abonnement Unibet Coolblue
pi_166258189
Edit want geen kleutertopic...
pi_166260562
Wat een interessante gesprekken. K ben nog op vorige pagina maar ben zelf heel erg met pas op opgevoed. Nooit gevallen en enge dingen qua bloed :') gehad. Wel heel bang voor van alles, ook qua klimmen Enzo. Doodsbang om te vallen. Enorm voor genomen om dit niet ook te doen bij R. Laten gaan. En dat ging vanaf het begin wonderbaarlijk goed af. Misschien teveel. Al heeft mijn hart zoveel stress hahah. Ik laat het gaan. Op salontafel klimmen als er geen heet drinken op staat, op zijn tafeltje en stoel, springen op de bank, bed en rennen erop en dan laten vallen. Op de kop staan, koprol, stoeien en op de kop houden. Een glijbaan is schot im de Roos en dan maar laten. Als hij loslaat, en gaat zwaaien naar achter, zeg ik vasthouden maar doet hij dat niet en valt hij (op gras) dan troosten en uitleggen en huppa we gaan nog een keer. Hij is nu niet bang. Terwijl mijn moeder wel continu pas op roept terwijl er niks is (onder de tafel kruipen bijv)

[ Bericht 5% gewijzigd door Hilmo op 28-10-2016 13:15:01 ]
pi_166260787
quote:
1s.gif Op donderdag 27 oktober 2016 21:42 schreef Loj het volgende:
Gefeliciteerd Twink!

Eng Kyara, :*

En om terug te komen op de "alleen in slaap val" angsten van m'n oudste. Het was vanavond weer drama. Toen ik vroeg hoe ik hem weer blij kon krijgen zei hij: deur open en mij wakker maken als Js slaapt. Dus dat deed ik en Ow z'n reactie toen: dank je mama O+ :'( O+ En hij sliep daarna weer..

Wat ik me verder afvroeg: zijner nog veel peutermama's die met hun kind slapen in een bed?
Bij het naar bed brengen vraagt I er wel vaak om en soms gaat dat ook met wat drama gepaard. Ik houd altijd voet bij stuk want ik wil er niet aan beginnen dat we naast haar moet blijven liggen tot ze slaapt. Het is ook uiteindelijk nooit een probleem om zelf in slaap te vallen. Om haar gerust te stellen mag haar bedlamp aan blijven, knuffel ik haar paar keer extra, vertel ik waar in huis ik zal zijn, en ga ik evt nog een keer terug als ze blijft roepen. We worden nooit boos erom of ongeduldig maar blijven wel consequent. De enige keren dat ze wel bij ons in bed komt is als ze bijv wakker wordt van onweer, storm of een enge droom. Maar dat gebeurt maar zelden, ze slaapt eigenlijk altijd door.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_166260904
Een van ons gaat nog altijd even bij F in bed liggen als hij slapen gaat en dan wordt de dag nog doorgesproken op zijn manier.
We hoeven er niet meer bij te blijven tot hij slaapt, als zijn deur maar open blijft.
En we benadrukken altijd dat als er wat is hij ons roepen mag.
Een tijdlang hebben we nog vanaf beneden even weltrusten gezegd via de babyfoon maar dat is ook niet meer nodig.

Heel anders dan de 2 uur die we bij hem zaten tot hij slapen ging met alle drama en toestanden (incl mijn huilbuien onder invloed van hcg :') )
pi_166261293
Wij blijven wel bij Stick tot hij slaapt. Hij valt dan al knuffelend heel gelukkig binnen no time in slaap. Wij hebben nooit een reden gehad om het niet te willen, ik denk dat de behoefte vanzelf minder zal worden.
pi_166262593
Bij ons wat opeens een ritiueel ontstaan dat er muziek aan moest bij het inslapen. Nu zetten we na het boekje lezen en knuffelen een cd op naar voorkeur (pippeloentje/ liedjes van annie) en dan zingt hij nog wat mee en valt dan in slaap :)

Ik moest zo lachen vandaag. F zei: 'Er stond een hijger in de tuin :o ' Een wàt dacht ik :? , bleek dat er gisteren een reiger bij het slootje naast ons huis stond _O-
pi_166262718
Fazz :D _O- ... Gelukkig maar dat het geen hijger was!

Kyara :X ... Trappen, dat blijft een dingetje. Djenna mag er voort wel alleen vanaf maar brokkenpiloot Boaz :X .. Gelukkig liep het goed af!

Hier hebben de kinderen nooit bij ons in bed geslapen (alleen toen ze ieniemienie baby waren), omdat we zelf dan geen oog dicht deden door het gewoel en gedraai. Wat ik wel deed, als ze een minder goede periode hadden of ziek waren ofzo, dat ze dan in het campingbedje naast ons bed mochten slapen. Kon ik ze toch een beetje in de gaten houden want ik vind zieke kindjes maar niks als ze zo ver weg op een andere kamer liggen.

Hier nu wel het ritueeltje van pyjama, tandjes poetsen, boekje lezen, liedje zingen :)

Ohh my nu moet ik 3 topics in de gaten houden :D ... Baby/peuter/kleuter :D
pi_166264359
Ritueel boks Twinkle!

Ik vind het ook zo leuk om de verschillen tussen mijn vrouw en mij en ook hoe B daarmee omgaat te zien. Mijn vrouw kent alle kinderliedjes, ik amper, kortom ik verzin liedjes tot hilariteit van B. Vooral liedjes over poep vallen in de smaak. :@
pi_166264541
quote:
1s.gif Op donderdag 27 oktober 2016 21:42 schreef Loj het volgende:
Gefeliciteerd Twink!

Eng Kyara, :*

En om terug te komen op de "alleen in slaap val" angsten van m'n oudste. Het was vanavond weer drama. Toen ik vroeg hoe ik hem weer blij kon krijgen zei hij: deur open en mij wakker maken als Js slaapt. Dus dat deed ik en Ow z'n reactie toen: dank je mama O+ :'( O+ En hij sliep daarna weer..

Wat ik me verder afvroeg: zijner nog veel peutermama's die met hun kind slapen in een bed?
De 5 en 3 jarige slapen bij ons in bed. We eten. Ze spelen nog wat met Papa (want die is elke avond laat thuis) en dan douchen en een verhaaltje. Dan lig ik tussen ze in en wacht tot ze slapen. De ene avond ga ik naar beneden om samen tv te kijken met de man. En andere avond wil hij graag iets zien op tv wat ik geen reet aan vind en blijf ik boven tv kijken. Die ik aan zet als ze slapen :) Als ik naar beneden ga dan blijf het lampje op het nachtkastje of op de overloop aan.
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
  vrijdag 28 oktober 2016 @ 17:16:59 #285
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_166266149
Hier ook een vrij eenvoudig avondritueel: bad, pyjama aan, boekje lezen, evt liedje zingen, instoppen en lekker slapen. Heel soms moet ik er even bij blijven liggen, maar dat is dan 5 minuten, en dan gaat ie alsnog slapen. J is wel opeens sinds een tijdje 'bang' in het donker. Hij benoemt dat ook duidelijk (ik vind het donker niet fijn mama). We lossen het nu op door een nachtlampje op zijn kamer, en het licht op de gang aan, hoop dat dat afdoende blijft.

quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2016 15:52 schreef exode het volgende:
Ritueel boks Twinkle!

Ik vind het ook zo leuk om de verschillen tussen mijn vrouw en mij en ook hoe B daarmee omgaat te zien. Mijn vrouw kent alle kinderliedjes, ik amper, kortom ik verzin liedjes tot hilariteit van B. Vooral liedjes over poep vallen in de smaak. :@
Peuters en poep O+
Hier nog een liefhebber. Hij heeft van oma dit boek gekregen: https://www.bol.com/nl/p/de-keutelkampioen/9200000057701400/

Alleen maar versjes over poep! Hij is dolgelukkig.
pi_166266873
Wij hebben hier voor het bang zijn in het donker op advies van een orthopedagoog van mijn werk weltrusten kleine beer gekocht hebben we veel voorgelezen en laat de overlooplamp aan als ze gaan slapen

Verder poep/plas boeken die hier aanwezig
Het molletje die wil weten wie op zijn hoofd heeft gepoept
He wie zit op de wc

En groot favoriet is allemaal poep in de dierentuin

Ook erg leuk de aap met de blauwe billen gaat over een aap die dieren gaat schilderen en voorstraf gaan ze de aap ook schilderen krijgt hij een clowns gezicht en blauwe billen
pi_166271805
Zodra peuter begreep wat donker betekent, ben ik gaan zeggen dat donker zo gezellig is. En elke keer als ze nu zegt dat het donker is, vult ze zelf al aan "gezellig hè" O+
pi_166272107
Als hier ze beginnen met het is donker het is eng zeg ik maar wat geeft er altijd licht? De maan en de sterren! Is het klaar
pi_166273042
Wat een fijne gedachten die van Amsel en Goitske! Die ga ik noteren, wil ik ook gaan zeggen. Denk dat R. dat nu ook al begrijpt.

Away, prachtig ook wat je doet met de kids, iets fijns zeggen over jezelf /de dag/ de ander.

Oh en wat thuis geldt qua ruig spelen, is niet automatisch bij andere gelukkig. Kinderen onderscheiden dat volgens mij prima. R. is buiten huis heel voorzichtig en durft niet bij mij weg te gaan als we ergens zijn. Op de bank springen bij wildvreemden zou hij nooit doen.

Morgen eerste keer muziekles met R. Voor maar vier keer, eens kijken hoe het is. Het gaat me meer om het groepsproces want met een eigen echte blokfluit, een ukelele, en een gitaar, gaat het niet om de instrumenten hihi.

Oh in bed slapen, nee. Nooit gedaan ook, behalve op vakantie maar dat was ook drama meestal. Ik kan sowieso niet slapen dan. En grote bed staat gelijk aan 's ochtends met elkaar in het weekend even knuffelen en dan wil hij slaapzak uit en gaat hij de boel verbouwen.

[ Bericht 15% gewijzigd door Hilmo op 28-10-2016 22:30:20 ]
pi_166273303
Fijn (tenminste nu voor mij dan) dat veel van jullie ook nog een slapende peuter in bed hebben. Vriendje vindt het "te gek" worden. Ik denk weg van de minste weerstand (toch Skittles ;) ) en als Js bij mij wilt slapen, prima.
Dus het was hier een discussiepuntje. Maar ik ga t hem ook ff laten lezen.
(Het gaat om Js, die tegenwoordig iedere nacht tegen 1 uur wakker wordt en alleen bij ons wil slapen).

Ik moest bij Ow er altijd bij blijven tot hij sliep. Toen ik Js kreeg en regelmatig ze alleen in bed moest leggen veranderde dit. Maar Ow was ook oud genoeg om te begrijpen dat ik niet op twee plekken kan zijn. Dit ging lang goed tot een maand of drie geleden. Vandaag ging het trouwens super, maar z'n nichtje slaapt bij hem. Misschien moet ik toch eens overwegen om ze samen in een kamer te leggen. Het blijven tot ze slapen vind ik niet erg. Ben stiekem soms blij dat ze nog zo genieten van m'n aanwezigheid. Ow speelt ook steeds meer alleen (nee, mama, niet meedoen ;) ) Het gaat zo snel!

Gefeliciteerd Kaatje en Twink! O+

Mwahaha fazz! Die hijger ;)

Bij de oudste is donker trouwens wel een dingetje. Ook in het donker naar de auto lopen durft hij bijvoorbeeld niet. Maar dat wordt vast beter, schenk er niet teveel aandacht aan om het klein te houden.
pi_166277677
Loj ik zou het op 1 kamer laten slapen eens proberen. 2 vriendinnen vam mij hebben hun kinderen ook op 1 kamer slapen omdat de kinderen dat fijner vinden. Zag vanmorgen een foto dat ze bij elkaar in bed waren gekropen O+

Onze kinderen slapen niet in ons bed, ze gaan namelijk enorm keten en slapen ho maar! Als ze niet lekker zijn ofzo dan heb ik ze wel even bij ons in bed maar ze liggen het liefste in hun eigen bed en willen ook zelf terug
pi_166278128
Zo...B heeft de hele nacht bij ons gelegen. Hij heeft gisteren 2x gespuugd en kon na 22:00 niet meer slapen. Na van alles te hebben geprobeerd maar bij ons gelegd. Ik ben doodop, heb amper geslapen. B is vrolijk en eet weer dus die is weer het mannetje.
Vanavond vrijgezellenfeest dus je kan mij morgen opvegen.
pi_166289215
Succes vanavond Exode :+

Gisteren is F op bed gelegd door de oppas (een nichtje van mij), wij zijn heerlijk uit eten geweest *; , en het eerste dat hij vroeg vanochtend toen hij wakker werd was waar de oppas was :D Hij had vol trots z'n kamer laten zien, heeft op de wc geplast, is in bad geweest en daarna zoet gaan slapen. Heel fijn! Dat kunnen we dus vaker doen :Y)
pi_166289317
quote:
7s.gif Op zaterdag 29 oktober 2016 21:18 schreef Fazzoletti het volgende:
Succes vanavond Exode :+

Gisteren is F op bed gelegd door de oppas (een nichtje van mij), wij zijn heerlijk uit eten geweest *; , en het eerste dat hij vroeg vanochtend toen hij wakker werd was waar de oppas was :D Hij had vol trots z'n kamer laten zien, heeft op de wc geplast, is in bad geweest en daarna zoet gaan slapen. Heel fijn! Dat kunnen we dus vaker doen :Y)
Dat kan soms zó heerlijk zijn! Fijn dat het goed ging!
Met een meidenkwartet
  zaterdag 29 oktober 2016 @ 21:23:24 #295
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_166289354
Wij hadden vandaag een tja, eh, verrassende dag. Hele dag een recalcitrante peuterpuber die bij elke 'nee' hysterisch ging huilen en niet echt gezellig was.

Vanavond hadden we afgesproken om de Halloweenwandeltocht in het dorp te gaan lopen met vrienden + hun kinderen. Even getwijfeld, maar toch maar gegaan. Waar J vorig jaar het grootste deel van de tijd bij papa in de nek zak, rende hij nu vrolijk rond, met zaklamp en lampion, riep boe tegen iedereen, pakte ranja aan van een vreemde tovenaar (een 'meneer Heks' aldus J) en was enorm vrolijk. Hij heeft de 2,5km helemaal zelf gelopen, dus papa liep voor niks met de Tula toddler op zijn rug. Zo leuk! En bang in het donker was ie opeens niet meer, want hij had toch een zaklamp, duh mama :6
pi_166299943
Boek genoteerd MM, leuk!
Wat fijn dat het zo goed ging Fazz!

Ik heb het overleefd hoor, vrijgezellen feest was leuk, heel veel oude bekenden gezien. Was echt een leuk avondje. Ook een bijzonder vrijgezellenfeestje, meer in de spoiler.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Vanochtend heeft B nog een tijdje in zijn bed gelezen en is daarna bij ons in bed tv komen kijken. Leek het zowaar op uitslapen voor ons.

Nu ff middagslaap en dan naar de verjaardag van mijn neefje die al 13 (!) wordt. Pffff. Oh en vrijdag worden de foto's van ons huis voor de verkoop gemaakt dus het is hier nogal bedrijvig met opruimen, ramen zemen, tuin snoeien en vegen etc.
  zondag 30 oktober 2016 @ 13:18:11 #297
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_166300353
Oh daar heb ik toen geloof ik oproepen voor gezien op tv. Vraag me altijd af wat voor mensen daaraan mee doen. Zou denken dat je dan OF echt heel wanhopig bent, OF stapelgek. Blijkbaar dat laatste dus :+
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_166303226
Gisteren met opa en oma de stad in geweest en super leuke schoenen voor de jongens gevonden. En oma besloot om te betalen heel erg lief *O*

Vandaag heerlijk door Apeldoorn gefietst.
pi_166303964
Haha Chanty, hij absoluut dat laatste. Hij was ervoor gevraagd. Zijn zus werkt in het tv wereldje. Ben echt heel erg benieuwd :) Ik moet er niet aan denken, hij vindt het hilarisch.
  zondag 30 oktober 2016 @ 16:16:55 #300
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_166304763
Fijn dat het oppassen goed ging, Fazz. Biedt mogelijkheden voor vaker avondjes uit :)

De halloweenwandeltocht klinkt leuk, MM!

Bijzondere manier van trouwen, exode! Maar wie weet vindt ie wel de ware op die manier. Kans is dat ze iig allebei stapelgek zijn ;)

Mooie foto Goitske! Lekker weer was het vandaag weer he.
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')