FOK!forum / Culinesse à gogo / Wat eten en drinken we vandaag #353 Welke taart in maart?
uniekhoorndonderdag 3 maart 2016 @ 21:14
Wat eten en/of drinken we vandaag?

Geen taart hier.
Wel zo: zoute tuc koekjes met jonge kaas
Metalfrostdonderdag 3 maart 2016 @ 21:25
Anderhalve bord macaroni tussen de middag, voor diner drie borden bami + elk een portie babi pangang en foe jong hai, driekwart strook kroepoek met wat pindasaus. 1 bord = 20-22 cm in doorsnee (oppervlakte waar je wat in kan leggen) en 1,5 liter water verspreid over de hele dag en als 'nagerecht' voor het diner 1 20cl kop rooibosthee met een halve theelepel honing.

Verder nog twee punten appelgebak met slagroom omdat ik jarig ben vandaag.
uniekhoorndonderdag 3 maart 2016 @ 21:37
Gefeliciteerd Metalfrost!

Zo tandpasta :D
Skeletor.donderdag 3 maart 2016 @ 21:39
"Tapas" van geroosterd pompoenpitbrood. Erop verse ambachtelijke knakworst-Roemeense scherpe(re) mosterd, rauwe ham-Philadelphia zwarte peper-ui-gele snoeptomaat, gerookte slagersachterham-Philadelphia zwarte peper-ui-rode snoeptomaat, Petit Munsterkaas-schijfje komkommer, Venetiaanse salami-Philadelphia bieslook-gele snoeptomaat, gerookte zalmfilet-Philadelphia bieslook-rode snoeptomaat. Erbij nog wat snoeptomaatjes, banaan en een peer.
FutureFairytaledonderdag 3 maart 2016 @ 23:22
Had een pizza met mozzarella, truffelsalami, basilicum en parmezaanse kaas.
Toe een gedeelde dame blanche.
uniekhoornvrijdag 4 maart 2016 @ 06:39
Kwark, vla en schep cruesli
FutureFairytalevrijdag 4 maart 2016 @ 12:50
Kipnuggets en hamburger.
BeamofLightvrijdag 4 maart 2016 @ 12:58
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 maart 2016 12:50 schreef FutureFairytale het volgende:
Kipnuggets en hamburger.
lool om half 12 een pizza
nu dit weer.

100kg?
Bienelientjeevrijdag 4 maart 2016 @ 13:04
Nu een boterham en een crumpet met boter. Koffie erbij

Vanavond wraps met gekruide kip en groenten, salsa, guacamole en wat nachos :9
Karzaivrijdag 4 maart 2016 @ 13:26
Romer topf maar eens gebruiken aardappel, chorizo, paprika ui tomaat en knoflook en wat kruiden
zeefjevrijdag 4 maart 2016 @ 13:41
Ik heb trek in Heel Veel chocolade. Maar ik zit aan de boterhammen met worst :(
Myraelavrijdag 4 maart 2016 @ 13:48
Portie kibbeling. :9
Lonaavrijdag 4 maart 2016 @ 13:49
Zoete aardappel/courgette pannenkoek met gerookte zalm en boerenyoghurt erop :9
Skeletor.vrijdag 4 maart 2016 @ 14:08
Tosti-tijd.

Vanavond afhalen: Mexicaans of Indiaas.
Pregovrijdag 4 maart 2016 @ 14:27
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 maart 2016 14:08 schreef Skeletor. het volgende:
Tosti-tijd.
hier ook 8-)
zeefjevrijdag 4 maart 2016 @ 15:48
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 maart 2016 13:41 schreef zeefje het volgende:
Ik heb trek in Heel Veel chocolade. Maar ik zit aan de boterhammen met worst :(
En boterhammen met pindakaas

Vanavond een pizza. Of twee.
derLudolfvrijdag 4 maart 2016 @ 16:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 maart 2016 15:48 schreef zeefje het volgende:

[..]

En boterhammen met pindakaas

Vanavond een pizza. Of twee.
Twee maar, valt me tegen zeef ;)

OT kip uit de oven (gemarineerd in ketchup, chilisaus, ketjap en veul knoflook >:) ) met ik denk aardappelkroketten :9
zeefjevrijdag 4 maart 2016 @ 16:23
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 maart 2016 16:17 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Twee maar, valt me tegen zeef ;)

OT kip uit de oven (gemarineerd in ketchup, chilisaus, ketjap en veul knoflook >:) ) met ik denk aardappelkroketten :9
Ik moest lachen _O-

Klinkt trouwens lekker want jij maakt. :9
RobinOokvrijdag 4 maart 2016 @ 17:51
Ziekenvoer. Eigenlijk een ontbijtrecept uit India, maar dit gaat er bij mij prima in als ik me niet lekker voel en toch iets wil/moet eten. Rijstvlokken met kurkuma, komijn, mosterdzaad, pinda's, limoen enzo.
(meer over : rijstvlokken + recept)

24676643874_15cc832eb7_z.jpg
Kanda Poha
Skeletor.vrijdag 4 maart 2016 @ 18:09
Indiaas! Prawn madras met naan.
Skeletor.vrijdag 4 maart 2016 @ 18:11
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 maart 2016 17:51 schreef RobinOok het volgende:
Ziekenvoer. Eigenlijk een ontbijtrecept uit India, maar dit gaat er bij mij prima in als ik me niet lekker voel en toch iets wil/moet eten. Rijstvlokken met kurkuma, komijn, mosterdzaad, pinda's, limoen enzo.
(meer over : rijstvlokken + recept)

[ link | afbeelding ]
Kanda Poha

Beterschap!
RobinOokvrijdag 4 maart 2016 @ 18:13
Dank je.
QuattroFvrijdag 4 maart 2016 @ 18:47
Pizza met Serranoham, mozzarella, zongedroogde tomaatjes, gorgonzola en rucola.
FutureFairytalevrijdag 4 maart 2016 @ 19:12
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 maart 2016 18:47 schreef QuattroF het volgende:
Pizza met Serranoham, mozzarella, zongedroogde tomaatjes, gorgonzola en rucola.
Ik had bij jou 4 kazen verwacht :P

Ik eet vnv pestozalm van de Lidl en mi goreng :9
QuattroFvrijdag 4 maart 2016 @ 19:23
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 maart 2016 19:12 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Ik had bij jou 4 kazen verwacht :P


Dat is het ook negen van de tien keer. ;)
uniekhoornvrijdag 4 maart 2016 @ 19:33
Erdingen dunkel, Tomatencreme Soep met rijst, patat, filet, en een hele lekkere sambalsaus. Bij ziggo Berlijn
banaantjeEEvrijdag 4 maart 2016 @ 19:43
Spaghetti Bolognaise
Skeletor.vrijdag 4 maart 2016 @ 21:21
"Tapas" van geroosterd pompoenpitbrood. Erop ambachtelijke verse knakworst-Roemeense pittige mosterd, roombrie-schijfje komkommer, rauwe ham-Philadelphia zwarte peper-ui-gele snoeptomaat, gerookte zalmfilet-Philadelphia bieslook-rode snoeptomaat. Erbij vanzelfsprekend nog wat snoeptomaatjes, banaan en een peer.
Amazaterdag 5 maart 2016 @ 00:24
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 maart 2016 21:21 schreef Skeletor. het volgende:
"Tapas" van geroosterd pompoenpitbrood. Erop ambachtelijke verse knakworst-Roemeense pittige mosterd, roombrie-schijfje komkommer, rauwe ham-Philadelphia zwarte peper-ui-gele snoeptomaat, gerookte zalmfilet-Philadelphia bieslook-rode snoeptomaat. Erbij vanzelfsprekend nog wat snoeptomaatjes, banaan en een peer.
Kun je een keer een foto maken?
#ANONIEMzaterdag 5 maart 2016 @ 03:06
Gistermiddag voor de lunch op de Turkse toer geweest:

360.jpg

En na afloop:

360.jpg
zeefjezaterdag 5 maart 2016 @ 09:00
AHI_434d50313934323139_1_LowRes_JPG.JPG
Skeletor.zaterdag 5 maart 2016 @ 09:04
Tosti ruwe bolsterbrood geitenbrie-rauwe ham en de gebruikelijke groente-entourage. Een dubbeldooierei erbij!
Lonaazaterdag 5 maart 2016 @ 09:15
Gisterenavond nog even uit eten gegaan na een bierproeverij met 4 biertjes.

Voor: bietensalade met pulled pork
Tussen: Aziatische tomatensoep
Hoofd: Patat met kip :D
Na: chocolade-ijs met witte chocoladesaus :9

Was een aanbiedingsverrassingsmenu, voor 15 euro pp. Dikke prima.

Nu een kop koffie en zo een boterham met filet americain.
uniekhoornzaterdag 5 maart 2016 @ 09:16
OMG wat een heerlijk een uitgebreide ontbijt buffet in dit hotel in Berlijn! Echt super kwaliteit !
#ANONIEMzaterdag 5 maart 2016 @ 10:34
Koffie
emmyemmyzaterdag 5 maart 2016 @ 11:04
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 maart 2016 09:16 schreef uniekhoorn het volgende:
OMG wat een heerlijk een uitgebreide ontbijt buffet in dit hotel in Berlijn! Echt super kwaliteit !
Welk hotel?
banaantjeEEzaterdag 5 maart 2016 @ 12:55
Bloemkool met gebakken aardappelen en een kalkoenschnitzel
Skeletor.zaterdag 5 maart 2016 @ 13:28
Tosti-tijd :') .

Vanavond moussaka.
QuattroFzaterdag 5 maart 2016 @ 14:42
Net een Vietnamese loempia op bij de toko.

Vanavond Risotto met spinazie en parmaham, met daarbij een salade en stokbrood met Boursin.
FutureFairytalezaterdag 5 maart 2016 @ 14:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 maart 2016 14:42 schreef QuattroF het volgende:
Net een Vietnamese loempia op bij de toko.

Vanavond Risotto met spinazie en parmaham, met daarbij een salade en stokbrood met Boursin.
Heerlijk allemaal!!

Ontbijt was kwark met krokante amaranth en een cracker kiprollade.

Net een schaaltje doritos en thee.

Vnv in een kantine wat eten.
Atakzaterdag 5 maart 2016 @ 15:00
Spruitjes met een lekkere kruidige olijfoliemarinade. En rundvleesspiesjes.
zeefjezaterdag 5 maart 2016 @ 15:23
4 broodjes met magor/gormas

Straks toetje met kwark meer verse aarbeien en lange vingers.
Gutanothzaterdag 5 maart 2016 @ 15:55
Stoofvlees met zoete aardappel patatjes uit de airfryer ^^
FutureFairytalezaterdag 5 maart 2016 @ 16:26
Grapefruit met een lepeltje suiker :9
Amazaterdag 5 maart 2016 @ 16:26
Pita broodjes met vegetarische stukjes.

Van 5 euro voor 2 pakjes naar ¤2,27 :7 Goede deal. Bonus + 35% korting.
BredeBroederzaterdag 5 maart 2016 @ 16:27
S' middags pizza eten :') lol
FutureFairytalezaterdag 5 maart 2016 @ 18:30
Uitsmijter kaas op donker boerenbruin met een ice tea.
gargamelnlzaterdag 5 maart 2016 @ 18:38
Sambal eieren en plakjes octopus (voor sushi) van de oriental supermarkt in grunn. :9 Gevonden via de site van RobinOok. _O_ _O_
Dragonberryzaterdag 5 maart 2016 @ 18:41
Gnocci met spruitjes, champignons en spek :9
Skeletor.zaterdag 5 maart 2016 @ 21:08
Zo meteen "tapas" van geroosterd pompoenpitbrood. Houd je vast: erop rauwe ham-Philadelphia bieslook-schijfjes augurk, eigengemaakte préparé-schijfjes augurk, gerookte makreel-Philadelphia bieslook-schijfjes augurk, gerookte zalmmootjes-Philadelphia bieslook-schijfjes augurk, gerookte palingfilet-Philadelphia bieslook-schijfjes augurk. Erbij uiteraard wat snoeptomaatjes, banaan en een peer.
Bienelientjeezaterdag 5 maart 2016 @ 23:08
Vanavond zelf hamburgers gemaakt, burger zelf gevuld met blauwe kaas (stilton). Met in Guinness gekarameliseerde uien. En een glaze met whiskey en andere ingrediënten

SPOILER
12443223_946966995356840_1907279293_n.jpg?oh=606e5b8664161693b4289530fd3edc38&oe=56DE10C7

12833359_946967368690136_2109842630_n.jpg?oh=37949f0392e1d78e5930972f76118a55&oe=56DDA04D

http://www.thechunkychef.com/whiskey-glazed-blue-cheese-burgers/ :9~

(onze glaze had dan geen dash of hot sauce, maar was verder wel erg lekker! :9~ )
uniekhoornzaterdag 5 maart 2016 @ 23:36
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 maart 2016 11:04 schreef emmyemmy het volgende:

[..]

Welk hotel?
Wyndham Excelsior.
Nu een Berlijnse bier (of meerdere)
Vanavond een heerlijke fruti di mare steenoven pizza
Straks maar weer een ontbijt. +Kg! *O*
FutureFairytalezondag 6 maart 2016 @ 00:38
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 maart 2016 23:08 schreef Bienelientjee het volgende:
Vanavond zelf hamburgers gemaakt, burger zelf gevuld met blauwe kaas (stilton). Met in Guinness gekarameliseerde uien. En een glaze met whiskey en andere ingrediënten

SPOILER
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

http://www.thechunkychef.com/whiskey-glazed-blue-cheese-burgers/ :9~

(onze glaze had dan geen dash of hot sauce, maar was verder wel erg lekker! :9~ )
Oohh O+

Ik had net trek en heb nog een kipslaatje gegeten :9
Blueszondag 6 maart 2016 @ 01:47
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 maart 2016 09:16 schreef uniekhoorn het volgende:
OMG wat een heerlijk een uitgebreide ontbijt buffet in dit hotel in Berlijn! Echt super kwaliteit !
Ik begrijp dat je geniet van een uitgebreid ontbijtbuffet. Dat hadden we vandaag ook, maar die drukte :o Dan zit ik al niet rustig meer en we konden de bordjes niet vinden.. ik krijg er altijd, echt altijd stress van :@
uniekhoornzondag 6 maart 2016 @ 02:08
quote:
0s.gif Op zondag 6 maart 2016 01:47 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Ik begrijp dat je geniet van een uitgebreid ontbijtbuffet. Dat hadden we vandaag ook, maar die drukte :o Dan zit ik al niet rustig meer en we konden de bordjes niet vinden.. ik krijg er altijd, echt altijd stress van :@
Snap ik!
Schaatsfans zijn gewoon heel veel bier drinkers. Heb nu al een kater
Isabeauzondag 6 maart 2016 @ 02:13
quote:
1s.gif Op zondag 6 maart 2016 02:08 schreef uniekhoorn het volgende:

Snap ik!
Schaatsfans zijn gewoon heel veel bier drinkers. Heb nu al een kater
Zijn niet alle sport-kijk fans bierdrinkers? :+ Alsof je met z'n allen naar een kroeg gaat, maar nu met een extra doel.
Skeletor.zondag 6 maart 2016 @ 09:14
Tosti uiteraard en een dubbeldooierei.
Brentmeisterzondag 6 maart 2016 @ 09:26
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 maart 2016 23:08 schreef Bienelientjee het volgende:
Vanavond zelf hamburgers gemaakt, burger zelf gevuld met blauwe kaas (stilton). Met in Guinness gekarameliseerde uien. En een glaze met whiskey en andere ingrediënten

SPOILER
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

http://www.thechunkychef.com/whiskey-glazed-blue-cheese-burgers/ :9~

(onze glaze had dan geen dash of hot sauce, maar was verder wel erg lekker! :9~ )
Ohohoh, dat ziet er echt heerlijk uit :9~

Wat zijn dat eigenlijk voor broodjes, een soort grote kadetten?

[ Bericht 2% gewijzigd door Brentmeister op 06-03-2016 09:35:08 ]
Stokken_en_stenenzondag 6 maart 2016 @ 10:49
ontbijt pannenkoek met kaas :D :Y)
minilotzondag 6 maart 2016 @ 11:04
Net ontbeten met broodjes pulled chicken (opgebakken met garam masala en harissa) en een klodder yoghurt en verse koriander :9

Vanmiddag Canarische zoutaardappeltjes met een romige (vegan) dipsaus op basis van cashewnoten, gedroogde tomaten, citroen en chilipeper
uniekhoornzondag 6 maart 2016 @ 11:08
Dat was een enorm kater ontbijt. Ben 1.5 uur bezig geweest om alles naar binnen te stouwen. Drank maakt hongerig
minilotzondag 6 maart 2016 @ 11:08
quote:
0s.gif Op zondag 6 maart 2016 11:08 schreef uniekhoorn het volgende:
Dat was een enorm kater ontbijt. Ben 1.5 uur bezig geweest om alles naar binnen te stouwen. Drank maakt hongerig
:D
uniekhoornzondag 6 maart 2016 @ 11:10
quote:
1s.gif Op zondag 6 maart 2016 11:04 schreef minilot het volgende:
Net ontbeten met broodjes pulled chicken (opgebakken met garam masala en harissa) en een klodder yoghurt en verse koriander :9

Vanmiddag Canarische zoutaardappeltjes met een romige (vegan) dipsaus op basis van cashewnoten, gedroogde tomaten, citroen en chilipeper
Lekker Canarische aardappelen! Over anderhalf week maar dat eten op feurteventura :9
minilotzondag 6 maart 2016 @ 11:12
quote:
1s.gif Op zondag 6 maart 2016 11:10 schreef uniekhoorn het volgende:

[..]

Lekker Canarische aardappelen! Over anderhalf week maar dat eten op feurteventura :9
Oe, zeker doen! :9
QuattroFzondag 6 maart 2016 @ 11:38
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 maart 2016 23:08 schreef Bienelientjee het volgende:
Vanavond zelf hamburgers gemaakt, burger zelf gevuld met blauwe kaas (stilton). Met in Guinness gekarameliseerde uien. En een glaze met whiskey en andere ingrediënten

SPOILER
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

http://www.thechunkychef.com/whiskey-glazed-blue-cheese-burgers/ :9~

(onze glaze had dan geen dash of hot sauce, maar was verder wel erg lekker! :9~ )
Ziet er goed uit!

Net ontbeten met een ciabatta met filet Americain en ui. Vanmiddag gaan we op visite bij vrienden, en daar eten we mee. Dat is dus nog een verrassing.
minilotzondag 6 maart 2016 @ 11:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 maart 2016 23:08 schreef Bienelientjee het volgende:
Vanavond zelf hamburgers gemaakt, burger zelf gevuld met blauwe kaas (stilton). Met in Guinness gekarameliseerde uien. En een glaze met whiskey en andere ingrediënten

SPOILER
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

http://www.thechunkychef.com/whiskey-glazed-blue-cheese-burgers/ :9~

(onze glaze had dan geen dash of hot sauce, maar was verder wel erg lekker! :9~ )
Woah! Opgeslagen voor bij de eerstvolgende keer hamburgerbroodjes maken! ^O^
nectarientjezondag 6 maart 2016 @ 11:42
Altijd leuk, als eerste wakker zijn terwijl je ergens logeert. Expeditie in de keuken leidde naar een wit bolletje met kaas en een kop thee. :7
minilotzondag 6 maart 2016 @ 11:47
quote:
0s.gif Op zondag 6 maart 2016 11:42 schreef nectarientje het volgende:
Altijd leuk, als eerste wakker zijn terwijl je ergens logeert. Expeditie in de keuken leidde naar een wit bolletje met kaas en een kop thee. :7
Heel goed! Weet je verder wel wáár je bent? *)
nectarientjezondag 6 maart 2016 @ 11:59
quote:
1s.gif Op zondag 6 maart 2016 11:47 schreef minilot het volgende:
Heel goed! Weet je verder wel wáár je bent? *)
Ik herken het niet als ik naar buiten kijk :N maar ik kwam net in de gang mijn lief tegen dus het komt goed :D
FutureFairytalezondag 6 maart 2016 @ 12:25
quote:
12s.gif Op zondag 6 maart 2016 11:59 schreef nectarientje het volgende:

[..]

Ik herken het niet als ik naar buiten kijk :N maar ik kwam net in de gang mijn lief tegen dus het komt goed :D
:D

Ik eet straks weer m'n kwark met amaranth en denk erbij een cracker kipfilet met gekookt ei.
banaantjeEEzondag 6 maart 2016 @ 12:37
Cordon bleu met courgette en aardappelen
derLudolfzondag 6 maart 2016 @ 13:00
IMG_20160306_123842101_HDR_zpsvj0mfwhi.jpg
Bienelientjeezondag 6 maart 2016 @ 13:33
quote:
1s.gif Op zondag 6 maart 2016 09:26 schreef Brentmeister het volgende:

[..]

Ohohoh, dat ziet er echt heerlijk uit :9~

Wat zijn dat eigenlijk voor broodjes, een soort grote kadetten?
Wij gebruikten Brioche broodjes in Engeland. :9
Skeletor.zondag 6 maart 2016 @ 13:52
quote:
14s.gif Op zondag 6 maart 2016 13:00 schreef derLudolf het volgende:
[ afbeelding ]
Waar is dit!

Vanavond ook afhaal, we twijfelen nog tussen McDonalds en snackbar. Ziet er goed uit!
Skeletor.zondag 6 maart 2016 @ 13:54
Voor nu, tja :') . Tosti-tijd.
nectarientjezondag 6 maart 2016 @ 16:19
Nu peren en een banaan in de trein. Straks net te laat thuis om handig boodschappen te doen dus dat is nog even spannend.
FutureFairytalezondag 6 maart 2016 @ 16:52
Wat zalmhapjes met roomkaas.

Vanavond pizza.
Dragonberryzondag 6 maart 2016 @ 16:54
Rendang, smoor djawa van kippenpoten, gewokte bloemkool en rijst
Karzaizondag 6 maart 2016 @ 17:23
Kip met franse frietjes
BeamofLightzondag 6 maart 2016 @ 18:01
quote:
0s.gif Op zondag 6 maart 2016 16:52 schreef FutureFairytale het volgende:
Wat zalmhapjes met roomkaas.

Vanavond pizza.
nice hoeveelste keer deze week?
BeamofLightzondag 6 maart 2016 @ 18:02
Kabeljauwhaas met gebakken aardappelen en gegrilde courgette en paprika
Baas_baszondag 6 maart 2016 @ 18:03
Ik ben vandaag op het idee gekomen om kalkoen te maken met peper en kerrie met een beedje mayonaise on the side

oh en knoflook! mijn geheime ingredient :7
Skeletor.zondag 6 maart 2016 @ 18:08
Big Mac en boerenfriet!
FutureFairytalezondag 6 maart 2016 @ 18:12
quote:
1s.gif Op zondag 6 maart 2016 18:01 schreef BeamofLight het volgende:

[..]

nice hoeveelste keer deze week?
2e.
Eerste keer was ik uit eten, nu komt ie van de super.

Toetje: B&J Cookie Dough :9
derLudolfzondag 6 maart 2016 @ 18:28
quote:
1s.gif Op zondag 6 maart 2016 13:52 schreef Skeletor. het volgende:

[..]

Waar is dit!

Vanavond ook afhaal, we twijfelen nog tussen McDonalds en snackbar. Ziet er goed uit!
BurgerKing aan de A59, vlak bij knooppunt met de A50 ;)
QuattroFzondag 6 maart 2016 @ 19:53
Net bij vrienden gegeten. Het werd rode kool, gebakken aardappeltjes en een beenhammetje. Was erg lekker en gezellig!
Zo-is-datzondag 6 maart 2016 @ 20:58
Vandaag de verjaardag van m'n broertje van lekkers voorzien, oa:
- eigen gemaakte loempia's
- gevulde paddestoeltjes
- gevulde (roze gekleurde) eitjes
- banoffee pie
- slagroom taart
- hazelnootschuimtaart


5obd5e.jpg :9
derLudolfzondag 6 maart 2016 @ 21:05
quote:
1s.gif Op zondag 6 maart 2016 20:58 schreef Zo-is-dat het volgende:
Vandaag de verjaardag van m'n broertje van lekkers voorzien, oa:
- eigen gemaakte loempia's
- gevulde paddestoeltjes
- gevulde (roze gekleurde) eitjes
- banoffee pie
- slagroom taart
- hazelnootschuimtaart


[ afbeelding ] :9
Ziet er lekker uit die taart. Wat zit er bovenop? Ik heb ipv slagroom er mokka-botercreme bovenop gedaan, 300g boter (op kamer temperatuur), 350g poedersuiker en 2 of 3 eetlepels hele sterke koffie. :9
zeefjezondag 6 maart 2016 @ 21:06
4 boterhammen twee met pate 2 met makreel. Straks nog naturel ribbelchips en pizza!

Honger :'(
4EverBlackEyedzondag 6 maart 2016 @ 21:10
Ik had vanavond zelfgemaakte Korean -style ribs, zoetzure pittige komkommer en patatjes. :9
derLudolfzondag 6 maart 2016 @ 21:11
"Knappertjes" met boter en rauwe ham
20140924_Wieringa_Knappertjesfoto_pakje_knappertjes.jpg
Zo-is-datzondag 6 maart 2016 @ 21:12
quote:
1s.gif Op zondag 6 maart 2016 21:05 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Ziet er lekker uit die taart. Wat zit er bovenop? Ik heb ipv slagroom er mokka-botercreme bovenop gedaan, 300g boter (op kamer temperatuur), 350g poedersuiker en 2 of 3 eetlepels hele sterke koffie. :9
Er bovenop zit slagroom, de rest is koffie crème van banketbakkersroom met boter, ik kom even niet op de officiële term O-)
Skeletor.zondag 6 maart 2016 @ 21:19
Zo meteen "tapas" van geroosterd pompoenpitbrood. Erop eigengemaakte préparé-rode snoeptomaat, rauwe ham-Philadelphia bieslook-gele snoeptomaat, schapenbrie-gele snoeptomaat, gerookte makreel-Philadelphia bieslook-rode snoeptomaat, blokjes gerookte zalm-Philadelphia bieslook-gele snoeptomaat, gerookte Noorse zalmfilet-Philadelphia bieslook, rode snoeptomaat. Erbij nog wat snoeptomaatjes, banaan en een peer.
zeefjezondag 6 maart 2016 @ 21:20
quote:
0s.gif Op zondag 6 maart 2016 21:19 schreef Skeletor. het volgende:
Zo meteen "tapas" van geroosterd pompoenpitbrood. Erop eigengemaakte préparé-rode snoeptomaat, rauwe ham-Philadelphia bieslook-gele snoeptomaat, schapenbrie-gele snoeptomaat, gerookte makreel-Philadelphia bieslook-rode snoeptomaat, blokjes gerookte zalm-Philadelphia bieslook-gele snoeptomaat, gerookte Noorse zalmfilet-Philadelphia bieslook, rode snoeptomaat. Erbij nog wat snoeptomaatjes, banaan en een peer.
Ik wil wel eens weten hoe dat eruit ziet. Fotootje?
uniekhoornzondag 6 maart 2016 @ 22:01
De grootste en meest smaakvolle pizza. Helemaal op ook :')
Bij L'ostria Berlijn
SPOILER
20160306_201057_zpsneaqbde7.jpg
Amazondag 6 maart 2016 @ 23:00
quote:
0s.gif Op zondag 6 maart 2016 21:19 schreef Skeletor. het volgende:
Zo meteen "tapas" van geroosterd pompoenpitbrood. Erop eigengemaakte préparé-rode snoeptomaat, rauwe ham-Philadelphia bieslook-gele snoeptomaat, schapenbrie-gele snoeptomaat, gerookte makreel-Philadelphia bieslook-rode snoeptomaat, blokjes gerookte zalm-Philadelphia bieslook-gele snoeptomaat, gerookte Noorse zalmfilet-Philadelphia bieslook, rode snoeptomaat. Erbij nog wat snoeptomaatjes, banaan en een peer.
Wanneer krijgen we nou een foto dan?
Amazondag 6 maart 2016 @ 23:00
Kan mij er namelijk niet echt iets bij voorstellen... :@
zeefjezondag 6 maart 2016 @ 23:03
Met snoeptomaatfetisj. Ik vind die dingen altijd zo droog :').
Skeletor.zondag 6 maart 2016 @ 23:10
quote:
1s.gif Op zondag 6 maart 2016 21:20 schreef zeefje het volgende:

[..]

Ik wil wel eens weten hoe dat eruit ziet. Fotootje?
:') Ik ga morgen aan de slag!
Skeletor.zondag 6 maart 2016 @ 23:10
quote:
10s.gif Op zondag 6 maart 2016 23:00 schreef Amarantha het volgende:

[..]

Wanneer krijgen we nou een foto dan?
Als ik uitgevonden heb hoe je foto's kunt plaatsen :D !
FutureFairytalezondag 6 maart 2016 @ 23:18
Sinaasappel en mandarijn.
Zo blij met bladmandarijnen. Wil nooit anders meer. Altijd mierzoet :9
Amazondag 6 maart 2016 @ 23:22
quote:
1s.gif Op zondag 6 maart 2016 23:10 schreef Skeletor. het volgende:

[..]

Als ik uitgevonden heb hoe je foto's kunt plaatsen :D !
http://imgur.com Hier uploaden en dan de [img][/img] link hier neerzetten. (staan aantal linkjes als je hebt geupload, 1 daarvan is deze. Die moet je volledig kopiëren)
SnoepTomaatjemaandag 7 maart 2016 @ 08:16
quote:
1s.gif Op zondag 6 maart 2016 23:03 schreef zeefje het volgende:
Met snoeptomaatfetisj. Ik vind die dingen altijd zo droog :').
;(
Karzaimaandag 7 maart 2016 @ 10:51
Kaizerbroodjes met tomaat mayo zout en peper
FutureFairytalemaandag 7 maart 2016 @ 12:21
Stukje baguette met philadelphia.
Stukje baguette met boerenkaas en chutney.
Griekse yoghurt met mandarijntjes.
Skeletor.maandag 7 maart 2016 @ 13:37
Tosti-tijd uiteraard met gerookte achterham-roombrie en de gebruikelijke groente-entourage.

Vanavond pangasiusfilet in een jasje, gepofte aardappel, groente en zuur moeten nog verzonnen worden.
Skeletor.maandag 7 maart 2016 @ 13:37
quote:
2s.gif Op zondag 6 maart 2016 23:22 schreef Amarantha het volgende:

[..]

http://imgur.com Hier uploaden en dan de [ [url=]afbeelding[/url] ] link hier neerzetten. (staan aantal linkjes als je hebt geupload, 1 daarvan is deze. Die moet je volledig kopiëren)
Dank!
Drieklankmaandag 7 maart 2016 @ 13:38
quote:
0s.gif Op maandag 7 maart 2016 13:37 schreef Skeletor. het volgende:
Tosti-tijd uiteraard met gerookte achterham-roombrie en de gebruikelijke groente-entourage.

Vanavond pangasiusfilet in een jasje, gepofte aardappel, groente en zuur moeten nog verzonnen worden.
Verkopen ze dat standaard in de bedrijfskantine? :D

Ik heb net een salade gegeten met gekookt ei, tonijn, sla, tomaat en een of andere dressing. Met een glas versgeperste sinasappelsap.
#ANONIEMmaandag 7 maart 2016 @ 14:35
Lunch:

360.jpg
Bubbel Pieper Heidsick Cuvee, red bull om wakker te blijven i.c.m.een gegrilde lamsbout
en wat pafferts voor het acclimatiseringsuurtje.

360.jpg
Lamsboutje van dichtbij. "Heeeeeeeeeeeeeeeeerlijk" :+

360.jpg
Acclimatiseren.Tis tenslotte maandag.


[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 09-03-2016 05:04:16 ]
RobinOokmaandag 7 maart 2016 @ 14:59
quote:
2s.gif Op maandag 7 maart 2016 14:35 schreef Iwanius het volgende:

360.jpg
Lambsboutje van dichtbij. "Heeeeeeeeeeeeeeeeerlijk" :+ [/sub]

Euh, lijkt me moeilijk lopen daarmee. Was het een Octopuslam of zo? :)
derLudolfmaandag 7 maart 2016 @ 15:02
quote:
2s.gif Op maandag 7 maart 2016 14:35 schreef Iwanius het volgende:
Lunch:

[ afbeelding ]
Bubbel Pieper Heidsick Cuvee, red bull om wakker te blijven i.c.m.een gegrilde lambsbout
en wat pafferts voor het acclimatiseringsuurtje.

[ afbeelding ]
Lambsboutje van dichtbij. "Heeeeeeeeeeeeeeeeerlijk" :+

[ afbeelding ]
Acclimatiseren.Tis tenslotte maandag.

Laat jij je ook een schouderkarbonade als varkenshaas verkopen? :P
minilotmaandag 7 maart 2016 @ 15:25
LOL @ bout :)

Vamorgen heel vroeg shakshuka voor mezelf staan maken, want er moesten eieren en tomaten op.
Vanavond gevulde pasta met spinazie en paddestoelen.
golfermaandag 7 maart 2016 @ 15:31
quote:
1s.gif Op maandag 7 maart 2016 14:59 schreef RobinOok het volgende:

Euh, lijkt me moeilijk lopen daarmee. Was het een Octopuslam of zo? :)
_O-
QuattroFmaandag 7 maart 2016 @ 16:17
Vanmorgen heb ik Griekse yoghurt op met honing en banaan. Als lunch een snee volkorenbrood met filet americain.

Vanavond wordt het Spaghetti met courgette en gerookte zalm, met een roomsausje en uiteraard parmezaanse kaas. Lekker!
Atakmaandag 7 maart 2016 @ 16:25
Geroosterde aubergine/groente en T-Bone steak met hete pepers, gedroogde tomaten en kappertjes. Als side-dish heb ik champignons met crème fraiche.
derLudolfmaandag 7 maart 2016 @ 17:52
Wat bami -met zo'n groentepakket, ziet er dus niet echt uit :') - en kipsaté (met zelfgemaakte marinade) gegrild in de oven.


IMG_20160307_173958872_zpsbk1flvif.jpg
Zo-is-datmaandag 7 maart 2016 @ 18:07
Geroosterde tomatensoep met een broodje en gevulde paddestoeltjes vooraf :9

[ Bericht 1% gewijzigd door Zo-is-dat op 07-03-2016 18:32:25 ]
Myraelamaandag 7 maart 2016 @ 18:09
Straks een half kippetje met patatjes. :9
BredeBroedermaandag 7 maart 2016 @ 18:12
quote:
14s.gif Op maandag 7 maart 2016 17:52 schreef derLudolf het volgende:
Wat bami -met zo'n groentepakket, ziet er dus niet echt uit :') - en kipsaté (met zelfgemaakte marinade) gegrild in de oven.

[ afbeelding ]
Ziet er toch wel lekker uit
uniekhoornmaandag 7 maart 2016 @ 18:12
Na een vreselijk goed ontbijt buffet, veel zalm en roomkaas op soda bread
Veel. vers fruit, verschillende broodsoorten mrt allerhande beleg, verschillende toetjes, kipnuggets met echt filet

Test vd dag: chips, bier, chips, dropjes, burger King menu
Skeletor.maandag 7 maart 2016 @ 18:21
quote:
0s.gif Op maandag 7 maart 2016 13:38 schreef Drieklank het volgende:

[..]

Verkopen ze dat standaard in de bedrijfskantine? :D

Ik heb net een salade gegeten met gekookt ei, tonijn, sla, tomaat en een of andere dressing. Met een glas versgeperste sinasappelsap.

Lunchpakket van thuis :D .
QuattroFmaandag 7 maart 2016 @ 18:25
quote:
14s.gif Op maandag 7 maart 2016 17:52 schreef derLudolf het volgende:
Wat bami -met zo'n groentepakket, ziet er dus niet echt uit :') - en kipsaté (met zelfgemaakte marinade) gegrild in de oven.


[ afbeelding ]
Ziet er heerlijk uit!
larry_flyntmaandag 7 maart 2016 @ 18:49
Gekookte broccoli met gekookte aardappelen (met kruiden eroverheen) en twee kleine vegetarische worstjes. Simpel maar lekker. En goed voor de buik :')
nectarientjemaandag 7 maart 2016 @ 19:02
Shakshuka uit de plenty :Y)
banaantjeEEmaandag 7 maart 2016 @ 19:23
Macaroni
LordLynxmaandag 7 maart 2016 @ 19:25
Sukadelappen die de hele dag lekker hebben liggen stoven in bockbier.

Erbij dikke verse frieten, bruine bonen en appel-kaneel moes. En natuurlijk een paar van die bockbiertjes :9~
technofreak86maandag 7 maart 2016 @ 19:31
Kabeljouwburgers, erwten met wat citroen en boter, vlaamse frietjes.
FutureFairytalemaandag 7 maart 2016 @ 20:10
Vnv laat noodles met zalm. Of als ik geen puf meer heb om te koken wordt het soep.
Skeletor.maandag 7 maart 2016 @ 21:39
:')! Jullie gaan lachen, want mijn "tapas" is dus echt niet bijzonder. Het bestaat gewoon uit twee sneden geroosterd brood, elk in kleinere stukjes gesneden met verschillend beleg.

"Tapas" van geroosterd pompoenpitbrood. Erop rauwe ham-Philadelphia bieslook-gele snoeptomaat, geitenbrie-schijfje komkommer, eigengemaakte préparé-schijfjes augurk-rode ui, ambachtelijke verse knakworst-Roemeense pittige mosterd, gerookte makreel-Philadelphia bieslook-rode en gele snoeptomaat, gerookte zalmfilet-Philadelphia bieslook-rode en gele snoeptomaat. Erbij nog meer snoeptomaatjes, banaan en een peer (laatste staan niet op de foto.

2hoJxO8.jpg

[ Bericht 1% gewijzigd door Skeletor. op 07-03-2016 21:50:08 ]
derLudolfmaandag 7 maart 2016 @ 21:44
quote:
0s.gif Op maandag 7 maart 2016 21:39 schreef Skeletor. het volgende:
:')! Jullie gaan lachen, want mijn "tapas" is dus echt niet bijzonder. Het bestaat gewoon uit twee sneden geroosterd brood, elk in kleinere stukjes gesneden met verschillend beleg.

"Tapas" van geroosterd pompoenpitbrood. Erop rauwe ham-Philadelphia bieslook-gele snoeptomaat, geitenbrie-schijfje komkommer, eigengemaakte préparé-schijfjes augurk-rode ui, ambachtelijke verse knakworst-Roemeense pittige mosterd, gerookte makreel-Philadelphia bieslook-rode en gele snoeptomaat, gerookte zalmfilet-Philadelphia bieslook-rode en gele snoeptomaat. Erbij nog meer snoeptomaatjes, banaan en een peer (laatste staan niet op de foto.

[ [url= https://imgur.com/a/zB1ag ]afbeelding[/url] ]
Das de verkeerde, deze even kopiëren ;)

1  [img]https://i.imgur.com/2hoJxO8.jpg[/img]
BeamofLightmaandag 7 maart 2016 @ 21:45
Spaties weg
RobinOokmaandag 7 maart 2016 @ 21:46
Ik zou het eten!
(behalve die knakworst)
Skeletor.maandag 7 maart 2016 @ 21:51
Hahaaaa! Gelukt! Dank jullie wel. Voortaan elke dag een foto van mijn paupertapas, be prepared. En de pangasiusfilets, gepofte aardappelen en McDonalds :') .
Skeletor.maandag 7 maart 2016 @ 21:53
quote:
0s.gif Op maandag 7 maart 2016 21:46 schreef RobinOok het volgende:
Ik zou het eten!
(behalve die knakworst)
Noes! Wat is er mis met knakworst? Oh ja, ik heb deze gepeld. Doe ik altijd, want Ome Crohn vindt het velletje niet zo leuk :') . Vandaar dat het ding eruit ziet als een afgekloven lul. Maar de smaak is wel goed en hij knakt ook nog :D .
uniekhoornmaandag 7 maart 2016 @ 21:55
Niet zo denegerend over je tapa's Skeletor! Het ziet er heerlijk en gevarieerd uit!

Net nog een tomatencremesoep en zo nog wat chips :')
Morgen weer een beetje in gareel :')
RobinOokmaandag 7 maart 2016 @ 22:17
quote:
1s.gif Op maandag 7 maart 2016 21:53 schreef Skeletor. het volgende:

[..]

Noes! Wat is er mis met knakworst? Oh ja, ik heb deze gepeld. Doe ik altijd, want Ome Crohn vindt het velletje niet zo leuk :') . Vandaar dat het ding eruit ziet als een afgekloven lul. Maar de smaak is wel goed en hij knakt ook nog :D .
Nou ja, dat. Ik eet liever geen afgekloven lullen.
FutureFairytalemaandag 7 maart 2016 @ 22:42
Lekker hoor skeletje :D

Mijn ketjapzalm met noodles was heerlijk :9
houdjemondmaandag 7 maart 2016 @ 22:43
quote:
1s.gif Op maandag 7 maart 2016 21:39 schreef Skeletor. het volgende:
:')! Jullie gaan lachen, want mijn "tapas" is dus echt niet bijzonder. Het bestaat gewoon uit twee sneden geroosterd brood, elk in kleinere stukjes gesneden met verschillend beleg.

"Tapas" van geroosterd pompoenpitbrood. Erop rauwe ham-Philadelphia bieslook-gele snoeptomaat, geitenbrie-schijfje komkommer, eigengemaakte préparé-schijfjes augurk-rode ui, ambachtelijke verse knakworst-Roemeense pittige mosterd, gerookte makreel-Philadelphia bieslook-rode en gele snoeptomaat, gerookte zalmfilet-Philadelphia bieslook-rode en gele snoeptomaat. Erbij nog meer snoeptomaatjes, banaan en een peer (laatste staan niet op de foto.

[ afbeelding ]
Ik kan eindelijk rustig slapen! *O* De knakworstjes zijn inderdaad apart maar verder :Y)
Myraelamaandag 7 maart 2016 @ 22:51
quote:
1s.gif Op maandag 7 maart 2016 21:39 schreef Skeletor. het volgende:
:')! Jullie gaan lachen, want mijn "tapas" is dus echt niet bijzonder. Het bestaat gewoon uit twee sneden geroosterd brood, elk in kleinere stukjes gesneden met verschillend beleg.

"Tapas" van geroosterd pompoenpitbrood. Erop rauwe ham-Philadelphia bieslook-gele snoeptomaat, geitenbrie-schijfje komkommer, eigengemaakte préparé-schijfjes augurk-rode ui, ambachtelijke verse knakworst-Roemeense pittige mosterd, gerookte makreel-Philadelphia bieslook-rode en gele snoeptomaat, gerookte zalmfilet-Philadelphia bieslook-rode en gele snoeptomaat. Erbij nog meer snoeptomaatjes, banaan en een peer (laatste staan niet op de foto.

[ afbeelding ]
Ik zou willen dat ik zoveel moeite stopte in mijn boterhammetjes. :D
minilotmaandag 7 maart 2016 @ 22:55
quote:
1s.gif Op maandag 7 maart 2016 21:39 schreef Skeletor. het volgende:
:')! Jullie gaan lachen, want mijn "tapas" is dus echt niet bijzonder. Het bestaat gewoon uit twee sneden geroosterd brood, elk in kleinere stukjes gesneden met verschillend beleg.

"Tapas" van geroosterd pompoenpitbrood. Erop rauwe ham-Philadelphia bieslook-gele snoeptomaat, geitenbrie-schijfje komkommer, eigengemaakte préparé-schijfjes augurk-rode ui, ambachtelijke verse knakworst-Roemeense pittige mosterd, gerookte makreel-Philadelphia bieslook-rode en gele snoeptomaat, gerookte zalmfilet-Philadelphia bieslook-rode en gele snoeptomaat. Erbij nog meer snoeptomaatjes, banaan en een peer (laatste staan niet op de foto.

[ afbeelding ]
:D
Er is gewoon een foto! Awesome! :D
Skeletor.maandag 7 maart 2016 @ 23:26
quote:
0s.gif Op maandag 7 maart 2016 21:55 schreef uniekhoorn het volgende:
Niet zo denegerend over je tapa's Skeletor! Het ziet er heerlijk en gevarieerd uit!

Net nog een tomatencremesoep en zo nog wat chips :')
Morgen weer een beetje in gareel :')
Dank je :D !
Skeletor.maandag 7 maart 2016 @ 23:26
quote:
1s.gif Op maandag 7 maart 2016 22:42 schreef FutureFairytale het volgende:
Lekker hoor skeletje :D

Mijn ketjapzalm met noodles was heerlijk :9
Dank :D !
Skeletor.maandag 7 maart 2016 @ 23:27
quote:
1s.gif Op maandag 7 maart 2016 22:43 schreef houdjemond het volgende:

[..]

Ik kan eindelijk rustig slapen! *O* De knakworstjes zijn inderdaad apart maar verder :Y)
Welterusten :D . Ja, de worsten zijn gelyncht :') .
Skeletor.maandag 7 maart 2016 @ 23:28
quote:
14s.gif Op maandag 7 maart 2016 22:51 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ik zou willen dat ik zoveel moeite stopte in mijn boterhammetjes. :D
Oog en mond zijn nauw met elkaar verbonden!
Skeletor.maandag 7 maart 2016 @ 23:28
quote:
1s.gif Op maandag 7 maart 2016 22:55 schreef minilot het volgende:

[..]

:D
Er is gewoon een foto! Awesome! :D
Goed of goed :7 .
Skeletor.maandag 7 maart 2016 @ 23:30
Dank voor de positieve reacties allemaal! Ik zal vaker wat foto's posten. Dan zien jullie ook wat meer van de Hongaarse keuken.
Amamaandag 7 maart 2016 @ 23:31
quote:
1s.gif Op maandag 7 maart 2016 21:39 schreef Skeletor. het volgende:
:')! Jullie gaan lachen, want mijn "tapas" is dus echt niet bijzonder. Het bestaat gewoon uit twee sneden geroosterd brood, elk in kleinere stukjes gesneden met verschillend beleg.

"Tapas" van geroosterd pompoenpitbrood. Erop rauwe ham-Philadelphia bieslook-gele snoeptomaat, geitenbrie-schijfje komkommer, eigengemaakte préparé-schijfjes augurk-rode ui, ambachtelijke verse knakworst-Roemeense pittige mosterd, gerookte makreel-Philadelphia bieslook-rode en gele snoeptomaat, gerookte zalmfilet-Philadelphia bieslook-rode en gele snoeptomaat. Erbij nog meer snoeptomaatjes, banaan en een peer (laatste staan niet op de foto.

[ afbeelding ]
Ik vind het er anders best lekker uit zien :)
Amamaandag 7 maart 2016 @ 23:32
Ziet er uit als een soort feestje op je bord. "Welke ga ik nu opeten?"
Biekuhdinsdag 8 maart 2016 @ 06:18
quote:
1s.gif Op maandag 7 maart 2016 21:39 schreef Skeletor. het volgende:
:')! Jullie gaan lachen, want mijn "tapas" is dus echt niet bijzonder. Het bestaat gewoon uit twee sneden geroosterd brood, elk in kleinere stukjes gesneden met verschillend beleg.

"Tapas" van geroosterd pompoenpitbrood. Erop rauwe ham-Philadelphia bieslook-gele snoeptomaat, geitenbrie-schijfje komkommer, eigengemaakte préparé-schijfjes augurk-rode ui, ambachtelijke verse knakworst-Roemeense pittige mosterd, gerookte makreel-Philadelphia bieslook-rode en gele snoeptomaat, gerookte zalmfilet-Philadelphia bieslook-rode en gele snoeptomaat. Erbij nog meer snoeptomaatjes, banaan en een peer (laatste staan niet op de foto.

[ afbeelding ]
Dat ziet er goed uit. Maak je dit vaker?
Skeletor.dinsdag 8 maart 2016 @ 09:30
quote:
12s.gif Op dinsdag 8 maart 2016 06:18 schreef Biekuh het volgende:

[..]

Dat ziet er goed uit. Maak je dit vaker?
Elke dag :D !
Skeletor.dinsdag 8 maart 2016 @ 09:31
quote:
2s.gif Op maandag 7 maart 2016 23:31 schreef Amarantha het volgende:

[..]

Ik vind het er anders best lekker uit zien :)
Dank je :D .
Skeletor.dinsdag 8 maart 2016 @ 09:31
quote:
6s.gif Op maandag 7 maart 2016 23:32 schreef Amarantha het volgende:
Ziet er uit als een soort feestje op je bord. "Welke ga ik nu opeten?"
Ja, ik twijfel ook altijd, wat gaat er het eerste aan :') ? Het lekkerste voor het laatst, maar alles is lekker!
Karzaidinsdag 8 maart 2016 @ 09:42
De tapas zien er smakelijk uit, ik doe het met een stokbroodje makreel met mayo peper en zout
FutureFairytaledinsdag 8 maart 2016 @ 12:22
Baguette met philadelphia
Thezappadinsdag 8 maart 2016 @ 13:06
corba met lamsgehakt
Skeletor.dinsdag 8 maart 2016 @ 13:45
Twee speltbolletjes. Op elke één Kwekkeboomkroket :D!
Skeletor.dinsdag 8 maart 2016 @ 13:45
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 maart 2016 09:42 schreef Karzai het volgende:
De tapas zien er smakelijk uit, ik doe het met een stokbroodje makreel met mayo peper en zout
Lekker :9 !
Skeletor.dinsdag 8 maart 2016 @ 13:47
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 maart 2016 12:22 schreef FutureFairytale het volgende:
Baguette met philadelphia
Philadelphia :D ! Welke?
FutureFairytaledinsdag 8 maart 2016 @ 14:41
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 maart 2016 13:47 schreef Skeletor. het volgende:

[..]

Philadelphia :D ! Welke?
Mediterraan. Nieuwe smaak en is lekker :9
FutureFairytaledinsdag 8 maart 2016 @ 14:41
Net 2 roomboter koekjes van de bakker :9
uniekhoorndinsdag 8 maart 2016 @ 15:03
Net een hele lekkere zoetzure Granny Smith en een precies rijpe peer :9

Nu 2 kommen eigengemaakte tomatensoep met extra sambaltomaat erdoor.. was een beetje natgeregend, even opwarmen

Vanavond: broccoli, zoete wortels, gebakken aardappelen, gestoomde hele schelvis
GekkePoesdinsdag 8 maart 2016 @ 16:06
Gebakken rijst met kip . :9

Ik stond met verbazing te kijken hoe de meneer in dit filmpje met grof geweld gebakken rijst maakt, de helft vliegt er naast _O-

_Hestia_dinsdag 8 maart 2016 @ 16:32
Aardappelovenschotel met prei en spekjes
_Hestia_dinsdag 8 maart 2016 @ 16:38
quote:
1s.gif Op maandag 7 maart 2016 21:39 schreef Skeletor. het volgende:
:')! Jullie gaan lachen, want mijn "tapas" is dus echt niet bijzonder. Het bestaat gewoon uit twee sneden geroosterd brood, elk in kleinere stukjes gesneden met verschillend beleg.

"Tapas" van geroosterd pompoenpitbrood. Erop rauwe ham-Philadelphia bieslook-gele snoeptomaat, geitenbrie-schijfje komkommer, eigengemaakte préparé-schijfjes augurk-rode ui, ambachtelijke verse knakworst-Roemeense pittige mosterd, gerookte makreel-Philadelphia bieslook-rode en gele snoeptomaat, gerookte zalmfilet-Philadelphia bieslook-rode en gele snoeptomaat. Erbij nog meer snoeptomaatjes, banaan en een peer (laatste staan niet op de foto.

[ afbeelding ]
Jaaaa eindelijk een foto van je tapas :D Ik vind het er lekker uit zien hoor! :Y
En een stuk specialer dan een snee brood met kaas ;)
derLudolfdinsdag 8 maart 2016 @ 16:46
Brocolli, schouderkarbonade, appel-peermoes en aardappelbolletjes :9
banaantjeEEdinsdag 8 maart 2016 @ 17:21
Kip met aardappelblokjes en sperziebonen
GekkePoesdinsdag 8 maart 2016 @ 17:43
Gebakken rijst a la GekkePoes

Wat komijnzaad met pepertjes gember en knoflook fruiten
Zakje thaise groentemix en een restje gehakt met wat ei opgebakken
Schep gekookte rijst erdoor .
Peper en zout
Ik wilde er kip bij doen maar die was gevlogen.

SPOILER
tOHMzAv.jpg
w67gEom.jpg
gLMZejR.jpg
vaOF2qx.jpg
AqfLLnb.jpg
dloawiM.jpg
d0uOmZP.jpg
Skeletor.dinsdag 8 maart 2016 @ 17:59
Flensjes met poedersuiker en stroop :D .
Skeletor.dinsdag 8 maart 2016 @ 18:00
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 maart 2016 14:41 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Mediterraan. Nieuwe smaak en is lekker :9
Hela, ken ik niet! Moest ik maar eens proberen. De zalm vind ik bagger :') . Bieslook daarentegen :9 .
Skeletor.dinsdag 8 maart 2016 @ 18:01
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 maart 2016 16:38 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Jaaaa eindelijk een foto van je tapas :D Ik vind het er lekker uit zien hoor! :Y
En een stuk specialer dan een snee brood met kaas ;)
Dank je :* .
Dragonberrydinsdag 8 maart 2016 @ 18:15
Maaltijdsalade met kip
Helsinkidinsdag 8 maart 2016 @ 18:15
Spaghetti carbonara :9.
QuattroFdinsdag 8 maart 2016 @ 19:47
Bami met kipsaté.
Karzaidinsdag 8 maart 2016 @ 19:52
mixed grill met patat en tuinerwten
FutureFairytaledinsdag 8 maart 2016 @ 19:53
Gepofte aardappel met knoflookyoghurtsaus, worteltjes/doperwtjes en een cordon bleu.

Straks waterijsje als toetje.
uniekhoorndinsdag 8 maart 2016 @ 19:57
Lekker NP!

FFT, heerlijke simpele pot, kan zo lekker zijn!

Nu een bak thee
Straks een vit.D en een bord vanillekwark met perzikyoghurt
FutureFairytaledinsdag 8 maart 2016 @ 21:19
Thee, een minireepje Callebaut puur en een stukje Tony's puur/amandel/zeezout
vinnypassydinsdag 8 maart 2016 @ 21:58
Een chocoladepaaseitje. Meer mag niet van mezelf. :(
Hyaenidaedinsdag 8 maart 2016 @ 22:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 maart 2016 21:58 schreef vinnypassy het volgende:
Een chocoladepaaseitje. Meer mag niet van mezelf. :(
Eentje maar? Als ik ze in huis heb gaat zo'n zakje er gewoon helemaal aan op een avond. :')
vinnypassydinsdag 8 maart 2016 @ 22:02
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 maart 2016 22:00 schreef Hyaenidae het volgende:

[..]

Eentje maar? Als ik ze in huis heb gaat zo'n zakje er gewoon helemaal aan op een avond. :')
Ik heb ff overlegd, maar ik mocht toch een tweede van mezelf. Dit is wel een goed trucje om jezelf discipline bij te brengen: kijken of ik het tot en met het weekend red. ;)
Skeletor.dinsdag 8 maart 2016 @ 22:04
"Tapas" van geroosterd pompoenpitbrood. Erop ambachtelijke verse knakworst-pittige Roemeense mosterd, schapenbrie-schijfje komkommer, geitenbrie-schijfje komkommer, gerookte makreel-Philadelphia bieslook-rode snoeptomaat, gerookte zalmfilet-Philadelphia bieslook-rode snoeptomaat. Erbij nog wat snoeptomaatjes, banaan en een peer.
Hyaenidaedinsdag 8 maart 2016 @ 22:40
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 maart 2016 22:04 schreef Skeletor. het volgende:
"Tapas" van geroosterd pompoenpitbrood. Erop ambachtelijke verse knakworst-pittige Roemeense mosterd, schapenbrie-schijfje komkommer, geitenbrie-schijfje komkommer, gerookte makreel-Philadelphia bieslook-rode snoeptomaat, gerookte zalmfilet-Philadelphia bieslook-rode snoeptomaat. Erbij nog wat snoeptomaatjes, banaan en een peer.
Waar haal je die snoeptomaat? Want die uit de supermarkt zijn echt veel te waterig en smaakloos in de winter.
Zo-is-datdinsdag 8 maart 2016 @ 22:50
Hadden vanavond een Thaise groene curry met kleine groene ronde aubergines, waterkers en tofu, vriendlief vond t verrukkelijk en ik vond t te pittig -O-
Skeletor.dinsdag 8 maart 2016 @ 23:18
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 maart 2016 22:40 schreef Hyaenidae het volgende:

[..]

Waar haal je die snoeptomaat? Want die uit de supermarkt zijn echt veel te waterig en smaakloos in de winter.
Lidl en Boni! Ik vind ze wel goed.
#ANONIEMwoensdag 9 maart 2016 @ 05:09
quote:
0s.gif Op maandag 7 maart 2016 15:25 schreef minilot het volgende:
LOL @ bout :)

:+

Gistermiddag voor de lunch:

360.jpg
Oude favoriet maar weer eens bestelt omdat het de vorige keer ook zo smaakte!


360.jpg
Met 'Miep' in de namiddag een bowl gedaan bij die 'bolle' zijn noodletoko die er niet was omdat hij bij The Fatduck zat.


[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 09-03-2016 05:12:05 ]
FutureFairytalewoensdag 9 maart 2016 @ 12:13
Kippensoep, crackers leverworst/sambal en kaas/chutney.
Bakje yoghurt met mandarijn toe.
uniekhoornwoensdag 9 maart 2016 @ 17:02
Pasta met zelfgemaakte snelle tomatensaus
Gevulde paprikas met ui/kaas/verse kruiden en verse tomaat
salade
courgette
zalm
Skeletor.woensdag 9 maart 2016 @ 18:04
Kabeljauwfilet, wokgroenten in Thaise groene curry, Libanees platbrood.
#ANONIEMwoensdag 9 maart 2016 @ 18:27
Vanavond als in actueel een oude bekende als mijn avondhap:

360.jpg

Wat en waar ik vanmiddag at staat hierrr.


[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 09-03-2016 18:27:58 ]
_Hestia_woensdag 9 maart 2016 @ 19:02
Wraps met gehakt, paprika, ui, knoflook, tomatenblokjes en geraspte kaas :)
_Hestia_woensdag 9 maart 2016 @ 19:03
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 maart 2016 22:00 schreef Hyaenidae het volgende:

[..]

Eentje maar? Als ik ze in huis heb gaat zo'n zakje er gewoon helemaal aan op een avond. :')
Ik heb mezelf een max van 3 per dag opgelegd (1 melk, wit, puur) Gaat al meer dan een week goed ^O^
banaantjeEEwoensdag 9 maart 2016 @ 19:29
Frietjes met kippennuggets
Amawoensdag 9 maart 2016 @ 20:46
AHI_434d50323339303531_1_LowRes_JPG.JPG
Skeletor.woensdag 9 maart 2016 @ 21:53
"Tapas" van geroosterd pompoenpitbrood. Erop ambachtelijke verse knakworst-Roemeense scherpe mosterd, schapenbrie-schijfje komkommer, rauwe ham-Philadelphia bieslook-gele snoeptomaat, chorizo-Philadelphia bieslook-gele snoeptomaat, zelfgemaakte préparé-snippers rode ui, gerookte zalmfilet-Philadelphia bieslook-rode snoeptomaat. Erbij nog enkele snoeptomaatjes, banaan en een peer.

[ Bericht 10% gewijzigd door Skeletor. op 09-03-2016 22:06:03 ]
FutureFairytalewoensdag 9 maart 2016 @ 22:39
Zalm/spinazie/bladerdeeg met saus en nog een gepofte aardappel uurtje geleden.

Ik zit vol.
LWD-Godiusdonderdag 10 maart 2016 @ 00:22
Krabbenpoten op Surinaamse bereidingswijze.
FutureFairytaledonderdag 10 maart 2016 @ 12:15
'Ontbijt' was 2 TimTam's O+

Nu kippensoep, 2 gekookte eitjes op crackers en 2 mandarijnen.
Skeletor.donderdag 10 maart 2016 @ 13:17
Tosti-tijd.
Thezappadonderdag 10 maart 2016 @ 14:20
Sardientjes uit blik met Chili
Amadonderdag 10 maart 2016 @ 15:40
Kaas-ui bolletjes.
#ANONIEMdonderdag 10 maart 2016 @ 15:47
2 dolma's en half stokbrood met tzatziki. Mjam.
uniekhoorndonderdag 10 maart 2016 @ 16:11
Nu een cola-berenburg, paar chocolaatjes.

Lekker in de keuken snijden, veel snijden voor eigengemaakte tjaptjoy met daarbij rijst en satesaus met kip en garnalen.
Zoetzure bijlagen
BredeBroederdonderdag 10 maart 2016 @ 16:17
Ei, en ei. enneh ei
zeefjedonderdag 10 maart 2016 @ 16:30
Straks Heel Veel macaroni :9
Karzaidonderdag 10 maart 2016 @ 17:05
bruine bonen met spek en rijst
_Hestia_donderdag 10 maart 2016 @ 17:41
Pastasalade met gerookte kip, paprika, knoflook, ui, komkommer, cherrytomaatjes, walnoten en geraspte kaas
Skeletor.donderdag 10 maart 2016 @ 18:11
Hongaarse groene bonenschotel met gepofte aardappels.
Zo-is-datdonderdag 10 maart 2016 @ 18:56
Yakisoba :9
#ANONIEMdonderdag 10 maart 2016 @ 20:39
360.jpg
Na de uitgebreide lunch die hier staat thuis dit simpele huiselijk maal bereid als avondhap..


360.jpg
Actueel: Met 'Miep' op het buitenterras bij de beste cocktailbar van Nederland
ons zelf verwennen.


[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 10-03-2016 20:51:59 ]
Amadonderdag 10 maart 2016 @ 20:45
Patat met turbosaus* en een kaassouflé.

Is zelfgemaakte (althans beweren ze) saus van de snackbar hier naast. Heeft wel iets weg van joppiesaus.
QuattroFdonderdag 10 maart 2016 @ 20:55
Vanavond hebben we gebakken aardappeltjes op met rauwkost en kip piri-piri.

Nu een schaaltje hamka's :)
Skeletor.donderdag 10 maart 2016 @ 21:28
"Tapas" van geroosterd pompoenpitbrood. Erop ambachtelijke verse knakworst-scherpe Roemeense mosterd, roombrie-schijfje komkommer, Italiaanse slagersworst-Philadelphia bieslook-gele snoeptomaat, Hollandse slagersworst-Philadelphia bieslook-gele snoeptomaat, gerookte zalmfilet-Philadelphia bieslook-rode snoeptomaat. Uiteraard aangevuld met nog meer snoeptomaatjes, banaan en een peer.
derLudolfdonderdag 10 maart 2016 @ 21:33
quote:
2s.gif Op donderdag 10 maart 2016 20:45 schreef Amarantha het volgende:
Patat met turbosaus* en een kaassouflé.

Is zelfgemaakte (althans beweren ze) saus van de snackbar hier naast. Heeft wel iets weg van joppiesaus.
Die saus die bij je knoepert kreeg toch?


turbosaus-tube-klein.png
Amadonderdag 10 maart 2016 @ 21:34
quote:
1s.gif Op donderdag 10 maart 2016 21:33 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Die saus die bij je knoepert kreeg toch?


[ afbeelding ]
Die ja.
Calciodonderdag 10 maart 2016 @ 21:34
quote:
1s.gif Op donderdag 10 maart 2016 21:33 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Die saus die bij je knoepert kreeg toch?


[ afbeelding ]
Die ja.
FutureFairytaledonderdag 10 maart 2016 @ 21:55
Kreeg vooraf een kom pompoensoep.
Daarna witlofrolletjes ham/kaas, zoete aardappelpuree en een beefburger.
Toe een plakje bananenbrood.
Skeletor.vrijdag 11 maart 2016 @ 08:36
Zo maar eens een tosti bakken :D .
FutureFairytalevrijdag 11 maart 2016 @ 11:42
Vanmiddag lekker loempia's halen :9
Skeletor.vrijdag 11 maart 2016 @ 13:19
Straks een gallega met boerenachterham en rookkaas. Erbij snoeptomaatjes :') .
Dragonberryvrijdag 11 maart 2016 @ 13:21
Broodje gezond
Helsinkivrijdag 11 maart 2016 @ 13:22
Tosti ham/kaas met een flinke klodder curry on the side :9.
Myraelavrijdag 11 maart 2016 @ 13:36
Pasta salade viel een beetje tegen. ;(

Vanavond chili con carne met nacho's. O+
Zo-is-datvrijdag 11 maart 2016 @ 13:36
Uit lunchen met een kopje tomatensoep, een broodje kroket en een broodje salade :Y)
uniekhoornvrijdag 11 maart 2016 @ 14:09
Nu 3 kommen zeer goed gevulde eigengemaakte tomatensoep met een mooie hoeveelheid tomatensambal erdoor. Nog steeds opwarmen :')
Vers rustiek broodje van de Lidl met roomboter/rosbief/zout/peper/tomaat/gekookt ei
banaantjeEEvrijdag 11 maart 2016 @ 14:14
Aardappelblokjes, veldsla en kippenbil
zeefjevrijdag 11 maart 2016 @ 14:16
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 maart 2016 14:14 schreef banaantjeEE het volgende:
Aardappelblokjes, veldsla en kippenbil
Dit klinkt lekker :9
derLudolfvrijdag 11 maart 2016 @ 14:23
Hutspot met rookspek van de slager er door. Zoveel lekkerder O+
Karzaivrijdag 11 maart 2016 @ 16:44
zak paprika chips en een biertje
avondmaal zelfde als gister bruine bonen met rijst
Toetje kwark of vanille rijst
uniekhoornvrijdag 11 maart 2016 @ 16:59
Spruitjes, verse rode bieten, aardappelpuree en hertenbiefstukje met kastanjechampignons/ui/beetje spekjes
dedude87vrijdag 11 maart 2016 @ 17:08
Nu een stukje pure chocola, straks huisgemaakte ravioli gevuld met geitenkaas.
_Hestia_vrijdag 11 maart 2016 @ 17:27
Beenham uit de oven, aardappelbolletjes, champignons en uienmix
Skeletor.vrijdag 11 maart 2016 @ 18:05
Gebakken camembert en salade nicoise.
FutureFairytalevrijdag 11 maart 2016 @ 18:48
Vanmiddag wat Japanse mix.

Vanavond gevulde tomatensoep en ragout met pasteitjes.
uniekhoornvrijdag 11 maart 2016 @ 19:17
Zo opgeruimd, gedoucht en nu een paar mokken hete thee,
Voor het slapen gaan nog een kom kwark en perzikyoghurt.

Morgenochtend als ontbijt: perzikyoghurt en bosvruchtenyoghurt met een schep muesli en wat krenten
Calciovrijdag 11 maart 2016 @ 19:18
Zo opgeruimd, gedoucht en nu een paar mokken hete thee,
Voor het slapen gaan nog een kom kwark en perzikyoghurt.

Morgenochtend als ontbijt: perzikyoghurt en bosvruchtenyoghurt met een schep muesli en wat krenten
Zo-is-datvrijdag 11 maart 2016 @ 19:28
Zelf gemaakte tortilla's met garnalen en een salsa van oa geroosterde jalepeno, knoflook, koriander, avocado, komkommer en limoen O+ :Y)
Skeletor.vrijdag 11 maart 2016 @ 21:20
"Tapas" van geroosterd pompoenpitbrood. Erop kruidenbrie-snoeptomaat, paling-Philadelphia bieslook-snoeptomaat, gerookte zalm-Philadelphia bieslook-snoeptomaat. Erbij nog wat snoeptomaatjes, banaan en een peer.

wWMyxlw.jpg
Skeletor.vrijdag 11 maart 2016 @ 21:28
Excuus voor de gare telefoonfoto's. Ik ben niet zo mobiel vanwege een gare rechteronderbeen, dus hier moeten jullie het maar mee doen. Dat ik de meuk durf te posten als ik de foto's van de keukenkeizers en keukenkeizerinnen hier zie :D . Er zou een apart topic moeten komen over recensies bij hen thuis, whaha. Een beetje á la "Van Sterrentent tot Snackbar"...
QuattroFvrijdag 11 maart 2016 @ 21:39
Lekker Skeletor!

Vanavond gegeten tijdens een bezoekje bij de Ikea. Kipballetjes met frietjes. Was best lekker!
Dragonberryvrijdag 11 maart 2016 @ 21:48
Heartbreakers en merlot :P
Skeletor.zaterdag 12 maart 2016 @ 08:41
Tosti rookkaas-Brabantse slagersham met de gebruikelijke groente-entourage en een dubbeldooierei.
Zo-is-datzaterdag 12 maart 2016 @ 09:00
M'n lief is een sapje aan t maken met granny Smith, gember, munt, limoen, spinazie, als dat geen gezond begin van de dag is :Y)

Update:
33ldstz.jpg

[ Bericht 20% gewijzigd door Zo-is-dat op 12-03-2016 09:05:40 ]
nectarientjezaterdag 12 maart 2016 @ 09:03
Dat sapje klinkt goed!

Hier heet water met citroen, honing en gember met erbij wat crackers met appelstroop. Ben dat verkouden zijn helemaal zat! :(
Karzaizaterdag 12 maart 2016 @ 10:11
Een gekookt eitje en een kaas uien stokbroodje
Skeletor.zaterdag 12 maart 2016 @ 13:25
Even geleden een aardbeienschelpje. Nu weer tosti-tijd.

Vanavond spinazie á la crème met wentelteefjes. Hongaren eten spinazie vaak zo. De wentelteefjes zijn uiteraard hartig.
FutureFairytalezaterdag 12 maart 2016 @ 13:50
Ontbijt was kwark met crunchy amaranth.
Zojuist een spelt-mueslikoek met een kopje thee.
nectarientjezaterdag 12 maart 2016 @ 14:03
Verschillende zure snoepjes uit de schepbakken bij Jamin :9~
Erbij heet water met gember, citroen en honing
FutureFairytalezaterdag 12 maart 2016 @ 14:34
Chipitos :')
BeamofLightzaterdag 12 maart 2016 @ 15:02
Sushi nu

Vanmorgen omelet van 3 eier met spek en ui

Vanavond kwark met granaatappel en sushi

En nog ergens uit eten dus dat weet ik nog niet
Amazaterdag 12 maart 2016 @ 15:50
Net bij de slager een broodje warme beenham gehaald.
Zo-is-datzaterdag 12 maart 2016 @ 15:52
Worteltaart met thee c_/


2mnehpc.jpg
larry_flyntzaterdag 12 maart 2016 @ 15:56
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 maart 2016 15:52 schreef Zo-is-dat het volgende:
Worteltaart met thee c_/


[ afbeelding ]
Ken ik een leuke mop over met een konijn die bij de bakker komt ;(
nectarientjezaterdag 12 maart 2016 @ 16:34
Zelfgemaakte dumplings! Althans, nu maken en als dat klaar is bakken/stomen. Simpele vulling met gehakt en Chinese bieslook.
QuattroFzaterdag 12 maart 2016 @ 18:23
Turks brood gevuld met sla en shoarma, en natuurlijk een klodder knoflooksaus.
#ANONIEMzaterdag 12 maart 2016 @ 18:41
Een klassieke combinatie: ossobuco met gremolata en een paddenstoelenrisotto (pied de mouton en oesterzwammen). Afgesloten met wat kaas en een glas goede port.
#ANONIEMzaterdag 12 maart 2016 @ 18:46
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 maart 2016 18:41 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Een klassieke combinatie: ossobuco met gremolata en een paddenstoelenrisotto (pied de mouton en oesterzwammen). Afgesloten met wat kaas en een glas goede port.
Nice, heb je het volledige recept?
#ANONIEMzaterdag 12 maart 2016 @ 19:02
Gisteren,vrijdag:

Gistermiddag deze aloude combinatie maar weer eens besteld en genuttigd. Avondeten staat hierr als recensie.

Vandaag, zaterdag:

Deze aloude combo van weleer maar weer eens genuttigd en daarna was het met de stralende zon heerlijk acclimatiseren.

Zojuist als avondhap deze aloude combo maar weer eens uitgevraagd bij mijn favoriete Thai in de Maasstad.
FutureFairytalezaterdag 12 maart 2016 @ 19:21
Prakkie bloemkool met een tartaartje.

Toe een cake lollypop
hemarookworstzaterdag 12 maart 2016 @ 19:22
Pizza in de vroege middag, later op de middag Big King XXL
#ANONIEMzaterdag 12 maart 2016 @ 19:27
quote:
14s.gif Op zaterdag 12 maart 2016 18:46 schreef Tem het volgende:

[..]

Nice, heb je het volledige recept?
Voor de ossobuco heb ik het recept gebruikt uit dit boek van Ferran Adria. Ik kan daar desgewenst wel een samenvatting van schrijven. Overigens is dat hele boek de moeite waard. Geen moleculaire trukendoos, maar de receptuur van de maaltijden die het personeel van El Bulli kreeg voorgeschoteld, heel mooi gepresenteerd als een soort fotostrip.

Voor de risotto heb ik 3 ons in plakken gesneden pied de mouton gebakken, en los daarvan 3 ons oesterzwammen, ook in plakken, totdat het vocht er grotendeels uit was. Na het bakken mogen ze bij elkaar en even opzij worden gezet. Daarna een pan met twee liter bouillon klaargezet. Vier grote sjalotten zeer fijn gesnipperd en in de pan voor de risotto op matig vuur glazig gebakken. Vervolgens vier brunoise gesneden stengels bleekselderij er bij en nog even doorgebakken. 500 gram Arborio rijst erbij en twee minuten meebakken. Twee glazen droge witte wijn er bij en omroeren met een houten lepel tot de rijst 'm heeft opgenomen. Daarna steeds omscheppend de bouillon er per lepel bij en door de rijst laten opnemen. Afhankelijk van de rijst ben je daar 20 tot 30 minuten mee bezig. De pan bouillon hoeft niet per se leeg. De risotto moet beetgaar zijn, fluwelig van structuur en glanzend, vochtig maar niet nat. Af en toe een hard puntje in de korrels is prima, want hij gaart nog even na. Dan van het vuur af, de paddenstoelen snel opwarmen en door de risotto scheppen samen met een paar handen fijngesneden kervel.

Ik heb er geraspte parmezaan (reggiano) los bijgegeven omdat ik dat lekkerder vind dan er door geroerd, maar die hoort er wel echt bij.

Deze hoeveelheid was goed voor 6 volwassenen en 2 kinderen, maar het ging wel op.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 12-03-2016 19:31:06 ]
motorbloempjezaterdag 12 maart 2016 @ 19:29
Rendang, babi ketjap, rijst en boontjes :9
banaantjeEEzaterdag 12 maart 2016 @ 19:45
Verse prei met aardappelen en hamburger
Net ook smoutebollen :9
#ANONIEMzaterdag 12 maart 2016 @ 19:50
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 maart 2016 19:27 schreef ..-._---_-.- het volgende:

[..]

Voor de ossobuco heb ik het recept gebruikt uit dit boek van Ferran Adria. Ik kan daar desgewenst wel een samenvatting van schrijven. Overigens is dat hele boek de moeite waard. Geen moleculaire trukendoos, maar de receptuur van de maaltijden die het personeel van El Bulli kreeg voorgeschoteld, heel mooi gepresenteerd als een soort fotostrip.

Voor de risotto heb ik 3 ons in plakken gesneden pied de mouton gebakken, en los daarvan 3 ons oesterzwammen, ook in plakken, totdat het vocht er grotendeels uit was. Na het bakken mogen ze bij elkaar en even opzij worden gezet. Daarna een pan met twee liter bouillon klaargezet. Vier grote sjalotten zeer fijn gesnipperd en in de pan voor de risotto op matig vuur glazig gebakken. Vervolgens vier brunoise gesneden stengels bleekselderij er bij en nog even doorgebakken. 500 gram Arborio rijst erbij en twee minuten meebakken. Twee glazen droge witte wijn er bij en omroeren met een houten lepel tot de rijst 'm heeft opgenomen. Daarna steeds omscheppend de bouillon er per lepel bij en door de rijst laten opnemen. Afhankelijk van de rijst ben je daar 20 tot 30 minuten mee bezig. De pan bouillon hoeft niet per se leeg. De risotto moet beetgaar zijn, fluwelig van structuur en glanzend, vochtig maar niet nat. Af en toe een hard puntje in de korrels is prima, want hij gaart nog even na. Dan van het vuur af, de paddenstoelen snel opwarmen en door de risotto scheppen samen met een paar handen fijngesneden kervel.

Ik heb er geraspte parmezaan (reggiano) los bijgegeven omdat ik dat lekkerder vind dan er door geroerd, maar die hoort er wel echt bij.

Deze hoeveelheid was goed voor 6 volwassenen en 2 kinderen, maar het ging wel op.
Cool, ik doe zelf wel altijd de parmezaan erdoor op het laatst . Maar dit is ook wel een idee om je tafelgasten zelf de hoeveelheid te laten beslissen. Daarnaast maak ik eigenlijk de ossobuco altijd uit het The River Cafe Cookbook maar die is niet heel traditioneel. Goede tip om het kookboek van Ferran Adrian ook eens aan te schaffen, zeker omdat je zegt het geen moleculaire trukendoos te zijn want dat is niet echt aan mij besteed.

Thanks.
RobinOokzaterdag 12 maart 2016 @ 20:21
Zuurkoolstamp. Zuurkool verwarmd met 2 stengels citroengras. Dat was niet vies, maar wel teveel. Later nog eens proberen met 1 stengel. Verder een paar fenegriekzaadjes (dat doe ik altijd). Spekjes en rookworst van kip. Weet niet of ik die nog eens wil.
Skeletor.zaterdag 12 maart 2016 @ 21:20
"Tapas" van geroosterd pompoenpitbrood. Erop kruidenbrie-snoeptomaat, peperzalm-Philadelphia bieslook-snoeptomaat, haring-Philadelphia bieslook-uitjes, gerookte palingfilet-Philadelphia bieslook-snoeptomaat, gerookte zalm-Philadelphia bieslook-snoeptomaat. Nog eat snoeptomaatjes erbij, banaan en een peer.

Nij9I2a.jpg
FutureFairytalezaterdag 12 maart 2016 @ 21:32
Naturel ribbelchips
Dragonberryzaterdag 12 maart 2016 @ 22:19
Oeh die gerookte zalm :9

Wij hebben toastjes met tonijnsalade, brie en gatenkaas. Rood wijntje erbij om het weg te spoelen.
Skeletor.zaterdag 12 maart 2016 @ 23:17
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 maart 2016 22:19 schreef Dragonberry het volgende:
Oeh die gerookte zalm :9

Wij hebben toastjes met tonijnsalade, brie en gatenkaas. Rood wijntje erbij om het weg te spoelen.
Love tonijnsalade! En brie! En gatenkaas :D ! Tonijnsalade van eigen hand?
Skeletor.zondag 13 maart 2016 @ 09:05
Tosti schapenkaas-gerookte kipfilet en de gebruikelijke groente-entourage. Ajvar, tomaat en dubbeldooierei erbij.
Dragonberryzondag 13 maart 2016 @ 09:53
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 maart 2016 23:17 schreef Skeletor. het volgende:

[..]

Love tonijnsalade! En brie! En gatenkaas :D ! Tonijnsalade van eigen hand?
Ja, zelf door elkaar geroerd :P Blikje tonijn, sjalotje, peper, zout, mayo, ketchup. Deze keer ook wat yoghurt omdat de mayo blijkbaar bijna op was, maar dat was verrassend lekker.
Straks maar het restje opeten als ontbijt denk ik.
FutureFairytalezondag 13 maart 2016 @ 10:56
Kwark met crunchy amaranth
emmyemmyzondag 13 maart 2016 @ 11:38
jodekoeken en chocolademelk voor ontbijt
Helsinkizondag 13 maart 2016 @ 11:39
Vanavond beenhammetje, opgebakken aardappeltjes en broccoli. Zometeen een schaaltje fruit :).
QuattroFzondag 13 maart 2016 @ 12:37
Nu eerst een bakje verse tomatensoep, en vanavond maak ik vegetarische Cannelloni gevuld met een tomaat-paprika-spinaziesaus, daarop bechamelsaus, met geraspte kaas.
golferzondag 13 maart 2016 @ 12:51
Vanavond eters dus
amuse: gekarameliseerde coquilles met uitgebakken pancetta op een puree van tuinerwten en avocado.
Pittige (met currypasta) soep van winterpeen en spinazie.
Op de huid gebakken skrei met nog wat pancetta met een tuinbonenpuree, aardappelwaaiers uit de oven en een witte-wijnroomsaus.
Limoncello/slagroomdessert.

:9
derLudolfzondag 13 maart 2016 @ 12:56
Vanavond uit eten :9

Net wat Schnittbrotchen gehad met beenham en boter :)
emmyemmyzondag 13 maart 2016 @ 13:01
2 boterhammen gezond en 2 gekookte eitjes
Skeletor.zondag 13 maart 2016 @ 13:19
Tosti-tijd. Deze keer op Waldkornbrood.
Helsinkizondag 13 maart 2016 @ 15:35
Glas wijn :).
Karzaizondag 13 maart 2016 @ 15:43
Kommetje groentesoep
vanavond groenten met kip rijst en satesaus en wat zoetzure komkommer
uniekhoornzondag 13 maart 2016 @ 16:34
Nu paar dropjes. Straks zelfgemaakte tjaptjpoy met knoflookgarnalen, witte rijst en een zoetzure ijsberslasalade.
_Hestia_zondag 13 maart 2016 @ 16:40
Een kippenbout en een aardappelschotel met spek, paprika, prei en champignons.
Skeletor.zondag 13 maart 2016 @ 17:50
Kipgehaktballen uit de oven, aubergineschijfjes in een jasje, gepofte aardappel, gemengde salade.
RobinOokzondag 13 maart 2016 @ 17:53
25638054772_b12f50cff4_z.jpg

Geroosterde boterham met homemade tonijnsalade (tonijn, sjalotje, koriander, mayo, citroensap, zout, peper, gemalen komijn en pijnboompitten) en sriracha
vinnypassyzondag 13 maart 2016 @ 18:37
Steak en frites met witlofsalade en mayo.

BPLANrR.jpg
Hyaenidaezondag 13 maart 2016 @ 18:41
quote:
0s.gif Op zondag 13 maart 2016 17:53 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]

Geroosterde boterham met homemade tonijnsalade (tonijn, sjalotje, koriander, mayo, citroensap, zout, peper, gemalen komijn en pijnboompitten) en sriracha
Gadver.... :{
Hyaenidaezondag 13 maart 2016 @ 18:41
quote:
0s.gif Op zondag 13 maart 2016 18:37 schreef vinnypassy het volgende:
Steak en frites met witlofsalade en mayo.

[ afbeelding ]
:9~ :9~
Koningsmaaltijd _O_
RobinOokzondag 13 maart 2016 @ 18:45
quote:
13s.gif Op zondag 13 maart 2016 18:41 schreef Hyaenidae het volgende:

[..]

Gadver.... :{
Haha. Hou je niet van tonijnsalade of alleen niet van de mijne? :P
#ANONIEMzondag 13 maart 2016 @ 18:46
Zelf gekookt; sambal goreng telor, ayam kechap, paksoi en rijst.
Hyaenidaezondag 13 maart 2016 @ 18:47
quote:
0s.gif Op zondag 13 maart 2016 18:45 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Haha. Hou je niet van tonijnsalade of alleen niet van de mijne? :P
Nee hou niet van tonijn, zelfs niet als jij hem hebt bereid. O+
#ANONIEMzondag 13 maart 2016 @ 18:49
Penne carbonara
RobinOokzondag 13 maart 2016 @ 19:40
Wij aten koe lu yuk. Naar recept zoals wij dat meer dan 35 jaar geleden thuis maakten.
Ik had het recept in een schriftje staan en volgens mij nooit meer gemaakt nadat ik uit huis ging.
En het smaakte precies zoals ik me herinner. :)

(wegens donker, geen foto's)
4EverBlackEyedzondag 13 maart 2016 @ 19:57
Ik moet nog koken, maar voor zometeen: zalm, curly fries en spinazie.
banaantjeEEzondag 13 maart 2016 @ 19:57
Broccoli gratin
Legoblokjezondag 13 maart 2016 @ 20:01
Vanavond bloemkool met een gehaktbal gehad. :)
Skeletor.zondag 13 maart 2016 @ 21:21
"Tapas" van geroosterd pompoenpitbrood. Erop ambachtelijke verse knakworst-scherpe Roemeense mosterd, kruidenbrie-snoeptomaat, haring-uitjes-Philadelphia bieslook-snoeptomaat, gerookte palingfilet-Philadelphia bieslook-snoeptomaat, gerookte zalmfilet-Philadelphia bieslook-snoeptomaat. Erbij enkele snoeptomaatjes, banaan en een peer.
#ANONIEMzondag 13 maart 2016 @ 21:22
quote:
0s.gif Op zondag 13 maart 2016 19:40 schreef RobinOok het volgende:
Wij aten koe lu yuk. Naar recept zoals wij dat meer dan 35 jaar geleden thuis maakten.
Ik had het recept in een schriftje staan en volgens mij nooit meer gemaakt nadat ik uit huis ging.
En het smaakte precies zoals ik me herinner. :)

(wegens donker, geen foto's)
Nice, staat het ook op je site?
RobinOokzondag 13 maart 2016 @ 22:08
quote:
7s.gif Op zondag 13 maart 2016 21:22 schreef Tem het volgende:

[..]

Nice, staat het ook op je site?
Nope. Ik zou niet durven. :-)
Ik zal morgen een foto maken van het schriftje. Als je wilt.
derLudolfzondag 13 maart 2016 @ 22:09
quote:
0s.gif Op zondag 13 maart 2016 22:08 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nope. Ik zou niet durven. :-)
Ik zal morgen een foto maken van het schriftje. Als je wilt.
En anders mag dat wel voor mij O-)
#ANONIEMzondag 13 maart 2016 @ 22:11
quote:
1s.gif Op zondag 13 maart 2016 22:09 schreef derLudolf het volgende:

[..]

En anders mag dat wel voor mij O-)
Voor mij ook. Ik was vroeger gek op Koe lu yuk.
#ANONIEMzondag 13 maart 2016 @ 22:14
end