abonnement Unibet Coolblue
pi_164650943
quote:
7s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 09:45 schreef Fazzoletti het volgende:
Ik ben wat aan't dagdromen om voordat F naar school gaat nog eens een lange reis te gaan maken (2 of 3 maanden). Is er iemand hier die ook wel eens zoiets heeft ondernomen?
Nog niet, maar wel het plan voor volgend jaar. Wel wat korter trouwens, week of 4-6.
pi_164651280
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 16:18 schreef Ticootje het volgende:

[..]

Nee joh, die reistubes staan ook heus wel bij de drogisterijen in het buitenland.

Ik was gewoon elke dag, dus ik koop altijd een grote fles voor een tientje.
ik had een tube van hier meegenomen.. reiswasmiddel van kruidvat.
In 1,5w Turkije 1x wat ondergoed gewassen verder idd de hele dag in bikini.
Aantal flessen daar gelaten omdat ze bijna leeg waren. En een paar flessen zonnebrand van vorig jaar daar gelaten.

Zonnebrand neem ik wel altijd zelf mee. Haal het altijd bij Action. Scheelt zoveel geld met daar kopen
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_164651683
Sillie, mag je geen extra tas meenemen? O had geen eigen zitplaats maar mocht wel gewoon een koffer van 10 kilo (+ kinderwagen + autostoeltje) meenemen. Maar dat was op een gewone lijnvlucht.

En wassen idd! Waren wij ook nooit van op vakantie maar was afgelopen keer toch wel heel fijn! 1 wasbuiltje neemt veel minder plek in dan tig kledingsetjes. En je kan je eigen kleding dan ook wassen, wat veel meer volume in de koffer bespaart dan wat babykleding thuis laten. En kritisch kijken naar wat je meeneemt, voor een zon zee strand vakantie heb je maar weinig kleding nodig.
¸¸.ˇ´¯`ˇ.¸¸.ˇ´¯`ˇ.¸><(((ē>
  donderdag 18 augustus 2016 @ 18:11:06 #204
327807 Mariposas
יה&#14
pi_164653302
En geen (bad)handdoeken mee maar hydrofielen. En voor jezelf kan je zo'n hammam Handoek gebruiken. Oa te koop bij Hema.
No hay mal que dure cien aņos ni cuerpo que lo aguante
pi_164653321
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 18:11 schreef Mariposas het volgende:
En geen (bad)handdoeken mee maar hydrofielen. En voor jezelf kan je zo'n hammam Handoek gebruiken. Oa te koop bij Hema.
Of action of kruidvat.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_164653507
Of bij de decathlon zo'n microvezel handdoek kopen. Neemt echt bijna geen plaats in beslag, en is binnen no-time droog

http://www.decathlon.nl/m(...)js-l-id_8364540.html

Ik vond trouwens wassen in een hotel niet echt een succes. Tenminste het hotel waar we vorig jaar zaten had alleen een douche en een (ondiepe) wastafel zonder een stop.. Dus alleen het hoognodige gewassen (kleren die in het vliegtuig waren onder gekotst :{ )

Voor meer wasjes was dat echt niet te doen, als je een bad hebt is het natuurlijk weer wat praktischer..
pi_164657552
Thanks voor alle tips.

Handdoeken gaan al niet mee. We zitten in een hotel, dus handdoeken zijn daar en er is handdoekenservice op het strand.

Wasmiddel, check. Ik neem het wel mee want W. krijgt van veel soorten eczeem.

Luiers is lastig; W. verdraagt één soort zonder luieruitslag, dus liefst neem ik die mee, maarja, neemt veel plek in.

Overigens snap ik het niet, want ik heb voor mezelf een jurkje, 2 broekjes, 2 shirts en een bikini. Oh en een paar slippers (inderdaad geen hakken). En toch zit m'n koffer bomvol :'(
pi_164657937
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 18:11 schreef Mariposas het volgende:
En geen (bad)handdoeken mee maar hydrofielen. En voor jezelf kan je zo'n hammam Handoek gebruiken. Oa te koop bij Hema.
Ja! Dat was mijn ontdekking van het jaar idd. Ik neem voortaan alleen nog maar grote hydrofielen mee op vakantie en geen handdoeken. Echt perfect, snel droog, groot, drogen goed af. Wij gebruiken ze zelf ook.
  donderdag 18 augustus 2016 @ 20:56:21 #209
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_164658884
Wij kamperen vrij basic dacht ik met onze vouwwagen :') maar ik wil me wel met een lekker grote badhanddoek af kunnen drogen. En ik heb meer aan dan een bikini elke dag. En met die warmte is zo af en toe wat schoons is wel zo prettig maar ik heb ook vakantie dus ik ga niet staan wassen :P Dus het is maar goed dat je lekker veel spullen in een vouwwagen kan stouwen :+
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_164661687
Haha laziness, herkenbaar, volladen die klapkar! En wij staan het liefst op kleine campings maar wel met wasmachine (niet meegenomen door ons he) :p
  Licht Ontvlambaar donderdag 18 augustus 2016 @ 22:24:20 #211
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_164662346
Ik was op de hand, maar gooi wel een wasrek op de vouwwagen :@ :P
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  donderdag 18 augustus 2016 @ 23:10:08 #212
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_164663919
Gewoon twee grote koffers + handbagage, is ons tot nu toe elk jaar prima gelukt zonder fratsen uit te halen als luiers thuis laten, microvezelhanddoeken kopen (dat droogt toch niet lekker af :?) of elke dag moeten wassen.
Zal ik je onze inpaklijst mailen? :P.
KuikenGuppy
pi_164672534
Op de hand Sjeen? Jeetje, ik kies de camping er wel op uit dat er een wasmachine staat.

Maar ik mag niet meepraten met compact inpakken aangezien in onze vouwwagen 8 klapkratten gaan en dan nog allerlei los spul en de auto ook tot de nok toe vol zit. Ik kan wel vertellen hoe je altijd te veel mee kan nemen. Daar ben ik goed in.
pi_164676489
Bij ons krijgt elk gezinslid een bak van de Ikea
Deze zijn 45 liter, dus er past heel wat in. En dan duw ik daar bij de kinderen nog wat boeken en speelgoed bij. Daarnaast is er dan een vijfde bak voor wat overschot en handdoeken gebruiken wij als opvulling in onze vouwwagen. Deze kratten staan de hele vakantie gewoon in de vouwwagen, onder ons bed. De auto, type station, wordt niet helemaal afgevuld. We hebben zo'n afdekhoes en daar moet het onder blijven zodat we door de auto heen de vouwwagen zien. Anders zie je die namelijk niet (komt niet voorbij de auto) en dat is dan weer niet prettig.

Conclusie na 14 dagen naar het zuiden: ik had teveel bij me voor de oudste, te weinig korte broeken voor de jongste en voor onszelf was het ook te veel. Gewassen heb ik wel (iets met net te koud voor een jongensblaas en een slaapzak) en daar heb ik toen maar wat korte broeken van jongste bij gemikt.

De jongens hadden een microvezelding van de Declathon die ze heerlijk vonden, maar ik had gewoon een paar dikke badhanddoeken. Heerlijk!

Wij hebben dit jaar ervaren dat de opmerking 'als je kinderen het naar hun zin hebben, heb je zelf ook vakantie' echt klopt. Ik heb gewoon boeken kunnen lezen, hoe zalig. Camping beviel prima (ik geef hem zelf altijd als tip hier, maar was er zelf al vier drie jaar niet meer geweest) en het weer was ook goed. Heerlijk!

Silligirl, meestal mag een kind in een vliegtuig ook zonder eigen zitplaats wel gewoon bagage mee. Meestal wat minder kilo's maar toch. Tip: neem vooral veel rompers mee. Veel meer dragen ze toch niet op vakantie.
* Mama van Driekus (0909) en Tienus (0611) *
*waarom hebben konijnen zulke grote oren als ze toch niet luisteren? *
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 13:15:05 #215
149959 SQ
snelle trees
pi_164676897
Het zal vast wel uitmaken hoe lang je op vakantie gaat. Wij waren acht dagen op vliegvakantie naar Spanje en hebben alles ook ruimschoots in twee koffers kunnen krijgen, inclusief luiers, badhanddoeken en dikke leesboeken.
Maar misschien heb ik wel enorme koffers :')
Voor Mauw hadden we iets van 40 luiers, een pak nutrilon, twee flessen, twee slaapzakjes, tien rompers, zeven outfitjes, een paar boekjes en wat kleine speeltjes, een zwemband en de hoognodige verzorging (pcm, billenzalf, zonnebrand, thermometer en vitaminedruppels). Verder de Tula en wat slabbers. En een hoeslaken, oh, en acht justincase olvaritpotjes die ongeopend mee terug gingen.
Gaf nog meer dan genoeg ruimte om voor ons voor die acht dagen wat kleding, boeken, spelletjes, camera, slippers en badkleding mee te nemen?
disclaimer
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 13:31:29 #216
327807 Mariposas
יה&#14
pi_164677147
Wow, zoveel luiers mee? Zijn die in het buitenland vaak een stuk duurder? Ik was van plan om op onze bestemming (Portugal) gewoon te kopen. Nouja als je plek genoeg hebt in je koffer snap ik het verder wel.
No hay mal que dure cien aņos ni cuerpo que lo aguante
pi_164677201
Wij hadden een vakantiehuis met wasmachine en droger dit jaar. Dat was wel ideaal, ik had 1 tas half gevuld met vuile was, rest nam ik schoon mee. Daardoor hebben we ook een stuk minder zooi meegenomen dan normaal.

Mijn ervaring met vliegvakantie met een dreumes is dat ongeveer de helft van de kleding die ik mee had thuis had kunnen blijven. Luiers hadden we toen ook mee, ivm snel luieruitslag idd.
Toen we 2 jaar later met peuter en dreumes op vakantie gingen had ik precies evenveel aan koffers mee, maar een kind extra :D
pi_164678348
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 13:31 schreef Mariposas het volgende:
Wow, zoveel luiers mee? Zijn die in het buitenland vaak een stuk duurder? Ik was van plan om op onze bestemming (Portugal) gewoon te kopen. Nouja als je plek genoeg hebt in je koffer snap ik het verder wel.
Heb ik daar gewoon gekocht idd, maar die zijn wel vaak duur in het buitenland. Net als potjes.

Nav een tip die ik hier ooit las neem ik altijd alleen voldoende luiers mee voor de heenreis en de nachten. Voor overdag koop ik daar wel, maar s nachts wil ik geen gelek door evt minder goed passende luiers. Overdag geen punt, verschoon ik wel wat vaker.

Oh ja, zwemluiers neem ik er wel een paar van mee uit NL! Die kunnen mits geen poep prima meerdere keren gebruikt worden.
pi_164678515
Heeft iemand wel eens autostoeltjes meegenomen in het vliegtuig? Ik las op de site van de vliegtuigmaatschappij dat dat kon, maar gaat dat echt zo eenvoudig als het lijkt? (Maxicosi afgeven bij de gate, groep 1 stoel op de vliegtuigstoel en kind daarin?)
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 14:49:44 #220
327807 Mariposas
יה&#14
pi_164678636
Ik heb een wasbare zwemluier op Aliexpress gekocht, maar voor de zekerheid ook maar wat zwemluiers mee want ik blijf wat sceptisch over Ali. Zou fijn zijn als hij ze inderdaad niet volpoept. :D
No hay mal que dure cien aņos ni cuerpo que lo aguante
pi_164678683
Ik heb er eentje van Pandababy, die werkt prima. Doe daar ook niks overheen, heeft een leuk printje dus het is gewoon een zwembroekje. Die van Ali heb ik geen ervaring mee.
pi_164678759
Wij hadden met KLM een autostoel mee. Was inchecken bij een balie voor alle andere bagage, en daarna die stoel (met sticker) afgeven bij de balie afwijkende bagage. Wij hebben de stoel wel ingepakt in een oud hoeslaken met ducttape ter voorkoming van beschadigingen want ze gaan er uiteraard wel hardhandig mee om.

Op de luchthaven van aankomst stond er alleen een kapot stoeltje bij de afwijkende bagage, dus waren we al bang dat hij gejat was door de eigenaars van dat stoeltje (we hadden 1,5 uur in de rij gestaan voor de douane, bijna alle bagage was al weg toen we daar aankwamen). Bleek echter dat ze hem bij de KLM-balie hadden neergezet. De terugweg moest hij weer apart ingecheckt worden, maar lag hij op Schiphol bij de rest van de bagage op de band.

Als je een eigen stoel hebt geboekt voor de baby mag hij overigens ook mee in het vliegtuig op de stoel, maar dan moet het stoeltje daar wel voor geschikt zijn.
¸¸.ˇ´¯`ˇ.¸¸.ˇ´¯`ˇ.¸><(((ē>
pi_164678932
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 14:45 schreef Mineola het volgende:
Heeft iemand wel eens autostoeltjes meegenomen in het vliegtuig? Ik las op de site van de vliegtuigmaatschappij dat dat kon, maar gaat dat echt zo eenvoudig als het lijkt? (Maxicosi afgeven bij de gate, groep 1 stoel op de vliegtuigstoel en kind daarin?)
wij hebben de maxicosi meegenomen. Inderdaad afgeven bij de gate. Afhankelijk van het vliegveld waar je landt krijg je hem bij de gate of op de band weer terug. Groep 1 stoel weet ik niet, lijkt me eigenlijk niet dat het kind daarin kan in eht vliegtuig. Even op de website van de maatschappij kijken?
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 15:28:55 #224
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_164679570
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 14:45 schreef Mineola het volgende:
Heeft iemand wel eens autostoeltjes meegenomen in het vliegtuig? Ik las op de site van de vliegtuigmaatschappij dat dat kon, maar gaat dat echt zo eenvoudig als het lijkt? (Maxicosi afgeven bij de gate, groep 1 stoel op de vliegtuigstoel en kind daarin?)
Serieuze vraag: waarom zou je dat willen? Je neemt ook je eigen auto niet mee in het vliegtuig (neem ik aan :+) en bij bijna elk autoverhuurbedrijf kan je een auto-met-stoeltje huren.
Ik zou bang zijn dat ze er mee gooien en dat de veiligheid van het stoeltje niet meer OK is (net als wanneer je een aanrijding hebt gehad met het stoeltje in de auto).
KuikenGuppy
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 15:29:41 #225
149959 SQ
snelle trees
pi_164679591
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 13:31 schreef Mariposas het volgende:
Wow, zoveel luiers mee? Zijn die in het buitenland vaak een stuk duurder? Ik was van plan om op onze bestemming (Portugal) gewoon te kopen. Nouja als je plek genoeg hebt in je koffer snap ik het verder wel.
idd, het paste gewoon en scheelde ons weer supermarktstress :')
disclaimer
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')