eerst als je niet ervaren bent, de tweede als je al regelmatig baktquote:Op zaterdag 21 januari 2017 10:35 schreef pmponer het volgende:
Die boeken van Levine, welke zouden jullie het meest aanraden?
Tarwebloem is een graansoort, met alleen de tarwekern (anders was het meel) en kan van grof tot fijn worden vermalen.quote:Op zaterdag 21 januari 2017 11:40 schreef pmponer het volgende:
Zo ken ik bijvoorbeeld niet het verschil tussen patent bloem en tarwe bloem (volgens mij is dat er niet)
[ afbeelding ]
ggrrrrrrr, pistoletjes totaal misluktt (desem versie). Kreeg er sowieso niet 12 in de oven en had weer eens een tijdsprobleemquote:Op zaterdag 31 december 2016 14:42 schreef Bleie het volgende:
Het nieuwe boek van Levine lag - niet helemaal toevallig - onder de kerstboom voor me. Vandaag stokbrood gebakken voor bij fondue vanavond en pistoletjes voor bij de lunch. Die waren errug lekker.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Haar kracht is mijns inziens de consistente systematiek die zij toepast. Haar recepten volgen altijd hetzelfde stramien waardoor je na drie keer al snapt waar je precies mee bezig bent en of het volgens plan verloopt. Andere recepten zijn geen nieuwe hocuspocus, maar varianten op hetzelfde thema. Of je nu zoet of hartig bakt, met meer of minder vocht, met of zonder ei/melk, met of zonder vulling, met veel of weinig water, alles is te volgen en geeft je grip op het bakproces. Dat maakt zij zo duidelijk inzichtelijk. Inderdaad, ze is briljant.quote:Op zaterdag 31 december 2016 14:50 schreef Bleie het volgende:
Met dank aan duidelijke uitleg over vouwen en insnijden van Levine. Die vrouw is echt briljant.
Oh, wat balen! Wat is er misgegaan?quote:Op zaterdag 21 januari 2017 14:28 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
ggrrrrrrr, pistoletjes totaal misluktt (desem versie). Kreeg er sowieso niet 12 in de oven en had weer eens een tijdsprobleem
wat nietquote:Op zaterdag 21 januari 2017 15:38 schreef Bleie het volgende:
[..]
Oh, wat balen! Wat is er misgegaan?
Oh jee. Dan had je ze misschien voor de tweede rijs nog beter in de koelkast kunnen zetten tot je weer terug was. Bij mij was het deeg trouwens niet enorm plakkerig. Toch wat meer meel de volgende keer?quote:Op zaterdag 21 januari 2017 15:49 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
wat niet
Eerste rijs ging wel goed, maar vormen lukte niet vanwege enorm plakkerig deeg en voor tweede rijs en bakken had ik net niet genoeg tijd omdat ik weg moest.
Half uurtje tweede rijs gedaan, 20 minuten bakken (redelijk volgens recpt) maar toen warenze nog bizar bleek. Met jas al aan besloten om oven uit te doen en ze in de oven te laten maar het zijn pannenkoeken. Wel smakelijk op zich, net eentje opgeknaagd
tja wel over getwijfeld, maar koelkast methode heb ik in verleden ook al eens geprobeerd met weinig succes. Dan moeten ze zo lang weer op temp komen dat ze uiteindelijk ook weer overrezen (?) zijn. Ik had het wel kunnen halen als ik de autolyse had overgeslagen. Maar ja, ze zagen er bij jou zo lekker uitquote:Op zaterdag 21 januari 2017 15:58 schreef Bleie het volgende:
[..]
Oh jee. Dan had je ze misschien voor de tweede rijs nog beter in de koelkast kunnen zetten tot je weer terug was. Bij mij was het deeg trouwens niet enorm plakkerig. Toch wat meer meel de volgende keer?
Mooie barst!!quote:Op zondag 22 januari 2017 20:00 schreef Martijn1P het volgende:
In verhouding iets meer bloem dan speltmeel. 66% water. Handje lijnzaad, honing, olijfolie, zout en theelepel instant gist. Rijs in de koelkast lijkt het kruim ook wat 'opener' te maken.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Oeh! Da's best goed gelukt. Is spelt lastiger dan tarwemeel?quote:Op zondag 5 februari 2017 09:19 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Nog een brood gebakken, meer als experiment omdat ik bij Lidl speltbloem en volkoren speltmeel gekocht heb (biologisch meel in aanbieding)
Dit brood is dus 100% spelt
[ link | afbeelding ]
ik vond het wel meevallen eigenlijk!quote:Op zondag 5 februari 2017 09:24 schreef qltel het volgende:
[..]
Oeh! Da's best goed gelukt. Is spelt lastiger dan tarwemeel?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |