abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 22 september 2016 @ 17:00:32 #301
435727 BadderHaring
Ik sla je op je bek
pi_165496190
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2016 16:38 schreef RobertNL het volgende:

[..]

Mwha, de prijs vooral. En 4K opname; bij Panasonic en consorten zit je dan al tegen 800+ euro aan te kijken vaak.
Daarnaast is de prijs van die prime lens natuurlijk laag; als ze meer lenzen voor dit soort prijzen gaan uitbrengen :)!
De prijs in combinatie met de 4K is het enige wat interessant kan zijn, maar als de rest van de camera dan uiterst 'mwaaa' is, dan is dat geen selling point. Ik heb inmiddels al begrepen dat de hele besturing van het apparaat nogal doet aanvoelen als een uit de kluiten gewassen smartphone en dat het ook op de doelgroep is gericht die net wil beginnen met fotograferen. Dat is niet bepaald de doelgroep die op 4k zit te azen.

Dan helpt een prime lens waar de focusring er alleen voor de sier op zit ook niet echt. :') x 100. Agreed dat de prijzen voor de objectieven interessant lijken, maar met glas is het toch heel erg 'krijgen waar je voor betaalt'. Is het niet qua fotokwaliteit, dan wel op het gebied van bouwkwaliteit. Foto-apparatuur is nu eenmaal een branche waar de marges al extreem laag zijn en tegen dit soort prijzen is een kwalitatieve lens maken, zelfs in China, vrijwel uitgesloten.

quote:
16s.gif Op donderdag 22 september 2016 16:45 schreef tokko1 het volgende:

[..]

Precies, zat eigenlijk alleen naar de lenzen te kijken :p

Heb hier een Panasonic GM5, benieuwd of de lezen compatible zijn.
De lenzen zullen passen, het is immers beide m43. Qua firmware is het dat nog wel belangrijk dat de camera's de objectieven ook goed herkennen, met name om het maximale uit de autofocus te halen en om automatische beeldcorrecties goed door te kunnen voeren tijdens de JPEG-conversie.

Dat zal overigens wel goed komen, want het is volgens mij één van de voorwaarden om deel uit te mogen maken van het m43 wereldje.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')