abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 12 april 2016 @ 21:14:24 #101
195885 shiz
¯¯¯¯¯
pi_161383453
Oh! Dope! De Theta S is denk ik wel een aardige benchmark, ja. Cool! Ben wel benieuwd hoe dat vergelijkt. :)
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
pi_161383711


Ik heb even op me laten wachten maar hier komt het (kleine) reviewtje van de VR BOX II (2).

Virtual Reality Wellicht beter bekend als VR is een techniek die erg in opkomst is.
Krom gezegd biedt VR je in de praktijk de mogelijkheid om in een digitale(virtuele) wereld te ‘leven’.

Waar het nu voornamelijk nog gaat om het bekijken van met name filmpjes in een 360 graden setting, komen er ook steeds meer games en andere apps die nog meer uit VR halen.

Zo kun je bijvoorbeeld door google streetview wandelen alsof je daadwerkelijk door de straten heen loopt. Kun je games als Duck Hunt (wie heeft het niet gespeeld :P!?) beleven alsof je echt in het veld loopt. Mede door gebruik van een bluetooth gamepad/controller krijg je zo een hele andere definitie van gamen. Afijn, op internet is een hoop informatie te vinden over VR. Dus lees je gerust in!

Om VR te kunnen beleven heb je eigen lijk niet veel nodig. De voornaamste setting is door een VR headset te gebruiken en een smartphone. En eventueel een bluetooth controller om het gemak te vergroten.

Inmiddels is de markt overspoelt met VR brillen en komen ze in een hoop verschillende prijsklassen.
Een hele bekende VR bril (eigenlijk mogen we hem niet eens zo noemen!) is Google VR cardboard.



Bron: Wikipedia

Deze bril (en vele clonen) zijn ruimschoots beschikbaar in de Chinese webshops.
Voor een paar dollar koop je er al één. Voor velen (en ook voor mij) is dit de eerste ervaring die men opdoet met VR.

“Elk nadeel heb zijn voordeel” was een uitspraak van Cruijff. Hier is het echter andersom
Het voordeel van de de lage kosten komen we gelijk tegen als we gaan kijken naar de nadelen.

Het karton is stug en voelt onprettig aan(schuur lang neus/voorhood). Er zit een enkele strap en die net niet lekker sluit etc. Het grootste nadeel zit hem in de lensen, deze zijn van kunststof en zijn niet te stellen. Zo’n cardboard is leuk voor de eerste beleving, maar ik wilde een model dat wat serieuzer was zonder dat ik daar gelijk 100 euro (Bijv. Samsung Gear VR (2) o.i.d) voor moest betalen.

Zodoende kwam ik na het lezen van verschillende reviews op de VR BOX 2.

Ik had nog wat credit openstaan bij Gearbest dus ik heb daar de VR BOX II gehaald.
Product kost op dit moment +-25$ = +-22 euro inclusief een bluetooth controller.
( Bij bol.com en consorten wordt de VR BOX 2 voor het dubbele verkocht!)

Gearbest biedt de mogelijkheid om het pakket met POSTNL direct te versturen. Hierbij ben je bijna zeker dat je het pakket binnen 10 werkdagen hebt! (al is dit geen garantie!)
Ik kreeg het pakket binnen 9 werkdagen in huis!

Qua invoerbedrag zit je net op de grens van +- 22 euro. Momenteel ligt de prijs onder de prijs waarop BTW verschuldigd is. Toch moet je rekening houden met onderstaand:
Er dient wel rekening gehouden te worden met het feit dat het product de grens van 22 euro wellicht overschrijdt en daarmee in aanmerking (kan) komen voor extra belasting (21% van productwaarde(incl. verzendkosten) + 13 euro administratiekosten als het via PostNL gaat.)


Specificaties zijn er van de bril niet echt. De bracket waar de smartphone is geschikt voor smartphones met een scherm van 4,5” tot 6”. Verder weegt de VR box 2 (zonder telefoon) +-400 gram.



Dit vrij lage gewicht is met name door de hoeveelheid kunststof die gebruikt is.
Ondanks dat, voelt het vrij solide aan.

Verder is gebruik gemaakt van schuim om de randen die aansluiten op het gezicht te verzachten.
De straps om de bril op je hoofd te zetten zijn verstelbaar middels klittenband, waardoor het bij vrijwel iedereen strak om het hoofd kan zitten.

De lenzen zijn van glas en hebben een diameter van 4.2CM en hebben volgende de website 8 speciale coatings gehad waardoor ze geen reflectie tonen,ze transparanter zijn en zijn ze gepolijst waardoor er minder vervormingen zijn.

Onderstaande afbeelding toont een mooi overzicht hoe de VR Box 2 is opgebouwd.



Hieronder wat afbeeldingen van de VR Box 2:






Schuifjes om de lenzen te stellen, zowel in diepte als in de breedte.




VR beeld door de cameralens en door de VR lens wordt uiteraard vertekend. Maar geeft enigszins een beeld weer wat je kan verwachten.


Smartphone glider. Bijgeleverd zijn soft pads(stickers) die in de houder kunnen worden geplakt om zo de knopjes van de zijkant van de telefoon te beschermen.




De glider wordt via de rechterkant de bril ingeschoven. Straps zijn met klittenband te stellen


Bijgeleverde bluetooth controller (komt zonder batterijen!)
*Alle foto’s in deze review zijn aanklikbaar om naar het origineel te gaan



Prestaties, hoe presteert de bril. Het belangrijkste van deze review waarschijnlijk :)
Voor mij ook tevens het lastigste punt. De VR belevenis met deze bril is niet te beschrijven dat moet je ervaren. In dit hoofdstuk zal ik met name dan ook het gebruik van VR box 2 beschrijven zoals ik hem in ‘de praktijk’ heb getest.

Het eerste wat dan opvalt is dan de foam pads aan de de randen van de VR Box 2.
Deze sluiten comfortabel om het gezicht. Mede door het zelf kunnen afstellen van de straps kun je zelf bepalen hoe strak het tegen het gezicht aan drukt. In andere reviews las ik dat het neus gedeelte te klein was, echter heb ik dit nog niet gemerkt. Zelfs na langer gebruik (>30 minuten) heb ik nog geen irritatie kunnen ontdekken. Helaas is er bij mijn foampad een naadje los. Makkelijk te dichten, maar toch een stukje kwaliteitscontrole dat niet is uitgevoerd. (Op de foto is het wel te zien, links onderin)

Dan komen we op het punt wat wellicht wel het belangrijkste is aan de VR bril. De lenzen.
De kwaliteit van de lenzen zijn ook een heel stuk beter dan de carboard VR van Google.
Niet alleen de kwaliteit speelt een rol, maar met name de mogelijkheid om ze in diepte en breedte te stelle zorgt ervoor dat ik eindelijk VR echt goed beleef. Bij de Cardboard VR heb ik menigmaal gehad dat ik het gevoel had dubbel te zien. Mijn ogen pasten zich daar uiteindelijk wel aan aan, maar erg prettig voelde het niet aan en na enkele minuten had je het wel gehad.



Die ervaring heb ik gelukkig niet met de VR BOX 2 gehad, ik heb de lenzen op de diepste stand staan en zit qua breedte ongeveer in het midden. Dit geeft voor mij het meest scherpte beeld.
Mijn vriendin moet hem dan weer anders hebben staan, maar ook die krijgt na enig tweaken een scherp beeld. Dit duidt er voor mij op dat hij vrijwel voor iedereen geschikt zal zijn.

In de VR box 2 vindt je verder ook nog een glazen filter(word er ook extra bijgeleverd) deze dient er voor te zorgen dat er geen UV licht en andere schadelijke lichtstralen je ogen in gaan. In hoeverre een glazen filter dit tegen kan gaan, toch een leuke toevoeging.

De lenzen schijnen er tevens voor te zorgen dat de kijkhoek van de VR box 2 op zon 95 tot 100 graden komt te liggen. Of dit daadwerkelijk zo is weet ik niet. Ik heb wel gemerkt dat ik meer in beeld heb dan bij de cardboard VR. Uiteraard heeft de scherpte en kijkhoek ook mede te maken met het schermgrootte en de schermresolutie van je telefoon. In mijn geval getest met een Samsung S6 welke een prima VR beeld gaf. VR is over het algemeen nog niet beschikbaar in echte HD.
IK denk dat we daar nog wel enkele jaren op zullen moeten wachten. Maar het is een leuk begin!

Wat ik verder erg positief heb ervaren is de manier van het locken van je Smartphone.
Je plaatst hem gemakkelijk in de slider waar die op zijn plaats wordt gehouden door een klemmetje met veer. Verder krijg je 3 foam stickers meegeleverd die je in de slider kan plakken, zodat de knoppen op het toestel vrij blijven. De slider kun je vervolgens gemakkelijk in de VR bril sliden.

In het design is ook rekening gehouden met het feit dat je de telefoon aan de lader kunt hangen tijdens het kijken of dat er gebruik gemaakt kan worden van een headset. Verder moet het geen probleem zijn om met een bril de VR box 2 te dragen. Verder kan er aan de voorkant een schuifje open worden gedaan om de camera van je smartphone te gebruiker. Dit is met name handig bij applicaties die naast Virtual Reality ook Augmented Reality. Augmented Reality voegt virtuele objecten toe aan de bestaande wereld. Meestal gebeurd dit op basis van een tracker (vaak QR code). Onderstaand een voorbeeld:



Dan de bluetooth controller. Het koste mij even tijd om hem te vinden via mijn Galaxy S6. Maar eenmaal gekoppeld functioneert hij prima. Er zitten verschillende modes op om hem op verschillende manieren te gebruiken. Zo heb je onder andere een mouse mode waarin je met je joystick een muis kan bedienen, maar er is ook een speciale game mode etc.
Switchen tussen de modes gebeurd doormiddel van een speciale toets-combinatie.

Er is ook een versie van de VR Box II(2) beschikbaar zonder bluetooth controller

Maar voor die 3$ minder vind ik dat het niet waard, de bluetooth controller is een welkome toevoeging.



Pluspunten:
+ Prijs (22 euro)
+ Verstelbare glazen lenzen
+ Comfortable Foampad en makkelijk aanpasbare hoofdband
+ Slider en locking mechanisme
+ Ondersteuning voor een vrij grote range aan smartphones.

Nadelen:
- Foampad is naadje van los, kwaliteitscheck niet (grondig) uitgevoerd);
- Bril kan denk ik nog wel wat minder lomp.
- Bluetooth gamepad voelt wat goedkoop aan en was wat moeilijker te koppelen.
(maar voor prijs van 3$ meer, leuke toevoeging!)

Echte nadelen heb ik niet. Je moet rekening houden met het feit dat dit stukje speelgoed maar twee tientjes kost. De VR beleving is een stuk beter dan carboard VR maar zal niet kunnen tippen aan een Oculus Rift of vergelijkbaar highend VR headset. Daarin zitten andere sensoren verwerkt welke de beleving van VR nog beter doen overkomen.


Dit keer geen videoreview.
Ik kan weinig meer laten dan dat ik hier al heb besproken en de foto’s die ik heb getoond.
Het is een kwestie van zelf ervaren en overtuigd raken dat dit wat beters is dan goedkopere alternatieven om VR te beleven zoals bijvoorbeeld Google’s Carboard.
Mochten jullie fouten tegen komen in de review, PM mij dan even!
Downstar

[ Bericht 0% gewijzigd door rene90 op 15-04-2016 21:17:35 ]
  dinsdag 12 april 2016 @ 21:44:51 #103
434955 dodge_911
Test wel 'ns wat
pi_161384710
Mooie review!
En lekkere cam. Lijkt me wel leuk om deze zomer te gebruiken op een festival ofzo, boven de DJ booth.

Zouden ze ermee kunnen lachen als ik morgen terugga met die kabels en ze wil omruilen ? :D
:: Not an expert, but I play one on the web ::
:: Dodgereviews @ YouTube ::
pi_161385855
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 april 2016 21:20 schreef Downstar het volgende:
[ afbeelding ]

Ik heb even op me laten wachten maar hier komt het (kleine) reviewtje van de VR BOX II (2).
Vergeet niet om 'm in het reviewtopic te zetten. ;)

En ik zou dit bijna bestellen, maar ik weet vrijwel zeker dat het weer zo'n nutteloos ding is waar je uiteindelijk niets mee doet.
Iedereen sprong op de bandwagon toen de Cardboard kwam, maar dat ding heb ik in totaal nog geen 5 minuten gebruikt.
Ik zag weinig (interessante) mogelijkheden en bediening was (hoe verrassend) gruwelijk irritant.

En wat betreft die 360º camera; dat ding kom je nu ook overal tegen op de Chinese sites.
Zelfs van dure 360º camera's is het resultaat nog bedroevend slecht (foto's nog re-de-lijk) dus ik verwacht er weinig van.

Heb zelf vandaag ook iets leuks binnengekregen.
Morgen even aan tweaken voor een ander gebruiksdoel. :9

Ben benieuwd hoe lang Focalprice er over gaat doen om het bedrag terug te storten na het annuleren van de Xiaomi controller.
pi_161388343
Bedankt voor de review! Ben positief verrast moet ik zeggen. Kwam zelf ook de verhalen tegen dat die krap zou zitten bij de neus, maar met een beetje geluk valt dat dus wel mee.

Mijne is ondertussen ook al onderweg, ben benieuwd. Denk dat ik hier meer lol aan ga beleven als aan m'n cardboard.
pi_161389505
Nette review! Ik twijfel nog steeds om het te halen, na paar keer gebruiken gaat die in een hoekje ben ik bang :P
Is het mogelijk om een film ofzo ermee te kijken? Eentje afspelen op je tel en geeft dat een andere ervaring vraag ik me af?
  dinsdag 12 april 2016 @ 23:29:22 #107
423269 l0lownkill
SjinaSjopper
pi_161389531
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 april 2016 22:08 schreef Iemand91 het volgende:

[..]


Ben benieuwd hoe lang Focalprice er over gaat doen om het bedrag terug te storten na het annuleren van de Xiaomi controller.
1 minuut stilte voor onze chineze broeder die nu door Focalprice op straat is gezet :'(

Ik had hem trouwens besteld met de misschien dat het alsnog verstuurd wordt instelling, alleen als je naar het broeinest van gierige hollanders kijkt (Pepper) zie je mensen die er gelijk 32 bestellen :')
You can't be late if you don't show up.
pi_161389829
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 april 2016 23:29 schreef l0lownkill het volgende:
1 minuut stilte voor onze chineze broeder die nu door Focalprice op straat is gezet :'(

Ik had hem trouwens besteld met de misschien dat het alsnog verstuurd wordt instelling, alleen als je naar het broeinest van gierige hollanders kijkt (Pepper) zie je mensen die er gelijk 32 bestellen :')
Tja, zielige personen, maar die actie/prijsfout was wereldwijd bekend.
Dan maken die paar orders van gierige Hollanders ook niet zoveel meer uit.

Op Pepper vindt je sowieso wel een bepaald slag mensen...
pi_161394163
Vooral die vakantiedeals op Pepper :')
Lekker een week in een all-inclusivekamp zitten met die tokkies 😂
  woensdag 13 april 2016 @ 10:10:30 #110
45722 Dromer
Zo veel letters Zo weinig ruim
pi_161394841
quote:
10s.gif Op dinsdag 12 april 2016 21:01 schreef shiznuts het volgende:
@ Dromer: nice. :7 Ja, ik vond de Huawei nog wat prijzig, maar lijkt idd de meest nice choice op de markt op dit moment.
Yup. Bol.com had vorige week een ¤100 kortingactie op de Huawei Watch en voor ¤250 kon ik hem niet laten liggen. :D
I am just a dreamer, but you are just a dream
pi_161396470
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2016 09:21 schreef Quattroporte47 het volgende:
Vooral die vakantiedeals op Pepper :')
Lekker een week in een all-inclusivekamp zitten met die tokkies 😂
Beetje kinderachtig om Pepper hier af te kraken...zeker als je het hebt over vakantiedealS.... de afgelopen maanden is er nog geen handvol vakantiedeals voorbij gekomen.

Ik vind het ook niet nodig om tientallen stuks van een prijsfout te bestellen, maar dat soort figuren heb je overal..zitten hier ook vast wel een paar van dat soort figuren. Kijk eens naar de mensen hier die bedelen om een kortingscode voor een artikel dat al bijna niks kost.

Ik heb veel plezier van de tips op van deze site, tweakers en ook van Pepper. En dat heeft niks met gierigheid te maken.

Tokkies? Laat gewoon lekker iedereen in z'n waarde...

[ Bericht 7% gewijzigd door eddepetfokt op 13-04-2016 11:54:42 ]
pi_161396707
quote:
0s.gif Op woensdag 11 november 2015 16:40 schreef KdwPPr het volgende:
Nu is het dan echt tijd om wetstones te bestellen voor mijn koksmes.

Is er iemand hierin thuis?
- Welke korrels moet ik bestellen om hem goed te slijpen (200 tot 8000 mogelijk)
- Waar te bestellen? Prijzen variëren van 2 dollar tot 60 dollar.

Het belangrijkste is dat ik niet mijn mes ver**#k aan een wetstone. Het gaat om een 1829 Chrom Molybdan Vanadium mes.
quote:
0s.gif Op woensdag 11 november 2015 19:11 schreef monkeybrain het volgende:

[..]

Ik zou eerst even oefenen met een waardeloos mes voordat je handmatig je koksmes gaat slijpen. Zoek eens op een angle guide holder want los uit de hand is een hele kunst om de hoek perfect te houden. Slijpstenen uit China zijn wel enorm klein vergeleken met de Japanse.

Chinese grit 400/600 is om een slecht mes te vormen, 800 is semi scherp, 1000 is scherp. Daarboven gaat het scheermes scherp worden. Japanse grit is totaal anders, geen ervaring mee want dat zijn dure stenen.

Een angle knife sharpener is een leuke optie als je veel wilt gaan slijpen.
Ik zou hier nog op terugkopen voor degene die overweegt een slijpsteen aan te schaffen. Ik heb geen fatsoenlijke (grote) slijpsteen in china kunnen vinden.

Ook veel verhalen gelezen over hoe "moeilijk" het is. Ik heb de gok genomen en er een in Nederland besteld (voorbeeld: http://www.fonq.nl/produc(...)xe-wetsteen/100602/) . Ik zeg niet dat dit "de perfecte steen" is maar dit is degene die ik heb gekozen.

Dus 240 en 1000 grid voor 37,99 euro.

Het stelt niet heel veel voor als je jezelf een beetje inleest en youtube filmpjes bekijkt. Eerst getest op mijn 10 jaar oude messen en godverdomme, wat zijn die weer scherp. Kwam eerst amper door kip heen en nu glijden ze er doorheen. En na mijn collectie troep messen heb ik ook mijn goede koksmes weer super scherp gekregen.

Dus voor iedereen die het niet aandurft: ik zeg DOEN
pi_161397256
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 april 2016 23:28 schreef Musta het volgende:
Nette review! Ik twijfel nog steeds om het te halen, na paar keer gebruiken gaat die in een hoekje ben ik bang :P
Is het mogelijk om een film ofzo ermee te kijken? Eentje afspelen op je tel en geeft dat een andere ervaring vraag ik me af?
De Film moet dan wel VR geschikt zijn. (gesplits in 2 schermen zeg maar en 360 graden gefilmd). Normale films krijg je niet door deze bril in VR/360 graden ;)..
pi_161398977
Ik zie dat ik nog 12,50 op mn paypal account heb staan, tijd om iets te kopen dus. Welke zinloze maar leuke gadget is aan te raden? :)
pi_161399843
Gisterenochtend alsnog mijn pakketje opgehaald en geopend: WEIDE UV1505 horloge is tof. :9
pi_161401631
quote:
0s.gif Op woensdag 13 april 2016 12:27 schreef Downstar het volgende:

[..]

De Film moet dan wel VR geschikt zijn. (gesplits in 2 schermen zeg maar en 360 graden gefilmd). Normale films krijg je niet door deze bril in VR/360 graden ;)..
Het is niet zo moeilijk om elke film die je op je telefoon hebt te kijken met zo'n bril op. Volgens mij kan dat al heel makkelijk met een app als VR Cinema
  woensdag 13 april 2016 @ 16:15:01 #117
222292 MacorgaZ
Computer says no.
pi_161401759
Donderdag vorige week (7 april) iets besteld op AliExpress en vandaag al binnen, na 6 dagen inclusief weekend _O_
Op zondag 2 augustus 2015 22:19 schreef Qwea het volgende:
Mijn kut smaakt minder zuur dan dit bier.
  woensdag 13 april 2016 @ 21:23:38 #118
370568 ManageTheAnger
It is, as it is.
pi_161410100
Iemand al ervaring met smart watches?

http://deals.banggood.com(...)?bid=21262&utmid=605

Zou dit iets zijn?
YouTube
Holding on to anger is like grasping a hot coal with the intent of throwing it at someone else; you are the one who gets burned.
pi_161410517
Blitzwolf is de hele range van opladers aan het vernieuwen en de nieuwe generatie krijgt ondersteuning voor
Quick Charge 3.0.
Eerst kwamen ze al met een nieuwe autolader die de oude vervangt.
En nu hebben ze ook een nieuwe 230V lader met QC3.0.
Net zo duur als de oudste versie die geen QC ondersteunt, en 90 cent duurder dan de versie met QC2.0.

Heb zelf de autolader met QC2.0 en die laatste lader is nog steeds onderweg.
Die mag eens nodig binnenkomen want ik heb geen 230V laders over; juist nu ik het nodig heb. ;(
pi_161410587
quote:
0s.gif Op woensdag 13 april 2016 21:35 schreef Iemand91 het volgende:
Blitzwolf is de hele range van opladers aan het vernieuwen en de nieuwe generatie krijgt ondersteuning voor
Quick Charge 3.0.
Eerst kwamen ze al met een nieuwe autolader die de oude vervangt.
En nu hebben ze ook een nieuwe 230V lader met QC3.0.
Net zo duur als de oudste versie die geen QC ondersteunt, en 90 cent duurder dan de versie met QC2.0.

Heb zelf de autolader met QC2.0 en die laatste lader is nog steeds onderweg.
Die mag eens nodig binnenkomen want ik heb geen 230V laders over; juist nu ik het nodig heb. ;(
Dat is stiekem wel een beetje jammer, heb de autolader en travel/muurlader nog niet zo lang binnen!
pi_161411435
quote:
0s.gif Op woensdag 13 april 2016 21:37 schreef Skiet het volgende:
Dat is stiekem wel een beetje jammer, heb de autolader en travel/muurlader nog niet zo lang binnen!
Ach, mijn telefoon ondersteunt niet eens Quick Charge. :')
Maar heb beide vooral besteld vanwege het feit wat ze wél kunnen (of zouden moeten kunnen) leveren;
2.4A op elke USB-poort.
pi_161417847
Heb een bestelling gisteren gedaan bij Geekbuying en....


quote:
Hi dear friend,

This is the customer service from geekbuying.

Thanks for your order.

We are sorry to tell that the airmail can't ship the item you ordered from HK warehouse.

In this case, would you mind shipping it by registered airmail which usually takes 15-30 business days?

And you should pay $ 2 for the shipping fee , we will send you an email for paying.

We apologize for the inconvenience.

Looking forward your earlier reply.

Best regards,

sincerely
Dus ik ga voor een refund en bestel daar niet meer, op naar Gearbest.
  donderdag 14 april 2016 @ 09:50:08 #123
327191 RobertNL
For your gear.
pi_161418036
quote:
0s.gif Op donderdag 14 april 2016 09:33 schreef WammesWaggel het volgende:
Heb een bestelling gisteren gedaan bij Geekbuying en....

[..]

Dus ik ga voor een refund en bestel daar niet meer, op naar Gearbest.
Gewoon even mailen dat je de fee niet wil betalen kans is dat ze het wel gratis doorzetten.
MisterTao.com / Buyincoins - recommender: RobertNL
Reviews/mindfarts: http://gearbullet.tweakblogs.net/
  donderdag 14 april 2016 @ 09:56:57 #124
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_161418143
Door slechte ks naar gearbest gaan. Hehe
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_161420313
Alvast sorry voor mijn eventueel toch lompe vraag maar Ik zie de status guangzhou Terminal Leave (China post) niet bij de tracking statussen staan in de OP..

Mijn pakket is dan vertrokken uit China toch? Is er een peil te trekken hoe lang het vanaf die status duurt of niet? Ik ben vooral gewoon nieuwsgierig zit niet tegen een tijd aan te hikken oid.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')