Dus is de euro wel het probleem? je kunt namelijk geen 19 landen in een muntunie proppen als die economisch niet overeenkomen. Dat is wel gebeurt en dus is de euro het probleem. Eerst had men de ecomische verschillen moeten uitstrijken en dan pas een muntunie.quote:Op woensdag 5 oktober 2016 15:27 schreef malleable het volgende:
[..]
Terug gaan naar eigen valuta.
- transitie kosten
- transactie kosten interne handel
- misgelopen inkomsten uit internationaal gebruik euro
De euro is niet het probleem, het probleem is de economische structuur van de euro landen.
Hahaha, wat een sukkels.quote:Op maandag 3 oktober 2016 08:53 schreef BaardaapAd het volgende:
[..]
In de VS ook, sales tax in Californië is hoog. Maar in de VS heb je drie lagen - de county [zeg maar gemeente], de staat [bijv. Californië] en het land [VS]; die laatste is voor iedereen gelijk. In de EU zou je dus - net als in de VS - op EU niveau eenheid moeten hebben, wat dan doorwerkt naar de nationale niveaus. Alsof je een Verenigde Landen Van Europa hebt waarin de landen, staten zijn.
Vandaar dat die Duitse tolheffing zo'n gedoe oplevert; Duitsers kunnen die weer aftrekken van de belasting zodat het feitelijk een heffing op niet Duitser zijn is. Waarom Nederland dan ook niet dat systeem (kilometerheffing) invoert en de Nederlanders de kosten laat aftrekken is me een raadsel; net als de Duitsers buitenlandse vervoerders pest kan Nederland dat toch ook? Met als voordeel dat van die Oostblok vervoerders dan dubbel gepakt wordenkomen ze hier niet de markt verpesten.
- Anyway -
De NS betaalt in Ierland belasting; dan betalen ze minder en blijft er meer winst over. Die naar de eigenaar gaat; de Nederlandse Staat. Ierland dat nu - volgens de EU - een heel dikke naheffing aan Apple moet opleggen wegens te weinig belasting heffen.
Als de NS gewoon hier belasting betaalt dan gaat dat naar de Staat, nu gaat het naar Ierland en de winst naar de Staat; lijkt me dat je dan per saldo geld weggeeft aan Ierland voor niks. ZO! Leg dat nou maar eens uit! Want daar snap ik dus geen k*t van; dat Nederland een belastingparadijs is (de Stones zitten formeel in Amsterdam, net als U2 en veel anderen) dat zelf belastingparadijseert in Ierland.
Zonder euro waren er precies de dezelfde problemen geweest alleen waren ze met inflatie weg gewerkt. oftewel de onderliggende problemen waren gebleven. Nu worden landen gedwongen de structurele problemen aan te pakken.quote:Op woensdag 5 oktober 2016 15:33 schreef Boris_Karloff het volgende:
[..]
Dus is de euro wel het probleem? je kunt namelijk geen 19 landen in een muntunie proppen als die economisch niet overeenkomen. Dat is wel gebeurt en dus is de euro het probleem. Eerst had men de ecomische verschillen moeten uitstrijken en dan pas een muntunie.
Een muntunie met Duitsland, Oostenrijk, Nederland, Denemarken en de Scandinavische landen was vele malen beter geweest als begin punt. En dan langzaam landen toevoegen als ze economisch gelijk zijn.
Pff, nee.quote:Op woensdag 5 oktober 2016 15:40 schreef malleable het volgende:
[..]
Zonder euro waren er precies de dezelfde problemen geweest alleen waren ze met inflatie weg gewerkt. oftewel de onderliggende problemen waren gebleven. Nu worden landen gedwongen de structurele problemen aan te pakken.
Je zegt het zelf al de correctie kan ook door looncorrecties worden gedaan. Degene die teveel verdienen zullen omlaag moeten ipv dat de zuinige spaarder daar aan mee betaalt.quote:Op woensdag 5 oktober 2016 15:45 schreef ludovico het volgende:
[..]
Pff, nee.
Wisselkoersen houden landen in evenwicht. De grote verschillen op de handelsbalansen van europese landen komt puur door de Euro.
Het is geen probleem dat het ene land iets efficienter produceert dan het andere. Een vrije wisselkoers trekt dit in evenwicht.... Dat middel hebben we niet waardoor er grote verschillen ontstaan in efficiency om iets te produceren tussen landen.. Griekenland is inefficient maar kan vanwege de starheid van aanpassing van lonen de relatieve lonen niet snel genoeg laten dalen om concurrerend te worden... Mensen gaan inderdaad wel akkoort met de geldpers / het duurdere buitenland zolang ze in hun eigen valuta maar hetzelfde blijven verdienen.
Ik ben voor looncorrecties.quote:Op woensdag 5 oktober 2016 15:47 schreef malleable het volgende:
[..]
Je zegt het zelf al de correctie kan ook door looncorrecties worden gedaan. Degene die teveel verdienen zullen omlaag moeten ipv dat de zuinige spaarder daar aan mee betaalt.
Tjah sorry, maar de zuinige spaarder is gewoon het persoon met de macht dat de andere partij aan het verkloten is met zijn asociale beleid als je naar overheden kijkt.quote:Op woensdag 5 oktober 2016 15:47 schreef malleable het volgende:
[..]
Je zegt het zelf al de correctie kan ook door looncorrecties worden gedaan. Degene die teveel verdienen zullen omlaag moeten ipv dat de zuinige spaarder daar aan mee betaalt.
Denk niet dat de Scandinavische landen hier aan gaan meedoen.quote:Op woensdag 5 oktober 2016 15:33 schreef Boris_Karloff het volgende:
[..]
Dus is de euro wel het probleem? je kunt namelijk geen 19 landen in een muntunie proppen als die economisch niet overeenkomen. Dat is wel gebeurt en dus is de euro het probleem. Eerst had men de ecomische verschillen moeten uitstrijken en dan pas een muntunie.
Een muntunie met Duitsland, Oostenrijk, Nederland, Denemarken en de Scandinavische landen was vele malen beter geweest als begin punt. En dan langzaam landen toevoegen als ze economisch gelijk zijn.
quote:Investors might be searching for yield, but the 3.4% on offer on the 10-year Portuguese bond isn’t enough of a lure. Even the long arm of the ECB can only reach so far.
quote:While other European economies are also struggling, ratings firms have singled out Portugal’s low growth and high public and private debt as a toxic combination.
Remedies applied under the country’s ¤78 billion ($87.6 billion) bailout program now look insufficient. Starting in 2011, a center-right government raised taxes, cut spending and overhauled the labor market in an effort to reduce the budget deficit and encourage hiring. Unlike troubled eurozone peer Greece, Portugal left the bailout program, in 2014.
But the appetite for change waned last year as elections approached. Promises to make the public sector leaner and more efficient were scrapped. The IMF and the European Commission, Portugal’s bailout lenders, said the government failed to tackle a high private-sector debt that limited investment and growth.
---------------------------------------------------------------------quote:Economists and investors aren’t convinced, and point to a rise in Portugal’s borrowing costs. Yields on Portuguese bonds have risen over the past year while those of eurozone peers except Greece have fallen.
Ja dat geloof ik wel.quote:Op maandag 17 oktober 2016 15:05 schreef Baconbus het volgende:
Dus hij was een beetje naïef in zijn idee dat iedereen wel mee zou werken.
Ik vrees dat tweede ook. Alleen ik vraag me af in hoeverre wat werkelijk waar is.quote:Op maandag 17 oktober 2016 15:07 schreef hottentot het volgende:
Tja, of we gebruiken de komende periode om de munt nog enigzins met beleid af te kunnen voeren, of we laten de boel eerst instorten en gaan dan nog een keer kijken hoe we een stap terug kunnen zetten.
Aangezien politici allergisch zijn tegen het toegeven van fouten zal het wel het 2e worden met een jarenlange crisis tot gevolg.
Wanneer was dat dan?quote:Op maandag 17 oktober 2016 15:12 schreef Captain_Ghost het volgende:
Andere woorden: Hele euro crisis is veroorzaakt door politici.
Niet te vergeten dat Nederland ooit 'nee' zeiden tegen Euro enzovoort.
quote:Op maandag 17 oktober 2016 15:27 schreef Timeschanger het volgende:
Bangmakerij. Het gaat prima met de euro. De euro is bijvoorbeeld nog steeds meer waard dan bijvoorbeeld de dollar. Verder is de euro een sterke en betrouwbare munt die echt niet zomaar zal instorten.
Natuurlijk gaat het prima, voor een selectief groepje denk ik dan!quote:Op maandag 17 oktober 2016 15:27 schreef Timeschanger het volgende:
Bangmakerij. Het gaat prima met de euro. De euro is bijvoorbeeld nog steeds meer waard dan bijvoorbeeld de dollar. Verder is de euro een sterke en betrouwbare munt die echt niet zomaar zal instorten.
De zimbabwaanse? Dat is inderdaad een prima peiler. Marktontwikkelingen zijn helemaal niet relevant, zolang de Euro hoger staat gaat het de goede kant op.quote:Op maandag 17 oktober 2016 15:27 schreef Timeschanger het volgende:
Bangmakerij. Het gaat prima met de euro. De euro is bijvoorbeeld nog steeds meer waard dan bijvoorbeeld de dollar.
Trekt wel weer bijquote:Op maandag 17 oktober 2016 15:39 schreef Tocadisco het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
https://finance.yahoo.com/quote/EURUSD=X?p=EURUSD=X
1 euro is nu 1.15 dollar. Niks mis mee. De euro maakt helemaal geen vrije val zoals de Zimbwabaanse destijdsquote:Op maandag 17 oktober 2016 15:42 schreef vaduz het volgende:
[..]
De zimbabwaanse? Dat is inderdaad een prima peiler. Marktontwikkelingen zijn helemaal niet relevant, zolang de Euro hoger staat gaat het de goede kant op.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |