abonnement bol.com Coolblue
pi_165464609
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 18:56 schreef pmponer het volgende:

[..]

Ja ik weet eigenlijk niet wat voor pellets het zijn, plospan volgens mij. Ik koop altijd een bigbag van 600 kg en heb dus niet een "ingredientenlijst"
Zou je bij je leverancier moeten op vragen. Van elk goed moet er een MSDS beschikbaar zijn.
  Moderator donderdag 22 september 2016 @ 07:59:42 #32
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_165487998
quote:
0s.gif Op zondag 18 september 2016 22:23 schreef pmponer het volgende:
I stand corrected.

Ik kon het zo snel niet zien op het youtube filmpje.
Ik zag ook wel wat in de Uuni 2 maar ik durf niet goed op mijn pelletkachel hout pellets te stoken
2 is zonder steen
2s (stone) is met steen ;)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  vrijdag 23 september 2016 @ 08:07:04 #33
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_165508028
ah ok, ik vind dat op gas mogelijkheid van de roccbox ook wel handig moeten zeggen.
Maar goed onze bestron doet het nog steeds na al die jaren.

Al zoek ik eigenlijk ook wel een (mobiele) oplossing die ik binnen (in de garage) kan gebruiken

[ Bericht 26% gewijzigd door pmponer op 23-09-2016 08:31:06 ]
Drop you like an ill, bad habit
  vrijdag 30 september 2016 @ 19:49:00 #34
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_165674927
zo, het modelleren ging niet zo goed
maar de smaak was prima



tomaat, mozzarella, aubergine, courgette, italiaanse worst, basilicum.
Drop you like an ill, bad habit
  zaterdag 29 oktober 2016 @ 11:43:33 #35
126005 Tumble
Ik val en sta weer op
pi_166279650
Ik heb hier nog een Ferrari G3 model 10032 staan (die met de dubbele pizzasteen) Hooguit 10 x pizza mee gemaakt geheel compleet in doos Iemand interesse ?
Life never gets darker then midnight
pi_166282713
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 oktober 2016 11:43 schreef Tumble het volgende:
Ik heb hier nog een Ferrari G3 model 10032 staan (die met de dubbele pizzasteen) Hooguit 10 x pizza mee gemaakt geheel compleet in doos Iemand interesse ?
Wat moet zo'n apparaat kosten? (misschien interesse ;) )
  dinsdag 1 november 2016 @ 11:31:58 #37
20468 BYM
Ohjáhjoh?
pi_166343191
Soms zijn er van die momenten dat je jezelf afvraagt ... schiet ik niet weer eens door met mn nieuwe hobby :')



Maar goed het was een aanbieding, dus ik heb hem maar gekocht ....
Hij kan 2,2kilo bloem verwerken per keer ...
Alle losse delen zijn RVS (is de professional uitvoering)

Deze week voor het eerst gebruiken ... ben benieuwd :P
Speak only if it improves upon the silence....
  dinsdag 1 november 2016 @ 13:48:23 #38
315338 akira02
o happy day.
pi_166345718
Ik heb nu al een paar keer pizza's gemaakt maar ik vraag me toch nog af of zout in je deeg nodig is? suiker versterkt de groei van het gist maar zout maakt de gistcellen juist weer kapot.Wat is jullie mening?

Het andere probleem dat ik nog heb is dat bij het voorbakken op de steen (1 a 3 minuten), het deeg enorm rijst en een soort bol wordt waar lucht in zit. Enig idee hoe dit te voorkomen?
sleep-eat-drink-sleep
pi_166373934
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 november 2016 13:48 schreef akira02 het volgende:
Ik heb nu al een paar keer pizza's gemaakt maar ik vraag me toch nog af of zout in je deeg nodig is? suiker versterkt de groei van het gist maar zout maakt de gistcellen juist weer kapot.Wat is jullie mening?

Het andere probleem dat ik nog heb is dat bij het voorbakken op de steen (1 a 3 minuten), het deeg enorm rijst en een soort bol wordt waar lucht in zit. Enig idee hoe dit te voorkomen?
Je kunt de tomatensaus erop doen.

Om eerlijk te zijn, ik denk niet dat voorbakken echt nodig is. Ik had een alfredo, het "nieuwe" model die begrensd is. Altijd problemen met ongelijke warmte verdeling, rijzende pizzaranden die tegen het verwarmingselement komen.

Toen die stuk ging, heb ik het uit arren moede maar eens geprobeerd in mijn gewone oven, die maar tot 250 graden kan. Maar wel ruimschoots voorverwarmen, alleen bovenwarmte, en het rek met de pizzasteen op de hoogste positie, hooguit 4 a 5 cm afstand.

Mijn pizza is nu in 4 minuten perfect klaar, en veel egaler. Dan zet ik de oven uit en laat de pizza er nog 5 min in om de bodem krokant te laten worden.
  Moderator woensdag 2 november 2016 @ 21:56:01 #40
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_166379543
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 november 2016 11:31 schreef BYM het volgende:
Soms zijn er van die momenten dat je jezelf afvraagt ... schiet ik niet weer eens door met mn nieuwe hobby :')

[ afbeelding ]

Maar goed het was een aanbieding, dus ik heb hem maar gekocht ....
Hij kan 2,2kilo bloem verwerken per keer ...
Alle losse delen zijn RVS (is de professional uitvoering)

Deze week voor het eerst gebruiken ... ben benieuwd :P
Tering, das ook direct de überbazenkingsize uitvoering :D

Maar goed, zo ben ik ook bij het idee van een KitchenAid (Artisan) gekomen... Ik zat wat pizzadeeg te draaien met de handen, beetje klagen... Is zo'n KA niet wat voor jou zegt m'n ma... Paar dagen later smijt je vijf bankies over de toonbank :+

Ik denk trouwens dat ie 2,2kg totaal kan verwerken, niet 2,2kg bloem + 1,3L water :)
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator woensdag 2 november 2016 @ 22:10:46 #41
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_166380035
Een plaatje van een vrij recent baksel...

Kranplätze müssen verdichtet sein
  donderdag 3 november 2016 @ 11:38:04 #42
20468 BYM
Ohjáhjoh?
pi_166388073
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2016 21:56 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Tering, das ook direct de überbazenkingsize uitvoering :D

Maar goed, zo ben ik ook bij het idee van een KitchenAid (Artisan) gekomen... Ik zat wat pizzadeeg te draaien met de handen, beetje klagen... Is zo'n KA niet wat voor jou zegt m'n ma... Paar dagen later smijt je vijf bankies over de toonbank :+

Ik denk trouwens dat ie 2,2kg totaal kan verwerken, niet 2,2kg bloem + 1,3L water :)
:D

Ja is een beste machine ja >:)
Gebruiksaanwijzing zegt 2,2KG bloem. Inhoud is 6,9 liter.
Dat dat laatste best veel is merkte ik toen ik pannekoekenbeslag ging maken .... er lag een heel dun bodempje in :+ en dat was eigenlijk al te veel ... maar rondmengen ho maar :+
Maar meer dan 1KG bloem doe ik er denk ik toch niet in, kan het niet kwijt namelijk.

En voor deeg kneden gaat dat wel goed komen, ik ga hem vanavond voor het eerst gebruiken voor deeg, ben benieuwd :)

Ziet er goed uit je ham-ui pzza ... beetje onrond alleen :o
Zal zo eens wat foto's opdiepen van mijn laatste creaties ...
Speak only if it improves upon the silence....
  Moderator donderdag 3 november 2016 @ 11:49:01 #43
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_166388220
quote:
0s.gif Op donderdag 3 november 2016 11:38 schreef BYM het volgende:

[..]

:D

Ja is een beste machine ja >:)
Gebruiksaanwijzing zegt 2,2KG bloem. Inhoud is 6,9 liter.
Dat dat laatste best veel is merkte ik toen ik pannekoekenbeslag ging maken .... er lag een heel dun bodempje in :+ en dat was eigenlijk al te veel ... maar rondmengen ho maar :+
Maar meer dan 1KG bloem doe ik er denk ik toch niet in, kan het niet kwijt namelijk.
Oh oke, zal wel dan. De Artisan gaat 4,nogwat liter in dacht ik en kan max. 1kg mixen. Voor oliebollen wordt dat hem niet dus, dat gaat per kg bloem bij mij, ruim 2kg in totaal dus.

Voor de Artisan heb je trouwens een 'flexroerder' die aan een kant een rubberen zijkant heeft die de zijkanten goed meeneemt.

quote:
En voor deeg kneden gaat dat wel goed komen, ik ga hem vanavond voor het eerst gebruiken voor deeg, ben benieuwd :)

Ziet er goed uit je ham-ui pzza ... beetje onrond alleen :o
Zal zo eens wat foto's opdiepen van mijn laatste creaties ...
Gaat vast komen, we wachten de foto's af van de resultaten ;)
Mijn pizza's zijn inderdaad nooit echt rond, is omdat ik een deegroller gebruik... Met de handen lukt mij niet :@
Kranplätze müssen verdichtet sein
  donderdag 3 november 2016 @ 12:19:22 #44
20468 BYM
Ohjáhjoh?
pi_166388860
quote:
14s.gif Op donderdag 3 november 2016 11:49 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Oh oke, zal wel dan. De Artisan gaat 4,nogwat liter in dacht ik en kan max. 1kg mixen. Voor oliebollen wordt dat hem niet dus, dat gaat per kg bloem bij mij, ruim 2kg in totaal dus.

Voor de Artisan heb je trouwens een 'flexroerder' die aan een kant een rubberen zijkant heeft die de zijkanten goed meeneemt.

[..]

Gaat vast komen, we wachten de foto's af van de resultaten ;)
Mijn pizza's zijn inderdaad nooit echt rond, is omdat ik een deegroller gebruik... Met de handen lukt mij niet :@
Wordt morgen nieuwe foto's maken vrees ik, ik had ze alweer verwijderd :{

Overigens, ik gebruik ook deegroller, maar let erop dat ik steeds mn deeg een stukje draai na iedere rol eroverheen. Ohw en een veelgemaakte fout is dat men snel heen en weer rolt ... FOUT!
Lange halen in een keer eroverheen maken, anders krijg je kuilen in je deeg ...

Ja klopt die flexroerder kan je er bij die van mij als accesoire bijkopen, maar wacht ik nog ff mee ... dit was 6 bankjes ;)
Speak only if it improves upon the silence....
pi_166436344
Mooie aankoop BYM! Gaaf! Heb zelf een Kenwood Kmix, maar wel met een spiraalhaak (Ebay) net zoals die op jouw foto! Bij de originele haak bleef het deeg omhoog kruipen, niet fijn!

Mbt pizza's met de hand vormen en rond krijgen is echt een kwestie van doen. Op een gegeven moment krijg je er handigheid in.
  zondag 6 november 2016 @ 02:46:12 #46
20468 BYM
Ohjáhjoh?
pi_166446163
quote:
14s.gif Op donderdag 3 november 2016 11:49 schreef derLudolf het volgende:
Gaat vast komen, we wachten de foto's af van de resultaten ;)
U vraagt wij draaien ......

Dit was mijn dubbele kaas met salami vrijdagavond.



Vrouwlief d'r ui-sambal-kaas-pestorosso vd Lidl



En zaterdagavond hadden we nog deeg over, wat veel langer gerezen heeft.
Was echt nog lekkerder!

Mijn donner pizza, met vlees van Leeman, van Woustraat 164 Amsterdam:



En hier met ijsbergsla, rauwe ui, knoflooksaus en sambal (probeersel, smaakte op zich wel lekker)



Vrouwlief dr sambal-spek-kaas-ui pizza





En mn kameraadje veegderand zn vleespizza met rucola. en eigenwijs moestie ff met het deeg spelen ... leluk!



quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 19:45 schreef Martijn1P het volgende:
Mooie aankoop BYM! Gaaf! Heb zelf een Kenwood Kmix, maar wel met een spiraalhaak (Ebay) net zoals die op jouw foto! Bij de originele haak bleef het deeg omhoog kruipen, niet fijn!

Mbt pizza's met de hand vormen en rond krijgen is echt een kwestie van doen. Op een gegeven moment krijg je er handigheid in.
Ja dank je, we zijn er zelf ook heel blij mee.
In notime was al het bloemmengsel omgetoverd tot een mooie bal deeg, ideaal !

Heb vanavond een handigheidje ontdekt waarmee je de deegroller (bijna) niet nodig hebt.
Zal er volgende keer een filmpje van maken en hier delen.
Speak only if it improves upon the silence....
  maandag 7 november 2016 @ 17:12:54 #47
315338 akira02
o happy day.
pi_166479722
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2016 18:34 schreef kuifje_fok het volgende:

[..]

Je kunt de tomatensaus erop doen.

Om eerlijk te zijn, ik denk niet dat voorbakken echt nodig is. Ik had een alfredo, het "nieuwe" model die begrensd is. Altijd problemen met ongelijke warmte verdeling, rijzende pizzaranden die tegen het verwarmingselement komen.

Toen die stuk ging, heb ik het uit arren moede maar eens geprobeerd in mijn gewone oven, die maar tot 250 graden kan. Maar wel ruimschoots voorverwarmen, alleen bovenwarmte, en het rek met de pizzasteen op de hoogste positie, hooguit 4 a 5 cm afstand.

Mijn pizza is nu in 4 minuten perfect klaar, en veel egaler. Dan zet ik de oven uit en laat de pizza er nog 5 min in om de bodem krokant te laten worden.
Aha inderdaad, de saus er al op doen. Ik las ergens anders dat iemand kikkererwten erop deed. Dat 5 minuten laten staan ga ik ook eens proberen.
sleep-eat-drink-sleep
pi_166507265
Ik ga vanavond m'n eerste eigengemaakte pizza maken, nog wel met een al bestaande pizzabodem. Tomatensaus erop, daarna ham, spek, paprika en kaasvlokken. Daarna rucola erop met wat geroosterde pijnboompitten, ben benieuwd.
Children of the night. What music they make.
  vrijdag 11 november 2016 @ 22:48:45 #49
20468 BYM
Ohjáhjoh?
pi_166594242
Ik zou nog een voorbeeldje geven van hoe ik mn deeg tot pizza bodem omtover ...
Vond toevallig dit filmpje van de week en deel hem maar even met jullie ^O^



p.s. ... ik had het volume uitgezet :+

[ Bericht 8% gewijzigd door BYM op 11-11-2016 22:55:06 ]
Speak only if it improves upon the silence....
pi_166606252
Recentelijk na een lange tijd weer eens een pizza gemaakt!


Was weer goed te eten!

[ Bericht 19% gewijzigd door Bonzi_Buddy op 12-11-2016 15:36:02 ]
  zaterdag 12 november 2016 @ 17:46:52 #51
20468 BYM
Ohjáhjoh?
pi_166608981
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 november 2016 15:29 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
Recentelijk na een lange tijd weer eens een pizza gemaakt!

[ afbeelding ]
Was weer goed te eten!
Ziet er smakelijk uit!
Wij gaan ook zo weer wat maken, eet het nu een keer in de week zo onderhand :+
Speak only if it improves upon the silence....
pi_166612353
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2016 17:46 schreef BYM het volgende:

[..]

Ziet er smakelijk uit!
Wij gaan ook zo weer wat maken, eet het nu een keer in de week zo onderhand :+
Ik heb lange tijd wel twee keer per week pizza gemaakt :D Als je er eenmaal handigheid in hebt, dan is het niet moeilijk om te maken, en erg lekker, en ook nog eens behoorlijk goedkoop!
Echter krijg je wel wat weinig groentes binnen, dus te vaak is ook niet goed.

En hebben ze gesmaakt?
pi_166799668
Ik ga deze week deeg maken voor 7 personen waarbij we zo'n mini-pizza oven (Emerio Pizzarette) gebruiken. Ik gebruik altijd het recept van de PDF van MaximusTG.

Alleen worden dit kleine pizza's, en het is niet praktisch om 30 bolletjes in bakjes te stoppen.

Hoe kan ik dit het makkelijkste doen?
  maandag 21 november 2016 @ 13:37:00 #54
194233 Friday12
Originele kloon
pi_166799823
quote:
0s.gif Op maandag 21 november 2016 13:28 schreef Lamar1989 het volgende:
Ik ga deze week deeg maken voor 7 personen waarbij we zo'n mini-pizza oven (Emerio Pizzarette) gebruiken. Ik gebruik altijd het recept van de PDF van MaximusTG.

Alleen worden dit kleine pizza's, en het is niet praktisch om 30 bolletjes in bakjes te stoppen.

Hoe kan ik dit het makkelijkste doen?
Bakplaat > bolletjes insmeren met wat olie > plastic erover?
  Moderator maandag 21 november 2016 @ 14:04:44 #55
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_166800404
Ik maak dan nooit bolletjes vooraf, gewoon in een hoge plastic maatbeker doen (of meerdere) en zo in de koelkast laten rijzen, bolletjes maken vlak voor je ze gaat gebruiken.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_166800670
quote:
1s.gif Op maandag 21 november 2016 13:37 schreef Friday12 het volgende:

[..]

Bakplaat > bolletjes insmeren met wat olie > plastic erover?
Daar zat ik ook aan te denken, alleen had ik niet aan de olie gedacht!

quote:
0s.gif Op maandag 21 november 2016 14:04 schreef djkoelkast het volgende:
Ik maak dan nooit bolletjes vooraf, gewoon in een hoge plastic maatbeker doen (of meerdere) en zo in de koelkast laten rijzen, bolletjes maken vlak voor je ze gaat gebruiken.
Ik heb dat wel eens gedaan, alleen had ik het gevoel dat ik door het opbollen de luchtigheid verloor in het deeg.
  Moderator maandag 21 november 2016 @ 14:21:05 #57
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_166800725
quote:
0s.gif Op maandag 21 november 2016 14:17 schreef Lamar1989 het volgende:

[..]

Daar zat ik ook aan te denken, alleen had ik niet aan de olie gedacht!

[..]

Ik heb dat wel eens gedaan, alleen had ik het gevoel dat ik door het opbollen de luchtigheid verloor in het deeg.
Nooit last van gehad, gewoon een half uurtje voor je begint bolletjes maken en die bolletjes door de mensen zelf laten vormen in bodempjes. Zo heb ik het al meerdere keren gedaan en altijd luchtig, knapperig en lekker.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_166821367
Ik gebruik van die platte plastic opbergboxen van de blokker/ikea. Beetje bloem erin, bollen erin en de deksel erop. Werkt prima en zijn ook prima stapelbaar.
pi_166981309
na bestuderen van dit prachtige topic
heb ik op mp een ouwe bestron alfredo 9016 gevonden en gekocht .
ik hoop dat ik em donderdag ontvang en dat ie het ook nog doet .
heb em inclusief verzending voor 25 euro aangeschaft .

voorheen bakte ik mn homemade pizza s altijd in mn smeg elektrische oven op 250 graden .
op zich best lekker .
wij zijn een beetje van de pizza hawaii shoarma met ananas en asperges .
maar dan is het problematisch om de bodem helemaal gaar te krijgen .
ik hoop dat ze in de alfredo wel gaar worden .

[ Bericht 5% gewijzigd door cullare op 29-11-2016 22:19:00 ]
pi_166984665
Welke bloem kan ik eigenlijk het beste gebruiken?
Deze?
abonnement bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')