abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_166122545
Hoi!
Ik wil vandaag van die Mini cakejes bakken voor het bezoek.
Nu is het een Duits recept waar op staat dat ik melk, ei en 125 ml speiseöl moet toevoegen.

Nu weet ik dat het kookolie betekend maar wat voor soort? Zonnebloem, olijfolie, croma?

Iemand?
Twiddel
pi_166122557
Het lijkt me handiger en goedkoper om gewoon mini cakejes te kopen.
pindazakje
pi_166122586
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2016 11:45 schreef Hyaenidae het volgende:
Het lijkt me handiger en goedkoper om gewoon mini cakejes te kopen.
Das niet echt leuk he :P
Twiddel
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 22 oktober 2016 @ 11:47:29 #4
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_166122596
Kun je gewoon zonnebloemolie voor gebruiken :)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_166122604
Zonnebloemolie, olijf heeft een te sterke eigen smaak,
pi_166122621
Croma kan ook als het is om een cake van te baken, niet die om vlees in te baken
  zaterdag 22 oktober 2016 @ 11:52:52 #7
452947 frietenstamp
Thierry! Thierry! Thierry!
pi_166122660
rijstolie?
pi_166122775
Een zoveel mogelijk smaak neutrale olie
blablablabla
  zaterdag 22 oktober 2016 @ 13:28:46 #9
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_166124209
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2016 12:03 schreef Elan het volgende:
Een zoveel mogelijk smaak neutrale olie
*smaakneutrale, dikzak.
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_166125678
Gewone normale olie. B.v. zonnebloem, mais, raapzaad, soja, arachide, you name it. Alle gelig gekleurde, normale smakeloze olie is geschikt.

Geen croma of margarine, daar zitten geharde vetten in die heel slecht voor je zijn (transvet !!). Het werkt wel hoor, maar het is gewoon niet zo gezond, en het is niet nodig als je ook gewoon gewone olie kunt gebruiken.

Als een recept om olie vraagt kun je overigens niet zomaar gesmolten boter gebruiken, dan heb je een ander recept nodig. Dus gewoon gewone olie.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zaterdag 22 oktober 2016 @ 17:37:00 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166128568
Wat heb je nu gebruikt en hoe smaakte het? Denk dat bv distelolie het meest neutraal smaakt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_166128585
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 oktober 2016 17:37 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat heb je nu gebruikt en hoe smaakte het? Denk dat bv distelolie het meest neutraal smaakt.
Ik ga morgen bakken (er kwam vandaag iets tussen) maar heb even zonnebloemolie gehaald bij de super.
Ik post het morgen hoe het smaakte :)
Twiddel
pi_166129082
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 oktober 2016 17:37 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat heb je nu gebruikt en hoe smaakte het? Denk dat bv distelolie het meest neutraal smaakt.
Distelolie? Dat ken ik niet?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_166129115
quote:
99s.gif Op zaterdag 22 oktober 2016 17:38 schreef summer2bird het volgende:

[..]

Ik ga morgen bakken (er kwam vandaag iets tussen) maar heb even zonnebloemolie gehaald bij de super.
Ik post het morgen hoe het smaakte :)
Maar eh dit snap ik even niet. Heb je dit niet gewoon in je keukenkastje staan? Waar bak je normaal altijd in dan?

Ik heb boter voor dingen waar dat bij past (bv vlees), olijfolie voor mediterraan achtige dingen, meestal ook palm olie voor mijn braziliaanse gerechten (maar dat maakt ik tegenwoordig wat minder vaak) en zonnebloem olie voor al het andere.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_166129228
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2016 18:03 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Maar eh dit snap ik even niet. Heb je dit niet gewoon in je keukenkastje staan? Waar bak je normaal altijd in dan?

Ik heb boter voor dingen waar dat bij past (bv vlees), olijfolie voor mediterraan achtige dingen, meestal ook palm olie voor mijn braziliaanse gerechten (maar dat maakt ik tegenwoordig wat minder vaak) en zonnebloem olie voor al het andere.
Ik kook meestal met olijfolie. Heb ook altijd een pakje bleu band voor vlees, maar de rest (behalve pannenkoeken) doe ik met olijfolie.
Twiddel
pi_166129287
quote:
99s.gif Op zaterdag 22 oktober 2016 18:07 schreef summer2bird het volgende:

[..]

Ik kook meestal met olijfolie. Heb ook altijd een pakje bleu band voor vlees, maar de rest (behalve pannenkoeken) doe ik met olijfolie.
Blue band is niet goed voor je. Zijn geharde plantaardige vetten. Vol transvet waar je allerlei nare ziektes van krijgt. Bovendien is het midner lekker dan boter.

Bak liever in roomboter. Dit heeft onterecht een ongezond imago (cholesterol), maar we weten tegenwoordig dat cholesterol minder slecht is dan transvet.

En dingen die op hoog vuur moeten in zonnebloemolie, en dan misschien op het eind een klontje boter voor de smaak, is ook gezonder.

De enige reden om margarine te gebruiken is de prijs, maar eerlijk is eerlijk je doet wel een week of twee met een klont roomboter en het kost ook maar 1 euro, dus dat zijn niet de dingen waar je op besparen moet.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_166133180
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2016 18:10 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Blue band is niet goed voor je. Zijn geharde plantaardige vetten. Vol transvet waar je allerlei nare ziektes van krijgt. Bovendien is het midner lekker dan boter.

Bak liever in roomboter. Dit heeft onterecht een ongezond imago (cholesterol), maar we weten tegenwoordig dat cholesterol minder slecht is dan transvet.

En dingen die op hoog vuur moeten in zonnebloemolie, en dan misschien op het eind een klontje boter voor de smaak, is ook gezonder.

De enige reden om margarine te gebruiken is de prijs, maar eerlijk is eerlijk je doet wel een week of twee met een klont roomboter en het kost ook maar 1 euro, dus dat zijn niet de dingen waar je op besparen moet.
eens wat betreft blue band en croma...
maar op hoog vuur juist geen zonnebloemolie en olijfolie doen, eerder rijstkiemolie of arachideolie, die hebben een hoger rookpunt
pi_166133203
oh ja, en ghee is ook lekker om in te bakken (geklaarde boter, spettert ook minder en kun je hoger verhitten)
pi_166133250
on topic: voor dit soort cakejes is een neutrale olie zoals zonnebloemolie prima lijkt me
  zaterdag 22 oktober 2016 @ 22:14:47 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166135464
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2016 18:02 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Distelolie? Dat ken ik niet?
Ook bekend als saffloerolie, is een heel neutrale olie, bv voor mayonaise
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_166135758
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 oktober 2016 22:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ook bekend als saffloerolie, is een heel neutrale olie, bv voor mayonaise
Oh dat spul. Ja prima maar ik gebruik altijd gewone zonnebloemolie.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_166156213
Ze zijn goed uitgevallen :) Zonnebloem werkte dus prima
Twiddel
  Licht Ontvlambaar zondag 23 oktober 2016 @ 21:21:02 #23
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_166157380
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2016 11:49 schreef Zana het volgende:
Croma kan ook als het is om een cake van te baken, niet die om vlees in te baken
ik vroeg me af waarom vlees in croma net effe wat meer smaak had, maar ze stoppen er gewoon natriumglutamaat in :P
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_166162687
quote:
1s.gif Op zondag 23 oktober 2016 21:21 schreef Sjeen het volgende:

[..]

ik vroeg me af waarom vlees in croma net effe wat meer smaak had, maar ze stoppen er gewoon natriumglutamaat in :P
Ik realiseer me nu dat croma altijd voor vlees is, blue band is voor bakken....
In Duitsland wordt ook vaak magarine of roomboter gebruikt om te bakken, maar als het recept met olie is, zou ik dat niet zo maar door een vast iets vervangen, want dan denk ik wordt de structuur van de deeg anders.
  zondag 23 oktober 2016 @ 23:28:26 #25
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_166162962
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2016 18:10 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Bak liever in roomboter.
Bah, vies.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')