Weet je dat zeker? Op de truis staat verder ook nog "Japan"quote:
Kan natuurlijk ook nog zo zijn dat dit helemaal geen bestaande tekens zijn.quote:Superdry is een spannend modern merk dat zich focust op producten van hoge kwaliteit die vintage americana en Japanse graphics combineren met een Britse stijl.
Het zijn tekens van Mainland China. Met een woordenboek erbij staat er zoiets als "Hoofd van entertainment-festival vandaag".quote:Op dinsdag 13 december 2016 15:13 schreef KolonelBroodje het volgende:
[..]
Weet je dat zeker? Op de truis staat verder ook nog "Japan"
Op de site vind ik dit over het merk.
[..]
Kan natuurlijk ook nog zo zijn dat dit helemaal geen bestaande tekens zijn.
Bedanktquote:Op dinsdag 13 december 2016 16:01 schreef Igen het volgende:
[..]
Het zijn tekens van Mainland China. Met een woordenboek erbij staat er zoiets als "Hoofd van entertainment-festival vandaag".
Ja, ik zit nog een beetje in 2009 als het om dit soort zaken gaat. Er is de afgelopen jaren behoorlijk wat veranderd om bijvoorbeeld een Greencard te krijgen. Zo is er een puntensysteem ingevoerd (heb ik nu ik er over nadenk al wel eens iets over geschreven) waarmee je zelf kunt uitrekenen of je voor zo'n GC in aanmerking komt.quote:Op maandag 14 november 2016 11:09 schreef loonytik het volgende:
[..]
Naturaliseren is op zich niet zo moeilijk in Japan hoor. Je moet 5 jaar lang continu in Japan hebben gewoond (Door middel van werkvisum, of trouwvisum etc.). En je moet een bepaald niveau van Japans hebben (Je wordt geïnterviewd door immigratie en je krijg ook nog een redelijk simpele schrijftoets geloof ik). Wat iemand wel behoord te hebben na vijf jaar gewoond te hebben in Japan. Je moet wel je eigen nationaliteit opgeven, indien dat mogelijk is.
Naar mijn mening niet rare eisen en kunnen ze dat ook prima hier in NL invoeren.
Ik snap dat vaders gevangen zitten in een collectivistisch spinnenweb. Iedereen maakt lange dagen, en als je je daar tegen verzet, dan heb je problemen.quote:Op dinsdag 27 december 2016 04:06 schreef Drizzt_DoUrden het volgende:
Lyre, je kunt de vader het toch niet kwalijk nemen dat hij moe is na een dag van 6 tot 22?
Zo was het leven wel eeuwenlang... vader zorgde ervoor dat vrouw en kinderen te eten hadden en de vrouw zorgde voor de kinderen. Ik weet dat Japan enorm vast zit in een systeem, en ik zie het daar niet gauw veranderen. Misschien is dat ergens wel goed, want als je naar het westen kijkt en een twee-verdienend gezin ziet waarvan de kinderen de hele dag op de peuterspeelzaal en naschoolse opvang zitten... daar wordt men ook niet vrolijk van.quote:Op dinsdag 27 december 2016 04:13 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Ik snap dat vaders gevangen zitten in een collectivistisch spinnenweb. Iedereen maakt lange dagen, en als je je daar tegen verzet, dan heb je problemen.
Maar zo verandert er dus niets. Nu ben ik zelf absoluut niet collectivistisch ingesteld, ik erger me dood aan kadaverdiscipline, en heb daardoor op mijn eigen werk ook behoorlijk wat mot met alles en iedereen.
Jammer dan.
Eens. Wat dat betreft ben ik zelf ook erg ouderwets. Het zijn onze kinderen, onze verantwoordelijkheid, en wij voeden ze op. Maar wat meer flexibiliteit kan echt helpen, zeker in een land als Japan.quote:Op dinsdag 27 december 2016 04:18 schreef Drizzt_DoUrden het volgende:
[..]
Zo was het leven wel eeuwenlang... vader zorgde ervoor dat vrouw en kinderen te eten hadden en de vrouw zorgde voor de kinderen. Ik weet dat Japan enorm vast zit in een systeem, en ik zie het daar niet gauw veranderen. Misschien is dat ergens wel goed, want als je naar het westen kijkt en een twee-verdienend gezin ziet waarvan de kinderen de hele dag op de peuterspeelzaal en naschoolse opvang zitten... daar wordt men ook niet vrolijk van.
Ze hebben geen echte vakbonden?quote:Op dinsdag 27 december 2016 04:13 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Ik snap dat vaders gevangen zitten in een collectivistisch spinnenweb. Iedereen maakt lange dagen, en als je je daar tegen verzet, dan heb je problemen.
Maar zo verandert er dus niets. Nu ben ik zelf absoluut niet collectivistisch ingesteld, ik erger me dood aan kadaverdiscipline, en heb daardoor op mijn eigen werk ook behoorlijk wat mot met alles en iedereen.
Jammer dan.
Bedoel je met GC een visum voor in Japan te verblijven? Japan heeft idd nu ook een nieuw punten systeem voor een visum. Dat is een werkvisum. Dat is ook een regeling idd.quote:Op dinsdag 27 december 2016 04:07 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Ja, ik zit nog een beetje in 2009 als het om dit soort zaken gaat. Er is de afgelopen jaren behoorlijk wat veranderd om bijvoorbeeld een Greencard te krijgen. Zo is er een puntensysteem ingevoerd (heb ik nu ik er over nadenk al wel eens iets over geschreven) waarmee je zelf kunt uitrekenen of je voor zo'n GC in aanmerking komt.
Jaja de Japanse overheid heeft een wet ingesteld dat je niet meer als 90 uur mag overwerken per maand(komt plus minus neer op een 12 urige werkdag op basis van een 5 daagse werkweek)! Anders kan het bedrijf boetes krijgen. Het is wel een beetje een wassen neus, want het word bijgehouden met timecards meestal die handgeschreven zijn en je baas zegt meestal dat je echt niet meer als 89.9 uur overwerk mag opschrijven want anders heeft dat "gevolgen" voor jouw. Dus op papier werken ze niet teveel over, in de praktijk draaien ze nog meerquote:Op dinsdag 27 december 2016 08:46 schreef Basp1 het volgende:
Kan de Japanse overheid het werkritme van mensen niet beinvloeden door een arbeidstijdenwet in te stellen?
Nee, want dat visum heb ik al. Als je een aantal jaar in Japan hebt gewerkt, een bepaald inkomen hebt en bijvoorbeeld patenten hebt, dan kun je punten bij elkaar sparen, waarmee je bijvoorbeeld een maid naar Japan kan halen, die dan ook een visum krijgt. Ik meende me te herinneren dat het om een GC ging, maar zoals ondertussen misschien wel duidelijk is, liggen mijn interesses ergens anders.quote:Op zaterdag 31 december 2016 18:29 schreef loonytik het volgende:
[..]
Bedoel je met GC een visum voor in Japan te verblijven? Japan heeft idd nu ook een nieuw punten systeem voor een visum. Dat is een werkvisum. Dat is ook een regeling idd.
Je bent een kloon van Dispenser?quote:Op dinsdag 3 januari 2017 13:34 schreef Schaapje1987 het volgende:
Een serieus vraag:
Hoe hebben jullie het voor elkaar gekregen om werk te vinden in Japan?
Ik ben aan het overwegen om naar Japan te verhuizen en daar voor x(x) jaar te gaan werken. Maar hoe vind je werk in Japan, zonder te wachten op het recruitment seizoen.
Nee, ik ben ik. en nog eens, nee ik heb de vorige topics niet gevolgd.quote:Op dinsdag 3 januari 2017 15:03 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Je bent een kloon van Dispenser?
Ik ben indertijd - netwerk - voor deze baan gevraagd.
Er liggen enorme kansen voor buitenlanders, maar als je dit topic een beetje gevolgd hebt, dan hoop ik dat je begrijpt dat het een akelig wespennest is, werken in Japan. Wonen is geweldig, we hebben het erg goed naar ons zin, maar werken is lastig.
Als ik het nog eens zou doen, dan zou ik eerst goed Japans leren. Lezen, schrijven en spreken. En met goed Japans bedoel ik dan perfect Japans. Anders krijg je hier niet het respect dat je nodig hebt om goed je werk te doen, en blijft het behelpen.
Daarnaast zou ik me als een Japanner gaan gedragen. Dat betekent je altijd op de vlakte houden, nooit vrijwillig informatie afstaan, ondergeschikten afblaffen en slijmen bij de baas. Verder is het verstandig om heel indirect te communiceren. Directheid is iets dat absoluut niet gewaardeerd wordt, en ook heel slecht op waarde wordt geschat. En dat op de vlakte houden is erg belangrijk, omdat Japanners notoire roddelaars zijn, die ieder beetje informatie met elkaar delen, en dat voor waar aannemen. Voor je het weet is iets dat je in vertrouwen hebt gedeeld met een goede collega bekend bij een bedrijf in een andere stad, en kun je fluiten naar een contract.
Ben eens gaan klagen bij de VP Research, en toen die de kat uit de boom bleef kijken, ben ik het kantoor van de president van de universiteit binnengewandeld. Het is toch wel erg vreemd hoe dit allemaal gelopen is, en dat zag de president ook in. De dag erop zat ik met de decaan van onze campus, de VP Research en de directeur van ons centrum om de tafel. Er is geld vrijgemaakt om me nog een half jaar extra hier te houden (tot eind september), zodat ik op een normale manier iets anders kan vinden.quote:
"Hoe bedoelt u? Ik bén diversity."quote:Op woensdag 4 januari 2017 07:26 schreef Lyrebird het volgende:
In de VS ben ik tegen m'n eerste sollicitatie aangelopen, waarin gevraagd wordt om een diversity statement. Je moet dan aangeven wat je hebt gedaan om meer diversity te creeeren, en je plannen uiteenzetten voor de toekomst.
Dat was de strekking van het betoog dat ik heb ingestuurd, maar ik ben bang dat ik het wat te dik heb aangezet. Uiteindelijk gaat het er om dat er brood op de plank komt, dat onze kinderen naar school kunnen. Een volgende keer bewaar ik mijn frustraties voor FOK!quote:Op woensdag 4 januari 2017 07:56 schreef Gaoxing het volgende:
[..]
"Hoe bedoelt u? Ik bén diversity."
WTF ik dacht dat de universiteiten daar net als hier overlopen worden door aziaten.quote:Op woensdag 4 januari 2017 07:26 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Ben eens gaan klagen bij de VP Research, en toen die de kat uit de boom bleef kijken, ben ik het kantoor van de president van de universiteit binnengewandeld. Het is toch wel erg vreemd hoe dit allemaal gelopen is, en dat zag de president ook in. De dag erop zat ik met de decaan van onze campus, de VP Research en de directeur van ons centrum om de tafel. Er is geld vrijgemaakt om me nog een half jaar extra hier te houden (tot eind september), zodat ik op een normale manier iets anders kan vinden.
Er lopen verschillende sollicitaties. In de VS ben ik tegen m'n eerste sollicitatie aangelopen, waarin gevraagd wordt om een diversity statement. Je moet dan aangeven wat je hebt gedaan om meer diversity te creeeren, en je plannen uiteenzetten voor de toekomst. Ik heb een broertje dood aan dit soort onzin, en begin steeds meer vraagtekens te zetten bij een loopbaan in de academische wereld, en dan vooral die in de VS. Mijn passie ligt bij het onderzoek, de rest kan me gestolen worden. Misschien dat een startup een logischer vervolg is.
Nou ja, het gaat neem ik aan toch vooral om "underrepresented" resp. "underserved" achtergronden en noch een blanke Nederlander noch een Japanner hoort daarbij. Wie weet wordt het zelfs wel als negatief gezien als je claimt dat dat vergelijkbaar met "diversity" is. (https://www.insidehighere(...)sity-statement-essay "Focus on commonly accepted understandings of diversity and equity." / "Avoid false parallels")quote:Op woensdag 4 januari 2017 07:56 schreef Gaoxing het volgende:
[..]
"Hoe bedoelt u? Ik bén diversity."
niet echt goed argument als een blanke man in USA wil werken volgens mijquote:Op woensdag 4 januari 2017 07:56 schreef Gaoxing het volgende:
[..]
"Hoe bedoelt u? Ik bén diversity."
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |