abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_162249373
Star Trek was oorspronkelijk een door Gene Roddenberry bedachte Amerikaanse sciencefiction-televisieserie die tussen 1966 tot 1969 werd uitgezonden. Uiteindelijk groeide het Star Trek-universum uit tot een succesvolle media-franchise met vijf televisieseries, een animatieserie, tien speelfilms, tientallen computerspellen en honderden boeken, stripboeken, technische handleidingen en encyclopedieën. Verder bestaat er sinds 1998 in Las Vegas een Star Trek-attractiepark, genaamd Star Trek: The Experience en worden er over de hele wereld regelmatig Star Trek-conventions georganiseerd: grote bijeenkomsten voor fans (de 'trekkies'), waar vaak acteurs uit de series te gast zijn. In de Verenigde Staten is er minstens elk weekend een ST convention.

Roddenberry bedacht een utopische toekomstwereld, waarin een verenigde Aarde de meeste moderne wereldproblemen heeft opgelost: vervuiling, honger, armoede en conflicten tussen mensen onderling behoren grotendeels tot het verleden. Door uitvindingen als synthetische replicators en sneller dan licht-technologie heeft de mensheid, met hulp van buitenaardse volken, in het Melkwegstelsel koloniën gesticht. De mensheid heeft samen met enkele buitenaardse volken een overkoepelende organisatie van werelden opgericht: de Verenigde Federatie van Planeten. De verhalen in de diverse Star Trek-media volgen vooral de officieren en burgers in dienst van Starfleet, de militaire onderzoeksinstelling van de Federatie die met haar ruimtevloot vooral diplomatieke en onderzoeksmissies uitvoert en tevens de krijgsmacht vormt.

De avonturen van de verschillende televisieseries en films spelen zich hoofdzakelijk af in de 23e en 24e eeuw, enkele tijdreizen uitgezonderd. Men is bekend met een aanzienlijk deel van de Melkweg, die is verdeeld in vier kwadranten. In het Alfa-kwadrant bevinden zich grote delen van de Federatie en het Cardassiaanse Rijk, in het Beta-kwadrant bevinden zich onder andere het Klingonrijk en het Romulaanse Rijk, het Gamma-kwadrant, dat via het Bajoraanse wormgat met het Alfa-kwadrant is verbonden, wordt geregeerd door de Dominion en het Delta-kwadrant, waarin de Voyager jarenlang rondzwierf, herbergt onder andere de Kazon, Ocampa en Hirogen. Ook de Borg komen uit het Delta-kwadrant.

Star Trek werd voor het eerst uitgezonden in 1966. Sindsdien zijn er zes series gemaakt door Gene Roddenberry en zijn opvolgers. Sommige daarvan waren een groot succes, andere wat minder.

The Original Series (TOS) - Dit is de door Gene Roddenberry geschreven serie, met de naam Star Trek. Het is het verhaal van het ruimteschip USS Enterprise NCC-1701 (kortweg: Enterprise), dat driehonderd jaar in de toekomst, vanaf het jaar 2265, op een vijfjarige missie is om het heelal te verkennen. De serie sprak oorspronkelijk maar een kleine groep kijkers aan en stond naar verluidt jaarlijks op de nominatie om geschrapt te worden. Toen bleek dat deze kleine groep kijkers behoorde tot een erg selecte doelgroep (hoger opgeleiden), werd de serie interessant voor adverteerders.

The Animated Series (TAS) - Na het stoppen van de oorspronkelijke serie bleek die in de herhaling steeds populairder te worden. Dit was in 1973 een van de redenen voor het maken van een tekenfilmserie, waarbij de stemmen van de vaste personages gedaan werden door de acteurs die ze in de oorspronkelijke serie ook gespeeld hadden. De serie ging verder waar het verhaal van de oorspronkelijke serie ophield. Dat wil zeggen dat de laatste twee jaar van de missie ingevuld werden.

The Next Generation (TNG) - Deze nieuwe serie speelde zich honderd jaar later af, in het jaar 2364, rond een nieuwe Enterprise met een nieuwe bemanning. Hoewel het eerste seizoen van The Next Generation kritiek kreeg, onder andere omdat de afleveringen te zoet zouden zijn, was dit eerste seizoen goed genoeg om de serie te prolongeren. Met nieuw materiaal, en met beduidend meer middelen dan de oorspronkelijke serie uit de jaren '60, werd The Next Generation uiteindelijk een enorm succes. Er werden in de periode 1987-1994 in 7 seizoenen 177 afleveringen van uitgezonden. In 1991 overleed Gene Roddenberry.

Deep Space Nine (DS9) - Zoals de oorspronkelijke serie een missieduur van vijf jaar had, zo was het ook duidelijk dat de succesvolle serie The Next Generation niet altijd maar door kon blijven draaien. Daarom werd een volgende serie opgezet, met een ander thema. In plaats van een ruimteschip dat bij planeten langsging werd het centrale thema een ruimtestation ver in de ruimte, op een plaats waar veel ruimteschepen langskwamen.

Voyager (VOY) - Dit schip raakt op haar eerste missie door toedoen van het wezen Caretaker (verzorger) verzeild in het Delta-kwadrant, 70.000 lichtjaar van de Aarde. Voyager kent een sterke rode draad, namelijk de lange thuisreis van het ruimteschip Voyager, en de zoektocht naar mogelijkheden deze reis te verkorten.

Enterprise (ENT) - Deze serie gaat over een eerdere Enterprise, van 2151. Deze tijd, meer dan honderd jaar gesitueerd voor de oorspronkelijke serie, is de tijd waarin de mensheid begint aan het onderzoeken van de ruimte met ruimteschepen die sneller dan het licht kunnen vliegen, nu zij schepen ontwikkeld heeft die 'Warp 5' halen. Het is het begin van Starfleet, en in deze tijd worden de technieken en protocollen ontwikkeld die in de latere series algemeen bekend zijn. In het eerste jaar was dat ook meteen de zwakke plek van de serie, omdat de karakters nog veel moesten leren, maar de kijkers veel minder. In de volgende seizoenen heeft de serie echter duidelijk meer vaart gekregen. De serie is begonnen in 2001, en heeft in totaal vier seizoenen en 98 afleveringen gedraaid.

Overzichtje in uitzendvolgorde:
TOS, James Kirk (William Shatner)
TAS, James Kirk (William Shatner)
TNG, Jean Luc Picard (Patrick Stewart)
DS9, Benjamin Sisko (Avery Brooks)
VOY, Kathryn Janeway (Kate Mulgrew)
ENT, Jonathan Archer (Scott Bakula)

Poll: Wat is de beste ST serie?
TOS
TNG
DS9
VOY
ENT
Tussenstand:

Ook een poll maken? Klik hier

Poll: Wie is de beste captain?
Kirk
Picard
Sisko
Janeway
Archer
Tussenstand:

Ook een poll maken? Klik hier

Poll: Welke serie zag je het eerst?
TOS
TNG
DS9
VOY
ENT
Tussenstand:

Ook een poll maken? Klik hier

Poll: Hoe oud ben je?
Jonger dan 20
Tussen 20-30
Ouder dan 30
Tussenstand:

Ook een poll maken? Klik hier

Poll: Wat is je geslacht?
Vrouw
Man
Tussenstand:

Ook een poll maken? Klik hier

Poll: Wie is het irritantste VOY character?
Janeway
Chakotay
Tuvok
Kim
Torres
Paris
Neelix
Kes
Seven
Doctor
Tussenstand:

Ook een poll maken? Klik hier

Poll: Wie is het irritantste DS9 character?
Sisko
Jadzia Dax
Quark
Kira
Worf
O´Brien
Rom
Bashir
Jake
Odo
Ezri Dax
Nog
Tussenstand:

Ook een poll maken? Klik hier

Poll: Wie is het irritantste TNG character?
Picard
Worf
O´Brien
Data
Riker
Yar
Troi
Beverly Crusher
Pulaski
Wesley Crusher
LaForge
Tussenstand:

Ook een poll maken? Klik hier

Poll: Wie is het irritantste ENT character?
Archer
T´Pol
Tucker
Reed
Maywheather
Sato
Phlox
Tussenstand:

Ook een poll maken? Klik hier

Poll: Wie is het irritantste TOS character?
Kirk
Spock
McCoy
Scott
Chekov
Uhura
Sulu
Chapel
Tussenstand:

Ook een poll maken? Klik hier

Poll: Wie is het beste VOY character?
Janeway
Chakotay
Tuvok
Kim
Torres
Paris
Neelix
Kes
Seven
Doctor
Tussenstand:

Ook een poll maken? Klik hier

Poll: Wie is het beste DS9 character?
Sisko
Jadzia Dax
Quark
Kira
Worf
O´Brien
Rom
Bashir
Jake
Odo
Ezri Dax
Nog
Tussenstand:

Ook een poll maken? Klik hier

Poll: Wie is het beste TNG character?
Picard
Worf
O´Brien
Data
Riker
Yar
Troi
Beverly Crusher
Pulaski
Wesley Crusher
LaForge
Tussenstand:

Ook een poll maken? Klik hier

Poll: Wie is het beste ENT character?
Archer
T´Pol
Tucker
Reed
Maywheather
Sato
Phlox
Tussenstand:

Ook een poll maken? Klik hier

Poll: Wie is het beste TOS character?
Kirk
Spock
McCoy
Scott
Chekov
Uhura
Sulu
Chapel
Tussenstand:

Ook een poll maken? Klik hier

***Deze openingspost is hier te vinden!***
Ja doei.
pi_162249702
star trekking across the universe
pi_162250001
Resistance is futile.
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
  maandag 16 mei 2016 @ 20:43:41 #4
242879 Onnoman
The On And Only
pi_162253705
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 mei 2016 18:02 schreef -CRASH- het volgende:

[..]

Ik vond Star Trek Into the Darknes toch wel de vorm van de orginele hebben.
Dat was weer eentje met humor erin.
En aan de trailer te zien. Zit in Beyond ook weer die humor.
nee.. ik vind het teveel van het goede.. te modern geacteerd.. weinig diepgang..

blehhh..niet mijn kopje thee
Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
  maandag 16 mei 2016 @ 20:43:54 #5
242879 Onnoman
The On And Only
pi_162253714
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2016 18:25 schreef DappereDodo77 het volgende:

[..]

Wat is een wilde zie?

ST is inderdaad dood. De reboot is gewoon een serie actiebeelden achter elkaar geplakt. Toch wist Karl Urban nog te vertellen dat JJ heel goed de vertaling van de 60's Star Trek naar heden gemaakt heeft, waarbij het verhaal nog centraal staat, maar alles op een hedendaags tempo getoond wordt. Aldus Karl... :N
Walter Koenig wist het beter te zeggen, Great movie.... if I would've been five. That's just an old man's perspective. Misschien word ik ook oud...

ST is dood, maar we hebben een enorme bak aan tv-uren waar we op terug kunnen kijken. Daar kunnen we nog lekker van genieten. De aandacht voor de morele kant heeft mij altijd enorm getrokken. De manier waarop Patrick Steward Picard heeft neergezet is gewoon fantastisch. Misschien een beetje elitair, maar dat mocht ik wel. Bij DS9 probeerden ze dat in het begin ook, maar tijdens de Dominion oorlog kreeg dat een erg nare nasmaak. Moraliteit speelde nog steeds een rol, maar de serie werd me te donker. VOY, tsja, begon traag, werd op gegeven moment best goed, maar na de komst van 7 of 9 werd het wel minder, veel herhaling. Ik weet dat 't z'n fans heeft, maar goed, ik ben met TNG opgegroeid, dat zal ook wat uitmaken.

De originele serie heb ik gekeken, paar jaar geleden, maar sorry, ik kan er niet inkomen. Traaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag, verschrikkelijk.
wilde fantasie :D
Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
pi_162253762
Zoals ik al zei, ik vind ze tof. Heb ook alles gezien en ben al jaaaaren fan, maar accepterende dat het niet meer zoals vroeger wordt ben ik zeer tevreden met wat ze er van gemaakt hebben :) ben benieuwd naar de volgende film en serie!
Ja doei.
  Moderator dinsdag 17 mei 2016 @ 09:52:46 #7
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_162263494
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2016 18:26 schreef motorbloempje het volgende:
:@ ik vond de nieuwe films best OK :@
Zonder lens flare had ik nog op andere dingen kunnen letten dan op lens flare, (het bleef maar door mijn hoofd spoken dat ze in 2100 geen goede UV filters meer hadden en waarom dan)... Verder wel vermakelijke films ja....
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_162265932
Ik hoop zo dat de nieuwe star trek niet verpest wordt door het hollywood gehalte van veel films en televisieseries de afgelopen 20 jaar, maar ik denk dat we grotere risico lopen om teleurgesteld te raken dan dat het een nieuwe klassieker onder de al goede series zal zijn.

Mocht het dezelfde benadering krijgen als TNG en VOY dan kunnen we heel wat moois verwachten met de hedendaagse techniek en dat tijdens het gouden tijdperk van televisie series.

Maar wat willen we bijvoorbeeld gaan zien en rond welke periode mag het zich afspelen?

Voor TNG? of na VOY? Of misschien wel ertussen in of tijdens?
  donderdag 19 mei 2016 @ 13:11:37 #9
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_162322091
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
pi_162322127
Een vernietigde aarde? :o

Nieuwe crews, en niet wéééér een soort TOS rip-off.... of pre-TOS!

:o Het zou nog wat worden!
Ja doei.
  Moderator donderdag 19 mei 2016 @ 13:14:25 #11
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_162322167
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2016 13:13 schreef motorbloempje het volgende:
Een vernietigde aarde! :o

Nieuwe crews, en niet wéééér een soort TOS rip-off.... of pre-TOS!

:o Het zou nog wat worden!
post-voy *duim duim duim
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_162322186
quote:
11s.gif Op donderdag 19 mei 2016 13:14 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

post-voy *duim duim duim
Ik hoop het! :D
Ja doei.
pi_162374779
Ik hoop natuurlijk ook op een post-voyager serie. Dat geeft ook de meeste ruimte lijkt mij. Volgens mij moeten ze nog steeds afrekenen met Species 8472, dus dat kan dan ook nog wel leuk worden..

pi_162374802
Die teaser :D nice
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
  zaterdag 21 mei 2016 @ 12:28:52 #15
381517 Zapata
held op sokken
pi_162376786
quote:
Ziet er uit zoals de nieuwe films. Ik blijf wel gewoon elk jaar the next generation kijken.
pi_162377442
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 mei 2016 12:28 schreef Zapata het volgende:

[..]

Ziet er uit zoals de nieuwe films. Ik blijf wel gewoon elk jaar the next generation kijken.
Ik kan anders nog weinig uit die teaser halen hoor, maar verwacht inderdaad het zal wel moeten gaan volgens de huidige wetten van hollywood.

Die nieuwe trailer van Star Trek Beyond vind ik trouwens ook weer helemaal geen Star Trek...

pi_162378290
En toch ga ik 'm mooi in de bios zien :9 *O*
Ja doei.
  zaterdag 21 mei 2016 @ 14:35:45 #18
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_162378794
Volgens een gerucht speelt het zich voor TNG en na Undiscovered Country af.
Er komen meerdere crews, waarschijnlijk elk seizoen een ander, beetje zoals True Detective denk ik?

http://www.cheatsheet.com(...)ries.html/?a=viewall
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
  Moderator zaterdag 21 mei 2016 @ 15:00:05 #19
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_162379279
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 mei 2016 13:14 schreef Odaiba het volgende:

[..]

Ik kan anders nog weinig uit die teaser halen hoor, maar verwacht inderdaad het zal wel moeten gaan volgens de huidige wetten van hollywood.

Die nieuwe trailer van Star Trek Beyond vind ik trouwens ook weer helemaal geen Star Trek...

Maken ze er nou serieus reclame mee dat die director ook the fast & the furious gedirect heeft :') Ik zou dat stil houden :D
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  Moderator zaterdag 21 mei 2016 @ 15:05:43 #20
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_162379378
Al met al toch erg leuk dat er een nieuwe serie komt, en spannend wat het gaat worden :)
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_162380839
quote:
2s.gif Op zaterdag 21 mei 2016 14:35 schreef Dagonet het volgende:
Volgens een gerucht speelt het zich voor TNG en na Undiscovered Country af.
Er komen meerdere crews, waarschijnlijk elk seizoen een ander, beetje zoals True Detective denk ik?

http://www.cheatsheet.com(...)ries.html/?a=viewall
Kijk! Dat klinkt interessant :9~
pi_162381006
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 mei 2016 13:14 schreef Odaiba het volgende:

[..]

Ik kan anders nog weinig uit die teaser halen hoor, maar verwacht inderdaad het zal wel moeten gaan volgens de huidige wetten van hollywood.

Die nieuwe trailer van Star Trek Beyond vind ik trouwens ook weer helemaal geen Star Trek...

Vaag, op basis van hun introductie in film 2 (Into Darkness) had ik wel een film met de Klingons verwacht.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_162381040
quote:
2s.gif Op zaterdag 21 mei 2016 14:35 schreef Dagonet het volgende:
Volgens een gerucht speelt het zich voor TNG en na Undiscovered Country af.
Er komen meerdere crews, waarschijnlijk elk seizoen een ander, beetje zoals True Detective denk ik?

http://www.cheatsheet.com(...)ries.html/?a=viewall
Mooie tijd, leuke opzet met meerdere crews (werkte bij Skins eigenlijk best prima)... Lijkt me dus ook de originele tijdlijn. Ben benieuwd.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_162381670
<a href="http://www.vwkweb.nl/" rel="nofollow" target="_blank">Vereniging voor weerkunde en klimatologie</a>
<a href="http://www.estofex.org/" rel="nofollow" target="_blank">ESTOFEX</a>
pi_162382144
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 mei 2016 16:22 schreef Nielsch het volgende:

[..]

Vaag, op basis van hun introductie in film 2 (Into Darkness) had ik wel een film met de Klingons verwacht.
De serie is niet gelinked aan de nieuwe films (gelukkig).
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')