Das niet echt leuk hequote:Op zaterdag 22 oktober 2016 11:45 schreef Hyaenidae het volgende:
Het lijkt me handiger en goedkoper om gewoon mini cakejes te kopen.
*smaakneutrale, dikzak.quote:
Ik ga morgen bakken (er kwam vandaag iets tussen) maar heb even zonnebloemolie gehaald bij de super.quote:Op zaterdag 22 oktober 2016 17:37 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat heb je nu gebruikt en hoe smaakte het? Denk dat bv distelolie het meest neutraal smaakt.
Distelolie? Dat ken ik niet?quote:Op zaterdag 22 oktober 2016 17:37 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat heb je nu gebruikt en hoe smaakte het? Denk dat bv distelolie het meest neutraal smaakt.
Maar eh dit snap ik even niet. Heb je dit niet gewoon in je keukenkastje staan? Waar bak je normaal altijd in dan?quote:Op zaterdag 22 oktober 2016 17:38 schreef summer2bird het volgende:
[..]
Ik ga morgen bakken (er kwam vandaag iets tussen) maar heb even zonnebloemolie gehaald bij de super.
Ik post het morgen hoe het smaakte
Ik kook meestal met olijfolie. Heb ook altijd een pakje bleu band voor vlees, maar de rest (behalve pannenkoeken) doe ik met olijfolie.quote:Op zaterdag 22 oktober 2016 18:03 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Maar eh dit snap ik even niet. Heb je dit niet gewoon in je keukenkastje staan? Waar bak je normaal altijd in dan?
Ik heb boter voor dingen waar dat bij past (bv vlees), olijfolie voor mediterraan achtige dingen, meestal ook palm olie voor mijn braziliaanse gerechten (maar dat maakt ik tegenwoordig wat minder vaak) en zonnebloem olie voor al het andere.
Blue band is niet goed voor je. Zijn geharde plantaardige vetten. Vol transvet waar je allerlei nare ziektes van krijgt. Bovendien is het midner lekker dan boter.quote:Op zaterdag 22 oktober 2016 18:07 schreef summer2bird het volgende:
[..]
Ik kook meestal met olijfolie. Heb ook altijd een pakje bleu band voor vlees, maar de rest (behalve pannenkoeken) doe ik met olijfolie.
eens wat betreft blue band en croma...quote:Op zaterdag 22 oktober 2016 18:10 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Blue band is niet goed voor je. Zijn geharde plantaardige vetten. Vol transvet waar je allerlei nare ziektes van krijgt. Bovendien is het midner lekker dan boter.
Bak liever in roomboter. Dit heeft onterecht een ongezond imago (cholesterol), maar we weten tegenwoordig dat cholesterol minder slecht is dan transvet.
En dingen die op hoog vuur moeten in zonnebloemolie, en dan misschien op het eind een klontje boter voor de smaak, is ook gezonder.
De enige reden om margarine te gebruiken is de prijs, maar eerlijk is eerlijk je doet wel een week of twee met een klont roomboter en het kost ook maar 1 euro, dus dat zijn niet de dingen waar je op besparen moet.
Ook bekend als saffloerolie, is een heel neutrale olie, bv voor mayonaisequote:
Oh dat spul. Ja prima maar ik gebruik altijd gewone zonnebloemolie.quote:Op zaterdag 22 oktober 2016 22:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ook bekend als saffloerolie, is een heel neutrale olie, bv voor mayonaise
ik vroeg me af waarom vlees in croma net effe wat meer smaak had, maar ze stoppen er gewoon natriumglutamaat inquote:Op zaterdag 22 oktober 2016 11:49 schreef Zana het volgende:
Croma kan ook als het is om een cake van te baken, niet die om vlees in te baken
Ik realiseer me nu dat croma altijd voor vlees is, blue band is voor bakken....quote:Op zondag 23 oktober 2016 21:21 schreef Sjeen het volgende:
[..]
ik vroeg me af waarom vlees in croma net effe wat meer smaak had, maar ze stoppen er gewoon natriumglutamaat in
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |