Staat het wel goed onder water? Ik had ook zo'n wit laagje op mijn tomaatjes toen ik thuiskwam na een weekje weg. Normaal drukte ik alles elke dag even onder het vocht en dat hield het goed. Maar het meurde nu zo dat ik het niet meer wilde proeven en ik heb het meteen weggepleurd.quote:Op zondag 24 april 2016 14:01 schreef -Mellow- het volgende:
ik ben o.a. wortels aan het fermenteren, maar nu zit er de hele tijd zo'n wit laagje op. Dat is dus kahm/ gist, maar... hoe kom ik er vanaf? Ik haal het nu steeds weg, maar natuurlijk vermenigvuldigd het zich weer
op zich wel, maar soms komt het een beetje boven drijven, dan druk ik het idd ook weer naar benedenquote:Op zondag 24 april 2016 14:31 schreef Farenji het volgende:
[..]
Staat het wel goed onder water? Ik had ook zo'n wit laagje op mijn tomaatjes toen ik thuiskwam na een weekje weg. Normaal drukte ik alles elke dag even onder het vocht en dat hield het goed. Maar het meurde nu zo dat ik het niet meer wilde proeven en ik heb het meteen weggepleurd.
oh lijkt me goede combi. Zit daar nog meer in zoals citroen/limoen?quote:Op dinsdag 26 april 2016 17:32 schreef minilot het volgende:
Mijn anderhalve liter Earl Gray Ginger Ale van ginger bug maakte de plastic fles waar het in zit inmiddels echt knalhard. Vanmorgen dus maar in de koelkast gezet.![]()
Benieuwd hoe het zal smaken!
Beetje vers citroensap ja en flink gezoet met palmsuikerquote:Op dinsdag 26 april 2016 18:08 schreef computergirl het volgende:
[..]
oh lijkt me goede combi. Zit daar nog meer in zoals citroen/limoen?
En?quote:Op dinsdag 26 april 2016 17:32 schreef minilot het volgende:
Mijn anderhalve liter Earl Gray Ginger Ale van ginger bug maakte de plastic fles waar het in zit inmiddels echt knalhard. Vanmorgen dus maar in de koelkast gezet.![]()
Benieuwd hoe het zal smaken!
Ik wil ook een keer kombucha maken. Hoe ben jij aan je starter gekomen?quote:Op zaterdag 2 april 2016 11:00 schreef -Mellow- het volgende:
Ik HOU van gefermenteerd voedsel
Ben het afgelopen jaar begonnen met zuurkool, kimchi en kombucha en wordt alleen maar enthousiaster om nog meer te proberen.
Denk dat het dan gewoon niet goed meer is. MAar goed blijf ruiken en proeven, misschien kun je het nog redden.quote:Op zondag 24 april 2016 14:01 schreef -Mellow- het volgende:
ik ben o.a. wortels aan het fermenteren, maar nu zit er de hele tijd zo'n wit laagje op. Dat is dus kahm/ gist, maar... hoe kom ik er vanaf? Ik haal het nu steeds weg, maar natuurlijk vermenigvuldigd het zich weer
Heb deze vorig jaar in Australië gekocht, bij vertrek een stukje afgeknipt en meegenomen naar Nederland. Nu net de eerste paar flessen gebottled. Ik geloof dat je het online wel kunt bestellen, of misschien lukt het zelfs om het te kweken van een flesje kombucha van de biowinkel. Anders wil ik je ook wel wat opsturen als ie weer een beetje gegroeid is.quote:Op donderdag 28 april 2016 11:01 schreef Farenji het volgende:
[..]
Ik wil ook een keer kombucha maken. Hoe ben jij aan je starter gekomen?
Het lijkt mij gewoon gist, blijft terugkomen maar het is nog steeds niet gaan beschimmelen. Het smaakt ok (maar mij niet zuur genoeg). Hoe dan ook, heb het er liever niet op zitten.quote:Op zaterdag 30 april 2016 23:03 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Denk dat het dan gewoon niet goed meer is. MAar goed blijf ruiken en proeven, misschien kun je het nog redden.
Ik doe een diepvrieszakje met (extra) zout water erop. Ik druk alles ook dagelijks even aan, ook om de luchtbellen eruit te drukken.quote:Op donderdag 5 mei 2016 13:09 schreef -Mellow- het volgende:
[..]
Het lijkt mij gewoon gist, blijft terugkomen maar het is nog steeds niet gaan beschimmelen. Het smaakt ok (maar mij niet zuur genoeg). Hoe dan ook, heb het er liever niet op zitten.
Wat doen jullie om alles goed onder water te houden? Zakje bonen erop?
sinaasappelsap toegevoegd ipv citroen na het koken?quote:Op zondag 8 mei 2016 12:32 schreef Farenji het volgende:
Ik heb weer ginger ale gemaakt, nu met sinaasappelsap, kaneel en kruidnagel erbij. Dacht eerst dat het dood was maar ging onverwachts toch nog flink bruisen. Het is erg lekker geworden. Rook naar gluhwein tijdens gisten maar nu is het lekker fris. De eerste fles is al bijna op, de tweede is nog dicht en die is inmiddels harder dan mijn fietsbanden. Ik moet hem nog wel vervoeren (met de fiets ja), nu maar hopen dat ie onderweg niet ontploft!
Ja, na het koken een halve liter sinaasappelsap erbij maar ook wat citroensap voor het "zuurtje". Kaneelstokje en kruidnagels heb ik mee laten koken. Ik heb het in (open) potten laten gisten, duurde 4 dagen voor het ging bruisen. Daarna heb ik het gefilterd en in gesloten plastic flessen gedaan en die heb ik na minder dan een dag in de koelkast gezet.quote:Op zondag 8 mei 2016 13:41 schreef computergirl het volgende:
[..]
sinaasappelsap toegevoegd ipv citroen na het koken?
En je laat het in de zelfde fles zonder overgieten na 3 dagen?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Oeps!
Beetje erg actief!Let me see you stripped down to the bone
Paar dagen buiten de koelkast maar en daarna in de koelkast gezet en vervolgens eigenlijk helemaal vergeten.quote:Op woensdag 25 mei 2016 15:07 schreef Farenji het volgende:
Is die datum op het etiket de bottelings-datum? Meer dan een maand laten fermenteren?!?
Nooit dingen in een dichte fles laten fermenteren, altijd dop half los.. voor het zelfde geld was de fles ontploft.quote:Op woensdag 25 mei 2016 15:12 schreef minilot het volgende:
[..]
Paar dagen buiten de koelkast maar en daarna in de koelkast gezet en vervolgens eigenlijk helemaal vergeten.
Buiten koelkast ook laten fermenteren met dop er half op, pas toen ik dacht dat -ie klaar was in de koelkast weggezet met dop vast.quote:Op woensdag 25 mei 2016 15:26 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Nooit dingen in een dichte fles laten fermenteren, altijd dop half los.. voor het zelfde geld was de fles ontploft.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |