abonnement Unibet Coolblue
pi_165705598
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2016 12:31 schreef kazy het volgende:
werd daar al enorm kriegel van een overenthousiast kind van 7 ofzo dat maar achter mij aan bleef komen :') (Ze ging allemaal turnkunstjes laten zien waar ik naar 'moest' kijken en opmerkingen over M. maken zoals alleen een kind kan doen. Echt zo niks voor mij dat :P )
Herkenbaar. Je zet je er overheen voor the greater good, maar echt cool is t niet nee. :P
Mijn dochter vind die speelhal helemaal het einde. Maar ja, het is wel een idiote plek, met ook een hele hoop verveelde ouders die daar maar hun dag 'uitzitten'.. Gekke vibe.

Maar ja. Ballenbak. Nuff said. :P
-nee-
pi_165706188
Welkom Marsenal! :W

Zo'n speelhal vind ik zelf vaak nog wel leuk (ik ben zo'n tante die zich daar dus helemaal uitleefde met neefjes/nichtjes terwijl de ouders even bij konden komen ;) ), maar ik weet ook nooit zo goed wat ik moet met andere kinderen die dan inderdaad constant achter je aan lopen en hele verhalen vertellen enzo :X

Onze Minion is gisteren ook bij opa en oma blijven logeren zodat wij uit eten konden met de andere opa en oma. Vorige keer (bij schoonouders) moesten we dr uiteindelijk alsnog op gaan halen omdat ze dus echt niet ging slapen ;( Nu (bij mijn ouders) moest ze ook wel even flink huilen bij het naar bed gaan, maar is ze uiteindelijk gelukkig toch gewoon lekker in slaap gevallen O+
Dus hopelijk komt het logeren met een beetje 'oefenen' toch wel goed :)
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_165710549
Keukentjes vindt J heel leuk, maar ik vind het zo'n sta in de weg, ik was eigenlijk niet van plan er een te kopen :@. Ik ben nu wel aan het kijken hoe we het speelgoed op kunnen bergen als we binnenkort de box weghalen. Misschien dat we bij Ikea een Byholma kist of Stuva bank halen, ik ben er nog niet over uit.

Indoor speelhal, nog nooit geweest. Gaan we hier binnenkort eens proberen op een regenachtige vrije dag.

Fijn dat het logeren beter ging, twist!
  zondag 2 oktober 2016 @ 17:04:45 #179
335643 faptist
Maakt fouten
pi_165711318
Twist
Wat fijn dat het uit logeren gaan beter ging!
Heb jij het ook fijn gehad?
Wij moeten ook snel eens een avondje weg, maar het komt er steeds niet van.

:W Marsenal, welkom! Mijn man heeft dan zijn uitslaapochtend dus vandaar dat ik alleen ga. Zondagmorgen is mijn uitslaapochtend.

Uitslaapochtenden klinkt voor jullie misschien vreemd, maar hier werkt het echt goed. Man en ik moeten er altijd vroeg uit 's-morgens en missen het (samen) uitslapen enorm. Zo kunnen we alle twee een keertje bijslapen. Heerlijk!

Maarre Muziek op schoot dus.. Hier ook veel zingen. Ik ben de enige die echt hardop zingt.
Blijkbaar doe ik dat toch gemakkelijker dan ik dacht. Ik ben er voor ro en niet voor de andere ouders. Misschien ben ik wel 'de moeder die altijd zo vals meezingt' *O*
maar dan wel de moeder die er het meeste plezier in heeft. :6
Fijn dat er nog meer ouders zijn die dit doen.

Keukentje
Het keukentje was een grote hit. Deurtje dicht, deurtje open. Spullen erin opbergen en weer eruit. Poes erin, poes eruit.. Dat soort dingen.
Maar wat ze ECHT tof vind is de grote shopper met speelgoed die ik er gratis bij kreeg.
- Een soort achtbaan van Furreal friends (met een cavia .. Quelle horreur!),
- een pretpark van Little people. Alles gaat van de glijbaan en ik hoor haar ook veel kletsen,
- een stoffen stoeltje op dreumesformaat. Ze schopt de kat er zelfs uit om erin te kunnen zitten,
en een kassa van Fisher Price. De nostalgie!

Zo ging ik van een speelgoedvrij huis naar een AU-waar-sta-ik-nu-weer-op huis en we genieten er allemaal van O+

Trouwens.. Het allerleukste speelgoed ooit vind Ro een ballon.
Uren zoet mee.
Bal bal bal! Gooien, rollen, verstoppen (in de keuken), tegen de vacht van de kat, noem het maar..

[ Bericht 5% gewijzigd door faptist op 02-10-2016 17:10:20 ]
  zondag 2 oktober 2016 @ 19:45:12 #180
335643 faptist
Maakt fouten
pi_165714480
Iemand wat slaapstof over?
pi_165715538
Ja, was een erg leuke avond! :Y

Wij doen (meestal) precies hetzelfde op zaterdag- en zondagochtend :D één van ons 'mag' blijven liggen, terwijl de ander er alvast uitgaat en gaat ontbijten met de Minion enzo.
Werkt inderdaad erg goed ^O^
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_165715729
Uitslaapochtenden hebben we hier ook hoor Faptist! Kunnen we tenminste nog eens uitslapen... En ik heb bonus dat ik op maandag pas om 12 uur moet werken, en dat de dag is dat mijn man thuis is. Ik heb dus (bij geen andere afspraken, wat helaas dankzij voetbal sporadisch voorkomt) twee uitslaapochtenden!

Hier zijn de deurtjes van de echte keuken erg populair. Vooral die voor de wasmachine. Ballonnen zijn heel erg eng en stom. Ik heb nog steeds medelijden met de steward in het vliegtuig die O heel lief een opgeblazen handschoen aanbood om mee te spelen... Dat durft hij ook nooit meer te doen denk ik.

Fijn dat het logeren deze keer wel goed ging Twist! En een ketel die ook prima ging slapen met papa! Goed bezig allemaal!

Hier ook nog een wakker kind, ligt druk met z'n beesten te spelen nu, tot hij ze straks weer allemaal uit bed heeft gegooid en weer begint te huilen dat ze terug moeten. Voor de derde keer.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  zondag 2 oktober 2016 @ 23:03:35 #183
335643 faptist
Maakt fouten
pi_165720401
Oh jompel ende joechei. We zijn dus niet gek met de uitslaapochtenden. Toen ik het op mijn werk vertelde reageerden mijn collega's heel anders.
Maar goed.. mijn man is sowieso vreemd in hun ogen, want hij helpt volledig mee met het huishouden en ro verzorgen.

Ik begin een beetje zenuwen te krijgen voor de aankomende verhuizing. Zal ro moeten wennen aan het nieuwe huis of zal het genoeg zijn wanneer haar spullen daar staan ?
Tips?

stiekem wil ik ook een nieuwe start maken met het slapen daar, maar of dat gaat lukken?
Ro begint de nacht altijd in haar eigen bed, maar ergens tussen 00:00 en 06:00 wordt ze wakker en wil ze bij ons liggen (tiet drinken en verder slapen). Ik ben echt een lazy mom en wil daar niet m'n bed voor uit, op een stoel zitten en dan weer terug. Met de kans dat ze boos wordt en gaat protesteren en ik helemaal geen nachtrust meer krijg. Mijn slaap is iets te kostbaar :@ dus vandaar dat ik haar nog elke nacht terug in ons bed neem.
Zijn er nog meer ouders die dit doen?

Smorgens samen wakker worden vind ik dan wel weer de bomb :D O+
pi_165720538
Ja hoor Fap, dat doen we hier ook. Of op onze kamer in een campingbedje of bij ons man in bed terwijl ik naar het matras beneden vlucht zodat we allemaal lekker door kunnen slapen. Slaap is veel te belangrijk, ik blijf overtuigd dat ergens binnen nu en x maanden/jaar ze heus wel (al dan niet vanzelf) door gaat slapen op haar eigen kamer. :Y

En uitslaapochtenden ftw! Hier niet elk weekend omdat man 1 a 2 weekenden per maand moet werken (= om half 8 de deur uit) en ook wel eens bereikbare dienst heeft. Ik geniet er wel extra van als het wel eens kan. O+
pi_165720843
Hier exact hetzelfde fap! Ik vind weer in slaap proberen te krijgen ook te veel gedoe 's nachts, dus Ketel komt ergens in de nacht ook weer bij ons liggen. Als dat werkt, prima toch.
pi_165721185
quote:
1s.gif Op zondag 2 oktober 2016 23:03 schreef faptist het volgende:
Ik begin een beetje zenuwen te krijgen voor de aankomende verhuizing. Zal ro moeten wennen aan het nieuwe huis of zal het genoeg zijn wanneer haar spullen daar staan ?
Tips?
Geen idee of je er wat aan hebt ;) maar:
Wij zijn afgelopen juli verhuisd; toen was onze Minion 1jr en 2mnd. We hebben in de weken daarvoor ook flink geklust en hebben haar toen af en toe al meegenomen, zodat ze het alvast eens gezien had.

Op de dag van de verhuizing was ze bij mijn ouders (daar bleef ze toen ook slapen), en de dag erna hebben we haar voor de lunch opgehaald. We hadden expres haar speelgoed al in de huiskamer staan en ook herkenbare dingen op haar slaapkamer staan. Bij ons viel het reuze mee; ze zat tijdens de lunch wel wat verwonderd om zich heen te kijken, maar leek het allemaal wel prima te vinden. Daarna op bed gelegd (expres het 'oude' beddengoed erop laten liggen), toen moest ze wel eventjes een paar minuutjes huilen, maar vervolgens sliep ze 3 uur :o

En vanaf dat moment was het eigenlijk wel prima, ze had vooral een stuk meer ruimte (2x zoveel woonoppervlak) dus daar was ze wel tevreden mee ;)
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_165722692
Faptist, zo ging het bij ons ook 's nachts, ook na het stoppen met bv. Hij werd wakker en wees huilend naar onze slaapkamer. Dat hebben we zo een hele poos gedaan, maar in mijn vakantie hebben we toen toch besloten om slaaptraining te doen. Benadrukt dat hij groot is en dat je dan in je eigen bed kunt slapen, elke 5 minuten erheen en terugleggen. En na 1,5 nacht was het klaar en kan nu iedereen hier goed slapen. Hoeft niet jullie manier te zijn, hoor, maar voor ons was het op die leeftijd het goede om te doen. Terwijl er eerder geen haar op mijn hoofd was die dacht aan slaaptraining.

Uitslaapochtend heb ik niet. J wordt meestal niet heel vroeg wakker tegenwoordig en anders ben ik degene die er uit gaat. Ik ben toch niet zo'n uitslaper, nooit geweest.

Mijn dreumes roept als hij iets niet wil 'nee nee nee nee nee!' :')
pi_165723401
Wat slapen betreft:
Twix is een goede slaper. Altijd geweest.
We merken dat hij na een ziekenhuisopname altijd een paar nachten onrustiger slaapt en halverwege de nacht echt de behoefte heeft om dichtbij ons te zijn. We geven hieraan toe, hij slaapt dan verder tussen ons in.
Na een aantal dagen thuis gaat het dan weer beter, wordt hij minder of niet meer wakker en slaapt dus de hele nacht weer in zijn eigen bed.

Wij hanteren hierbij eigenlijk twee dingen:
- Slaap voor ons alledrie gaat boven de plek waar we slapen.
- We verwennen Twix niet door hem onze nabijheid te geven. Verwennen doe je met cadeautjes/snoepjes, niet met het bieden van je nabijheid/veiligheid/liefde. Dus als hij voelt dat hij ons nodig heeft, zijn we er voor hem.
pi_165723571
Etje slaapt al sinds haar geboorte bij ons op de slaapkamer. Tegenwoordig meestal in de co-sleeper en halverwege de nacht komt ze vaak tussen ons inliggen. Zij heeft in bijna twee jaar ik denk maximaal 2 nachten in haar eigen kamer geslapen.
Haar grote broer E zijn we op een gegeven moment, denk rond een jaar wel in zijn eigen bed gaan leggen. Hier begon hij dan de nacht en zodra hij wakker werd ging hij mee naar ons bed. De tijd dat hij in zijn eigen bed sliep werd wel steeds langer van 0.00 al mee tot uiteindelijk pas om 04:00/04:30. Ik moet zeggen dat ik het ook wel heel gezellig en knus vind. (meestal dan, tenzij je wakkergemept wordt met de afstandsbediening of zo)

De echte omslag bij grote E kwam toen hij naar zijn nieuwe kamer ging en in zijn peuterbed ging slapen. Vanaf dat moment, echt vanaf nacht één, heeft hij de hele nacht in zijn eigen bed geslapen. Hij was toen ruim 2.

Voor ons geldt ook dat slapen belangrijker is dan de plek en zeker aangezien ik nog borstvoeding geef is het ook wel makkelijk, alleen even omdraaien. Voordeel is ook dat aangezien wij boven slapen E niet wakker wordt van zijn zusje.

Dus mijn ervaring doe wat goed voelt en uiteindelijk gaan ze vanzelf een keer in het eigen bed slapen.
pi_165724480
Fap, misschien is er wel een peuterboekje over een verhuizing? Ze snapt al meer dan wat ze terug kan zeggen natuurlijk, dus ik zou het haar ook gewoon uitleggen.
pi_165726224
Hier wordt nog altijd samen geslapen. We slapen allemaal prima op deze manier en met de werktijden die man en ik hebben blijven we dat ook nog wel even doen.

:W vanuit Canada! Frits heeft het hier heel erg naar zijn zin. Hij mist papa wel en geeft regelmatig kusjes aan de telefoon als we aan het videobellen zijn.
Hij vond het bij aankomst een beetje spannend en zat vastgeplakt aan mij. Niet heel verwonderlijk overigens met zeven volwassenen en 2 kinderen die hij nog niet kende. Ondertussen loopt hij rondjes langs mijn oma en tantes en ooms om ze te knuffelen.

Afgelopen weekend waren we in de bossen aan een meer en dat vond hij helemaal geweldig. Trap op, trap af. Rond sjouwen met de kruiwagen. Bladeren harken. Met mijn vader in het golfkarretje rijden. O+
Zolang hij het naar zijn zin heeft, heb ik het ook goed.
pi_165727503
Dat klinkt heerlijk Cho! Geniet ervan. :D Ben je van Canadese afkomst of is je familie die kant op verhuisd?

Iemand tips voor een verkouden dreumes? Ketel klinkt momenteel als een schorre zeehond, echt te sneu. ;(
pi_165727652
Tips zijn een halve ui onder/naast het bedje (wel buiten bereik van handjes :{w ), veel drinken en een ijsje.

Sjaak krijgt tandjes/heeft een virus/voelt zich niet lekker, in combinatie met man-flu. Heel sneu voor hem. We hebben vandaag dus maar een bankhangdag.
Toen hij vanmorgen, na 30 minuten huilen, eindelijk in slaap viel, was het 12.00u op de 1e maandag van de maand en gingen de sirenes af }:| Sjaak was gelijk weer wakker en heeft sindsdien niet meer geslapen.

Hij doet wel zijn best om vrolijk te zijn O+
  maandag 3 oktober 2016 @ 14:24:21 #194
56471 pinquit
oh my lama!
pi_165728067
Die sirene zorgde hier ook voor blinde paniek :{ wel weer in slaap gelukkig.

Lekker vanavond vroeg er weer in dan Sjaak!
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_165729124
quote:
0s.gif Op maandag 3 oktober 2016 13:48 schreef lunapuella het volgende:
Dat klinkt heerlijk Cho! Geniet ervan. :D Ben je van Canadese afkomst of is je familie die kant op verhuisd?

Iemand tips voor een verkouden dreumes? Ketel klinkt momenteel als een schorre zeehond, echt te sneu. ;(
Mijn vaders kant van de familie is 34 jaar geleden die kant op verhuisd. Mijn ouders zijn daar toen getrouwd en toen mijn moeder zwanger was van mij zijn ze terug gekomen naar Nederland.

Ik leg vaak een doekje met tijmolie op een doekje in de slaapkamer en ik vind tussikind (of iets wat daar op lijkt van VSM) prettig als hij aan het hoesten is.
pi_165734484
Ik heb net een dreumes in bed gelegd en haal er morgen een peuter uit :o O+
pi_165735094
quote:
1s.gif Op maandag 3 oktober 2016 19:50 schreef Loj het volgende:
Ik heb net een dreumes in bed gelegd en haal er morgen een peuter uit :o O+
+1! :* *O* w/ O+
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
  maandag 3 oktober 2016 @ 20:14:28 #198
335643 faptist
Maakt fouten
pi_165735095
Loj,
Dat kan helemaal niet joh! Zo groot is je blije ei toch nog niet?
Alvast gefeliciteerd! heb je nu ook een memorylane of is dat meer voor de eerste verjaardag?

Slaaptips
bedankt allemaal.
Ja.. slaap van ons 3 gaat eigenlijk boven de plek.
Misschien is ze ook wel toe aan een peuterbedje. Wanneer ga je daar eigenlijk op over?
Bij mijn moeder slaapt ze namelijk langer dan thuis. Daar ligt ze in een campingbedje met een opening. Ze kan er dan zelf in en uit.
Maar misschien is het wel een idee voor rond januari ofzo. Even de verhuizing en al dat *&^%^&* vuurwerk afwachten.
Want oh oh.. er is hier nu al weer vuurwerk in de omloop. Het lijkt wel of de knallen met de dag harder worden. Ik ben zo bang voor vuurwerk he. volendam.. rotjes in je capuchon (of van kind) krijgen.. Quelle horreur! Nachtmerrie voedsel gewoon.

Cho
Het canada avontuur klinkt echt geweldig. Ik zie Fristje al voor me daar. De kleine dreumes die ieders hart inpikt . <3

En ik kan maar geen kloon bedenken voor mn santa luv. Moeluk!
pi_165735448
Klinkt als een nu al geslaagde trip Cholula! Was je oma verrast?

Begint die manflu nu al MevrouwCactus? Beterschap voor Sjaak!

Lunapuella, ze verkopen ook Zwitsal met eucalyptus. Dat zorgde er hier voor dat onder de douche wel redelijk wat los kwam, al was dat vooral snotterigheid. En voor s nachts luuf baby onder de voetjes en sokken er overheen. En verder uitzitten maar...
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸&gt;&lt;(((º&gt;
pi_165735991
Die Zwitsal met eucalyptus gebruik ik ook altijd bij m'n verkouden dreumes... :)

Verhuizing, m'n peuter was 1,5 toen we gingen verhuizen.
We hebben hem precies uitgelegd wat er ging gebeuren, maar hem op de verhuisdag wel naar de oppas gebracht. Toen hij kwam stond alles klaar met z'n vertrouwde spullen (z'n nieuwe spullen hebben we pas daarna langzaam geïntroduceerd :) )

En ik snap het ook niet, volgens mij is hij pas net 1 geworden ;) de memorylane valt wel mee dit keer ;)

Jm O+ ga je nog wat leuks doen morgen?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')