Wut?quote:
Ik denk dat jij en ik een andere definitie van 'bakken' hebben.quote:Op zondag 23 oktober 2016 23:58 schreef RobinOok het volgende:
Ik grill meestal, in een grillpan. Vlees ingesmeerd met arachide olie.
Ik vind bakken in boter vies.
Hooguit, soms, als het in een koekenpan moet, dan aanbakken in olie en heeeeeel eventueel daarna een klont smeltende boter erbij. Maar nooit bakken. Bah.
Aanbakken is dichtschroeien. en dat doe je inderdaad niet inboter maar in olie.quote:Op maandag 24 oktober 2016 00:16 schreef RobinOok het volgende:
Inderdaad, grillen is niet bakken.
Maar jij vraagt waar ik mijn vlees in bak. Nou, niet dus. Ik grill mijn vlees.
Of bak/braadt het In uitzonderlijke gevallen aan in olie en voeg eventueel wat boter toe om in te sudderen.
Dus jij eet geen seule à la meuniere? Mis je een hoop hoor. Of een lekkere vette grootmoeders gehaktbal gebakken in boter? Nooit?quote:Ik bak nevernooit biefstukjes of ander vlees of vis in boter. Ik vind bakken in boter vies. Daar komen smaken bij vrij die ik vies vind. Mag het?
Ligt eraan wat je onder bakken verstaat. Als hij op hoog temperatuur zijn vlees dichtschroeit met die blueband (wet niet of dat nou zo gezond is eerlijk gezegd) dan zeg ik doe dat in olie. Als hij dus een lekker tongetje of een gehaktbal in blueband bakt dan zeg ik doe dat in boter.quote:Summer2bird zegt altijd een pakje bleu band voor vlees te hebben waarop jij zegt "bak liever in roomboter". En nou zou het aan mijn definitie van bakken liggen? Yeah, sure. Whatever.
Het gaat hier over bakken. Aanbakken is gewoon onderdeel van het bakken. Je zit te mierenneuken.quote:Op maandag 24 oktober 2016 14:38 schreef sirdanilot het volgende:
Aanbakken is dichtschroeien. en dat doe je inderdaad niet inboter maar in olie.
Inderdaad. Nooit. In ieder geval niet vrijwillen.quote:Op maandag 24 oktober 2016 14:38 schreef sirdanilot het volgende:
Dus jij eet geen seule à la meuniere? Of een lekkere vette grootmoeders gehaktbal gebakken in boter? Nooit?
Ja en ik zei toch al dat je verschillende manieren van bakken hebt en dat b oter bij sommige daarvan geschikt is en bij andere niet?quote:Op maandag 24 oktober 2016 16:15 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Het gaat hier over bakken. Aanbakken is gewoon onderdeel van het bakken. Je zit te mierenneuken.
Mis je een hoop mee.quote:[..]
Inderdaad. Nooit. In ieder geval niet vrijwillen.
Als Pietverdriet dood was zou hij zich omdraaien in z'n graf.quote:
Ach, het is Robin, die vind tofu lekker, eet graag plofkip, haat gebakken aardappels ...quote:Op maandag 24 oktober 2016 17:47 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Als Pietverdriet dood was zou hij zich omdraaien in z'n graf.
Ik vind tofu ook lekker, mits de verse uit de bak van de toko en niet die uit de supermarkt, en mits correct bereid (dus niet als vleesvervanger maar eigenlijk meer zoals je ei zou gebruiken, in de juiste aziatische gerechten waar het bij past).quote:Op maandag 24 oktober 2016 17:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ach, het is Robin, die vind tofu lekker, eet graag plofkip, haat gebakken aardappels ...
Na, ganzenvet als je het hebtquote:Op maandag 24 oktober 2016 17:52 schreef sirdanilot het volgende:
WTF wie haat er nou weer gebakken aardappels? Da's trouwens ook iets wat je in de boter bakt
Dat heeft de Lidl niet.quote:Op maandag 24 oktober 2016 17:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Na, ganzenvet als je het hebt
Tamme Gans wordt idd in NL nauwelijks tot niet gegeten, jammer want het is vreselijk lekker, aan de andere kant, als ik kijk hoeveel, of liever, hoe weinig vlees er aan een gans van 4-5 kilo zit begrijp ik het wel weer.quote:Op maandag 24 oktober 2016 17:54 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Dat heeft de Lidl niet.
We hadden ooit een heleboel eendevet van de kerst over en daar heb ik nog heel lang mee gebakken, erg lekker inderdaad.
Er worden genocides gepleegd op wilde ganzen, maar ik kan ze nergens kopen. Dan moet ik ze weer online bestellen zeker, daar begin ik niet aan. Verkoop die dan gewoon in de supermarkt denk ik dan.quote:Op maandag 24 oktober 2016 17:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tamme Gans wordt idd in NL nauwelijks tot niet gegeten, jammer want het is vreselijk lekker, aan de andere kant, als ik kijk hoeveel, of liever, hoe weinig vlees er aan een gans van 4-5 kilo zit begrijp ik het wel weer.
OPgebakken aardappelen ja!quote:Op maandag 24 oktober 2016 17:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ach, het is Robin, die vind tofu lekker, eet graag plofkip, haat gebakken aardappels ...
Niet. Olie hoort niet in gebakquote:Op zaterdag 22 oktober 2016 21:02 schreef kipje123 het volgende:
on topic: voor dit soort cakejes is een neutrale olie zoals zonnebloemolie prima lijkt me
Wat is voor jou het verschil tussen gebakken aardappels en opgebakken aardappels?quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |