abonnement Unibet Coolblue
pi_163241366
Och Ludann wat zwaar voor jullie. Ik kan me alleen maar aansluiten bij wat hier al is gezegd: Kies een manier waar je achterstaat blijf daar een tijdje bij. En misschien het belangrijkste: Praat er met elkaar over en steun elkaar hierin. Anders voelt het heel eenzaam. (Been there). Misschien kan je de nachten afwisselen met je partner? Als jullie allebei dezelfde aanpak hebben dan kan dat geen kwaad lijkt me. Veel sterkte gewenst, slaapgebrek is zo vreselijk voor je hele welbevinden :* .
pi_163241394
quote:
1s.gif Op donderdag 23 juni 2016 15:01 schreef gestreeptestoel het volgende:
Toen ik begon 1 na laatste keer bij t cb.. Dat Y toen zo slecht sliep.. Was t eerste wat ze zeiden ook dat ze ons uittest en we consequenter moesten zijn blabla.

Hoe doen jullie dat in de tuin. Y had gister een aangekoekte pier vd stoep gepakt en in dr mond gepropt. :X takjes.. Veertjes.. Alles gaat in dr mond!
"NIET IN JE MOND!". Uit de mond vissen. Uit de mond vissen. "Niet in je mond lieverd". "Haal dat eens uit je mond." Weer uit de mond vissen. Oeps toch doorgeslikt.. Nouja, een worm is ook eiwit toch :') . En weer uit de mond vissen.

Zo :') .
pi_163241421
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2016 09:16 schreef Malteser het volgende:
Hier ook gewacht met fietsen tot 9 maanden ivm (ruggen)wervels en de hobbels en klappen die ze vangen op de fiets.
Twix kon al wel uren stabiel zittend spelen en ging ook al zelf zitten maar we hebben toch gewacht. Komt ook wel omdat we in onze omgeving een naar fiets-verhaal hebben.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Sara, vakantieboks! Waar gaat jullie reis heen?
Wat een ontzettend eng verhaal ;( ik kreeg het er koud van. Had geen idee dat het zķ slecht was om te vroeg te gaan fietsen met je kind :@ . Brrr.
pi_163241696
Oh, Malteser, wat een verschrikkelijk verhaal.. Krijg het er koud van.. (Net als toen een verhaal van een vader die ging fietsen met baby in draagzak onder de jas).

Wij hebben anderhalve week geleden voor het eerst gefietst, met 10,5 maand ongeveer. En ze zit al maanden zelfstandig.
  donderdag 23 juni 2016 @ 15:43:08 #180
409579 LuDann
All the way
pi_163242267
Zusje: ja ik weet eigenlijk ook wel dat ze gewoon meer slaap nodig heeft, maar op een gegeven moment kun je gewoon niet helder meer denken en als iets dan lijkt te werken dan ga je dat maar proberen.

Dat ik beter niet met haar naar beneden moet gaan is ook een logische gedachte, maar op een gegeven moment lopen de irritaties ontzettend hoog op, vooral als ze me hard knijpt (mijn bovenlichaam zit helemaal onder de kleine blauwe plekken), trapt en slaat. Dan is het beter om even naar beneden te gaan om te ontsnappen uit de situatie want anders gaat het mis en zal ik op een dag gewoon tegen haar gaan staan schreeuwen, dat weet ik nu al.

Man neemt het over waar hij kan, maar op sommige dagen moet hij 5 uur op om 2 uur te rijden naar zijn werk en dat is gevaarlijk met teveel slaapgebrek. We gaan wel samen een plan van aanpak overeenkomen, daar hebben we het al over gehad. Ik zal hier later wel posten wat we gaan doen, ook voor mezelf wel handig misschien als houvast.

Bedankt voor de steunende woorden. O+
pi_163242636
Het gebeurde vorig jaar, ik was zwanger en het maakte vreselijk veel indruk op me. Daarom zijn wij heel voorzichtig met fietsen/reiswieg naar wandelwagen/autostoel/enz.

Daarmee meteen een antwoord op de vraag van... Wie vroeg het ook alweer?
Twix is bij ruim 7 maanden overgegaan op de wandelwagen. En niet omdat het niet meer paste (sterker nog, het past nu nog :7 ) maar omdat Twix echt graag meer wilde zien en uit de bak klom.
pi_163242683
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2016 10:11 schreef LeSage het volgende:
....

Wanneer verwisselden jullie de kinderwagenbak voor wandelwageninzet? S. past er met bijna 5 maanden nog net in, maar is nu dus aan het rollen geslagen. Ik vind dat best eng. Twijfel dus over overstappen en dan de wandelwagen helemaal plat.
Gevonden, jij was het ;).
Twix ging met 7 maanden over dus, zie mijn post hierboven.
pi_163242793
Getver Malteser, wat een naar verhaal :'( Vreselijk.

quote:
1s.gif Op donderdag 23 juni 2016 15:01 schreef gestreeptestoel het volgende:
Toen ik begon 1 na laatste keer bij t cb.. Dat Y toen zo slecht sliep.. Was t eerste wat ze zeiden ook dat ze ons uittest en we consequenter moesten zijn blabla.

Hoe doen jullie dat in de tuin. Y had gister een aangekoekte pier vd stoep gepakt en in dr mond gepropt. :X takjes.. Veertjes.. Alles gaat in dr mond!
Goed voor de weerstand :Y) Als mini dingen in haar mond stopt die ik niet in haar mond wil hebben, vis ik het eruit en leg ik uit of doe ik voor waar die dingen wel voor zijn bedoeld. Dus bijvoorbeeld: ze stopt een stukje papier in haar mond, ik vis het eruit en zeg: "papier is om op te schrijven en om van te lezen" of ze stopt een veertje in haar mond, ik vis het eruit en zeg: "veertjes zijn voor vogeltjes om mee te vliegen" Kindjes gebruiken toch alle zintuigen om de wereld te verkennen. Ik probeer verbaal te 'helpen' verkennen (dus zogezegd te corrigeren zonder af te doen aan haar verkenningstocht)

Lu, wat worden jullie op de proef gesteld zeg. Ik heb net als zusje de ervaring dat een kindje met te weinig slaap, nog minder gaat slapen, maar ik kan me voorstellen dat je alles probeert nu. Heb je een gevoel waar het door komt dat ze zo slecht slaapt? Als je door je eigen frustratie heen probeert te kijken. Als het nodig is, kom ik gerust een nachtje overwinteren zodat jij en man bij kunnen slapen. Al is het maar een nachtje. Of middagje. Of wat dan ook. Slaapgebrek trekt niemand zo lang, dat gaat ten koste van je heldere denkvermogen en je intuitie. Dus even los van hoe Wolk slaapt (natuurlijk is dat belangrijk), het is zaak dat jullie ook zorgen dat je aan slapen toekomt nu. :*

Mini ging met 4.5-5 maanden over op de wandelwagen-inzet. Ze groeide uit de wagenbak, vandaar.

Ik zit mezelf af te leiden van morgen ^) want er gaat vanalles mis dus als ik nou net doe alsof er morgen niks is dan is er ook niks toch? O-)
pi_163242832
De weersvoorspelling wordt al beter/minder slecht Bloesem! *opsteker* :*
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
pi_163242839
wij ook zoiets, 7 maanden.... En in het begin lag hij nog helemaal plat. Nu kan T zitten als een baas, en zit hij ook rechtop. Tenzij vanmiddag, toen lag hij zo te slapen:



Ga je trouwen morgen, Bloesem? Wat leuk!
pi_163242979
Oh, dat fietsverhaal getsie! Wij fietsen met T. Sinds 9,5 maand. Ik verkoop zelf fietsstoeltjes en zou af en toe het AMK willen bellen hoor. Voorstoeltje bij 4,5 maand, achterstoeltje bij 10 maanden, kind los in fietskar bij 9 maanden 'want die baby en/of peuterschaal is zo duur'.
Je komt ze tegen..

Wij zitten lekker aan zee met een slapende T. Vanmorgen regende het hier dus lekker wezen zwemmen. Toen we uit 't zwembad kwamen viel T. Op weg naar de bungalow in slaap. We zijn toen maar naar het strand gelopen waar hij wakker werd en na wat zandhappen en spelen nu weer lekker ligt te slapen.

Vriend heeft een kuil voor zijn dochter gegraven en ik lig dus lekker op mijn buik, zonder last van een opstandige buikbaby, een boek te lezen. 😍

Vooraf zag ik er een beetje tegenop, op vakantie met 34 weken zwangerschap en een bijna 11 maander, maar het gaat zo goed dat we er nog een lang weekend aan vast geplakt hebben!
pi_163243190
Dan gaan we denk ik van het weekend wisselen. Morgen gaan we een dagje bij vrienden langs op een camping en dan is de bak nog wel een fijne slaapplek ;)
Ik vind het ook weer zo'n stap, weer iets minder baby. Ik was helemaal nooit zo sentimenteel vroeger :')

Haha, dat T. zo kan slapen zeg :)

Ggirl, dat klinkt als een goede vakantie!

Als je morgen gaat trouwen, Bloesem, dat alvast een hele fijne dag! En niet teveel stressen hoor, gewoon lekker genieten!
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_163245268
LuDann wat moeilijk dat jullie al zo lang slechte nachten hebben! Dat is echt heel zwaar... Knap dat jullie dat zo lang volhouden icm jouw scriptie en jouw mans werk. Vervelend dat het CB geen andere adviezen heeft... Ik heb geen tips/adviezen.. Maar ik hoop dat jullie gauw iets/iemand vinden die jullie er goed bij kan helpen!

Wat een ontzettend eng verhaal Malteser!!

Wij wilden afgelopen week overstappen... L. Doet tijdens het wandelen zelf de kap naar beneden en wil uit de bak klimmen.. Maar nu kwamen we erachter dat het zitje niet goed is, dus moeten we ermee terug..

Fijne vakantie nog Ggirl & LeSage ook veel plezier op de camping!
pi_163247084
Hoi! Hier is baby nu drie dagen oud en het loopt helemaal super. Wat kan zo'n tweede bevalling soepeler lopen dan een eerste zeg, wauw, ik voel me zoveel fitter!

Baby is zo lief! O+ Het is echt een snoes. We hebben 1 heel pittige nacht gehad maar vannacht kon ik al een keer een ruk van vier uur maken, dat voelde al zo luxe. Wel worden we bij elke luierverschoning nog even verrast met een boogje plas, echt wennen een zoon. :+

Grote zus is echt fantastisch, ze wil hem steeds op schoot, legt uit hoe je hem moet aaien en vertelt aan iedereen trots z'n naam. Nog geen jaloers gedrag gezien, maar dat kan nog komen natuurlijk. Nu wil ze nog alles delen met hem. Het meest ontregelende voor haar is wel het bezoek, vooral als die rond bedtijd komen. Dus daar gaan we even beter op letten.

Wel stuwinggggggg! Dat was ik even vergeten.
Verder ga ik dus proberen hier in te haken! *O*

[ Bericht 2% gewijzigd door Svane op 23-06-2016 19:45:20 ]
pi_163247906
quote:
1s.gif Op donderdag 23 juni 2016 19:32 schreef Svane het volgende:
Hoi! Hier is baby nu drie dagen oud en het loopt helemaal super. Wat kan zo'n tweede bevalling soepeler lopen dan een eerste zeg, wauw, ik voel me zoveel fitter!

Baby is zo lief! O+ Het is echt een snoes. We hebben 1 heel pittige nacht gehad maar vannacht kon ik al een keer een ruk van vier uur maken, dat voelde al zo luxe. Wel worden we bij elke luierverschoning nog even verrast met een boogje plas, echt wennen een zoon. :+

Grote zus is echt fantastisch, ze wil hem steeds op schoot, legt uit hoe je hem moet aaien en vertelt aan iedereen trots z'n naam. Nog geen jaloers gedrag gezien, maar dat kan nog komen natuurlijk. Nu wil ze nog alles delen met hem. Het meest ontregelende voor haar is wel het bezoek, vooral als die rond bedtijd komen. Dus daar gaan we even beter op letten.

Wel stuwinggggggg! Dat was ik even vergeten.
Verder ga ik dus proberen hier in te haken! *O*
Dat klinkt als een supermooie kraamtijd Svane! Fijn zeg :)

Wat leuk dat grote zus zo lief is.. Lijkt me zo mooi om te zien ♡! Hoeveel leeftijfsverschil is er?
  donderdag 23 juni 2016 @ 20:32:09 #191
426379 elamanilo
elämänilo
pi_163248372
quote:
1s.gif Op donderdag 23 juni 2016 19:32 schreef Svane het volgende:
Hoi! Hier is baby nu drie dagen oud en het loopt helemaal super. Wat kan zo'n tweede bevalling soepeler lopen dan een eerste zeg, wauw, ik voel me zoveel fitter!

Baby is zo lief! O+ Het is echt een snoes. We hebben 1 heel pittige nacht gehad maar vannacht kon ik al een keer een ruk van vier uur maken, dat voelde al zo luxe. Wel worden we bij elke luierverschoning nog even verrast met een boogje plas, echt wennen een zoon. :+

Grote zus is echt fantastisch, ze wil hem steeds op schoot, legt uit hoe je hem moet aaien en vertelt aan iedereen trots z'n naam. Nog geen jaloers gedrag gezien, maar dat kan nog komen natuurlijk. Nu wil ze nog alles delen met hem. Het meest ontregelende voor haar is wel het bezoek, vooral als die rond bedtijd komen. Dus daar gaan we even beter op letten.

Wel stuwinggggggg! Dat was ik even vergeten.
Verder ga ik dus proberen hier in te haken! *O*
Wow, herkenbaar! Ik kan zo'n beetje +1 op je hele post doen (toen de mini 3 dagen oud was, de mijne is al 3 en halve week :o ). Dat boogjes plassen was hier in het begin ook telkens, maar dat hield na een paar dagen op! Nu doet ie het alleen heeeel soms, maar meestal houdt ie een verschoonbeurt wel droog. :D
Verder zijn de nachten inmiddels soms best vermoeiend en andere nachten weer heel goed te doen. Krampjes hebben hier z'n intrede gedaan, bij tijd en wijle, dat is ook zo sneu en kost dus soms 10-20 minuten behoorlijke inspanning/energie om hem weer fijn te laten voelen.. Hoop dat dat vlug voorbij is!
De stuwing kon ik weg laten drinken door de peuter hier, dat was prettig, ik heb eigenlijk maar heeeeel eventjes stuwing gehad, ook mede doordat de peuter nog dronk tijdens de zwangerschap misschien, dat m'n borsten nog gewend zijn aan produceren?!
Peuter hier is nog steeds niet heel erg jaloers. Soms wil ze wel heel graag op schoot als baby bij mij ligt te slapen bijv. Of ze wil zelf weer even een kleine baby zijn. Maar het zijn geen boze dingen. Hopelijk blijft dat bij jullie ook zo gezellig O+

Vandaag had ik een inzinking zelf, paar dagen toch wat vermoeidheid opgespaard en opeens was m'n emmertje even vol. Na een enerverende middag gaat het nu weer wat beter.
Ik vind het moeilijk om te ontspannen (altijd al en nu helemaal). Sommige momenten trek ik dat prima, sterker nog, geniet ik van plakken aan mijn baby omdat ik weet hoe vlug het straks weer over is, dat hele kleine mini. Maar andere momenten is het even te veel omdat ik dus niet goed kan ontspannen nu zelf en dus zelf niet zo goed kan opladen en vooral geef en niets neem (ook heel letterlijk, mijn eetlust is nog steeds helemaal weg bijv.). Ik weet in ieder geval dat het weer terug komt (ontspannen, momenten voor mezelf) en dat ik wil genieten van het mini-kleine, ik mis dat soms zo van mijn peuter, toen lukte dat me nauwelijks om er echt goed van te genieten omdat ik zo in de war was van alle gebeurtenissen en hormonen. Nu gelukkig op veel momenten wel. O+ Al is dat dus wel hard werken omdat die hormonen echt veel impact hebben hier!

[ Bericht 4% gewijzigd door elamanilo op 23-06-2016 20:42:04 ]
  donderdag 23 juni 2016 @ 20:42:07 #192
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_163248606
Tip voor het boogjesplassen: heel even wachten met de luier open doen nadat de broek naar beneden is. De temperatuurswisseling zorgde bij ons altijd voor een acute plassessie.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
  donderdag 23 juni 2016 @ 20:43:51 #193
409579 LuDann
All the way
pi_163248646
Hmm, in dat boek wat ik gelezen heb staat dus dat je de eerste 3 nachten naast je baby's bed moet zitten terwijl ze in slaap valt. Er worden allemaal voorbeeld genoemd, die eerste nacht duurt het ongeveer 45 minuten voor ze slaapt.

Dus, na het bedtijd ritueel slaperig in bed gelegd. Ze ging onmiddelijk staan, je mag haar dan 1 keer terugleggen maar daarna niet meer. Het eerste half uur was ze nog vrolijk, staan, springen, knuffels uit bed gooien, dingen aanwijzen. Het half uur daarna werd ze een beetje zeurderig maar ging wel af en toe liggen. Het derde half uur werd het huilen steeds erger en daarna werd ze langzaam maar zeker hysterisch.

Ik ben dus na 2,5 uur weer naar beneden gegaan met haar omdat toen echt helemaal niks meer goed was en ze zit hier nu weer lekker te spelen. :')
pi_163248884
Ja dat zeggen we ook tegen y. Niet in je mond doen.. Dat is voor... Etc etc

Boogjes plassen. Doekje erop leggen.. Of de luier niet meteen oprollen. Als hij dan toch plast, kan je die luier er nog ff op leggen.

Ludann.. Ik weet niet hoe jullie t zolang op kunnen brengen. Petje af.

Net y in n plas water gezet. Tuinslang erbij. Ze gierde t uit :)
pi_163248995
Oh, dat zou hier ook niet gewerkt hebben, LuDann! Iemand in beeld = niet slapen. Voor het inslapen is timing t.a.v. slaapsignalen cruciaal hier. Geen vaste bedtijd dus, en het is vaker 21.30u dan 19.30u.
Maar balen, dit geeft geen goed gevoel zo :{
  donderdag 23 juni 2016 @ 21:02:13 #196
409579 LuDann
All the way
pi_163249100
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2016 20:58 schreef Hupje het volgende:
Oh, dat zou hier ook niet gewerkt hebben, LuDann! Iemand in beeld = niet slapen. Voor het inslapen is timing t.a.v. slaapsignalen cruciaal hier. Geen vaste bedtijd dus, en het is vaker 21.30u dan 19.30u.
Maar balen, dit geeft geen goed gevoel zo :{
Ze was ook behoorlijk moe, daarom heb ik haar eerder op bed gelegd dan de in het boek aangeraden 19 uur. Maar nu is het slaapmoment voorbij voor haar en is ze helemaal opgefokt. Dan heeft verder proberen ook geen zin op dat moment, ze wilde zelfs niet eens meer bij me drinken.

Misschien dat ik straks (ik twijfel of ik het nu straks weer moet proberen of om het vandaag maar voor gezien te houden) maar om het hoekje moet gaat staan? Is dat wat jullie doen?
pi_163249490
Jeetje, dat van dat fietsen is wel echt erg! Kippenvel.

Ik kan mijn baby niet meer fatsoenlijk verschonen, ze draait, rolt en kruipt steeds weg en ze is zo sterk, ik kan haar niet vasthouden/tegenhouden dat ze blijft liggen. Hebben jullie tips? Afleiding met speeltje / knuffeltje werkt niet meer.
pi_163249553
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2016 21:18 schreef JantinaGr het volgende:
Jeetje, dat van dat fietsen is wel echt erg! Kippenvel.

Ik kan mijn baby niet meer fatsoenlijk verschonen, ze draait, rolt en kruipt steeds weg en ze is zo sterk, ik kan haar niet vasthouden/tegenhouden dat ze blijft liggen. Hebben jullie tips? Afleiding met speeltje / knuffeltje werkt niet meer.
Oja! Hier hetzelfde dus ik kijk graag mee voor tips :)!
pi_163249581
quote:
1s.gif Op donderdag 23 juni 2016 20:10 schreef Vieve6 het volgende:

[..]

Dat klinkt als een supermooie kraamtijd Svane! Fijn zeg :)

Wat leuk dat grote zus zo lief is.. Lijkt me zo mooi om te zien ♡! Hoeveel leeftijfsverschil is er?
3,5 jaar leeftijdsverschil! Ze snapt het dus ook al best wel :)

Fijn Ela dat bij jullie zus ook zo lief is! Je inzinking klinkt wel pittig, maar na een paar weken gaat dat slechter/korter slapen ook pas echt z'n tol eisen vind ik. Dus ik ben heel benieuwd. Dochter sliep razendsnel al heel veel in de nacht, maar stopte daar met 6 maanden mee voor zo'n anderhalf jaar. :') kijken wat haar broer voor ons in petto heeft.

Dank voor de luiertips!

En LuDann, moeilijk in slaap vallen is hier dus in de 'late' babytijd en dreumestijd ook zo geweest, vaak bedtijd rond 22-23u, terwijl ze voor m'n gevoel wel meer slaap nodig had. Maar ik ben even nog niet helemaal bij hoe het bij jullie precies is, dus geen legendarische tips. Wel sterkte!
pi_163249657
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2016 21:18 schreef JantinaGr het volgende:
Jeetje, dat van dat fietsen is wel echt erg! Kippenvel.

Ik kan mijn baby niet meer fatsoenlijk verschonen, ze draait, rolt en kruipt steeds weg en ze is zo sterk, ik kan haar niet vasthouden/tegenhouden dat ze blijft liggen. Hebben jullie tips? Afleiding met speeltje / knuffeltje werkt niet meer.
Spiegeltjes plakken naast de commode :) Die andere baby is kei tof!

Pff, Ludann, het klinkt heel herkenbaar. Ik hoop dat het jullie wel lukt, want hier hebben we hem echt tot ruim anderhalf denk ik slapend of zo goed als slapend weg moeten leggen.

Welkom svane!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')