B.R.Oekhoest | woensdag 5 oktober 2016 @ 12:11 |
http://www.ad.nl/show/spa(...)mie-oliver~a2db6929/ Jamie Oliver heeft niet echt een goede beurt gemaakt in Spanje. De Britse tv-kok heeft het gewaagd om in een paellarecept chorizo en kip als ingrediënten op te voeren en dat is hem niet bepaald in dank afgenomen. De Spanjaarden zijn voor één keer over de diepe politieke verdeeldheid van het land heengestapt en hebben zich massaal verenigd in hun woede en afkeer jegens een buitenstaander. Heel Spanje duikelt over de Naked Chef heen. ,,Goed Spaans voedsel is nauwelijks lekkerder dan paella. Mijn versie is een mix van kippendijen & chorizo", schreef Oliver. De inkt van deze woorden was nog niet droog of de protesten uit heel Spanje veroverden de sociale media. Vooral het gebruik van de chorizo wordt als een misdaad tegen de Spaanse cultuur beschouwd. Enkele reacties: 'We onderhandelen niet met terroristen. Eerste waarschuwing'. 'Hopelijk schiet hij uit met zijn mes bij het snijden van de koriander'. 'Waarom maak je geen kipnuggets van je vingers?' Voor de duidelijkheid, Spanjaarden maken paella van rijst, vlees, vis, schaaldieren, groenten en bonen. Oliver heeft niet gereageerd op de Spaanse hoon. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ He wants to add bloody meat in it! Paella is a fish dish, not a cockney stinking pie! You have to prepare paella like my mamma! My mamma's recipe is big in Barcelona, big big! | |
#ANONIEM | woensdag 5 oktober 2016 @ 12:16 |
De arrogantie van de Naked chef. [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 05-10-2016 12:17:04 ] | |
Villas__Rubin | woensdag 5 oktober 2016 @ 12:18 |
![]() | |
B.R.Oekhoest | woensdag 5 oktober 2016 @ 12:20 |
Manuel zal dan wel aan de Catalaanse variant hebben gerefereerd... | |
Strani | woensdag 5 oktober 2016 @ 12:22 |
Ik woon nu 18 jaar in Spanje en de paella heeft me nooit weten te bekoren. Ik vind het een tam, smakeloos gerecht. De versie van Jamie Oliver klinkt een stuk aantrekkelijker. De Spaanse keuken is overigens uberhaupt niet om over naar huis te schrijven, vrees ik. | |
B.R.Oekhoest | woensdag 5 oktober 2016 @ 12:23 |
Italiaanse is een stuk beter te pruimen. | |
bloodymary1 | woensdag 5 oktober 2016 @ 12:24 |
Ik maak paella altijd met kip en chorizo. Omdat ik geen vis lust. Best lekker hoor. De Spaanse keuken is best oke, maar gaat snel vervelen. Het zijn ook geen hoogwaardige gerechten zoals in de Italiaanse keuken (die er helemaal niet mee te vergelijken is), maar meer snelle happen, tapas en snacks. | |
summer2bird | woensdag 5 oktober 2016 @ 12:25 |
Beetje flauw wel, ik bedoel alsof zij patent hebben op dat gerecht. Ik bedoel er zijn ook mensen die boerenkool met italiaanse kruiden eten, en ons hoor je toch ook niet gillen? | |
Farenji | woensdag 5 oktober 2016 @ 12:27 |
Als je hem vergelijkt met de Nederlandse? | |
Strani | woensdag 5 oktober 2016 @ 12:29 |
Ja precies. Ik vind de Nederlandse keuken persoonlijk uitstekend maar ben me ervan bewust dat de Nederlandse keuken eigenlijk gewoon een internationale keuken is. Een groot verschil is in elk geval dat Nederlanders meer kruiden gebruiken dan Spanjaarden. | |
B.R.Oekhoest | woensdag 5 oktober 2016 @ 12:32 |
Wàt? Boerenkool met Italiaanse kruiden? Laat ik het maar niet zien, die persoon verdient een acuut nekschot. Dat is te vergelijken met ananas op de pizza, dat vergeven de Italianen je ook nooit. | |
Strani | woensdag 5 oktober 2016 @ 12:34 |
Het is een eigenaardige combinatie maar mensen mogen lekker koken en eten wat ze zelf willen ![]() | |
bloodymary1 | woensdag 5 oktober 2016 @ 12:34 |
Of een hamburger van quinoa. R.I.P. | |
B.R.Oekhoest | woensdag 5 oktober 2016 @ 12:36 |
Binnen bepaalde grenzen dan toch. Anders kunnen ze worden aangeklaagd voor verkrachting van culturele danwel culinaire tradities. | |
Strani | woensdag 5 oktober 2016 @ 12:37 |
Door wie? | |
B.R.Oekhoest | woensdag 5 oktober 2016 @ 12:38 |
De Bond voor behoud van Nationaal Cultuurerfgoed. | |
Strani | woensdag 5 oktober 2016 @ 12:43 |
![]() Maar serieus: In de hele wereld worden recepten natuurlijk veranderd. In Nederland eten we vast niet Chinees zoals ze dat in China doen, en in de VK zal de curry heel anders zijn dan in India. Om over Mexicaans eten maar niet te spreken.. | |
Boca_Raton | woensdag 5 oktober 2016 @ 12:46 |
Toch apart, twee landen, bijna buurlanden en dan zo'n afwijkende keuken. | |
LurkJeRot | woensdag 5 oktober 2016 @ 12:47 |
Chorizo lijkt me juist lekker, dat geeft het wat meer smaak. Dan noem ik het wel rijstmengsel met vlees en vis, om geen Spanjaarden boos te maken. | |
Onnoman | woensdag 5 oktober 2016 @ 12:52 |
probeer jij maar eens een stamppot te verkopen aan een buitenlander Waarom zou de spanjaard de paella wijzigen? Toch zeker niet omdat jij het te flauwtjes vindt? Van stammpot kan ik in de winter enorm genieten dat de turk of de italiaan op de hoek dat niet lekker vindt en vervolgens besluit om het recept faliekant te wijzigen en er vervolgens kookboeken internationaal tevoorschijn komen waarin gesproken wordt over "the new dutch stew" waarin het hele recept verkracht wordt.. ben je denk ik ook niet blij | |
Strani | woensdag 5 oktober 2016 @ 12:54 |
Het zou me werkelijk niets kunnen schelen. | |
SicSicSics | woensdag 5 oktober 2016 @ 12:58 |
Twee woorden: friet - patat Leuk om topics mee te vullen, idioot om in het nieuws te behandelen, waanzinnig om doodsbedreigingen over te versturen. Het is gewoon patat en paella met chorizo is geen paella maar Spaanse nasi ![]() Iedereen die het hier niet mee eens is kan overigens doodvallen. ![]() ![]() | |
Mystikvm | woensdag 5 oktober 2016 @ 12:59 |
Ik gooi al jaren chorizo in mijn paella. Stelletje aanstellers daar in Spanje, variëren hoort bij koken. | |
Onnoman | woensdag 5 oktober 2016 @ 13:00 |
| |
Strani | woensdag 5 oktober 2016 @ 13:03 |
Spanje heeft in elk geval wel grotere problemen om zich zorgen over te maken, inderdaad. | |
BaardaapAd | woensdag 5 oktober 2016 @ 13:03 |
Als we zo gaan beginnen dan zou de Chinese regering gerechtigd zijn om alle 'Chinese' restaurants in Nederland te bombarderen; een enkele uitzondering daargelaten is wat daar gemaakt wordt natuurlijk alleen maar écht Chinees als de kok in z'n vinger heeft gesneden en zijn bloed in de wok is gedropen. Althans, dan heeft het tenminste íets authentiek Chinees in zich. Wat natuurlijk ook geldt voor 64 % van de shoarmazaken (vanwege het niet halal zijn van wat ze verkopen; varkensvlees in de lamskebab en zo). | |
Nobu | woensdag 5 oktober 2016 @ 15:14 |
Kan iemand die druktemakers vertellen dat de enige reden dat hun voorouders er geen vlees in mikten het simpele feit is dat dat te duur was? | |
HSG | woensdag 5 oktober 2016 @ 15:16 |
En dan prak je het ook nog zeker. ![]() Nederlanders kunnen niet koken. | |
#ANONIEM | woensdag 5 oktober 2016 @ 15:26 |
Toen ik vroeger een keer op vakantie in Spanje was heb ik paella besteld in een Spaans restaurant. Was totaal oneetbaar, smaakte zeker niet naar de paella die ik hier altijd eet. Maar misschien ben ik gewoon een lompe Hollandse boer. | |
Rezania | woensdag 5 oktober 2016 @ 15:33 |
Dat artikel doet net alsof alle Spanjaarden boos zijn. In werkelijkheid gaat het waarschijnlijk om een paar berichtjes op Facebook. ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 5 oktober 2016 @ 15:34 |
Hehe ja precies. Het AD is de afgelopen jaren sowieso een emo-krant geworden. | |
Baconbus | woensdag 5 oktober 2016 @ 15:38 |
Als je paella wil maken met chorizo en kip dan maak je geen paella. Je kan het dus wel paella noemen maar dat is het dus niet. Spanjaarden snappen dit. | |
Mystikvm | woensdag 5 oktober 2016 @ 15:39 |
Anders kom je een keertje lekker eten. | |
SicSicSics | woensdag 5 oktober 2016 @ 15:43 |
Ja.. Dat kan dus niet hè. Dat zegt 'ie net! ![]() ![]() | |
Lunatiek | woensdag 5 oktober 2016 @ 15:44 |
Wij leren hiervan dat zowel kip als chorizo geen vlees zijn! Morgen maar weer eens vegetarisch eten ![]() ![]() | |
Lunatiek | woensdag 5 oktober 2016 @ 15:51 |
Jouw versie is met een Gelderse rookworst, nieuwe haring en saté-saus of zo? Gehaktballetjes, gerookte paling en mayonaisse? (zo niet, dan zou ik je geen lompe boer willen noemen) | |
#ANONIEM | woensdag 5 oktober 2016 @ 15:56 |
Volgen de vorige uitbater van het restaurant in mijn ouders dorp is kip ook een vegetarisch gerecht. | |
#ANONIEM | woensdag 5 oktober 2016 @ 16:03 |
hehe Paella met een Gelderse rookworst zullen die Spanjaarden helemaal gek maken. Maar serieus, ik denk dat het gewoon een minder restaurant was waar we toen waren. Paella zelf vind ik hartstikke lekker. | |
MakkieR | woensdag 5 oktober 2016 @ 16:38 |
Paella, is het goorste eten dat er maar bestaat, sowieso Spaans eten, daar krijg je diarree van. ![]() | |
deedeetee | woensdag 5 oktober 2016 @ 17:04 |
Andere koks doen t ook ![]() | |
Ringo | dinsdag 11 oktober 2016 @ 16:48 |
Och jee. Onder welke piedra zit jij dan, dat je daar niet lekker kunt eten? | |
Strani | dinsdag 11 oktober 2016 @ 23:28 |
Onder de tweede van links. Nee, het kan wel maar dan zit je toch meer met tapas, en dat kan ook niet elke dag ![]() En het is natuurlijk ook een kwestie van smaak, dat geef ik toe. Maar dat de Spaanse keuken niet echt wereldberoemd is, begrijp ik. | |
TheThirdMark | dinsdag 11 oktober 2016 @ 23:57 |
![]() OT: ik heb de pest er in dat ik niet van vis houd. Wanneer ik visgerechten zie loopt het water in mijn mond, tot ik het proef. En ja, ik een nog vaak (maandelijks) diverse soorten vis, en ik vind eigenlijk alles niets. Maar paella met vlees vind ik dan wel weer lekker. | |
Hathor | woensdag 12 oktober 2016 @ 00:14 |
Ik vind het sowieso een vreemde gedachte....Britten die denken de culinaire rockstar uit te moeten hangen. Blijf gewoon bij je vette fish and chips en je beans on toast stelletje cultuurbarbaren. ![]() | |
Ringo | woensdag 12 oktober 2016 @ 00:55 |
Ehhh... niet wereldberoemd? ![]() Ferran Adrià en El Bulli? San Sebastian de culinaire hoofdstad van Europa? Baskische cuisine? De tijd dat alleen Franse en Italiaanse koks de scepter zwaaiden in de culinaire scene ligt al zeker tien jaar achter ons. | |
Achterhoker | woensdag 12 oktober 2016 @ 06:22 |
Waar is men precies boos over? | |
Ringo | woensdag 12 oktober 2016 @ 07:18 |
Over de paella. Geen chorizo, gvd. (En ook geen trema op de ë.) | |
Chadi | woensdag 12 oktober 2016 @ 08:16 |
Toch beduidend beter dan de Hollandse. | |
Perrin | woensdag 12 oktober 2016 @ 08:37 |
Tam? ![]() ![]() | |
Perrin | woensdag 12 oktober 2016 @ 08:55 |
![]() Ibérico-ham ![]() | |
Baconbus | woensdag 12 oktober 2016 @ 09:22 |
Overheerlijke seafoodschotel. | |
Coppi | woensdag 12 oktober 2016 @ 09:48 |
Bij de Knorr wereldgerechten wordt ook kip geadviseerd las bijgevoegd vlees. http://www.knorr.nl/producten/detail/310340/spaanse-paella. Ik snap het hele probleem niet. past er wat mij betreft goed bij. | |
Ringo | woensdag 12 oktober 2016 @ 10:15 |
Hier stopte ik met lezen, ![]() | |
Patrice_Consigny | woensdag 12 oktober 2016 @ 10:34 |
Ga eens naar YouTube en zoek op Paella recipe, onder elke video van Ramsay tot weet ik wat staat vurig commentaar van boze verhitte Spanjaarden die vinden dat dat pertinent geen paella is. | |
Perrin | woensdag 12 oktober 2016 @ 10:39 |
Alleen bij idioten die net doen alsof ze kunnen koken, zoals Oliver en Ramsay. Genoeg video's van lui die wél kunnen koken waar dan ook voornamelijk complimenten onder staan. | |
Patrice_Consigny | woensdag 12 oktober 2016 @ 10:40 |
Meh Ramsay kan wel koken hoor, die sterren krijg je niet zomaar, Oliver daarentegen is wel gewoon natte poep. | |
Mystikvm | woensdag 12 oktober 2016 @ 10:40 |
Dus omdat ze niet de paella volgens het boekje maken, kunnen ze niet koken? ![]() | |
Perrin | woensdag 12 oktober 2016 @ 10:43 |
Het zijn televisiesterren, geen koks. | |
TargaFlorio | woensdag 12 oktober 2016 @ 10:46 |
Jamie Oliver heeft ook niet de pretentie dat hij de originele recepten maakt, vaak zegt hij ook dat het een eigen variatie is op een origineel recept. | |
TargaFlorio | woensdag 12 oktober 2016 @ 10:47 |
![]() | |
Mystikvm | woensdag 12 oktober 2016 @ 10:49 |
Het één sluit het ander echt niet uit. "Televisiester" is geen opleiding die je doet in plaats van de koksschool ![]() | |
Perrin | woensdag 12 oktober 2016 @ 10:51 |
De koks die in Nederland het meest met hun hoofd op TV zijn, zijn ook niet bepaald de culinaire hoogvliegers. Hoe meer op TV, hoe slechter de kok. | |
Mystikvm | woensdag 12 oktober 2016 @ 10:54 |
Zolang een kok lekker eten maakt kan hij niet slecht zijn, wat mij betreft. | |
Patrice_Consigny | woensdag 12 oktober 2016 @ 10:57 |
Gordon had al sterren voordat zijn ster op tv verscheen. | |
Gia | woensdag 12 oktober 2016 @ 11:27 |
Ik heb ooit in Spanje paëlla gegeten waar ook kippeboutjes in zaten. En mosselen. De combinatie ook! | |
EdvandeBerg | woensdag 12 oktober 2016 @ 12:59 |
Die heb ik afgelopen weekend nog op. Niet te vreten. | |
Perrin | woensdag 12 oktober 2016 @ 13:03 |
Recept van Oliver of Ramsay gevolgd zeker | |
Hathor | woensdag 12 oktober 2016 @ 13:30 |
Klinkt net als koffie met een slaatje. ![]() |