FOK!forum / Culinesse à gogo / Uit eten in Londen. Duurder of goedkoper dan NL
RobinOokzaterdag 16 april 2016 @ 11:50
Zijpaadje uit het "Waar heb je gegeten topic"

Mijn ervaring is dat restaurants in Londen een stuk duurder zijn dan vergelijkbare resaurants in Nederland. Habitue heeft een andere ervaring. Vertel eens waar/wat je at, Hab?

quote:
1s.gif Op zaterdag 16 april 2016 11:41 schreef habitue het volgende:

[..]

Ik was in Londen minder kwijt gemiddeld voor een keer uiteten dan in Nl. Het hogere segment is in London wel heel erg duur.
dopfles1zaterdag 16 april 2016 @ 11:59
half jaar in London gewoont

Bestelde daar eens per week chips met chicken wings 4 stuks voor 1 pond en dan zat ik ook vol.

Voor dat geld kan ik in NL niet eens koken.

grgr
RobinOokzaterdag 16 april 2016 @ 12:01
Ja, okay. Fastfood dus. Dat tel ik niet mee.
dopfles1zaterdag 16 april 2016 @ 12:02
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 april 2016 12:01 schreef RobinOok het volgende:
Ja, okay. Fastfood dus. Dat tel ik niet mee.
Je eet toch wel fish & chips wanneer je in Engeland bent? :o
RobinOokzaterdag 16 april 2016 @ 12:04
Als ik er van zou houden, maar toevallig hou ik daar compleet niet van. Lekkerbekjes, tempura, battered fish, ik word daar niet blij van. Maar goed, dat is het punt natuurlijk niet. Ik beschouw dat niet als "uit eten".

[ Bericht 11% gewijzigd door RobinOok op 16-04-2016 12:19:44 ]
Boca_Ratonzaterdag 16 april 2016 @ 13:15
Een Engels restaurant bestaat niet. Je komt al snel in een pub terecht. De Engelsen kunnen niet koken, tenzij je Gordon Ramsay heet natuurlijk.
wiskundenoobzaterdag 16 april 2016 @ 13:17
Goedkoper, maar ik heb dan ook alleen zaakjes bezocht waar je 10 tot 30 euro p.p. kwijt bent aan diner.
Pietverdrietzaterdag 16 april 2016 @ 13:19
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 april 2016 13:15 schreef Boca_Raton het volgende:
Een Engels restaurant bestaat niet. Je komt al snel in een pub terecht. De Engelsen kunnen niet koken, tenzij je Gordon Ramsay heet natuurlijk.
quote:
George Orwell
In Defence of English Cooking

We have heard a good deal of talk in recent years about the desirability of attracting foreign tourists to this country. It is well known that England’s two worst faults, from a foreign visitor’s point of view, are the gloom of our Sundays and the difficulty of buying a drink.

Both of these are due of fanatical minorities who will need a lot of quelling, including extensive legislation. But there is one point on which public opinion could bring about a rapid change for the better: I mean cooking.

It is commonly said, even by the English themselves, that English cooking is the worst in the world. It is supposed to be not merely incompetent, but also imitative, and I even read quite recently, in a book by a French writer, the remark: ‘The best English cooking is, of course, simply French cooking.’

Now that is simply not true, as anyone who has lived long abroad will know, there is a whole host of delicacies which it is quite impossible to obtain outside the English-speaking countries. No doubt the list could be added to, but here are some of the things that I myself have sought for in foreign countries and failed to find.

First of all, kippers, Yorkshire pudding, Devonshire cream, muffins and crumpets. Then a list of puddings that would be interminable if I gave it in full: I will pick out for special mention Christmas pudding, treacle tart and apple dumplings. Then an almost equally long list of cakes: for instance, dark plum cake (such as you used to get at Buzzard’s before the war), short-bread and saffron buns. Also innumerable kinds of biscuit, which exist, of course, elsewhere, but are generally admitted to be better and crisper in England.

Then there are the various ways of cooking potatoes that are peculiar to our own country. Where else do you see potatoes roasted under the joint, which is far and away the best way of cooking them? Or the delicious potato cakes that you get in the north of England? And it is far better to cook new potatoes in the English way — that is, boiled with mint and then served with a little melted butter or margarine — than to fry them as is done in most countries.

Then there are the various sauces peculiar to England. For instance, bread sauce, horse-radish sauce, mint sauce and apple sauce; not to mention redcurrant jelly, which is excellent with mutton as well as with hare, and various kinds of sweet pickle, which we seem to have in greater profusion than most countries.

What else? Outside these islands I have never seen a haggis, except one that came out of a tin, nor Dublin prawns, nor Oxford marmalade, nor several other kinds of jam (marrow jam and bramble jelly, for instance), nor sausages of quite the same kind as ours.

Then there are the English cheeses. There are not many of them but I fancy Stilton is the best cheese of its type in the world, with Wensleydale not far behind. English apples are also outstandingly good, particularly the Cox’s Orange Pippin.

And finally, I would like to put in a word for English bread. All the bread is good, from the enormous Jewish loaves flavoured with caraway seeds to the Russian rye bread which is the colour of black treacle. Still, if there is anything quite as good as the soft part of the crust from an English cottage loaf (how soon shall we be seeing cottage loaves again?) I do not know of it.

No doubt some of the things I have named above could be obtained in continental Europe, just as it is possible in London to obtain vodka or bird’s nest soup. But they are all native to our shores, and over huge areas they are literally unheard of.

South of, say, Brussels, I do not imagine that you would succeed in getting hold of a suet pudding. In French there is not even a word that exactly translates ‘suet’. The French, also, never use mint in cookery and do not use black currants except as a basis of a drink.

It will be seen that we have no cause to be ashamed of our cookery, so far as originality goes or so far as the ingredients go. And yet it must be admitted that there is a serious snag from the foreign visitor’s point of view. This is, that you practically don’t find good English cooking outside a private house. If you want, say, a good, rich slice of Yorkshire pudding you are more likely to get it in the poorest English home than in a restaurant, which is where the visitor necessarily eats most of his meals.

It is a fact that restaurants which are distinctively English and which also sell good food are very hard to find. Pubs, as a rule, sell no food at all, other than potato crisps and tasteless sandwiches. The expensive restaurants and hotels almost all imitate French cookery and write their menus in French, while if you want a good cheap meal you gravitate naturally towards a Greek, Italian or Chinese restaurant. We are not likely to succeed in attracting tourists while England is thought of as a country of bad food and unintelligible by-laws. At present one cannot do much about it, but sooner or later rationing will come to an end, and then will be the moment for our national cookery to revive. It is not a law of nature that every restaurant in England should be either foreign or bad, and the first step towards an improvement will be a less long-suffering attitude in the British public itself.
Tourniquetzaterdag 16 april 2016 @ 14:03
Wat mijn ervaring is, in centrum Londen, is dat de prijzen gemiddeld zeker hoger liggen. Wat je bij ons in euro's betaalt, betaal je daar in ponden, dus zo'n beetje 25% duurder.
Pietverdrietzaterdag 16 april 2016 @ 14:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 april 2016 14:03 schreef Tourniquet het volgende:
Wat mijn ervaring is, in centrum Londen, is dat de prijzen gemiddeld zeker hoger liggen. Wat je bij ons in euro's betaalt, betaal je daar in ponden, dus zo'n beetje 25% duurder.
Mja, kom eens als tourist naar Adam en ga daar eens wat zoeken in de binnenstad.
Tourniquetzaterdag 16 april 2016 @ 16:52
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 april 2016 14:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mja, kom eens als tourist naar Adam en ga daar eens wat zoeken in de binnenstad.
5 euro pizzeria! :P

Maar ja, uiteraard betaal je ook voor de locatie.
#ANONIEMzaterdag 16 april 2016 @ 17:52
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 april 2016 14:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mja, kom eens als tourist naar Adam en ga daar eens wat zoeken in de binnenstad.
In de buurt van Vrankrijk zoeken. :P
dahippieunicornzaterdag 16 april 2016 @ 19:11
Mijn ervaring is ook dat het duurder was dan hier.
Pietverdrietzaterdag 16 april 2016 @ 19:21
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 april 2016 17:52 schreef bamibij het volgende:

[..]

In de buurt van Vrankrijk zoeken. :P
Is dat nog steeds een bolwerk van uitvreters?
habituezaterdag 16 april 2016 @ 21:47
Ha! 1.5 jaar in London gewoond. Zal morgen mijn ervaringen posten Robin.
bl_henkie2zaterdag 16 april 2016 @ 22:26
quote:
2s.gif Op zaterdag 16 april 2016 11:59 schreef dopfles1 het volgende:


chicken wings 4 stuks
je zit vol met 4 chicken wings??
dopfles1zaterdag 16 april 2016 @ 23:01
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 april 2016 22:26 schreef bl_henkie2 het volgende:

[..]

je zit vol met 4 chicken wings??
1 bak patat met 4 chicken wings wel ja.
Spanky78zaterdag 16 april 2016 @ 23:13
Londen is is zijn algeheel en dure stad. Je moet een beetje zoeken, maar een redelijke hap kun je zeker wel krijgen. Met name zitten er goede en betaalbare indiers, libanezen (aanrader! soort sjieke shaormatenten met echt lekker oosters eten) en chinezen.

Ga je rondshoppen in Westminster wordt het snel posh en prijzig. EN tsja, de gemiddelde tourist trap is ook geen feest. Maar er zijn best veel leuke en betaalbare tentjes. Als je tegen pubfood kan is er zat keuze (maar veel afbakpie en saai voer met lekkerder bier). Maar heel goedkoop wordt het in londen niet snel, tenzij je takeaway chinese eet.

Buiten Londen overigens is Engeland best goed. Ik heb uitstekend gegeten buiten londen, ook niet heel goedkoop, maar erg goed.

Ik vind de Britten met name goed in allerlei gebakken spul. Dus pastries, koekjes, pies, dat soort dingen.
tombolafanzaterdag 16 april 2016 @ 23:19
Flat Iron in Covent Garden _O_ :9
sirdanilotzaterdag 16 april 2016 @ 23:55
Het is inderdaad zo dat de traditionele Engelse keuken ernstig ondergewaardeerd is. Ze is beter dan bijvoorbeeld de Tsjechische keuken. Een goede cheddar kaas, clotted cream, shepherds pie, etc. is niks mis mee.

En ja London vergelijken met NL is natuurlijk dom. Je kunt London hooguit vergelijken met Amsterdam Centrum. En dan denk ik dat het prijsverschil reuze mee valt, als het er al is. Dus of heel goedkoop slecht voer, of heeeeeeel duur goed voer. Met een paar pareltjes met goede prijs-kwaliteit verhouding ertussen verstopt.

Buiten London ben ik nooit geweest overigens.
golferzondag 17 april 2016 @ 00:01
De laatste keer dat ik in Londen was betaalde ik vrij weinig voor een burger bij de Whimpy. Maar dat was in in 1975. ;)
Ferzondag 17 april 2016 @ 00:10
Ik dacht dat je na English breakfast vol zat tot de volgende ochtend. Hooguit wat thee in de middag met een paar koekjes.
jaipurholiczondag 17 april 2016 @ 00:49
Fine dining zal er wellicht duurder zijn, maar pubfood is echt niet duurder dan de schnitzel met frites in een Nederlands eetcafe. En de doorsnee Italiaan ook niet echt. Sterker nog, vergeleken met NL heb je nog wat meer "casual Italianen" (de gemiddelde authentieke Italiaan is in Nederland ook niet echt goedkoop) Ik heb in Londen eens een lekkere maaltijdsized Risotto gegeten voor een euro of 6. Wel echt typisch Italiaanse gerechten, maar niks fancy.

Wat het uit eten vooral duurder maakt is denk ik de drank.
#ANONIEMzondag 17 april 2016 @ 16:33
London is een prijzige stad,beetje vergelijkbaar met Amsterdam maar wat wil je. Ik eet daarom ook het liefst in Soho als ik in London ben gewoon omdat ik daar mijn soort voedsel vind en authentiek vaak,meer dan in NL.(zoals Indiaas eten!)
Spanky78zondag 17 april 2016 @ 16:56
quote:
2s.gif Op zondag 17 april 2016 16:33 schreef Iwanius het volgende:
London is een prijzige stad,beetje vergelijkbaar met Amsterdam maar wat wil je. Ik eet daarom ook het liefst in Soho als ik in London ben gewoon omdat ik daar mijn soort voedsel vind en authentiek vaak,meer dan in NL.(zoals Indiaas eten!)
Als je ergens in Europa goed Indiaas kunt eten is het wel in de uk. Sowieso is Londen goed bedeeld qua goed Aziatisch voer.

Libanees is er ook goed te vinden en redelijk hoge kwaliteit . Zeer verfijnde keuken... Zegmaar een hoge kwaliteit shoarma /kibbeh/falafel /humusboer. Absoluut een aanrader.

Goed Engels... Dat is echt zoeken en erg duur. Buiten Londen echter is dat wel te doen.
sirdanilotzondag 17 april 2016 @ 17:27
quote:
12s.gif Op zondag 17 april 2016 00:01 schreef golfer het volgende:
De laatste keer dat ik in Londen was betaalde ik vrij weinig voor een burger bij de Whimpy. Maar dat was in in 1975. ;)
Jij komt het liefst nooit buiten bloemendaal zie ik?
golferzondag 17 april 2016 @ 20:24
quote:
0s.gif Op zondag 17 april 2016 17:27 schreef sirdanilot het volgende:

Jij komt het liefst nooit buiten bloemendaal zie ik?
Waar zie je dat?
sirdanilotzondag 17 april 2016 @ 21:03
quote:
0s.gif Op zondag 17 april 2016 20:24 schreef golfer het volgende:

[..]

Waar zie je dat?
Als je sinds 1975 niet meer in London bent geweest, de miljoenenstad die het dchtst bij Nederland ligt (misschien samen met Parijs dan), leef je toch wel een beetje onder een steen vind ik. DAt is inmiddels al 41 jaar geleden namelijk.
RobinOokzondag 17 april 2016 @ 21:16
Grote stappen snel thuis logica.
golferzondag 17 april 2016 @ 22:13
quote:
0s.gif Op zondag 17 april 2016 21:03 schreef sirdanilot het volgende:


Als je sinds 1975 niet meer in London bent geweest, de miljoenenstad die het dchtst bij Nederland ligt (misschien samen met Parijs dan), leef je toch wel een beetje onder een steen vind ik. DAt is inmiddels al 41 jaar geleden namelijk.
Goh. Het feit dat ik al een tijdje niet in Londen ben geweest is voor jou de reden meteen te concluderen dat ik Bloemendaal niet uitkom en onder een steen leef? :')
SPOILER
ik denk dat ik in meer landen en steden ben geweest dan menig Fok!ertje
XLzondag 17 april 2016 @ 22:19
Pubfood/eetcafe kan heel goedkoop zijn.
Daarnaast heel freemium, goedkoop hoofdgerecht en dan via ditjes en datjes en bijgerechten overal nog een paar pond bovenop tikken en dan stiekem alweer heel duur zijn.
Hele matige kwaliteit en veel ketens.

Met de huidige eurokoers is het slecht toeven in London.
RobinOokzondag 17 april 2016 @ 23:05
Ik ben niet veel in Londen geweest, wel in pubs gegeten, maar ik beschouw pubvoer dus niet als "uit eten gaan". Dat was destijs meer een "we hebben geen geld, we hebben geen keuken, we moeten eten". En ik mag hopen dat het voor engelsen zelf ongeveer net zoiets is. Maar dan "we hebben honger, geen zin om te koken en geen zin in gedoe".

Trouwens, in 1999 een paar maanden in Windsor/Eton gebivakkeerd en ik vond dat toen een drama. Qua eten. Echt een ramp. Niet in de laatste plaats omdat het daar op toeristen gericht was. Maar het was echt achterlijk duur. Het enige betaalbare en eetbare vond ik daar de Thai. Ieder hip restaurant of onhip, keurig restaurant was minstens 2 keer zo duur als ik gewnd was. En sleeeeecht. Ik weet nog dat ik ergens carpaccio kreeg, zonder boe of bah en dat kostte 25 pond of zo. Echt niet normaal.

[ Bericht 42% gewijzigd door RobinOok op 17-04-2016 23:12:03 ]
#ANONIEMzondag 17 april 2016 @ 23:12
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 april 2016 19:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Is dat nog steeds een bolwerk van uitvreters?
http://vrankrijk.org/

;)
derLudolfzondag 17 april 2016 @ 23:46
quote:
0s.gif Op zondag 17 april 2016 22:13 schreef golfer het volgende:

[..]

Goh. Het feit dat ik al een tijdje niet in Londen ben geweest is voor jou de reden meteen te concluderen dat ik Bloemendaal niet uitkom en onder een steen leef? :')
SPOILER
ik denk dat ik in meer landen en steden ben geweest dan menig Fok!ertje
Wat een geweldige logica hè :')
Misschien houd jij helemaal niet van steden.

Maar Engels koken, Das toch een blik witte bonen in tomatensaus opwarmen? :P
XLmaandag 18 april 2016 @ 06:07
quote:
1s.gif Op zondag 17 april 2016 23:05 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben niet veel in Londen geweest, wel in pubs gegeten, maar ik beschouw pubvoer dus niet als "uit eten gaan". Dat was destijs meer een "we hebben geen geld, we hebben geen keuken, we moeten eten". En ik mag hopen dat het voor engelsen zelf ongeveer net zoiets is. Maar dan "we hebben honger, geen zin om te koken en geen zin in gedoe".

Trouwens, in 1999 een paar maanden in Windsor/Eton gebivakkeerd en ik vond dat toen een drama. Qua eten. Echt een ramp. Niet in de laatste plaats omdat het daar op toeristen gericht was. Maar het was echt achterlijk duur. Het enige betaalbare en eetbare vond ik daar de Thai. Ieder hip restaurant of onhip, keurig restaurant was minstens 2 keer zo duur als ik gewnd was. En sleeeeecht. Ik weet nog dat ik ergens carpaccio kreeg, zonder boe of bah en dat kostte 25 pond of zo. Echt niet normaal.
In de Pub eten is voor Engelsen wel uit eten hoor, beetje zoals wokken hier zou ik zeggen. Waarbij de tafels voor 20 man wat minder voorkomen. Je hebt er ook Gastro-pubs, dat is een pub die claimt meer focus op de eet-experience te hebben. Bijvoorbeeld door beter te koken (uitzondering), kleinere porties of een katoenen servet.
XLmaandag 18 april 2016 @ 06:09
Moet wel zeggen dat er in het hogere segment hele gave restaurants zijn. Die zijn echter inderdaad serieus aan de prijs!
RobinOokmaandag 18 april 2016 @ 08:20
Dus het volk eet uit in pubs en de rijken in restaurants.
En omdat de verschillen tussen arm en rijk daar van oudsher erg groot zijn, zijn de prijzen van die restaurants ook navenant. Soort van garantie dat er geen gewoon volk komt. Okay.
jaipurholicmaandag 18 april 2016 @ 08:43
Het is ook meer een uit-eten cultuur dan NL. Net als DE, IT en ga maar door... Als je meerdere keren per week uit eten gaat hoeft en kan t ook niet altijd fancy zijn, dan word t veel te duur.

Waar je dat in DE, IT en andere landen terugziet in lagere prijzen voor uit eten dan in NL, is dat in Londen natuurlijk anders, maar dan nog vind ik t niet duur(der) vergeleken met NL.
XLmaandag 18 april 2016 @ 09:30
quote:
0s.gif Op maandag 18 april 2016 08:20 schreef RobinOok het volgende:
Dus het volk eet uit in pubs en de rijken in restaurants.
En omdat de verschillen tussen arm en rijk daar van oudsher erg groot zijn, zijn de prijzen van die restaurants ook navenant. Soort van garantie dat er geen gewoon volk komt. Okay.
Met als uitzondering de rijken in Londen, die hebben een voorkeur voor duur en slecht. Dus in Londen is ook daarvan heel veel aanbod.
MrSalazarmaandag 18 april 2016 @ 09:38
quote:
1s.gif Op zondag 17 april 2016 16:56 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Libanees is er ook goed te vinden en redelijk hoge kwaliteit . Zeer verfijnde keuken... Zegmaar een hoge kwaliteit shoarma /kibbeh/falafel /humusboer. Absoluut een aanrader.

Ja dat zei je al... Libanon is trouwens ook Azië.
Spanky78maandag 18 april 2016 @ 19:14
quote:
0s.gif Op maandag 18 april 2016 09:38 schreef MrSalazar het volgende:

[..]

Ja dat zei je al... Libanon is trouwens ook Azië.
Waarom zo onvriendelijk...?
MrSalazarmaandag 18 april 2016 @ 19:21
quote:
1s.gif Op maandag 18 april 2016 19:14 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Waarom zo onvriendelijk...?
Ik vond dat niet echt onvriendelijk eigenlijk.
heiden6maandag 18 april 2016 @ 19:28
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 april 2016 13:15 schreef Boca_Raton het volgende:
Een Engels restaurant bestaat niet. Je komt al snel in een pub terecht. De Engelsen kunnen niet koken, tenzij je Gordon Ramsay heet natuurlijk.
En dat is niet eens een Engelsman, moet je nagaan. :P
vaduzwoensdag 18 mei 2016 @ 22:00
quote:
2s.gif Op zaterdag 16 april 2016 11:59 schreef dopfles1 het volgende:
half jaar in London gewoont

Bestelde daar eens per week chips met chicken wings 4 stuks voor 1 pond en dan zat ik ook vol.

Voor dat geld kan ik in NL niet eens koken.

grgr
Ja zeker als je je ponden koopt van suffe Nederlanders die bereid zijn om akkoord te gaan met een nog slechtere koers dan het GWK biedt.
#ANONIEMdonderdag 19 mei 2016 @ 11:03
AYCE in China Town. :9~ :9~ :9~ :')
#ANONIEMdonderdag 19 mei 2016 @ 11:04
quote:
2s.gif Op zaterdag 16 april 2016 11:59 schreef dopfles1 het volgende:
half jaar in London gewoont

Bestelde daar eens per week chips met chicken wings 4 stuks voor 1 pond en dan zat ik ook vol.

Voor dat geld kan ik in NL niet eens koken.

grgr
Ben je daar ook je gevoel voor de Nederlandse taal verloren?
Pietverdrietdonderdag 19 mei 2016 @ 16:41
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2016 11:04 schreef MCH het volgende:

[..]

Ben je daar ook je gevoel voor de Nederlandse taal verloren?
Ben jij daar ook jouw gevoel voor....
taalnazi_bingo.jpg
#ANONIEMdonderdag 19 mei 2016 @ 16:43
quote:
1s.gif Op donderdag 19 mei 2016 16:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ben jij daar ook jouw gevoel voor....
[ afbeelding ]
^O^

Maar jij kan er ook wat van hoor met je boude beweringen altijd.
#ANONIEMdonderdag 19 mei 2016 @ 17:07
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 april 2016 12:04 schreef RobinOok het volgende:
Als ik er van zou houden, maar toevallig hou ik daar compleet niet van. Lekkerbekjes, tempura, battered fish, ik word daar niet blij van. Maar goed, dat is het punt natuurlijk niet. Ik beschouw dat niet als "uit eten".
Ik vind je behoorlijk minachtend doen. Er is zelfs een bekende Engelse chef met een fish and chips restaurant.
Weltschmerzdonderdag 19 mei 2016 @ 18:21
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2016 17:07 schreef MCH het volgende:

[..]

Ik vind je behoorlijk minachtend doen. Er is zelfs een bekende Engelse chef met een fish and chips restaurant.
Ik ben het daar in algemeen wel mee eens, maar in dit geval is het niet zo van toepassing. Hele volksstammen vinden alles lekker als er maar een met plantaardig vet doordrenkt korstje omheen zit, zo heel hoogstaand is dan niet en sommige mensen houden er gewoon niet van. Knapperige korstjes horen wat mij betreft om een frietaardappel, een loempia en een ragout in kroketvorm of balvorm, en dat is het dan wel, en dan nog graag in ossenwit gefrituurd ook. Lekkerbekjes en kibbeling is niet aan mij besteed, ook niet van kabeljauwwangetjes, calamares worden er ook niet lekkerder van. .
Pietverdrietdonderdag 19 mei 2016 @ 18:25
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2016 18:21 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik ben het daar in algemeen wel mee eens, maar in dit geval is het niet zo van toepassing. Hele volksstammen vinden alles lekker als er maar een met plantaardig vet doordrenkt korstje omheen zit, zo heel hoogstaand is dan niet en sommige mensen houden er gewoon niet van. Knapperige korstjes horen wat mij betreft om een frietaardappel, een loempia en een ragout in kroketvorm of balvorm, en dat is het dan wel, en dan nog graag in ossenwit gefrituurd ook. Lekkerbekjes en kibbeling is niet aan mij besteed, ook niet van kabeljauwwangetjes, calamares worden er ook niet lekkerder van. .
dopfles1donderdag 19 mei 2016 @ 21:29
quote:
0s.gif Op woensdag 18 mei 2016 22:00 schreef vaduz het volgende:

[..]

Ja zeker als je je ponden koopt van suffe Nederlanders die bereid zijn om akkoord te gaan met een nog slechtere koers dan het GWK biedt.
Zit het je nog steeds dwars? :D

Interessant leven heb jij
vaduzdonderdag 19 mei 2016 @ 23:21
quote:
2s.gif Op donderdag 19 mei 2016 21:29 schreef dopfles1 het volgende:

[..]

Zit het je nog steeds dwars? :D

Interessant leven heb jij
Nee, was slechts een constatering. :P