abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 6 juli 2016 @ 11:35:15 #76
125853 Ticootje
<3 6970 <3
pi_163553928
quote:
11s.gif Op woensdag 6 juli 2016 09:22 schreef Moonah het volgende:

[..]

:o Oooh.... wat sneaky.... Nu wel 'ineens'.
Precies.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_163575977
Tico, succes/sterkte met school. Ik word er bijna plaatsvervangend mopperig van. Dit hadden ze al veel eerder moeten doen... grrr
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_163576103
In geen enkele schoolgids, info ding/unit van school kon ik terugvinden hoe je als ouder de IB'er kan bereiken, dus nu maar weer via de directeur een mail gestuurd, die zou worden doorgestuurd, maar ik verwacht geen antwoord meer voor de vakantie over een tijdplanning en hoe de procedure gaat lopen.

Ik blijf echt bezig en dat al het hele schooljaar, vinger aan de pols houden bij de juf hoe het gaat, 6x op gesprek geweest, in de thuissituatie hulp gehad enz enz. En dit hele jaar loop ik gewoon tegen de onwil van school / de juf aan, al vindt ze zelf absoluut van niet.

Eerst maar eens vakantie en volgend jaar maar weer van voor af aan.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  donderdag 7 juli 2016 @ 21:34:35 #79
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_163589001
Waarom blijft school zo moeilijk doen, Ticootje? Je hebt hen eigenlijk heel serieus genomen toen ze ineens met hun medicatieverhaal kwamen en zelf besloten de boel te escaleren.
Je hebt hulp ingeschakeld, je bent naar een psychiater geweest. Wat willen ze nu nog meer dan?

Ik begrijp dat echt niet. Het is nu aan school om op korte termijn een besluit te nemen. Willen/kunnen ze Jen op de juiste manier onderwijs bieden op hun school? Zo ja, wat is daar dan voor nodig? Gaan ze een arrangement aanvragen bij het SWV?
Zo nee, dan moeten ze het traject starten om Jen op het speciaal onderwijs te krijgen. Niks doen is geen optie meer. Dat hadden ze zelf kunnen bedenken toen ze ineens met medicatieverhaal aan kwamen zetten. Daarmee vond ik ze al heel onprofessioneel overkomen, maar dat beeld is alleen maar bevestigd. En met die onprofessionaliteit wordt jouw kind benadeeld.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
  donderdag 7 juli 2016 @ 21:37:33 #80
31858 mrspoeZ
crazy catlady
pi_163589087
Nogmaals: je kunt je kind aanmelden op een so-school zonder een tlv te hebben. Die school moet dan bewijzen dat ze niet de beste school zijn voor je kind. Niet de nette manier, wel een maas in de wet.
Prrrrr
  dinsdag 26 juli 2016 @ 20:14:48 #81
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_164029161
Hier gaat het niet zo goed. De vakantie heeft nu echt toegeslagen. Hij wil niks, doet niks en wil ook helemaal niks weten van zijn nieuwe school.

Tot overmaat van ramp hebben we toch een vakantie geboekt. Manlief wilde persé weg en wilde alleen maar een zonvakantie met het vliegtuig. Tegen alle waarschuwingssignalen in mijn hoofd heb ik daarin toegestemd omwille van de lieve vrede en voor onze relatie. Maar ik ben sinds we geboekt hebben echt een wrak. Ik slaap niet meer, eet niet meer en ik heb echt letterlijk nachtmerries over die vakantie. Het idee dat we uren op het drukke vliegveld moeten doorbrengen op rottige tijden. Het idee dat we ergens zijn waar we niet weg kunnen op het moment dat het nodig is. Ik kan niet meer ontspannen en J. zelf heeft precies hetzelfde. Hij vraagt me voortdurend of ik niet met hem thuis wil blijven.

Had ik nou maar naar mezelf geluisterd. Ik ben zo boos op mezelf dat ik in deze positie terecht ben gekomen. We gaan 10 augustus pas weg, maar ik ben nu al compleet aan het instorten.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_164029204
Ach livelink :*
  dinsdag 26 juli 2016 @ 20:28:21 #83
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_164029471
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 20:16 schreef Hupje het volgende:
Ach livelink :*
Ja, stom he. En nu heb ik ook nog maar 1 keus en dat is gewoon gaan en heel hard hopen dat het toch allemaal goed uit gaat pakken en dat het achteraf een supervakantie gaat worden. In mijn hoofd heb ik wel 1000 scenario's uitgewerkt om er alsnog onderuit te komen, maar dat zou helemaal het verkeerde signaal geven.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_164031449
Livelink, een grote knuffel :*.
Ik hoop echt dat het mee gaat vallen... en volgende keer misschien toch maar naar je gevoel luisteren...
Sterkte denk ik maar :*
Mama van 2 lieve meiden :)
  Licht Ontvlambaar dinsdag 26 juli 2016 @ 21:20:28 #85
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_164031494
Lieve livelink, de stress lijkt me slopend!

Maar, bekijk J. eens en dan met name de enorme groei die hij doorgemaakt heeft het afgelopen jaar. Ga eens met hem samen zitten en spreek af dat jullie niet meer dan één dag vooruit kijken, zodat het te behappen blijft. Alles wat verder weg ligt, is veel te oncontroleerbaar, dat merk ik hier in huis vaak. Kleine stapjes en hee, niks willen mag ook gewoon he, het is een prepuber met vakantie ;)

Sterkte :*
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  dinsdag 26 juli 2016 @ 22:13:32 #86
125853 Ticootje
<3 6970 <3
pi_164033438
livelink :*
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_164034530
-O-
Kut dat je er zoveel stress van hebt zeg.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  woensdag 27 juli 2016 @ 07:14:49 #88
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_164038661
Hey Livelink, ellendig zeg. Hoe ziet je man dat dan voor zich, als het misgaat op reis of op vakantie? En vindt hij het niet rot daar jij hier zo van wakker ligt? Ik vind het zo naar om te lezen dat je hier zo alleen mee lijkt te worstelen, maar misschien vergis ik me wel hoor. Kunnen jullie het er wel over hebben samen?
Sterkte met de voorbereidingen, en ik hoop ook heel erg dat het meevalt. Zijn jullie eerder niet ook eens met het vliegtuig geweest en dat het toen boven verwachting goed ging?
in de haak.
pi_164040798
Livelink :*
pi_164057891
Ik lees hier ook even mee. Op zoek naar herkenning in bepaalde zaken. De eerste post van Kleurdoos was voor mij heel herkenbaar. (Over het gedrag van L. dan, niet het verzoek van school.
Ook de post van Lilly is herkenbaar.

Dat er 'iets' is, is ons eigenlijk al langer duidelijk. Maar we wimpelen het eigenlijk weg en voegen ons naar de perikelen rond Eva. Zingen geen liedjes op verjaardagen, want dan wordt ze boos, cadeautjes worden het liefst oningepakt of in een doorzichtig folietje gegeven, ze is erg angstig voor nieuwe/onbekende situaties, slaap heel vaak slecht (en wij dus ook), is van baby af aan een moeilijke eter....
Kortom, we weten het niet. Ik heb zelf SPH gestudeerd en dat zorgt ervoor dat ik duidelijk zie dat er iets anders is dan anders, maar ik kan mijn vinger er niet op leggen.

Thuis kan ze enorm uit haar dak gaan als dingen anders gaan dan ze wil.
We hebben regelmatig onze zorgen geuit op school, maar de juf herkent dit niet. Ze staat er helemaal open voor, maar mij is inmiddels duidelijk geworden dat eva niet het achterste van haar tong laat zien op school. Ze vindt school ook stom. Is heel lang huilend naar school gegaan. Maar ik ben er nu achter dat ze er bewust voor kiest om op te gaan in de groep en vooral niet de aandacht op haar gevestigd te krijgen.
Ze steekt nooit haar vinger op in de kring, wil nooit iets vertellen. Dikke tranen als ze haar verjaardag moet vieren.
Thuis schrijft ze al een jaar lang het alfabet en krijgt nu ook interesse in lezen. Op school weten ze niet beter of ze kan alleen haar naam schrijven.
De laatste dag voor school kreeg ze ineens een uitbarsting omdat ik nog even met de juf stond te praten over de vakantie en zij al voor het raam stond om te zwaaien.
Ze had in eerste instantie niet door dat ik nog op de gang was. Ze ging compleet uit haar dak hierover. Waarschijnlijk omdat ze dacht dat ik vergeten was te komen zwaaien en gelijk naar huis was gelopen en ze niet verwachtte dat ik nog op de gang was.
Op dat moment kan ze haar emoties niet reguleren en knalt ze uit elkaar. Juf stond met open mond te kijken. Dat had ze dus nog nooit gezien, terwijl wij het wekelijks meemaken...


Het is mij wel duidelijk dat haar iq en eq niet op 1 lijn liggen. Ik zal zeker niet zeggen dat ze hoogbegaafd is, maar ze is wel bijdehand zeg maar. Gebruikt soms ook hele volwassen taal. Denkt over heel veel zaken heel ver door, dus wij wegen goed af waar wel haar wel en niet aan bloot stellen. In principe willen we niks bij haar weg houden, maar soms blijkt de door haar gevraagde informatie door haarzelf niet goed verwerkt te worden. Het roept nieuwe vragen op, of zelfs angst.

Ik denk vaak aan hoogsensitiviteitbij Eva. Ik herken er heel veel van.

Gisteren een goed geprek gehad met mijn vriend en we hebben besloten om toch een doorverwijzing te vragen naar een orthopedagoog.
Mijn kind is niet stuk en hoeft niet gemaakt te worden middels therapie, maar inzage hoe haar hoofd werkt en tips en trucs hoe we haar hierin kunnen begeleiden, zou heel fijn zijn.
  donderdag 28 juli 2016 @ 12:56:29 #91
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_164064109
Lijkt me een goede beslissing Danic om die doorverwijzing te vragen.

Ik blijf iedere keer dat ik je verhaal lees een beetje hangen op je laatste zin, sorry.
Natuurlijk is hulp bedoeld om je kind te begrijpen en te helpen en eventueel (in een later stadium) om je kind te leren zichzelf te begrijpen en te helpen. Waarom die disclaimer van dat je kind niet stuk is? Is dat het gevoel wat mensen je hier in dit topic of in je omgeving geven? Dat als je hulp zoekt, dat je kind dan stuk is en gemaakt te worden? Ik hoop in ieder geval niet dat dat iets is wat uit dit topic naar voren komt.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
  donderdag 28 juli 2016 @ 14:24:01 #92
383641 Books1
Follow your dreams...
pi_164065826
Nvm in een boze bui geschreven.

Ik hoop voor je dat je omgeving toch iets meegaander is dan dat ze dit aan jullie meegeven!

[ Bericht 51% gewijzigd door Books1 op 28-07-2016 14:43:35 ]
If you can dream it, you can do it...
pi_164065969
Ik lees dat totaal niet zo.

Eerder als dat dat juist iets is waar zij in haar omgeving tegenaan loopt. Terwijl zij er precies zo over denkt als de reacties.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_164066887
Heel eerlijk gezegd lees ik er vooral in dat danic heus niet denkt dat haar kind autisme heeft, maar 'gewoon' een beetje hulp nodig heeft.

En zo lezen we allemaal ons eigen verhaal... danic enlighten us?

DP wat doe jij hier?
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_164066920
quote:
1s.gif Op donderdag 28 juli 2016 15:18 schreef Vanyel het volgende:
Heel eerlijk gezegd lees ik er vooral in dat danic heus niet denkt dat haar kind autisme heeft, maar 'gewoon' een beetje hulp nodig heeft.

En zo lezen we allemaal ons eigen verhaal... danic enlighten us?

DP wat doe jij hier?
Over Dot lezen natuurlijk.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_164066955
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 15:20 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Over Dot lezen natuurlijk.
:D
:*
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_164067026
quote:
1s.gif Op donderdag 28 juli 2016 15:21 schreef Vanyel het volgende:

[..]

:D
:*
:*
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_164069671
Oh jongens sorry als ik tegen schenen heb geschopt, dat was niet mijn bedoeling. Het staat er wat krom. Ik zit eigenlijk altijd mobiel en mijn valkuil is dan dat ik tekst korter neerzet omdat het lastiger typt op een telefoon. Daardoor komt het soms wat kort/bot/ verkeerd over
Kinderen met autisme zijn ook niet 'stuk' in mijn ogen.
Sorry als dat zo over kwam :@

Wat ik bedoel te zeggen: ik krijg uit mijn omgeving heel veel verschillende meningen en tips enzo. Met daarbij hele verschillende behandelaars. Tot aan wichelroedes toe.
Ik bedoelde te zeggen, dat wanneer mijn kind bijvoorbeeld iets breekt, ze stuk is en gerepareerd moet worden door een arts (been of arm in het gips ofzo). In mijn ogen hoeft er aan haar niks gemaakt te worden. Ze is zoals ze is. Gedragingen hoeven niet veranderd te worden of afgeleerd te worden. Ik zoek alleen hulp in de vorm van een deskundige die bepaalde gedragen (h)erkent en ons tips geeft hoe hiermee om te gaan.
pi_164070693
Ik denk dat een apart topic misschien ook beter is. Ik loop ook met wat dingen met M, onder andere zijn SI problemen. Maar dat is/hoeft geen autisme te zijn, en daar gaat dit topic wel over.
pi_164071637
Dat is waar. Aan de andere kant komt dat soort dingen ook weer heel veel voor bij ass.
Apart topic of hier de titel verbreden, dat laatste kan natuurlijk ook. Beetje inclusiviteit ;)
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')