FOK!forum / Nieuws & Achtergronden / Spanjaarden woedend over paellarecept
B.R.Oekhoestwoensdag 5 oktober 2016 @ 12:11
http://www.ad.nl/show/spa(...)mie-oliver~a2db6929/

Jamie Oliver heeft niet echt een goede beurt gemaakt in Spanje. De Britse tv-kok heeft het gewaagd om in een paellarecept chorizo en kip als ingrediënten op te voeren en dat is hem niet bepaald in dank afgenomen.
De Spanjaarden zijn voor één keer over de diepe politieke verdeeldheid van het land heengestapt en hebben zich massaal verenigd in hun woede en afkeer jegens een buitenstaander. Heel Spanje duikelt over de Naked Chef heen. ,,Goed Spaans voedsel is nauwelijks lekkerder dan paella. Mijn versie is een mix van kippendijen & chorizo", schreef Oliver. De inkt van deze woorden was nog niet droog of de protesten uit heel Spanje veroverden de sociale media. Vooral het gebruik van de chorizo wordt als een misdaad tegen de Spaanse cultuur beschouwd.

Enkele reacties: 'We onderhandelen niet met terroristen. Eerste waarschuwing'. 'Hopelijk schiet hij uit met zijn mes bij het snijden van de koriander'. 'Waarom maak je geen kipnuggets van je vingers?' Voor de duidelijkheid, Spanjaarden maken paella van rijst, vlees, vis, schaaldieren, groenten en bonen.

Oliver heeft niet gereageerd op de Spaanse hoon.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


He wants to add bloody meat in it!
Paella is a fish dish, not a cockney stinking pie!
You have to prepare paella like my mamma!
My mamma's recipe is big in Barcelona, big big!


#ANONIEMwoensdag 5 oktober 2016 @ 12:16
De arrogantie van de Naked chef.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 05-10-2016 12:17:04 ]
Villas__Rubinwoensdag 5 oktober 2016 @ 12:18
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 12:11 schreef B.R.Oekhoest het volgende:
http://www.ad.nl/show/spa(...)mie-oliver~a2db6929/
Voor de duidelijkheid, Spanjaarden maken paella van rijst, vlees, vis, schaaldieren, groenten en bonen.


_O_
B.R.Oekhoestwoensdag 5 oktober 2016 @ 12:20
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 12:18 schreef Villas__Rubin het volgende:

[..]

_O_
Manuel zal dan wel aan de Catalaanse variant hebben gerefereerd...
Straniwoensdag 5 oktober 2016 @ 12:22
Ik woon nu 18 jaar in Spanje en de paella heeft me nooit weten te bekoren. Ik vind het een tam, smakeloos gerecht. De versie van Jamie Oliver klinkt een stuk aantrekkelijker.

De Spaanse keuken is overigens uberhaupt niet om over naar huis te schrijven, vrees ik.
B.R.Oekhoestwoensdag 5 oktober 2016 @ 12:23
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 12:22 schreef Strani het volgende:
Ik woon nu 18 jaar in Spanje en de paella heeft me nooit weten te bekoren. Ik vind het een tam, smakeloos gerecht. De versie van Jamie Oliver klinkt een stuk aantrekkelijker.

De Spaanse keuken is overigens uberhaupt niet om over naar huis te schrijven, vrees ik.
Italiaanse is een stuk beter te pruimen.
bloodymary1woensdag 5 oktober 2016 @ 12:24
Ik maak paella altijd met kip en chorizo. Omdat ik geen vis lust. Best lekker hoor.

De Spaanse keuken is best oke, maar gaat snel vervelen. Het zijn ook geen hoogwaardige gerechten zoals in de Italiaanse keuken (die er helemaal niet mee te vergelijken is), maar meer snelle happen, tapas en snacks.
summer2birdwoensdag 5 oktober 2016 @ 12:25
Beetje flauw wel, ik bedoel alsof zij patent hebben op dat gerecht.
Ik bedoel er zijn ook mensen die boerenkool met italiaanse kruiden eten, en ons hoor je toch ook niet gillen?
Farenjiwoensdag 5 oktober 2016 @ 12:27
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 12:22 schreef Strani het volgende:
Ik woon nu 18 jaar in Spanje en de paella heeft me nooit weten te bekoren. Ik vind het een tam, smakeloos gerecht. De versie van Jamie Oliver klinkt een stuk aantrekkelijker.

De Spaanse keuken is overigens uberhaupt niet om over naar huis te schrijven, vrees ik.
Als je hem vergelijkt met de Nederlandse?
Straniwoensdag 5 oktober 2016 @ 12:29
quote:
10s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 12:27 schreef Farenji het volgende:

[..]

Als je hem vergelijkt met de Nederlandse?
Ja precies. Ik vind de Nederlandse keuken persoonlijk uitstekend maar ben me ervan bewust dat de Nederlandse keuken eigenlijk gewoon een internationale keuken is. Een groot verschil is in elk geval dat Nederlanders meer kruiden gebruiken dan Spanjaarden.
B.R.Oekhoestwoensdag 5 oktober 2016 @ 12:32
quote:
99s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 12:25 schreef summer2bird het volgende:
Beetje flauw wel, ik bedoel alsof zij patent hebben op dat gerecht.
Ik bedoel er zijn ook mensen die boerenkool met italiaanse kruiden eten, en ons hoor je toch ook niet gillen?
Wàt? Boerenkool met Italiaanse kruiden? Laat ik het maar niet zien, die persoon verdient een acuut nekschot. Dat is te vergelijken met ananas op de pizza, dat vergeven de Italianen je ook nooit.
Straniwoensdag 5 oktober 2016 @ 12:34
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 12:32 schreef B.R.Oekhoest het volgende:

[..]

Wàt? Boerenkool met Italiaanse kruiden? Laat ik het maar niet zien, die persoon verdient een acuut nekschot. Dat is te vergelijken met ananas op de pizza, dat vergeven de Italianen je ook nooit.
Het is een eigenaardige combinatie maar mensen mogen lekker koken en eten wat ze zelf willen :)
bloodymary1woensdag 5 oktober 2016 @ 12:34
Of een hamburger van quinoa. R.I.P.
B.R.Oekhoestwoensdag 5 oktober 2016 @ 12:36
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 12:34 schreef Strani het volgende:

[..]

Het is een eigenaardige combinatie maar mensen mogen lekker koken en eten wat ze zelf willen :)
Binnen bepaalde grenzen dan toch. Anders kunnen ze worden aangeklaagd voor verkrachting van culturele danwel culinaire tradities.
Straniwoensdag 5 oktober 2016 @ 12:37
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 12:36 schreef B.R.Oekhoest het volgende:

[..]

Binnen bepaalde grenzen dan toch. Anders kunnen ze worden aangeklaagd voor verkrachting van culturele danwel culinaire tradities.
Door wie?
B.R.Oekhoestwoensdag 5 oktober 2016 @ 12:38
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 12:37 schreef Strani het volgende:

[..]

Door wie?
De Bond voor behoud van Nationaal Cultuurerfgoed.
Straniwoensdag 5 oktober 2016 @ 12:43
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 12:38 schreef B.R.Oekhoest het volgende:

[..]

De Bond voor behoud van Nationaal Cultuurerfgoed.
:D Ik wens je veel succes met het opzetten van die bond.

Maar serieus: In de hele wereld worden recepten natuurlijk veranderd. In Nederland eten we vast niet Chinees zoals ze dat in China doen, en in de VK zal de curry heel anders zijn dan in India. Om over Mexicaans eten maar niet te spreken..
Boca_Ratonwoensdag 5 oktober 2016 @ 12:46
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 12:24 schreef bloodymary1 het volgende:
Ik maak paella altijd met kip en chorizo. Omdat ik geen vis lust. Best lekker hoor.

De Spaanse keuken is best oke, maar gaat snel vervelen. Het zijn ook geen hoogwaardige gerechten zoals in de Italiaanse keuken (die er helemaal niet mee te vergelijken is), maar meer snelle happen, tapas en snacks.
Toch apart, twee landen, bijna buurlanden en dan zo'n afwijkende keuken.
LurkJeRotwoensdag 5 oktober 2016 @ 12:47
Chorizo lijkt me juist lekker, dat geeft het wat meer smaak. Dan noem ik het wel rijstmengsel met vlees en vis, om geen Spanjaarden boos te maken.
Onnomanwoensdag 5 oktober 2016 @ 12:52
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 12:22 schreef Strani het volgende:
Ik woon nu 18 jaar in Spanje en de paella heeft me nooit weten te bekoren. Ik vind het een tam, smakeloos gerecht. De versie van Jamie Oliver klinkt een stuk aantrekkelijker.

De Spaanse keuken is overigens uberhaupt niet om over naar huis te schrijven, vrees ik.
probeer jij maar eens een stamppot te verkopen aan een buitenlander
Waarom zou de spanjaard de paella wijzigen? Toch zeker niet omdat jij het te flauwtjes vindt?
Van stammpot kan ik in de winter enorm genieten
dat de turk of de italiaan op de hoek dat niet lekker vindt en vervolgens besluit om het recept faliekant te wijzigen en er vervolgens kookboeken internationaal tevoorschijn komen waarin gesproken wordt over "the new dutch stew" waarin het hele recept verkracht wordt.. ben je denk ik ook niet blij
Straniwoensdag 5 oktober 2016 @ 12:54
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 12:52 schreef Onnoman het volgende:

[..]

probeer jij maar eens een stamppot te verkopen
ik kan daar in de winter enorm van genieten
dat de turk of de italiaan op de hoek dat niet lekker vindt en vervolgens besluit om het recept faliekant te wijzigen en er vervolgens kookboeken internationaal tevoorschijn komen waarin gesproken wordt over "the new dutch stew" waaron het hele idee verkracht wordt.. ben je denk ik ook niet blij
Het zou me werkelijk niets kunnen schelen.
SicSicSicswoensdag 5 oktober 2016 @ 12:58
Twee woorden:
friet - patat

Leuk om topics mee te vullen, idioot om in het nieuws te behandelen, waanzinnig om doodsbedreigingen over te versturen.

Het is gewoon patat en paella met chorizo is geen paella maar Spaanse nasi 8-) Opgelost.

Iedereen die het hier niet mee eens is kan overigens doodvallen. O+ :*
Mystikvmwoensdag 5 oktober 2016 @ 12:59
Ik gooi al jaren chorizo in mijn paella. Stelletje aanstellers daar in Spanje, variëren hoort bij koken.
Onnomanwoensdag 5 oktober 2016 @ 13:00
quote:
6s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 12:58 schreef SicSicSics het volgende:
Tween woorden:
friet - patat

Straniwoensdag 5 oktober 2016 @ 13:03
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 12:59 schreef Mystikvm het volgende:
Ik gooi al jaren chorizo in mijn paella. Stelletje aanstellers daar in Spanje, variëren hoort bij koken.
Spanje heeft in elk geval wel grotere problemen om zich zorgen over te maken, inderdaad.
BaardaapAdwoensdag 5 oktober 2016 @ 13:03
Als we zo gaan beginnen dan zou de Chinese regering gerechtigd zijn om alle 'Chinese' restaurants in Nederland te bombarderen; een enkele uitzondering daargelaten is wat daar gemaakt wordt natuurlijk alleen maar écht Chinees als de kok in z'n vinger heeft gesneden en zijn bloed in de wok is gedropen. Althans, dan heeft het tenminste íets authentiek Chinees in zich.

Wat natuurlijk ook geldt voor 64 % van de shoarmazaken (vanwege het niet halal zijn van wat ze verkopen; varkensvlees in de lamskebab en zo).
Nobuwoensdag 5 oktober 2016 @ 15:14
Kan iemand die druktemakers vertellen dat de enige reden dat hun voorouders er geen vlees in mikten het simpele feit is dat dat te duur was?
HSGwoensdag 5 oktober 2016 @ 15:16
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 12:59 schreef Mystikvm het volgende:
Ik gooi al jaren chorizo in mijn paella. Stelletje aanstellers daar in Spanje, variëren hoort bij koken.
En dan prak je het ook nog zeker. :')

Nederlanders kunnen niet koken.
#ANONIEMwoensdag 5 oktober 2016 @ 15:26
Toen ik vroeger een keer op vakantie in Spanje was heb ik paella besteld in een Spaans restaurant. Was totaal oneetbaar, smaakte zeker niet naar de paella die ik hier altijd eet. Maar misschien ben ik gewoon een lompe Hollandse boer.
Rezaniawoensdag 5 oktober 2016 @ 15:33
Dat artikel doet net alsof alle Spanjaarden boos zijn. In werkelijkheid gaat het waarschijnlijk om een paar berichtjes op Facebook. :')
#ANONIEMwoensdag 5 oktober 2016 @ 15:34
quote:
1s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 15:33 schreef Rezania het volgende:
Dat artikel doet net alsof alle Spanjaarden boos zijn. In werkelijkheid gaat het waarschijnlijk om een paar berichtjes op Facebook. :')
Hehe ja precies.

Het AD is de afgelopen jaren sowieso een emo-krant geworden.
Baconbuswoensdag 5 oktober 2016 @ 15:38
Als je paella wil maken met chorizo en kip dan maak je geen paella.
Je kan het dus wel paella noemen maar dat is het dus niet.
Spanjaarden snappen dit.
Mystikvmwoensdag 5 oktober 2016 @ 15:39
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 15:16 schreef HSG het volgende:

[..]

En dan prak je het ook nog zeker. :')

Nederlanders kunnen niet koken.
Anders kom je een keertje lekker eten.
SicSicSicswoensdag 5 oktober 2016 @ 15:43
quote:
14s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 15:39 schreef Mystikvm het volgende:
Anders kom je een keertje lekker eten.
Ja.. Dat kan dus niet hè. Dat zegt 'ie net! ;(

:7
Lunatiekwoensdag 5 oktober 2016 @ 15:44
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 12:11 schreef B.R.Oekhoest het volgende:


De Britse tv-kok heeft het gewaagd om in een paellarecept chorizo en kip als ingrediënten op te voeren en dat is hem niet bepaald in dank afgenomen.

(...)

Voor de duidelijkheid, Spanjaarden maken paella van rijst, vlees, vis, schaaldieren, groenten en bonen.
Wij leren hiervan dat zowel kip als chorizo geen vlees zijn!
Morgen maar weer eens vegetarisch eten oO< :Y)
Lunatiekwoensdag 5 oktober 2016 @ 15:51
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 15:26 schreef -Hildr- het volgende:
Toen ik vroeger een keer op vakantie in Spanje was heb ik paella besteld in een Spaans restaurant. Was totaal oneetbaar, smaakte zeker niet naar de paella die ik hier altijd eet. Maar misschien ben ik gewoon een lompe Hollandse boer.
Jouw versie is met een Gelderse rookworst, nieuwe haring en saté-saus of zo?
Gehaktballetjes, gerookte paling en mayonaisse?
(zo niet, dan zou ik je geen lompe boer willen noemen)
#ANONIEMwoensdag 5 oktober 2016 @ 15:56
quote:
1s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 15:44 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Wij leren hiervan dat zowel kip als chorizo geen vlees zijn!
Morgen maar weer eens vegetarisch eten oO< :Y)
Volgen de vorige uitbater van het restaurant in mijn ouders dorp is kip ook een vegetarisch gerecht.
#ANONIEMwoensdag 5 oktober 2016 @ 16:03
quote:
1s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 15:51 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Jouw versie is met een Gelderse rookworst, nieuwe haring en saté-saus of zo?
Gehaktballetjes, gerookte paling en mayonaisse?
(zo niet, dan zou ik je geen lompe boer willen noemen)
hehe

Paella met een Gelderse rookworst zullen die Spanjaarden helemaal gek maken.

Maar serieus, ik denk dat het gewoon een minder restaurant was waar we toen waren. Paella zelf vind ik hartstikke lekker.
MakkieRwoensdag 5 oktober 2016 @ 16:38
Paella, is het goorste eten dat er maar bestaat, sowieso Spaans eten, daar krijg je diarree van. :r
deedeeteewoensdag 5 oktober 2016 @ 17:04
Andere koks doen t ook :P
Ringodinsdag 11 oktober 2016 @ 16:48
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 12:22 schreef Strani het volgende:
Ik woon nu 18 jaar in Spanje en de paella heeft me nooit weten te bekoren. Ik vind het een tam, smakeloos gerecht. De versie van Jamie Oliver klinkt een stuk aantrekkelijker.

De Spaanse keuken is overigens uberhaupt niet om over naar huis te schrijven, vrees ik.
Och jee. Onder welke piedra zit jij dan, dat je daar niet lekker kunt eten?
Stranidinsdag 11 oktober 2016 @ 23:28
quote:
9s.gif Op dinsdag 11 oktober 2016 16:48 schreef Ringo het volgende:

[..]

Och jee. Onder welke piedra zit jij dan, dat je daar niet lekker kunt eten?
Onder de tweede van links.

Nee, het kan wel maar dan zit je toch meer met tapas, en dat kan ook niet elke dag :)

En het is natuurlijk ook een kwestie van smaak, dat geef ik toe. Maar dat de Spaanse keuken niet echt wereldberoemd is, begrijp ik.
TheThirdMarkdinsdag 11 oktober 2016 @ 23:57
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 12:46 schreef Boca_Raton het volgende:

[..]

Toch apart, twee landen, bijna buurlanden en dan zo'n afwijkende keuken.
_O- Want de Nederlandse keuken en de Poolse keuken zijn ook zo heerlijk vergelijkbaar (exact dezelfde definitie van buurland die jij hanteert).
OT: ik heb de pest er in dat ik niet van vis houd. Wanneer ik visgerechten zie loopt het water in mijn mond, tot ik het proef. En ja, ik een nog vaak (maandelijks) diverse soorten vis, en ik vind eigenlijk alles niets. Maar paella met vlees vind ik dan wel weer lekker.
Hathorwoensdag 12 oktober 2016 @ 00:14
Ik vind het sowieso een vreemde gedachte....Britten die denken de culinaire rockstar uit te moeten hangen. Blijf gewoon bij je vette fish and chips en je beans on toast stelletje cultuurbarbaren. :{w
Ringowoensdag 12 oktober 2016 @ 00:55
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 oktober 2016 23:28 schreef Strani het volgende:
Onder de tweede van links.

Nee, het kan wel maar dan zit je toch meer met tapas, en dat kan ook niet elke dag :)

En het is natuurlijk ook een kwestie van smaak, dat geef ik toe. Maar dat de Spaanse keuken niet echt wereldberoemd is, begrijp ik.
Ehhh... niet wereldberoemd? :o
Ferran Adrià en El Bulli?
San Sebastian de culinaire hoofdstad van Europa? Baskische cuisine?

De tijd dat alleen Franse en Italiaanse koks de scepter zwaaiden in de culinaire scene ligt al zeker tien jaar achter ons.
Achterhokerwoensdag 12 oktober 2016 @ 06:22
Waar is men precies boos over?
Ringowoensdag 12 oktober 2016 @ 07:18
quote:
0s.gif Op woensdag 12 oktober 2016 06:22 schreef Achterhoker het volgende:
Waar is men precies boos over?
Over de paella. Geen chorizo, gvd. (En ook geen trema op de ë.)
Chadiwoensdag 12 oktober 2016 @ 08:16
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 12:22 schreef Strani het volgende:
Ik woon nu 18 jaar in Spanje en de paella heeft me nooit weten te bekoren. Ik vind het een tam, smakeloos gerecht. De versie van Jamie Oliver klinkt een stuk aantrekkelijker.

De Spaanse keuken is overigens uberhaupt niet om over naar huis te schrijven, vrees ik.
Toch beduidend beter dan de Hollandse.
Perrinwoensdag 12 oktober 2016 @ 08:37
Tam? :{
20120916-Flavors-of-Spain-0611-1024x682.jpg
Perrinwoensdag 12 oktober 2016 @ 08:55
A&A_Wines_Spanish_Hams_spanish_wines_trade_wholesale.jpg

Ibérico-ham :Y)
Baconbuswoensdag 12 oktober 2016 @ 09:22
quote:
1s.gif Op woensdag 12 oktober 2016 08:37 schreef Perrin het volgende:
Tam? :{
[ afbeelding ]
Overheerlijke seafoodschotel.
Coppiwoensdag 12 oktober 2016 @ 09:48
Bij de Knorr wereldgerechten wordt ook kip geadviseerd las bijgevoegd vlees.
http://www.knorr.nl/producten/detail/310340/spaanse-paella. Ik snap het hele probleem niet. past er wat mij betreft goed bij.
Ringowoensdag 12 oktober 2016 @ 10:15
quote:
0s.gif Op woensdag 12 oktober 2016 09:48 schreef Coppi het volgende:
Bij de Knorr wereldgerechten
Hier stopte ik met lezen, :r.
Patrice_Consignywoensdag 12 oktober 2016 @ 10:34
Ga eens naar YouTube en zoek op Paella recipe, onder elke video van Ramsay tot weet ik wat staat vurig commentaar van boze verhitte Spanjaarden die vinden dat dat pertinent geen paella is.
Perrinwoensdag 12 oktober 2016 @ 10:39
quote:
0s.gif Op woensdag 12 oktober 2016 10:34 schreef Patrice_Consigny het volgende:
Ga eens naar YouTube en zoek op Paella recipe, onder elke video van Ramsay tot weet ik wat staat vurig commentaar van boze verhitte Spanjaarden die vinden dat dat pertinent geen paella is.
Alleen bij idioten die net doen alsof ze kunnen koken, zoals Oliver en Ramsay.

Genoeg video's van lui die wél kunnen koken waar dan ook voornamelijk complimenten onder staan.
Patrice_Consignywoensdag 12 oktober 2016 @ 10:40
quote:
1s.gif Op woensdag 12 oktober 2016 10:39 schreef Perrin het volgende:

[..]

Alleen bij idioten die net doen alsof ze kunnen koken, zoals Oliver en Ramsay.

Genoeg video's van lui die wél kunnen koken waar dan ook voornamelijk complimenten onder staan.
Meh Ramsay kan wel koken hoor, die sterren krijg je niet zomaar, Oliver daarentegen is wel gewoon natte poep.
Mystikvmwoensdag 12 oktober 2016 @ 10:40
quote:
1s.gif Op woensdag 12 oktober 2016 10:39 schreef Perrin het volgende:

[..]

Alleen bij idioten die net doen alsof ze kunnen koken, zoals Oliver en Ramsay.
Dus omdat ze niet de paella volgens het boekje maken, kunnen ze niet koken? :')
Perrinwoensdag 12 oktober 2016 @ 10:43
quote:
0s.gif Op woensdag 12 oktober 2016 10:40 schreef Mystikvm het volgende:

[..]

Dus omdat ze niet de paella volgens het boekje maken, kunnen ze niet koken? :')
Het zijn televisiesterren, geen koks.
TargaFloriowoensdag 12 oktober 2016 @ 10:46
Jamie Oliver heeft ook niet de pretentie dat hij de originele recepten maakt, vaak zegt hij ook dat het een eigen variatie is op een origineel recept.
TargaFloriowoensdag 12 oktober 2016 @ 10:47
quote:
1s.gif Op woensdag 12 oktober 2016 10:43 schreef Perrin het volgende:

[..]

Het zijn televisiesterren, geen koks.
:')
Mystikvmwoensdag 12 oktober 2016 @ 10:49
quote:
1s.gif Op woensdag 12 oktober 2016 10:43 schreef Perrin het volgende:

[..]

Het zijn televisiesterren, geen koks.
Het één sluit het ander echt niet uit. "Televisiester" is geen opleiding die je doet in plaats van de koksschool :')
Perrinwoensdag 12 oktober 2016 @ 10:51
quote:
0s.gif Op woensdag 12 oktober 2016 10:49 schreef Mystikvm het volgende:

[..]

Het één sluit het ander echt niet uit. "Televisiester" is geen opleiding die je doet in plaats van de koksschool :')
De koks die in Nederland het meest met hun hoofd op TV zijn, zijn ook niet bepaald de culinaire hoogvliegers. Hoe meer op TV, hoe slechter de kok.
Mystikvmwoensdag 12 oktober 2016 @ 10:54
quote:
1s.gif Op woensdag 12 oktober 2016 10:51 schreef Perrin het volgende:

[..]

De koks die in Nederland het meest met hun hoofd op TV zijn, zijn ook niet bepaald de culinaire hoogvliegers. Hoe meer op TV, hoe slechter de kok.
Zolang een kok lekker eten maakt kan hij niet slecht zijn, wat mij betreft.
Patrice_Consignywoensdag 12 oktober 2016 @ 10:57
quote:
1s.gif Op woensdag 12 oktober 2016 10:43 schreef Perrin het volgende:

[..]

Het zijn televisiesterren, geen koks.
Gordon had al sterren voordat zijn ster op tv verscheen.
Giawoensdag 12 oktober 2016 @ 11:27
Ik heb ooit in Spanje paëlla gegeten waar ook kippeboutjes in zaten. En mosselen.
De combinatie ook!
EdvandeBergwoensdag 12 oktober 2016 @ 12:59
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 12:20 schreef B.R.Oekhoest het volgende:

[..]

Manuel zal dan wel aan de Catalaanse variant hebben gerefereerd...
Die heb ik afgelopen weekend nog op. Niet te vreten.
Perrinwoensdag 12 oktober 2016 @ 13:03
quote:
0s.gif Op woensdag 12 oktober 2016 12:59 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Die heb ik afgelopen weekend nog op. Niet te vreten.
Recept van Oliver of Ramsay gevolgd zeker
Hathorwoensdag 12 oktober 2016 @ 13:30
quote:
0s.gif Op woensdag 12 oktober 2016 11:27 schreef Gia het volgende:
Ik heb ooit in Spanje paëlla gegeten waar ook kippeboutjes in zaten. En mosselen.
De combinatie ook!
Klinkt net als koffie met een slaatje. :')