abonnement Unibet Coolblue
pi_166533312
Maar goed het benieuwd me echt met wie ze nog gaan komen dit jaar. Ik hoop stiekem toch nog op 1 verrassing
pi_166533398
quote:
2s.gif Op woensdag 9 november 2016 10:15 schreef Loveless85 het volgende:
Ach kom op, er wordt wel ineens heel melodramatisch over gedaan hoor...

Ten eerste zíjn de Foo's teruggekomen hé, er is een show geweest in de Ziggo Dome. Ik vermoed dat ze dat zelf al als een flink stuk 'goedmaken' zien, en daarnaast de fans ook. Sterker nog, de 'gemiddelde fan' heeft liever een zaalshow dan een festivaloptreden.

Ten tweede is het Jantje fuckin' Smeets die weer wat loopt te krijsen. De man die al jaaaaren niks meer heeft te zeggen over het programmeren van z'n eigen festival. En die dan nú ineens de ins & outs weet van deze tour. Mogelijk, maar niet heel waarschijnlijk.

Ten derde is er één hele date bekend, die ook nog eens meer dan een maand na Pinkpop ligt. Dus wellicht touren ze helemaal niet in (begin) juni.

Daarnaast heeft Jan destijds de gage gewoon netjes teruggehad / niet hoeven betalen, en is zijn hele schade dat er waarschijnlijk wat geboekte hotelkamers niet gebruikt zijn. We horen nu één kant van het verhaal, for all we know dachten ze bij Mojo 'oh, die willen graag terugkomen, dus laten we even 80% van de gage in 2015 bieden, das wel zat! Zulke aardige gasten, doen ze toch wel haha!'.

Eerst maar eens kijken hoe deze tour plaats gaat vinden, en waar ze verder allemaal wel/niet staan. Dán maar eens kijken of daar wat uit op te maken valt / er iets uitlekt over gages en dergelijke. En dan vermoed ik dat het hele verhaal al heel wat genuanceerder is dan dat hele boehoehoe we worden gepiepeld gekrijs van Jan. Wat we uiteraard verder wel van hem gewend zijn, maar al vaker niet helemaal waarheid blijkt te zijn.

Oh en als je een hekel hebt aan artiesten die al binnen zijn en verder hun zakken vullen moet je misschien sowieso niet naar een Pinkpop. Alles wat pak 'm beet na een uurtje of 16 op de 3FM of Main staan is al binnen en puur zakken verder aan het vullen.
Precies dit.
If you shoot this man, you die next. Repeat. If you shoot this man, you die next.
  woensdag 9 november 2016 @ 12:38:00 #178
429573 KingRadler
A real Zionist
pi_166533697
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 12:17 schreef indiaantje89 het volgende:
Maar goed het benieuwd me echt met wie ze nog gaan komen dit jaar. Ik hoop stiekem toch nog op 1 verrassing
benieuwd of Jan weer een Classic band uit de hoge hoed tovert.
pi_166535124
Ik gok Biffy Clyro als een van de subs dit jaar.
pi_166535896
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 10:31 schreef indiaantje89 het volgende:
Ik vind een Zaalshow voor 1x een ZiggoDome niet echt gelijkstaan aan een veld vol met Foo Fighters aanhangers in Landgraaf persoonlijk.
Mwah, als je kijkt naar dagtickets scheelt het niet eens zoveel. Plus ze zíjn gewoon 'teruggekomen' voor een show. Precies diezelfde 65.000 man als er toen naar Pinkpop kwamen ga je inderdaad niet meer kunnen vinden. Maar ik snap je punt hoor, maar ik vind dat men even niet moet vergeten dat ze terug zíjn gekomen (naar Nederland).

quote:
En laten we nu niet doen of het "weer de schuld" van Smeets is. Die man geeft gewoon aan dat ze op dit moment niet goed genoeg kunnen neerleggen om de Foo Fighters te halen. Dus die gage zal niet lager liggen dan dat ze er in 2015 voor hebben kunnen bieden. Waar Foo Fighters de organisatie heeft beloofd dat ze terug zouden komen, dat is nooit onder stoelen of banken geschoven of uit de duim gezogen.
Ik zeg nergens dat het de schuld van Smeets is, het is gewoon een volkomen eenzijdig verhaal. We weten niet wat 'genoeg geld' was. We weten niet wat ze boden. Het kan 150% zijn geweest van 2015, maar het kan ook 75% zijn geweest. En ik heb het nooit zo letterlijk uit de mond van de Foo's gelezen, 1limburg (wat ook de bron van het bericht van deze hele discussie is) zei er in 2016 letterlijk het volgende over:

Jan Smeets liet toen weten de Foo Fighters zo snel mogelijk vast te willen leggen als afsluiter van het festival in 2016, maar dat is dus niet gelukt. De rockband komt in 2017 wel naar Landgraaf, beloofde Smeets op de radio.

Wat dus vooral heel veel 'Smeets hoopt' en 'Smeets belooft' is. En dát kennen we wel een beetje inmiddels, dat was vooral mijn punt.

quote:
En ja ze zijn pas een maand na Pinkpop in Europa. Maar dat Pinkpop dat tourtechnisch niet in de planning zou kunnen vallen zegt ook dat FF geen rekening heeft gehouden met Pinkpop in dat geval. En dat vind ik eerlijk is eerlijk gezegd niet netjes. Heb totaal niets tegen Dave Grohl/Foo Fighters, in tegendeel zelfs. Want normaal gesproken zou je zeggen dat Foo Fighters de eerste band op aarde is die er wel rekening mee zou houden. Maar dat blijkt toch niet het geval te zijn en dat is een tegenvaller :). Dat mag ook gezegd worden imo.
Najah, als de rest van de festivals in Juli is, dan is het nogal een kostenpostje om dan even begin juni 'alleen' Pinkpop te doen, dus dat snap ik ergens wel. Iedereen heeft schijnbaar ineens het idee dat een band een liefdadigheidsinstelling moet worden op het moment dat ze een show MOETEN cancellen. Dan MOET je terugkomen om het goed te maken, maakt niet uit hoe, dan MOET je maar ruimte maken in je toekomstige tours voor een festival wat ook ineens zélf 2 weken eerder dan normaal plaatsvindt. Jan zegt letterlijk in dat huidige 1limburg artikel:

quote:
"Volgens de Pinkpop-baas is nog gekeken naar een nieuwe datum, maar ook dat bleek niet te kunnen."
Dus ik kan me niet geheel aan de indruk onttrekken dat de datum er zéker wat te maken mee heeft. En dan kan het dus zomaar dat Pinkpop (terecht) niet ging wachten, 2 weken eerder ging zitten, en vervolgens FF misloopt omdat ze later touren, en/of Pinkpop hun budget al grotendeels had uitgegeven aan Green Day en wellicht een SOAD of Aerosmith. Shit happens, dan is niet direct een van de twee partijen een enorme boeman.

En alles gaat over geld. Altijd. Bij Pinkpop, bij de Foo Fighters, bij Green Day. Bij iedereen. Niemand gaat een maandje eerder touren om iets 'goed te maken' (wat ze al grotendeels goedgemaakt hebben) of tegen een 'lage' gage, omdat ze zulke lieverds zijn. Zeker niet als een band eigenlijk 'on a break' is, en een paar festivals ze proberen te verleiden tot wat showtjes. Dan móet je de portemonnee trekken, das niet nieuw. Dat weet Jan, dat weet Mojo, en dat weet NOS Alive ook. Dan zegt het mij niet zoveel dat Jan zegt dat ze een 'flink bod' hebben gedaan. Ik vind de gemiddelde gage tegenwoordig al 'heel flink'. 8 ton bv, is best een flink bod, maar ik vermoed zomaar dat ze daar in 2015 al niet meer voor kwamen...
pi_166535950
Want laten we wel zijn, dan is bv. Pearl Jam dé ultieme klootzak hé, hoe vaak die al zouden komen. Ze staan er ook in 2017, toch? Ze hadden wéér al getekend, toch?

quote:
Pearl Jam is geboekt als een van de headliners voor Pinkpop 2017. Festivalbaas Jan Smeets hoopt verder op de Foo Fighters en Radiohead als grote namen voor volgend jaar.

Natuurlijk kan er in een jaar nog heel veel veranderen, maar Pearl Jam ligt al vast. "Ja, absoluut. Pearl Jam wil pertinent, die staan al ingepland", vertelt Jan Smeets op de laatste avond van Pinkpop 2016.
http://www.1limburg.nl/pe(...)ontext=related-36627

Laten we wel zijn, alles wat Smeets zegt moet je al sinds jaar en dag met een flink pak zout nemen. Zo ook dit gebeuren over de Foo's, niks meer en niks minder.
pi_166536297
Ik zie dat er op Festileaks een wat uitgebreider stuk staat, met verder qua Foo's dezelfde strekking. Sterker nog, hij zegt daar letterlijk dat ze waarschijnlijk maar 2 weken in Europa zijn, dus ja... Dan houdt 't gewoon op. Ze zijn gevraagd een bod te doen voor de Foo's voor 2018, en dat hebben ze gedaan.

Wat dat betreft vraag ik me heel erg af wat de motivatie was achter zo 'vroeg' het festival houden? Kom je dan niet nóg meer in de clinch met die festivals in de US die in juni plaatsvinden?

Verder mist hij nog twee headliners. Dat lijkt me vrij serieuze shit, ook al is het nog 'vroeg', meestal in dit stadium liggen in ieder geval je headliners wel al vast. Dat zou dus inhouden (als dit weer niet de gebruikelijke Jan-bullshit is) dat dingen als SOAD, Aerosmith, Blink, etc. (meuk die al bekend is voor andere festivals) redelijk onwaarschijnlijk is.

http://festileaks.com/201(...)europa-geen-pinkpop/
pi_166536436
Ik ga nog even door *O*

Je zit in HETZELFDE weekend als Gov's Ball, een week later is Bonnaroo, en daar een week na is Firefly. Dat zijn een paar knallers van festivals in de US, die zeker gaan zorgen dat een flink aantal acts dan de plas nog niet is overgestoken. Helemaal niet ondenkbaar dat bv. een Firefly de Foo's heeft, en dan een komst naar Pinkpop totaal oninteressant is. En ja, oninteressant is vaak wel interessant te krijgen, met een flinke tas $$$, die PP dan (terecht) weer niet neer wil leggen.

[ Bericht 12% gewijzigd door #ANONIEM op 09-11-2016 14:54:24 ]
pi_166536808
We raken het niet eens denk ik maar dat geeft niet :P.

FF richt zich waarschijnlijk op de periode eind juni en juli (Glasto?). Ik vind het beetje makkelijk om te zeggen "ja maar het past niet in het tour schema". De optreden in Zwitserland hadden ze ook aansluitend nog kunnen en misschien nog 1 extra gigje in bijvoorbeeld Duitsland of Scandinavië. Als ze echt goodwill hadden willen tonen hadden ze Pinkpop makkelijk mee kunnen pakken.

En in dat opzicht kan ik me best voorstellen dat Pinkpop zich een beetje bestolen voelt als ze dan wel doodleuk in Portugal komen opdraven omdat die dan toevallig wel in het bestemmingsplan vallen.
pi_166536853
En het is misschien ook een lichte teleurstelling die in me schuilt :{
pi_166536998
Neuh, we worden het denk ik niet eens. Pinkpop heeft geen 'enorme schade' geleden ofzo. Als er iemand schade heeft geleden zijn het wss de Foo's zelf, maar dat weet ik niet zeker. Was nl. destijds wel sprake van dat eea niet gedekt werd door hun verzekering, kwam/komt volgens mij nog een rechtszaak van. En het hele 'goedmaken' idee is dus vooral door Jan overal rondgebazuind, en ik vind nergens een Dave Grohl die zegt 'we komen terug - NAAR PINKPOP - om het 'goed te maken''.

Dus ja, alles kan. Als ze willen kunnen ze van eind mei tot eind augustus touren. Maar er is ook nog zoiets als Amerika, en Zuid-Amerika en daar is ook gewoon geld te verdienen.
pi_166537174
Dus SOAD op zaterdag, Green Day zondag.. en maandag de verrassing?
pi_166537222
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 15:22 schreef indiaantje89 het volgende:
Dus SOAD op zaterdag, Green Day zondag.. en maandag de verrassing?
Nou nee, als ze SOAD hadden dan was hij niet nu nog naar 2 headliners aan het zoeken lijkt me.
pi_166537298
quote:
2s.gif Op woensdag 9 november 2016 15:25 schreef Loveless85 het volgende:

[..]

Nou nee, als ze SOAD hadden dan was hij niet nu nog naar 2 headliners aan het zoeken lijkt me.
Daar heb ik dan weer mijn twijfels bij (korreltje zout ;)).. Die moeten toch al lang vastliggen?
pi_166537958
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 15:28 schreef indiaantje89 het volgende:

[..]

Daar heb ik dan weer mijn twijfels bij (korreltje zout ;)).. Die moeten toch al lang vastliggen?
Lijkt mij wel, maar onze Jan riep gisteren dus letterlijk dat er 2 headliners nog niet vastliggen.
pi_166542599
quote:
2s.gif Op woensdag 9 november 2016 16:04 schreef Loveless85 het volgende:

[..]

Lijkt mij wel, maar onze Jan riep gisteren dus letterlijk dat er 2 headliners nog niet vastliggen.
Ik heb het artikel niet gelezen. Maar tussen vastliggen en het in principe akkoord zijn is nogal een verschil. Paul was ook pas heel laat vastgelegd geloof ik.
pi_166557595
John Mayer komt met een nieuw album. Ook een outsider, of gewoon sub?
pi_166557732
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2016 12:02 schreef indiaantje89 het volgende:
John Mayer komt met een nieuw album. Ook een outsider, of gewoon sub?
Met een passende sub daar onder kan het volgens mij gewoon een head worden. Zeker als je kijkt naar het snelle uitverkopen van de zalen de laatste jaren.
pi_166557804
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2016 12:10 schreef DavetheNL het volgende:

[..]

Met een passende sub daar onder kan het volgens mij gewoon een head worden. Zeker als je kijkt naar het snelle uitverkopen van de zalen de laatste jaren.
Op CD vind ik hem een goed artiest. Maar vorige keer op Pinkpop vond ik hem wel een beetje saai. Toen was hij eigenlijk ook een Back-Up headliner als The Rolling Stones nog zo afketsen.
pi_166558224
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2016 12:14 schreef indiaantje89 het volgende:

[..]

Op CD vind ik hem een goed artiest. Maar vorige keer op Pinkpop vond ik hem wel een beetje saai. Toen was hij eigenlijk ook een Back-Up headliner als The Rolling Stones nog zo afketsen.
De registraties van zijn liveshows geven wel aan dat hij zijn dag moet hebben ja.. Zelf helaas nog nooit gezien.

Edje S is trouwens nu bezig met zijn nieuwe album toch? Zet die 2 achter elkaar op de main en je hebt een dag uitverkocht vermoed ik..
pi_166559232
Mad Cool festival Madrid ook aangekondigd.
pi_166577126
SoaD is sub!
  vrijdag 11 november 2016 @ 07:56:41 #198
134538 chansadres
Black & White
pi_166577154
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 07:51 schreef DavetheNL het volgende:
SoaD is sub!
Dit is nog onverwacht :o
We are young but getting old before our time
We'll leave the T.V. and the radio behind
Don't you wonder what we'll find
Steppin out tonight
pi_166577162
quote:
11s.gif Op vrijdag 11 november 2016 07:56 schreef chansadres het volgende:

[..]

Dit is nog onverwacht :o
Nogal ja. Zouden ze dezelfde combinatie met Linkin Park gaan doen als Werchter?
  Moderator / FOK!Fotograaf vrijdag 11 november 2016 @ 08:00:19 #200
132619 crew  D_A
Ben jij van die © ?
pi_166577171
Lekker wakker worden :Y
[b] Op Zaterdag 26 april 2008 22:35 schreef lauwert het volgende:[/b]
[i] Waar zouden we toch zijn zonder onze geliefde D_A O+ [/i]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')