisteravond half 7. Wat is deze?! :o
Want het leven is niet meer dan een sprookje
  maandag 14 november 2016 @ 08:47:21 #89
311825 snoenk
heeft een hondenleven
pi_166643667
Oh ludann gun jullie zo eens wat rust en gezondheid :* :*
pi_166644432
Oh bah Ludann, wat naar voor Wolk! Ben je al naar de huisarts geweest inmiddels? Sterkte! :*

Uitslaapboks: W. sliep tot half 9 :o . Ik schrok 10 minuten eerder wakker, ik schrik nog elke keer als ik niet wakker wordt van W.
pi_166644672
oh bah, Ludann. Sterkte maar weer.

En wat heerlijk krisvc.

Hier gaat het opzich redelijk met het vernieuwde slapen. Vannacht kwam hij maar 2x. De volgende stap is alleen wel lastig, zorgen dat hij in z'n bed gaat slapen, in plaats van bij ons op de arm. de duutser was vannacht minstens een uur bezig hem weer in slaap te krijgen, terwijl T behoorlijk huilde. En dan lig ik mezelf wakker in bed op te vreten, me af te vragen waarom we dit ook al weer doen. Maar goed, uiteindelijk is het voor het goede doel, een betere nacht slapen. En we gaan echt al de goede kant op, vannacht kwam hij pas voor het eerst om 2.30.
pi_166645611
Fijn van het goede slapen, Kris en Sillie! En sterkte Jagar, dat klinkt best lastig. Hopelijk gaat het vanavond wat soepeler.

Net bij de huisarts geweest, gelukkig is de longontsteking wel gewoon over. Ze heeft weer een nieuwe virusinfectie. Antibiotica verlaagt kennelijk de weerstand waardoor ze sneller iets nieuws oplopen.
pi_166645752
Och Lu wat naar dat ze weer een infectie heeft! Krijgt ze er wat tegen?
pi_166645820
Beterschap voor Wolk :*

Verder ben ik niet echt bijgelezen. M. is de laatste tijd hangerig en jengelig. Eerst was ze ziek en nu lijken er tanden en/of kiezen door te komen waar ze last van heeft.

Ze drinkt ook nog steeds minimaal op een dag. Iemand nog tips om dat op te voeren? Ze drinkt 3x een fles melk per dag (in totaal 300 ml) en voor de rest weigert ze alles. Ik heb diverse dingen geprobeerd qua drinken (thee, diksap) en flessen/bekers. Yoghurt wil ze een paar hapjes. Eten gaat ook ineens moeizaam. Fruit wil ze gelukkig nog wel. Ik zat nu te denken aan soep. Een bekertje in bad trapt ze ook niet in jammer genoeg. (Ze plast nog wel, maar het zijn geen volle luiers.)
pi_166645828
*O* voor de goede en steeds beter slapende kindjes.
Het lijkt me pittig om zo met het slapen bezig te zijn, Jagar. Hopelijk blijft het zijn vruchten afwerpen.

Ik werd vannacht wakker met 12 kilo dreumes in mijn armen. Daar werd ik overigens niet wakker van, mijn lief schopte per ongeluk zijn schoen uit tegen een muur. :')
pi_166645935
Weer een nieuwe infectie. -O- Wolk toch, hopelijk ben je snel beter. :*

Slaapperikelen blijven wel aan de orde van de dag hier zeg. Ik word haast jaloers als ik in het babytopic lees over bijna-newborns die al bijna standaard het klokje rond slapen. :')

Vannacht vonden onze buren het nodig om om 01.00 en 04:45 de trap op/af te stampen terwijl ze tegen elkaar aan het schreeuwen waren. 8)7 N. werd hier wakker van, maar gelukkig kon man haar troosten in haar eigen bedje en heeft ze daar de hele nacht verdergeslapen. We horen de buren wel vaker (oké, elke dag) ruziën/schreeuwen en stampen (serieus, waarom kan je niet rustig een trap oplopen?), maar 's nachts is dit toch echt gekkenwerk? N. is overigens al veel vaker wakker geworden hiervan, maar toen was het altijd nog 20/21.00 of zo. Normaal zou ik even aanbellen en uitleggen dat N. hier wakker van wordt, maar het is een ouder Turks stel dat geen woord Nederlands spreekt. Ik heb ook al overwogen een briefje in de brievenbus te geven (misschien kunnen ze wel enigszins lezen?), maar dat vind ik ook niet zo'n denderend plan eigenlijk..
pi_166645944
Kazy, als ze wel melk wil, meer/vaker melk geven?

Jagar, bij ons werd het pas echt beter toen we hem 's nachts niet meer uit bed haalden, maar in bed troostten. Dus wel knuffelen, maar niet optillen.

Ach Wolk, wat een pech.
pi_166646039
quote:
0s.gif Op maandag 14 november 2016 11:41 schreef Hupje het volgende:
Kazy, als ze wel melk wil, meer/vaker melk geven?

Jagar, bij ons werd het pas echt beter toen we hem 's nachts niet meer uit bed haalden, maar in bed troostten. Dus wel knuffelen, maar niet optillen.

Ach Wolk, wat een pech.
ja, dat is dus de volgende stap. Ik geef snachts geen bv meer. Daar zijn we vrijdag mee begonnen. Vrijdagnacht en zaterdagnacht heeft de duutser hem zoveel getroost als hij maar wou, op de arm etc. Vanaf gisternacht zijn we begonnen met in bed troosten, maar dat vindt meneer niet zo fijn als op de arm in slaap vallen. Als dit werkt, dan is de volgende stap alleen in slaap vallen, dus steeds de kamer in en uit lopen om te laten zien dat we altijd terug komen.

Ik vind het ook erg lastig omdat de duutser dit allemaal doet, zodat ik a) in bed kan blijven voor de verandering en b) de associatie met mijn borsten niet terug komt. Maar, als T zo huilt dan vind ik het zooooo moeilijk om niet bij hem te zijn, terwijl ik weet dat hij in super handen is bij de duutser. Maar, die doet dingen toch anders dan ik. Waarschijnlijk (rationeel gezien) in dit proces heel goed want hij is wat doortastender, ik zou sneller opgeven en hem toch oppakken. Maar, die rationele kant zie ik snachts niet zo goed.
pi_166647967
Ik snap het helemaal, Jagar. Hier ben ik degene die 's nachts wel door kan zetten, dus ik heb dat toen gedaan. Rietjesbeker water mee, knuffelen in bed en steeds hetzelfde zeggen werkte bij ons na een paar nachten. Succes. Het is zwaar, maar dat is niet slapen ook.

Ik heb J na het boodschappen doen slapend uit de auto gehaald en in bed gelegd!!! :o hij ligt nu dus wel in zijn spijkerbroek in bed, want jas en schoenen uit vond ik riskant genoeg.
pi_166648392
Uitslaper ook hier present! Alleen jammer dat het is omdat hij koorts heeft. Huilen met echte dikke tranen, en een wit ongelukkig snoetje. Arm menneke.

Beterschap LuDann, hoop dat deze infectie snel voorbij is.

Kazy, hier is T redelijk leip van mijn ijsthee (zero.) Als ie een dag heeft dattie weinig drinkt gooi ik dat maar in zijn beker, met de helft water.

Selvaria, VET irritant zulke buren. Je moet ze niet onderschatten, sommige woorden begrijpen ze heus wel. Als je boos aanbelt, kun je dingen met handen prima uitbeelden wat het probleem is. "Sssssst!! Baby huilen, jij stil, sssst! Anders politie!" En dan met een boos gezicht. Snappen ze heus wel.

Jagar, succes! Helpt het niet als je 's nachts oordopjes in doet?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')