abonnement Unibet Coolblue
pi_166500078
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2016 14:23 schreef Stormqueen het volgende:
waarom blijf ik in Tony's chocolonely trappen :(
Je kan ze beter opeten, skjoe...
  dinsdag 8 november 2016 @ 14:25:50 #152
149959 SQ
snelle trees
pi_166500122
ja en nu ben ik kei misselijk :')

Zitten jullie baby's ook constant op dezelfde plek? Mijne zit altijd rechtsbovenin. Als ik plat op mijn buik lig is links ook altijd helemaal leeg :')
disclaimer
pi_166500153
Rechtsboven met de billen vol in de ribben. Oftewel beurs daar :D
  dinsdag 8 november 2016 @ 14:38:11 #154
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_166500472
Check, er steekt bijna continu een voet uit mijn linker zij :').
KuikenGuppy
  dinsdag 8 november 2016 @ 14:41:55 #155
63358 Radyhyn
Melodramatic fool
pi_166500574
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 november 2016 13:27 schreef Unihipili het volgende:
:D die is awesome.
Maar hoe zitten die pootjes :?
En ik kan het zeker waarderen als ik er moeite voor me wordt gedaan maar dat is een random onpersoonlijk cadeau niet :@.
Het is ook zo'n dubbelvouwkussentje. Dus zijn pootjes zijn eigenlijk de 4 punten van het kussen. Als je het klitteband onderop los haalt ligt hij plat als kussen (wel met uitstekende staart/kop/hoorn :P)
Sleep All Day, Party All Night, Its Great To Be Radyhyn!
Vv (nov '14) & Aa (nov '16)
  dinsdag 8 november 2016 @ 14:43:59 #156
63358 Radyhyn
Melodramatic fool
pi_166500624
Deze baby is een draaikont..
Hij lag tot een paar weken geleden nog in stuit en nu ligt ie dan weer links en dan weer rechts met z'n rug :D
Sleep All Day, Party All Night, Its Great To Be Radyhyn!
Vv (nov '14) & Aa (nov '16)
pi_166501019
Mijn baby altijd in stuit met alle lichaamsdelen rechts, net als grote zus 8-)
  dinsdag 8 november 2016 @ 16:15:44 #158
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_166502705
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 november 2016 13:56 schreef BlueEyes het volgende:

[..]

Dat is het wat mij betreft niet hoor, dat vind ik oprecht heel lief als ze het zouden willen organiseren.
Maar heb persoonlijk niet de behoefte eraan dus dat heb ik aangegeven.
Dit dus precies :Y

Die rainbowglitterunicornpousse is tof :D

Selv daar zou ik ook niet blij van worden. En ik vind het ook niet bij een zwangerschapscursus horen.
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_166502902
Mijn schoonmoeder organiseerde een babyshower voor me toen ik de vorige keer zwanger was. Ik vond het super lief, zeker omdat ik weet dat ze het organiseren best spannend vond maar dit graag voor me wilde doen O+ Ik wist er van te voren vanaf, dat vond ik erg fijn. Het was gewoon gezellig samen zijn met wat lekkere dingen om te eten en drinken.
Hier ook geen behoefte aan kadootjes dus ik snap Uni wel :) Ik kan voor mezelf wel uitleggen waarom. Ik waardeer het enorm dat mensen de moeite doen om iets leuks voor me uit te zoeken, dat iemand de tijd heeft genomen om te bedenken wat ik leuk zou vinden en dat te gaan halen. Maar... ik hecht heel veel waarde aan duurzaamheid. Ik probeer heel goed op te letten wat ik koop, ik denk er over na of ik het wel echt nodig heb en of het niet schadelijk is voor het milieu of voor mezelf. Ik vind minimalisme heel interessant en merk dat ik er gelukkig van word om niet zo veel spullen te hebben. Op een gegeven moment merkte ik dat ik kado's krijgen steeds minder fijn vond, ik waardeerde het gebaar heel erg maar baalde er van en schaamde me er een beetje voor dat ik er bijna nooit oprecht blij mee was.
Op een gegeven moment zijn we begonnen met vragen of mensen niets mee wilde nemen, dat we vooral gewoon blij waren als ze komen. Voor sommige was dit even wennen maar uiteindeljk gaat het nu heel fijn. Als ik nu kadootjes krijg (bij voorbeeld van collega's of ouders/kids school, ben juf) dan lukt het me beter om blij te zijn met het gebaar en dan is het ook niet zo veel werk om iemand te vinden die het wel kan gebruiken.
Nou, een beetje een andere zienswijze dan de meeste mensen, dat snap ik wel :D Maar nu hebben jullie een klein inkijkje in hoe ik dit beleef.

Ik denk er aan om deze zwangerschap te kijken of ik een belly blessing kan (laten) organiseren. Mijn verloskundige vertelde hier over en het leek me zo mooi. Meer een ceremonie waar je met de vrouwen die dicht bij je staan stil staat bij je zwangerschap.

Ik heb best veel last van harde buiken en ze doen ook best pijn. Voor mij is het wel duidelijk dat dit heel erg stress gerelateerd is, ik had er ook erg last van toen dingen op werk niet lekker liepen. Ik vind het wel heel vervelend. Toen zag ik gisteren op een serie op tv dat een zwangere vrouw haar baby verloor en werd ik een beetje paranoïde. Vandaag maar even naar de verloskundige gebeld en die maakte zich geen zorgen. Ik baalde wel dat ik niet een van mijn vaste verloskundige aan de lijn had, dat voelt dan toch wat vertrouwder. Nu de kids maar een middag voor de tv geparkeerd en met een dekentje en kruik op de bank gaan liggen. Heb zelfs nog even bij geslapen waar ik wel erg aan toe was. Kijken of ze lang genoeg alleen willen blijven zodat ik nog even een warme douche kan nemen voordat het hele eten en op bed leggen circus weer gaat beginnen.
pi_166503348
Mooi omschreven Thistleweed, kan ik me in vinden.
Behalve dat ik sommige cadeaus wel leuk vind en ik mensen niet wil ontzeggen om te geven - vinden anderen namelijk fijn (al is het soms meer omdat het moet/hoort). Bijv iets persoonlijk zelfgemaakts of iets wat ik zelf anders ook had gekocht (iets van verlanglijstje). Maar dat is weer zo kieskeurig. Vind ik lastig.
  dinsdag 8 november 2016 @ 16:46:52 #161
149959 SQ
snelle trees
pi_166503371
Oh maar die zienswijze vind ik ook echt heel mooi en interessant Thistle! Ik merk dat ik zelf ethisch ook wat moeite heb met het "kopen om het kopen".

Een goed voorbeeld is sinterklaas met de schoonfamilie, waarbij op een gegeven moment iedereen iets voor iedereen kocht (náást je getrokken lootje dus) en niemand daar ook vanaf durfde te wijken omdat iedereen het deed. Maar waar het dan meestal op neer kwam was dat je last minute helemaal in de stress maar gewoon wat goedkope bagger ging kopen om maar wat te hebben. En dit gedrag sloeg ook weer door naar kerst met mijn familie. Nu bestaat mijn schoonfamilie al uit tien volwassenen... keer tien.... dat zijn dus honderd extra kutkado's waar niemand écht op zat te wachten :o We zijn daar zelf dus resoluut mee opgehouden. Ook gooien we geen speelgoed voor andermans kinderen op de sinterklaasberg meer. Ik neem aan dat de ouders dat prima zelf in hand kunnen houden en die kinderen vieren tegenwoordig al acht keer uitpakfeest in december ofzo ( sinterklaas op school, mama's werk, thuis, bij opa en oma. Kerst thuis, bij opa en oma....) dus ik kan me nauwelijks voorstellen dat er echt behoefte is aan nog meer.

Maar ja, verjaardagen. Ik probeer het ook echt. Mensen te vertellen dat ze geen kado's mee moeten nemen maar het blijft toch menselijk gedrag. Ik kan het zelf ook niet echt laten. Al probeer ik steeds vaker een "ervaring" te geven dan een "ding". Ik ben wel benieuwd hoe je tot dat punt komt. Zeker met kleine kinderen er bij. Mensen hebben toch een soort natuurlijke drang om maar meer te blijven geven en geven en geven.

Dus ja, ik deel de zienswijze zeker. Ik ga alleen geen feestjes en partijen afslaan OMDAT mensen kadootjes zullen geven. Dat vind ik een beetje zot :+
disclaimer
pi_166503917
Ik word echt ongelukkig van al die troep :@ ik leef nog tussen de verhuisdozen heb de neiging alles weg te flikkeren maar vind weggooien ook weer niet duurzaam dus het staat er maar tot het uitgezocht wordt.
pi_166503964
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2016 13:47 schreef Selvaria het volgende:
Nou, eens hoor. Ik heb er ook iets van gezegd vanuit mijn eigen ervaringen (al voelde dat stom en als mezelf verdedigen), maar hoop dat de andere dames wel hun eigen plan trekken. Het is allemaal inderdaad niet meer van deze tijd. En ons kind is zo fantastisch goed gelukt dat ik het bij mini2 weer precies op dezelfde manier aan hoop te pakken. O+
Ik word al vrij boos als ik het alleen al lees. Vind het heel raar dat zo iemand dit soort dingen verteld als een soort absolute waarheid. En dan zoiets over jouw kind zeggen alleen omdat je even een ander geluid laat horen? Ik was denk ik onmiddellijk opgestapt. Zeker met de extra dosis assertiviteit nu door die hormonen (mijn arme leerlingen.. Van de week was er een leerling die een 'tssss' geluid maakte toen een andere leerling een vraag stelde. Ik heb altijd een hekel aan zulk gedrag maar ik heb die jongen zo genadeloos verbaal afgemaakt. Ik sta echt op scherp momenteel)
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_166504339
Mijn baby draait nog alle kanten op, maar ja, das niet gek bij 26 weken. Babyshower nog nooit meegemaakt en het beeld wat ik ervan heb laat me er ook niet warm voor lopen :') Rompertjes knutselen en babyprakjes raden, not my cup of tea. Liever een gezellige high tea met vriendinnen.
pi_166504576
Ik sla zeker geen feestjes over hoor :)
Ik weet niet hoe we er gekomen zijn, ik denk ook door er veel over te praten en uit te dragen dat we het echt belangrijk vinden.
Kinderen maakt het wel lastiger. Ik wil dit ook niet te veel opdringen aan mijn kinderen, hun genieten namelijk wel erg van kadootjes krijgen en dat gun ik ze ook tot op een bepaalde hoogte. Wij besparen zelf ook absoluut niet op speelgoed en ze hebben een grote verzameling met duurzaam speelgoed. Voor hun verjaardag nodigen we beperkt mensen uit, alleen mensen met wie ze zelf wat hebben. Ik maak altijd een verlanglijst die ik rond stuur en meestal gaat dat wel goed hoewel er altijd wel iets tussen zit wat ik zelf niet uit had gekozen. Ik zet ook altijd wel ervaringen op het lijstje maar dat vinden mensen vaak minder leuk om te geven. Ook benadrukt ik dat 2e hands prima is, scheelt ook weer.
Sint houden we heel klein, dat betekende wel dat we het niet met schoonzussen kunnen vieren op omdat die daar andere ideeën over hebben. We leggen meer de nadruk op gezellig samen zijn. Kadootjes horen erbij maar duurzaam en niet te veel. Ik hoop ook dat de kinderen dit fijner vinden dan grote bergen kadootjes.

We krijgen trouwens wel kadootjes voor onze verjaardagen van schoonouders maar dat mogen we zelf uitzoeken.

Ook geven we wel eens feestjes dat een grote groep mensen hier komt eten en vervolgens gezellig nog een drankje. Dan zetten we soms een pot neer waar mensen naar eigen inzicht wel of niet een bijdrage in kunnen doen. Maar dat is meer gewoon een bijdrage in de kosten
pi_166504602
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2016 17:08 schreef Unihipili het volgende:
Ik word echt ongelukkig van al die troep :@ ik leef nog tussen de verhuisdozen heb de neiging alles weg te flikkeren maar vind weggooien ook weer niet duurzaam dus het staat er maar tot het uitgezocht wordt.
Dat lijkt me best naar. Kun je het niet beter toch weggooien (of naar de kringloop). Nu lijkt het me zo'n ballast.
pi_166504963
Ja klopt. Tijdens verhuizing ook veel gedaan want ook tijd en energiegebrek, dat nog maar even voortzetten dan :).
pi_166505024
Welke Tony had je sq? Ik heb vd week twee limited editions gekocht en ik moet ze nog steeds proeven :')

Ik hou van cadeautjes. Echt! De moeite die iemand genomen heeft om wat leuks / liefs voor je te kopen of maken O+ cadeautjes geven vind ik zo mogelijk nóg leuker.

Tijdens de aanloop naar zusje kreeg ik van iedereen klavertjes vier. Kaartjes, van hout, echte levende klavertjes en een ketting met klavertje in een glazen bolletje. Ik hou ervan. Ketting draag ik iedere dag. Kaartjes staan overal in huis en het plantje in een mini potje voor het raam

En die unicornpoes... IKWILHEM!!! 😍
pi_166505122
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2016 18:05 schreef Hilzillah het volgende:

Ik hou van cadeautjes. Echt! De moeite die iemand genomen heeft om wat leuks / liefs voor je te kopen of maken O+ cadeautjes geven vind ik zo mogelijk nóg leuker.

Ik ook. O+ Laatst van een vriendin een prachtige knuffel gehad. Zij is een stuk jonger en heeft ook helemaal geen kinderwens. Ontroert me dan zo dat ze de moeite heeft genomen een babywinkel binnen te stappen en cadeautjes voor ons te kopen. O+

Hier ook in de afgelopen drie jaar zoveel kaartjes, etc gehad. Van familie, van vrienden. Ik heb ze allemaal bewaard. Gaat me niet om het cadeau an sich, maar dat mensen blijkbaar die moeite voor me willen doen.
  dinsdag 8 november 2016 @ 18:13:08 #170
149959 SQ
snelle trees
pi_166505165
Zorgvuldig uitgezochte kadootjes zijn ook zeker erg O+

Maar met kadootjes "omdat het moet" heb ik ook wat minder.

Hilz, ik had de melk kaneel biscuit :9
disclaimer
pi_166506945
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 november 2016 18:13 schreef Stormqueen het volgende:
Hilz, ik had de melk kaneel biscuit :9
Die ken ik niet :o Is dat een nieuwe smaak? Ik heb gisteren de passievrucht yoghurt opgegeten :9~
pi_166507389
Even onder een spoiler, want ik weet niet of het onder spam valt? Is een goed doel, dus denk het niet. Als dit niet de bedoeling is, haal maar weg.

Als je niet op kraamcadeautjes zit te wachten:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Want het leven is niet meer dan een sprookje
  dinsdag 8 november 2016 @ 19:50:35 #173
63358 Radyhyn
Melodramatic fool
pi_166507908
Mooi uitgelegd over jullie duurzaamheidsoverwegingen Thistle en Uni :Y
En Kris dat is een super mooi alternatief voor kraamcadeautjes ^O^
Selv wat een verhaal joh van je gymlerares! |:(
Sleep All Day, Party All Night, Its Great To Be Radyhyn!
Vv (nov '14) & Aa (nov '16)
  dinsdag 8 november 2016 @ 20:52:22 #174
63358 Radyhyn
Melodramatic fool
pi_166509865
Previewtje van de fotoshoot van vanochtend O+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Sleep All Day, Party All Night, Its Great To Be Radyhyn!
Vv (nov '14) & Aa (nov '16)
  dinsdag 8 november 2016 @ 20:55:55 #175
149959 SQ
snelle trees
pi_166509989
Mooi zeg Radyhyn O+
disclaimer
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')