abonnement Unibet Coolblue
pi_198985963
Ik heb al ruim een jaar niet meer gereageerd..!

Inmiddels heb ik 7 behandelingen gehad, met elk circa 12 weken ertussen. De huidtherapeut zegt al een aantal keren dat ze denkt dat ik nog 1 of 2 keer moet.. inmiddels een keer of 4 verder 😅
Hierna denkt ze echt de laatste, ik denk zeker nog een aantal voor ik echt tevreden ben.. :’)

Het nadeel is dat ik een ‘coverup’ had laten doen waardoor een groot deel van de tattoeage na een aantal jaren voor een 2de keer inkt in is gezet op dezelfde lijnen. Oftewel veel meer inkt wat weggehaald moet worden. Waarschijnlijk duurt het hierdoor langer.

Als ik de tattoo vergelijk met in het begin, is het echt een wereld van verschil. Hij is mega vervaagd, het zijn lichte bruine/grijze wazige lijnen, ook plekken waar hij volledig weg is, plekken waar de inkt nog dikker aanweziger is. Ook helaas plekken met flink pigment verschil/litteken? Waar de inkt zat is het nu witte huid of litteken? Of het is pigment dat ‘tijdelijk’ weg is gegaan wat jaren kan duren voordat het weer terugkomt op de plek.

Al met al geen dag spijt gehad dat ik ben begonnen met weglaseren, liever een niet zo’n mooie huid dan de tatoeage. 😅
Ik wil uiteindelijk graag foto’s delen van begin en eind etc.

Tot zover..! 😃
pi_199032716
@yaar123, wat leuk weer wat van je te horen. En wat super dat je na 7 behandelingen al bijna van je tattoo af bent!!!! Naar welke kliniek ga je? En hoe groot is je tattoo? Kleur, zwart/wit, veel lijnen of juist veel schaduw? Ik zou je foto's graag willen zien : )
pi_199184603
Hi Yaaar123,

Super fijn dat je bijna van je tatoeage af bent! Ook ik ben wel heel erg benieuwd wat voor tattoo je had, en ik zou ook graag de foto’s willen zien!

P.s ik mag vrijdag weer voor de 4e keer 💪🏼

Liefs, Shelby
pi_199224980
@Shelbyx, hoe was je 4e sessie?
pi_199446353
Ik heb over een paar dagen mijn derde sessie. De tweede sessie heeft voor mijn gevoel niet super veel effect gehad op mijn tattoo (vergeleken met de eerste sessie dan). Hopelijk slaat de volgende sessie beter aan. Ik kreeg als indicatie dat ik in totaal 4-8 behandelingen nodig zou hebben, maar denk dat onder de 6 sowieso al niet realistisch meer is.
pi_199625656
@YT123, hoe is je derde sessie gegaan? Inmiddels weer hersteld? En zie je ook weer wat verschil?
Ik heb net mijn 2e sessie gehad, nu weer een opgezette arm met blaren Ugh. Ik vind de week na de behandeling vervelender dan de behandeling zelf.
pi_199797517
@Grq: Ja, het herstel gaat gelukkig iedere keer sneller voor mijn gevoel. Eerste keer zag mijn huid er ook niet bepaald fraai uit en duurde het echt 10 dagen voordat mijn huid weer helemaal rustig was. Nu was het na een paar dagen al zo goed als genezen. Ik zie zeker weer wat verschil! Hoe is het herstel bij jou gegaan?

Ik neem nu een langere pauze (van 14 weken ipv 8) vanwege de zomer. Ben benieuwd of dat nog veel verschil maakt.
pi_199917126
@YT123, goed om te horen! Hoe groot is jou tattoo? En op welke plek staat ie?

Mijn 2e behandeling is ook goed gegaan , herstel ging een stuk sneller dan de eerste. Zie al weer flink resultaat op het dotwork en de finelines. Op de dikkere buitenlijnen zie ik dat het iets minder zwart wordt maar breken de lijnen nog niet zo goed als de fijnere lijnen. Ook zie ik wel wat littekenvorming in de dikke lijnen (niet van het laseren maar van de tattoo zelf). Ik zal er dus alrijd wat van blijven zien ben ik bang
  Spellchecker dinsdag 13 juli 2021 @ 14:47:53 #284
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_200345640
Het valt mij op dat mn huid na de laatste behandeling op zoveel plekken na bijna 3 maanden heel bruin is en sommige stukken zelfs littekens hebben.

Ik had na de behandeling ook echt veel last en het zat echt vuur vuur rood. De laser pakte niet zo goed op de tekst die op mn arm staat en nog een plaatje, alleen hier is geen littekenvorming te zien én geen bruine plekken.

Hebben nog meer mensen dit?
pi_200438239
@Rapunzelx, bbedoel je dat de tattoo langzaam bruin verkleurd? Dat heb ik ook, het wordt steeds lichter van kleur en sommige lijnen die bruin verkleurd en zijn zo goed als weg nu.
Zijn de littekens in de tattoo of in de huid eromheen? Als het de tattoo zelf is, dan is de tattoo waarschijnlijk te diep gezet door de tatoeëerder. Ik heb zelf ook een aantal lijnen die niet goed gezet waren, de inkt gaat hier langzamer uit en de huid is daar wit.
Als je littekens krijgt om de tattoo heen,dan is het denk niet goed gelaserd want je zou van het laseren zelf geen littekens mogen krijgen. Heb je al contact gezocht met de kliniek waar je gelaserd wordt?
pi_201164334
@Grq: Mijn tattoo is behoorlijk groot (ongeveer 300 cm2) en staat op mijn bovenarm. Vanwege de vakantieperiode heb ik een pauze van 14 weken genomen tussen de behandelingen. Gisteren heb ik mijn vierde sessie gehad. Denk dat ik nu ongeveer op de helft ben.

Ik merkte tijdens mijn vakantie dat ik mij al veel minder aan de tattoo stoorde als ik bijv. op het strand was. De tattoo valt gewoon veel minder op nu en dat gaf gewoon al veel rust, ondanks dat ik voorlopig nog niet klaar ben.
pi_201637106
@YT123, goede vakantie gehad?
Wat een fijn gevoel moet het zijn als je nu al denkt op de helft te zijn!
Ik heb nu 3 behandelingen gehad, maar ben echt nog lang niet halverwege. Sommige dunne lijntjes zijn al helemaal weg, maar bij de dikke lijnen zie ik nog amper verschil helaas.
Mijn tattoo zal ongeveer net zo groot zijn als die van jou. Ik ga nu om de 10 weken. De eerste 2 hebben er 12 en zelfs 16 week tussen gezeten
pi_202603485
@Grq: Ik heb ondertussen vijf behandelingen achter de rug. De tattoo is nog steeds goed zichtbaar, maar is nu bruin i.p.v. zwart en de schaduwen zijn wel bijna helemaal weg.

Als het mee zit hoef ik nog maar drie behandelingen, maar mijn behandelaar vond het lastig om in te schatten hoe snel de diepere inkt verdwijnt. Zou zomaar kunnen dat ik toch nog het hele jaar aan het laseren ben.. Ik ben op zijn vroegst augustus 2022 klaar (3 maanden tussen elke behandeling).

Scheelt een hoop denk ik dat mijn tattoo grijs/zwart was en 5 jaar oud is. Jouw tattoo is nog relatief nieuw toch?
pi_204428179
Rustig hier zeg!
@YT123, hoe gaat het nu met jou? Heb je alweer een behandeling gehad?
Ik heb er inmiddels 5 gehad. De tattoo is al een stuk leger. De buitenlijnen zijn nog duidelijk aanwezig, terwijl de schaduwen, het dotwork en de fijne lijnen echt wel aan het verdwijnen zijn. De dikkere buitenlijnen beginnen nu wel te breken en worden hier en daar ook bruin. Ze zijn in ieder geval niet zwart meer!
Hoe doen jullie dat nu het weer mooier weer wordt? Bedek je het of heb je er schijt aan en loop je gewoon rond met een half vergane tattoo?
pi_204496704
Hi @Grq!

Ja ik heb mijn zesde behandeling ook alweer achter de rug. De progressie gaat wel een stuk langzamer dan in het begin, maar dat schijnt normaal te zijn.

Heb vorige keer ook advies gekregen over het vervolg van mijn behandeling. Het idee is nu dat ik dit jaar nog twee keer gelaserd wordt en daarna 6+ maanden pauze neem. Ze zei dat het in de laatste fase geen zin heeft om op korte termijn nog tig keer te gaan laseren. Volgend jaar kijken we dan weer of er nog een eventuele 9e sessie nodig is.
pi_204554482
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 16:06 schreef GebakkenSchnitzel het volgende:
Ik heb nu 'n volle week met die Panthenol Ceutic crème van Cosmetique Totale gesmeerd inderdaad. Overstap naar Bepanthen, is wellicht te proberen inderdaad :). Ook bio-oil vind 'k een goeie. Tegen littekenvorming of?
Moet je bio-oil dan blijven smeren (levenslang) of gewoon een bepaalde periode om die littekenvorming tegen te gaan?
Cindy De Vuyst
pi_204595448
Hallo allemaal, heel lang geleden dat ik hier heb gepost 🫢 hierbij een update:

In 2018 heb ik voor het laatst mijn tattoo laten laseren voor de 6e keer. Ik was niet tevreden over het lasercentrum, er werd niet gekoeld en de laser was niet krachtig. Het gaat om een zandloper met tekst eromheen op mijn rug en hij is al zo vervaagd dat de tekst niet meer leesbaar is. Ik zal nog een foto maken van hoe hij nu is.
Het inpakken na laseren herken ik totaal niet, bij mij werd er een verkoelende crème op gesmeerd en thuis moest ik het direct laten drogen aan de lucht. Verder smeerde ik het in met Calendulan en vitamine E.

In 2019 heb ik eerst nog een andere tattoo laten coveren en toen kwam covid en dacht ik: dat laseren komt wel weer 😃

Nu ben ik zoekende naar een nieuwe kliniek met een krachtige laser en dan ga ik het laseren na de zomer weer oppakken.
pi_204595979
Toen:


Nu:
pi_204596015
  woensdag 4 mei 2022 @ 13:12:50 #296
492459 GebakkenSchnitzel
Prachtig aandachtig.
pi_204624685
quote:
0s.gif Op woensdag 27 april 2022 13:48 schreef einzeinz het volgende:

[..]
Moet je bio-oil dan blijven smeren (levenslang) of gewoon een bepaalde periode om die littekenvorming tegen te gaan?
Ik smeer het een tijdje nadat ik behandeld ben. Sowieso twee weken met een goedje dat ik meekrijg vanuit de laserkliniek, daarna nog een week of 2, 3 met bepanthen of een ander fijn spulletje. Maar dat is denk ik meer voor m'n eigen gemoedsrust..

Volgende week mijn hopelijk laatste sessie! Heb er dan 7, of 8 gehad geloof ik.
pi_204649912
@YT123, ohhh dan ben jij ook echt al wel ver hoor, top! Heb jij ook littekens of last van pigmentatie? Ik heb best wel veel littekens helaas. We gebruiken nu steeds 2 lasers, 1 voor de tattoo en 1 voor de littekens.

@Manouq, hoeveel sessies heb jij al gehad? Cosmetique Totale heeft een krachtige laser, misschien is dat voor jou ook een optie?

@GebakkenSchnitzel, wat fijn, je laatste al! Hoelang heeft het in totaal geduurd? En gaat je tattoo helemaal weg?
pi_205167268
@Grq: Qua littekens valt het op zich mee tot nu toe! Ik heb in augustus mijn laatste behandeling (van dit jaar dan). De tattoo is erg wazig, maar zeker nog zichtbaar.

Zoals ik in mijn vorige bericht zei wil mijn behandelaar dat ik 6+ maanden pauze neem na die laatste behandeling. Ik moet dus nog even geduld hebben voordat de tattoo helemaal weg is, maar hoop dan toch na ~2 jaar klaar te zijn met het traject.
pi_212691265
Hoi allemaal, hoe gaat het met jullie laserprojecten?

Ik ben vandaag weer gestart, na een pauze van 6 jaar… (de tijd vliegt als je druk met andere dingen bent) en ben nu bij Cosmetique Totale in Zeist.
Ik was vergeten hoe het voelt 😅 de pijn was heftig! Hopelijk gaat het proces sneller met de laser die zij gebruiken en hoef ik niet meer zo vaak.
pi_213227217
@Manouq, ff doorbijten dus voor je. Goed dat je het weer opgepakt hebt! Ik heb zelf best wel snel doorgepakt. Ik was hem steeds een stukje meer zat :-)

Tof om alle reacties te lezen. Daar heb ik veel aangehad voordat ik mn een keuze maakte om m'n tattoo te verwijderen. Juist daarom ook deze post. Misschien helpt het mensen die overwegen om een tatoeage te laten verwijderen

Ik heb er lang over getwijfeld. Waarschijnlijk zoals velen van jullie, maar het voelde niet meer als een reflectie van wie ik ben. Andere fase in m'n leven met kids. Dat was de start, toen begon m'n online pas. Ik heb echt avonden lang online gesurfd (oa hier) om info in te winnen. Uiteindelijk heb ik toen een afspraak gemaakt met een kliniek en een goed gesprek met een specialist gehad. PAs toen ben ik ervoor gegaan.

Mijn ervaring:
Het proces zelf was minder pijnlijk dan ik verwacht had. Ik ben naar een kliniek gespecialiseerd in laserbehandelingen met de pico plus laser. In het begin deed het best even pijn, maar daarna voelde het als een reeks kleine elastiekjes die tegen mijn huid sloegen. Ik heb nu 6 sessies ondergaan, en elke keer zie ik een duidelijke verbetering. Hij is nu echt bijna weg.

Ook qua nazorg viel het me alles mee: het is belangrijk om de huid goed te verzorgen. Volg de instructies en een kind kan de was doen.

Voor iedereen die twijfelt: zoek een kliniek die goed is en waar jij je ook vooral goed voelt en bespaar niet op de kwaliteit ( al is het alleen maar voor jouw gevoel). Stel veel vragen en zorg dat je comfortabel bent. Voor diegene die het zich afvragen ik ben naar TB medical in Rotterdam geweest. Veel succes met jullie zoektocht. Als je het mij vraagt, niet te lang twijfelen.

[ Bericht 5% gewijzigd door Pharkus op 16-04-2024 14:37:37 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')