Ok, maar van die mensen krijg ik ook weer de kriebelsquote:Op zondag 1 mei 2016 18:37 schreef Eufonie het volgende:
[..]
Het is binnen universiteiten en bepaalde academische vakgebieden nog altijd heel aanwezig inderdaad, maar losstaand daarvan kan je toch wel spreken over een toename van politiek rechts in zowel Europa als de Verenigde Staten (zie ook een Trump met zijn "anti-PC" mentaliteit) en de populariteit van mensen als Christina Marie Hoff Sommers of Milo Yiannopoulos bijvoorbeeld.
Ja en nee, op de campussen winnen ze wel aan momentum maar daar buiten worden ze nog altijd keihard genegeerd.quote:Op zondag 1 mei 2016 18:36 schreef Ryan3 het volgende:
[..]
Is dat zo? Krijg juist de indruk dat ze steeds meer aan momentum winnen. Vandaar dat ik ook zeg: wen er maar aan.
Het probleem met identiteitspolitiek is juist ook dat het polarisatie versterkt doordat het grote groepen mensen sterk generaliseert en tegenover elkaar zet met "white", "Poc", "heteronormative" enzovoorts en daarmee de traditionele linkse drang tot cohesie juist opbreekt. De toename van politiek rechts, welke juist zinspeelt op deze onderverdeling wint daarom ook logischerwijs, zeker bij de groepen welke dit soort figuren als een negatief generaliseren ('blanken zijn inherent racistisch') en rechts vervolgens als positief benaderd onderwijl effect weerwoord leverend.quote:Op zondag 1 mei 2016 18:39 schreef Fir3fly het volgende:
[..]
Ok, maar van die mensen krijg ik ook weer de kriebels. En ik wil helemaal geen Trump als alternatief. Ik vind die polarisatie alleen maar vervelend.
Maar op die campussen lopen wel mensen rond die later invloed gaan hebben op het publieke debat. Dus ik maak me er wel enigszins zorgen over.quote:Op zondag 1 mei 2016 18:40 schreef Tocadisco het volgende:
[..]
Ja en nee, op de campussen winnen ze wel aan momentum maar daar buiten worden ze nog altijd keihard genegeerd.
Het staat haar vrij om wie dan ook te herdenken met dodenherdenking.quote:Daarnaast vind ik dat de geschiedenis van mijn voorouders ook herdacht moet worden.
quote:Sinds 1961 wordt officieel een ruimere definitie gehanteerd die alle oorlogsslachtoffers of omgekomenen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog omvat.
Bron: Wikipedia
Ach, hoeveel keiharde rode socialisten van vroeger zijn dat een jaar of 20 na hun studie nog steeds? Op het moment dat ze klaar zijn met hun studie en er achter komen dat de vraag naar vrijheidsstrijders vanaf de arbeidsmarkt toch niet zo bijster groot is draaien de meesten wel bij (en degenen die niet bijdraaien worden columnist op Joop, maar dat heeft ook maar een heel beperkt bereik).quote:Op zondag 1 mei 2016 18:42 schreef Fir3fly het volgende:
[..]
Maar op die campussen lopen wel mensen rond die later invloed gaan hebben op het publieke debat. Dus ik maak me er wel enigszins zorgen over.
Ik voorspel dat het vanaf ongeveer 2030 (als de oorloggeneratie er niet meer is en de babyboomers zijn gemarginaliseerd) een vijfjaarlijkse herdenking wordt, dan wel een jaarlijkse herdenking in kleine kring (Joden en veteranen bijvoorbeeld). Aan de andere kant herdenken we ook nog jaarlijks de afschaffing van de slavernij (maar dat is dan ook om andere redenen).quote:Op zondag 1 mei 2016 18:46 schreef Jaimy_Luca het volgende:
Ik heb er toevallig ook laatst aan gedacht om niet (meer) mee te doen.
Ik ben stil ja, maar ik (her)denk niet (aan) alle slachtoffers. Ik denk gewoon aan andere dingen. Dus waarom zou ik er dan eigenlijk mee doorgaan?
Hoe lang willen ze nog doorgaan met het herdenken van de oorlogsslachtoffers? Tot in den treure? Omdat het "hoort"?
Het partijprogramma van de PVV is nog altijd toleranter dan de heilige boeken van diverse religies.quote:Op zondag 1 mei 2016 14:09 schreef Ceberut het volgende:
Als een partij als de PVV de grootste partij kan worden in Nederland, kun je je inderdaad afvragen of een dag als 4 mei nog wel zin heeft.
Ik denk dat Trump niet president wordt, eerlijk gezegd. Misschien is zijn politieke incorrectheid wel mede populair als reactie op dit soort lui, die in de VS wel flink wat in de melk te brokkelen hebben al, maar daarmee alleen zal hij het niet echt redden.quote:Op zondag 1 mei 2016 18:37 schreef Eufonie het volgende:
[..]
Het is binnen universiteiten en bepaalde academische vakgebieden nog altijd heel aanwezig inderdaad, maar losstaand daarvan kan je toch wel spreken over een toename van politiek rechts in zowel Europa als de Verenigde Staten (zie ook een Trump met zijn "anti-PC" mentaliteit) en de populariteit van mensen als Christina Marie Hoff Sommers of Milo Yiannopoulos bijvoorbeeld. Plus, binnen daadwerkelijk linkse (dus socialistische en communistische) cirkels wordt er al jarenlang gewaarschuwd dat een grotere focus op identiteitspolitiek alleen gaat leiden tot een afbraak aan links omdat de aanvankelijke antikapitalistische basisprincipes steeds meer in de vergetelheid raken en de sociale onderklasse richting rechts verschuift, hetgeen heden ten dage ook gebeurd natuurlijk.
Dat het in Nederland wat populairder klopt is goed mogelijk, maar hier is het hele debat dan ook wat nieuw in tegenstelling tot elders.
Het maakt niet zozeer uit of Trump president wordt, maar een deel van zijn populariteit hangt wel samen met kritiek op identiteitspolitiek en de sterkere verschuiving van 'links' in deze richting. Hier gebeurd het ook wel, maar Nederlanders zijn gemiddeld gezien een stuk nuchterder en rechtser denk ik, hoewel je inderdaad hopen idealistische links-liberalen hebt.quote:Op zondag 1 mei 2016 18:54 schreef Ryan3 het volgende:
[..]
Ik denk dat Trump niet president wordt, eerlijk gezegd. Misschien is zijn politieke incorrectheid wel mede populair als reactie op dit soort lui, die in de VS wel flink wat in de melk te brokkelen hebben al, maar daarmee alleen zal hij het niet echt redden.
Je ziet idd dat steeds meer terminologie die in de VS dagelijkse praktijk is tegenwoordig in NL opduiken en dat begint op de universiteiten. Dat zag je verleden jaar bij die bezetting van het Maagdenhuis al naar voorkomen met hun diverse universiteit. Volgens mij wordt ook hier al om safe spaces gejengeld en ja, ook het eisen van een stilteruimte, maar in de praktijk eigenlijk een moskee, op diverse instituten van hoger onderwijs tapt uit dat zelfde vaatje. Moslims worden even zo leuk meegenomen in die diversiteitsdrang namelijk. Ook moslims worden gezien als 'mensen van kleur'.
Komt bij dat NL'ers sws wat botter zijn. Dat dit soort gekkigheid zo goed aanslaat in de Anglo-Amerikaanse wereld heeft er ook mee te maken dat ze minder bot zijn dan wij hè.quote:Op zondag 1 mei 2016 19:00 schreef Eufonie het volgende:
[..]
Het maakt niet zozeer uit of Trump president wordt, maar een deel van zijn populariteit hangt wel samen met kritiek op identiteitspolitiek en de sterkere verschuiving van 'links' in deze richting. Hier gebeurd het ook wel, maar Nederlanders zijn gemiddeld gezien een stuk nuchterder en rechtser denk ik, hoewel je inderdaad hopen idealistische links-liberalen hebt.
Die blijft leuk ja! Zie mijn Webm ook trouwens, is interessant : )quote:Op zondag 1 mei 2016 19:04 schreef Ryan3 het volgende:
[..]
Komt bij dat NL'ers sws wat botter zijn. Dat dit soort gekkigheid zo goed aanslaat in de Anglo-Amerikaanse wereld heeft er ook mee te maken dat ze minder bot zijn dan wij hè.
Overigens hier een grappig filmpje over modern onderwijs:
Maar die gast preludeert gewoon op oude marxistische strevingen dus? Kapitalisme?quote:Op zondag 1 mei 2016 19:06 schreef Eufonie het volgende:
[..]
Die blijft leuk ja! Zie mijn Webm ook trouwens, is interessant : )
Dat is ook weer waar. En op het internet zijn ze natuurlijk goed vertegenwoordigd, maar dat zijn de meeste extremen wel.quote:Op zondag 1 mei 2016 18:47 schreef Tocadisco het volgende:
[..]
Ach, hoeveel keiharde rode socialisten van vroeger zijn dat een jaar of 20 na hun studie nog steeds? Op het moment dat ze klaar zijn met hun studie en er achter komen dat de vraag naar vrijheidsstrijders vanaf de arbeidsmarkt toch niet zo bijster groot is draaien de meesten wel bij (en degenen die niet bijdraaien worden columnist op Joop, maar dat heeft ook maar een heel beperkt bereik).
Over hypocrisie gesproken ja.quote:Op zondag 1 mei 2016 14:06 schreef Stokken_en_stenen het volgende:
Ik mis in haar pleidooi de haat van moslims richting niet moslims dat mag zeker niet benoemd worden?
Waar hij vooral op doelt is dat als je identiteitspolitiek op zijn beloop laat gaan de verdeling van de samenleving in groepen met vanuit een zeker oogpunt potentieel gezamenlijke strijd alleen maar sterker wordt waardoor deze strijd in hevigheid afneemt en men de toegenomen onderlinge spanningen als voornaamste speerpunt ziet. Ofwel, als je blanke en zwarte mensen als duidelijke tegen over elkaar staande groepen profileert ("white" vs. "people of color") dan wordt de onderlinge spanning sterker dan bijvoorbeeld agitatie naar de slechter wordende huizen- en arbeidsmarkt waardoor individuele frustratie en spanning eerder tegen de andere groep dan hiertegen geuit wordt.quote:Op zondag 1 mei 2016 19:09 schreef Ryan3 het volgende:
[..]
Maar die gast preludeert gewoon op oude marxistische strevingen dus? Kapitalisme?
Klopt idd, en dus wil hij de mensen er wel weer op wijzen dat die kleine verschillen tussen verschillende mensen er niet toe doen, maar het grote verschil tussen de haves en not-haves wel.quote:Op zondag 1 mei 2016 19:15 schreef Eufonie het volgende:
[..]
Waar hij vooral op doelt is dat als je identiteitspolitiek op zijn beloop laat gaan de verdeling van de samenleving in groepen met vanuit een zeker oogpunt potentieel gezamenlijke strijd alleen maar sterker wordt waardoor deze strijd in hevigheid afneemt en men de toegenomen onderlinge spanningen als voornaamste speerpunt ziet. Ofwel, als je blanke en zwarte mensen als duidelijke tegen over elkaar staande groepen profileert ("white" vs. "people of color") dan wordt de onderlinge spanning sterker dan bijvoorbeeld agitatie naar de slechter wordende huizen- en arbeidsmarkt waardoor individuele frustratie en spanning eerder tegen de andere groep dan hiertegen geuit wordt.
Van mij hoeft het niet op te houden, wat mij betreft vieren we het over 1000 jaar nog. Het is voor mij althans niet zo dat we alleen van de Duitsers bevrijd werden, wat er te vieren was was volgens mij een keerpunt in de geschiedenis, niet zozeer herstel van de tijd van voor de bezetting.quote:Op zondag 1 mei 2016 18:31 schreef Disana het volgende:
[..]
Natuurlijk houdt het een keer op, maar zolang er nog kinderen leven van mensen die de oorlog meemaakten, lijkt me niet dat het al zover is. De Tweede Wereldoorlog leeft nog steeds.
Wauwwwww, die vrouw haat echt alles.quote:Op zondag 1 mei 2016 18:27 schreef Eufonie het volgende:
[..]
Ah, want een enkel individu dat het ergens mee eens is vormt direct een geldig autoriteitsargument?
Verder, ze plaatst dit soort infantiliteit op haar Twitter, hetgeen dus prima binnen mijn omschrijving past;
[ afbeelding ]
Dit zegt genoeg over dit wijf, totaal niet serieus te nemen met haar IQ van een baklap.quote:Op zondag 1 mei 2016 18:27 schreef Eufonie het volgende:
[..]
Ah, want een enkel individu dat het ergens mee eens is vormt direct een geldig autoriteitsargument?
Verder, ze plaatst dit soort infantiliteit op haar Twitter, hetgeen dus prima binnen mijn omschrijving past;
[ afbeelding ]
Je weet ook wel dat dit niet waar is hè. Men probeerde de zogenaamde Doorbraak wel te forceren, maar dat lukte nog niet echt meteen na de oorlog.quote:Op zondag 1 mei 2016 19:21 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Van mij hoeft het niet op te houden, wat mij betreft vieren we het over 1000 jaar nog. Het is voor mij althans niet zo dat we alleen van de Duitsers bevrijd werden, wat er te vieren was was volgens mij een keerpunt in de geschiedenis, niet zozeer herstel van de tijd van voor de bezetting.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |