abonnement Unibet Coolblue
pi_163232981
Ja, weer dakproblemen. }:| Vorig jaar een nieuw dak en nu gezeik omdat de afvoer van de buurvrouw op ons dak uitkomt op het enige stukje dat nog niet is vervangen. Dat stond al op de planning om te vervangen, maar daar is nu even een spoedje van gemaakt. Schade valt op zich mee, door het onweer waren we meteen wakker om aan crisismanagement te doen.

L. vindt alles mooi. Emmers om omver te trekken. *; Toch maar gewoon naar de opvang gebracht dus.

Arme L. Mari. Zit niet lekker in z'n vel dus?

Ach Jagar, loslaten is zo moeilijk. :* Wel fijn dat T. goed geslapen heeft in z'n eigen bedje. Sterkte vandaag.
Want het leven is niet meer dan een sprookje
pi_163232983
Hier hetzelfde Vieve, ze heeft niks anders nodig dan bij ons zijn schijnbaar. Ze krijgt 's nachts zelden nog een fles, maar gaat meestal wel huilen en valt dan alleen bij ons nog in slaap. Dat is al maanden zo overigens.
pi_163233640
Hier ook gewacht met fietsen tot 9 maanden ivm (ruggen)wervels en de hobbels en klappen die ze vangen op de fiets.
Twix kon al wel uren stabiel zittend spelen en ging ook al zelf zitten maar we hebben toch gewacht. Komt ook wel omdat we in onze omgeving een naar fiets-verhaal hebben.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Sara, vakantieboks! Waar gaat jullie reis heen?
pi_163233662
Kris, balen van het dak.

Mari, beterschap voor L.

Fles is hier ook onderdeel van het bedritueel. Maar Twix heeft nog niks te poetsen.... 8-)
  donderdag 23 juni 2016 @ 09:40:10 #155
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_163234048
N heeft vannacht op haar buik geslapen :z ze draaide zich steeds om! Nooit eerder gedaan, ben helemaal verbaasd nu :?
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  donderdag 23 juni 2016 @ 09:49:16 #156
409579 LuDann
All the way
pi_163234219
Ah Kris, dat is klote van de dakproblemen! Ons dak is gisteren gerepareerd, prijzig grapje.

Malteser, nee, dat meen je niet. :'( Wat een verschrikkelijk verhaal.

Het experiment met het overdag niet te lang laten slapen heeft flink gebackfired. ;( Ik was om 20 uur al gaan slapen maar om 20:30 werd Wolk voor het eerst huilend wakker. Dat herhaalde zich elk half uur tot 23 uur, daarna was ze weer wakker dus zaten we weer beneden tot 2 uur. Toen heeft ze 5 minuten geslapen en dat was kennelijk genoeg om weer 2 uur wakker te zijn.

Ik weet echt niet meer wat te doen. Ik snap het ook niet, hoe kan ze nou zo weinig slaap nodig hebben? Ze heeft van 4 tot 6 geslapen en toen was ze weer wakker. En ik dus ook.
pi_163234672
Oh Malteser, dat is echt verschrikkelijk :'(. Ik wacht toch tot de 9 maanden.

LuDann, ik heb geen idee voor oplossingen, misschien een slaapcoach? Ik kan me voorstellen dat het jullie helemaal opbreekt. In mijn omgeving een vergelijkbare situatie en zij zitten er ook zo doorheen. Is er niemand in de omgeving die een nachtje slaap wil opofferen zodat jullie wel kunnen slapen?

Wanneer verwisselden jullie de kinderwagenbak voor wandelwageninzet? S. past er met bijna 5 maanden nog net in, maar is nu dus aan het rollen geslagen. Ik vind dat best eng. Twijfel dus over overstappen en dan de wandelwagen helemaal plat.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_163234858
Jezus Malteser, ik word gewoon helemaal misselijk van dat verhaal.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  donderdag 23 juni 2016 @ 10:31:19 #159
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_163235091
Ja, vreselijk zeg....

Wij zijn met 8,5 maanden gaan fietsen, nadat het CB had gezegd dat het mocht.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_163235222
Sorry. Had het expres in spoiler gezet. Wil jullie niet bang maken of laten schrikken. Maar het heeft ons wel echt doen besluiten echt te wachten, ondanks dat Twix al maanden stabiel kon zitten.
pi_163235304
quote:
1s.gif Op donderdag 23 juni 2016 09:40 schreef SaskiaR het volgende:
N heeft vannacht op haar buik geslapen :z ze draaide zich steeds om! Nooit eerder gedaan, ben helemaal verbaasd nu :?
Twix slaapt sinds een week of 5 ook op zijn buik. Zo gek, heeft bijna 8 maanden probleemloos op zijn rug geslapen. En ineens is hij over op buikslapen.
  donderdag 23 juni 2016 @ 10:43:53 #162
409579 LuDann
All the way
pi_163235422
Ik heb wel een slaapcoach gevonden online die doet aan methodes zonder huilen, maar ja, 400 euro... Kaching.

Ik heb het CB eens even gebeld om te vragen of zij wat wisten. Maarja, de VPK die ik aan de lijn had begon meteen dat ze ons manipuleert en over laten huilen en deed allemaal aannames die niet kloppen in onze situatie. Dus daar had ik nogal weinig aan.
  donderdag 23 juni 2016 @ 11:15:27 #163
327807 Mariposas
יה&#14
pi_163236032
Je kan ook gewoon een boek lenen van de bieb. :P
vreemd dat het consultatiebureau zo reageert. Ik heb er deze week naar gevraagd bij de verpleegkundige bij ons consultatiebureau, want L is ook niet de makkelijkste slaper. Zij adviseerde de methode door in bed laten liggen en er dan op een stoel bij zitten. Werkt hier trouwens niet echt... Heb er dik een uur bijgezeten, toen was ik het zo zat dat ik ben weggegaan... Even huilen, troosten, huilen, troosten en slaap.
No hay mal que dure cien aņos ni cuerpo que lo aguante
  donderdag 23 juni 2016 @ 11:15:43 #164
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_163236038
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2016 10:43 schreef LuDann het volgende:
Ik heb wel een slaapcoach gevonden online die doet aan methodes zonder huilen, maar ja, 400 euro... Kaching.

Ik heb het CB eens even gebeld om te vragen of zij wat wisten. Maarja, de VPK die ik aan de lijn had begon meteen dat ze ons manipuleert en over laten huilen en deed allemaal aannames die niet kloppen in onze situatie. Dus daar had ik nogal weinig aan.
Kijk eens naar een orthopedagoog, de vriendin van mijn oom zweerde daarbij. Zelf geen ervaring, maar wellicht dat ern andere zoekterm hetzelfde resultaat biedt, maar dan goedkoper.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_163236402
Stip sliep ook zo slecht Ludann en dat was uiteindelijk een kwestie van uitzitten. Sinds z'n peuterbed slaapt hij veel beter maar daar is Wolk wat klein voor :P Vanalles geprobeerd wat dan wel even hielp, zoals kamer wisselen, licht aanhouden, kussentje (zo'n hele dunne van de Ikea), bedritueel herhalen, een dekbedje ipv slaapzak, warmer/kouder aankleden en vaak bij ons in bed. Klokje rond heeft hij nog nooit gedaan maar het gaat wel steeds beter.

Een collega van me heeft wel een slaapcoach gehad en het kwam volgens haar neer op een strak ritme qua bedtijd en rustgevend bedritueel. Ik weet niet meer precies wat ze aangeraden kreeg als hij wakker werd maar volgens mij was dat ook een soort ritueel dat ze telkens moest herhalen en hoe beter het ging hoe korter het werd.
  donderdag 23 juni 2016 @ 11:56:17 #166
409579 LuDann
All the way
pi_163237001
De adviezen die worden gegeven door het CB verschillen enorm per verpleegkundige en arts. Ik heb voor mijn afstudeeronderzoek nu 3 maanden meegelopen op een CB hier en dat viel me erg op. Mogelijk dat ik een heel ander advies krijg als ik nog een keer bel.

Naar aanleiding van de website van de 'the sleep agency' (een nederlandse slaapcoach zonder huilen) ben ik nu uitgekomen op de methode van The Sleep Lady, ik heb haar boek net gekocht op Google play (heb toch nog berg credits die op moeten omdat ze anders verlopen). We gaan deze methode proberen.

Van wat ik tot nu toe heb gelezen is het motto daarbij vooral dat het erg belangrijk is om consequent te zijn in je aanpak, ongeacht welke aanpak je kiest. Een bepaalde strategie kiezen en die 2 weken volhouden. Dingen als bed tijd routine doen we al, maar kennelijk helpt het als ze zelf in slaapt leert vallen want dan kan ze ook zelfstandig 's nachts weer gaan slapen als ze wakker wordt. Nu valt ze nog aan de borst in slaap. Ik ga nog even verder lezen en dan een plan van aanpak opzetten.

Wolk slaapt al 2 uur, dus heb wel even tijd om te lezen. :')
pi_163237119
LuDann wat shit weer zo'n nacht na een paar goede dagen, ik kan me je wanhoop goed voorstellen. Geen tips, maar kan het deze keer misschien aan het onweer gelegen hebben? Mijne was ook behoorlijk onrustig vannacht, maar wij hebben 'maar' van 1-3 op hoeven zitten (ok, ook van 20-2130). En dan regende het niet eens bij ons.
Jammer dat het CB weinig constructief was.

Malteser wat een afschuwelijk verhaal zeg. Wij fietsen ook nog niet (hij is nu 9,5 maand). Hij kan pas net een paar weken blijven zitten als je hem neerzet, maar kan nog niet zelf gaan zitten. Heb hem toevallig dit weekend even in het stoeltje gezet, maar ik vond hem zo al te wiebelig erin zitten om daadwerkelijk te fietsen. Komt wel, ik heb geen haast ermee.
pi_163237134
Dat zelfstandig in slaap vallen duurde hier best lang. Volgens mij ook pas sinds z'n peuterbed :') Hij speelt ook vaak nog even in z'n bed voor hij gaat slapen en in een ledikant kon dat natuurlijk niet. Consequent is vaak wel het toverwoord he :) Al is dat om 4 uur s nachts wel heel moeilijk.
pi_163237357
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2016 11:56 schreef LuDann het volgende:

Van wat ik tot nu toe heb gelezen is het motto daarbij vooral dat het erg belangrijk is om consequent te zijn in je aanpak, ongeacht welke aanpak je kiest. Een bepaalde strategie kiezen en die 2 weken volhouden.
Dat denk ik ook. Het geeft je ook rust als je een keuze hebt gemaakt in aanpak, heb ik gemerkt. En dat levert weer op dat je ook helder kunt zijn in je communicatie (verbaal en non-verbaal) met je kind. Alhoewel ik het onzinnig vind als wordt gezegd dat een baby je manipuleert, geloof ik wel dat een kind jouw rust of onrust goed aanvoelt en daar ook weer op reageert. Als jij je goed en zeker voelt bij een bepaalde aanpak dan is dat al een deel van het succes, denk ik. Het is wel waar dat dit allemaal heel lastig is om vier 's nachts, als je moe bent en niet helder kunt denken. Veel succes!!
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_163237797
Malteser dat verhaal ;(

Wij hebben tot ruim tien maanden gewacht met fietsen. Ze kon toen al een geruime tijd stabiel zitten. Een keer een rondje gedaan om te kijken of ze het leuk vond. Sindsdien hebben we alleen niet meer gefietst, want het regent iedere keer als ik tijd of zin heb om te fietsen (en dan smelten we :Y ). Een paar dagen na ons fietsrondje kon M. ineens zelfstandig zitten, dus ik denk dat het wel goed gaat komen.

Sterkte LuDann :* Geen tips helaas maar ik hoop op snel en veel slaap voor jullie!
pi_163238983
Oei, Malteser. ;( Wij zijn pas met 11 maanden gaan fietsen toen N. (enigszins) zelf ging zitten en al heel lang stevig kon blijven zitten. Ze is mijn dierbaarste bezit, dat wachten deed ik met liefde zij het zeer ongeduldig. :P

Lu, wat but van de nachten. Het zou zo fijn zijn als er eens een genie met de oplossing voor alle nachtelijke problemen opstond. :(
pi_163240704
Malteser, dat verhaal :o :'(!

quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2016 09:49 schreef LuDann het volgende:
Ah Kris, dat is klote van de dakproblemen! Ons dak is gisteren gerepareerd, prijzig grapje.

Malteser, nee, dat meen je niet. :'( Wat een verschrikkelijk verhaal.

Het experiment met het overdag niet te lang laten slapen heeft flink gebackfired. ;( Ik was om 20 uur al gaan slapen maar om 20:30 werd Wolk voor het eerst huilend wakker. Dat herhaalde zich elk half uur tot 23 uur, daarna was ze weer wakker dus zaten we weer beneden tot 2 uur. Toen heeft ze 5 minuten geslapen en dat was kennelijk genoeg om weer 2 uur wakker te zijn.

Ik weet echt niet meer wat te doen. Ik snap het ook niet, hoe kan ze nou zo weinig slaap nodig hebben? Ze heeft van 4 tot 6 geslapen en toen was ze weer wakker. En ik dus ook.
My 2 cents:
Ik kan me ook moeilijk voorstellen dat zo'n hummeltje echt maar zo weinig slaap nodig heeft. Een baby die niet uitgerust is slaapt ook steeds slechter, dus overdag goed slapen is ook belangrijk. Ik geloof dan ook dat een baby wakker houden of wakker maken geen goed idee is.

Verder zou ik niet meer met haar naar beneden gaan tbh. Ik ben bang dat je daarmee een gemengd signaal afgeeft. Wees duidelijk: Beneden = spelen, wakker zijn. Slaapkamer = slaapie doen. Het zal het huilen en wakker worden niet tegengaan, maar misschien helpt dit op den duur wel om de 'wakkertijd' te verkorten.

Hoe dan ook, het is flink zuur want je hebt je nachtrust wel nodig. Ik hoop dat je snel toch een manier vindt om Wolk te helpen slapen 's nachts die voor jullie goed werkt :*.
pi_163241075
ach Ludann. Ik ben benieuwd hoe het gaat werken! Hou je ons op de hoogte? Ik wil ook af van het in slaap voeden. Het is aan de ene kant zo makkelijk, maar aan de andere kant zo beklemmend. Hier maakt het het nog makkelijker aangezien in bed de enige plek is waar T enigzins rustig drinkt...

Net is hij in de kinderwagen op weg naar huis in slaap gevallen. Heerlijk, 5 minuten geslapen is ook geslapen. Eens kijken hoe gezellig de rest van de middag zal zijn.

Het is hier bloed heet (32 graden). Aangezien wij op de 4e en bovenste verdieping wonen en de zon de hele dag op onze ramen staat heb ik een ventilator opgezet. T vindt het fascinerend, en ook wel een beetje spannend zo'n ding. Leuk om te zien!
pi_163241208
Brr nek gebroken op de fiets.. Bah bah

Y is nu 9,5 mnd. Ik ben n paar x wezen fietsen. Ze zat heel stevig. Nu gaat ze ook zelf zitten.

Vandaag dan ook voor t eerst de oudste met de fiets opgehaald vd psz. Ze zat op te fiets te zingen: Jaajajaja waaahaajaja
pi_163241272
Toen ik begon 1 na laatste keer bij t cb.. Dat Y toen zo slecht sliep.. Was t eerste wat ze zeiden ook dat ze ons uittest en we consequenter moesten zijn blabla.

Hoe doen jullie dat in de tuin. Y had gister een aangekoekte pier vd stoep gepakt en in dr mond gepropt. :X takjes.. Veertjes.. Alles gaat in dr mond!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')