abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Moderator / Redactie Sport woensdag 24 februari 2016 @ 14:05:04 #1
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_160175286
registreer om deze reclame te verbergen
Geschiedenis
Beachvolleybal is een sport die volgens de legende voor het eerst beoefend werd op Hawaii, waar het diende als tijdverdrijf voor surfers. Vanaf 1920 werd vervolgens in Santa Monica het spel verder ontwikkeld waar in een aantal jaar 11 beachvolleybalclubs werden opgericht en in 1924 vonden daar de eerste kampioenschappen plaats. In de beginjaren speelde men zoals in de zaal met 6 man per team maar vanaf 1930 werd besloten om met een duo te spelen. Dit markeert het begin van het moderne beachvolleybal, dat intussen ook populair werd in Europa.

In 1987 organiseerde de wereldvolleybalbond FIVB het eerste WK Beachvolleybal in Rio de Janeiro en de bond organiseerde ook professionele toernooien elder in de wereld. Hiermee werd de basis gelegd voor het Olympische debuut van beachvolleybal in 1996 in Atlanta.

Early_beach_volleyball_in_hawaii.jpg
Beachvolleyballers in 1915 op Hawaii

Regels
De basisregels voor beachvolleybal zijn gelijk aan de regels bij volleybal in de zaal. Een punt wordt gemaakt als de bal binnen de lijnen op de helft van de tegenstander belandt of als een team een fout maakt. Dat wil zeggen men raakt de bal te vaak, slaat de bal uit, slaat de bal in het net. De bal mag door een team niet meer dan 3x worden gespeeld voor hij over het gaat. Hierbij moet de bal tussen de teammaten op en neer worden gespeeld. Netservices zijn ook bij beachvolleybal toegestaan.

Er zijn echter ook verschillen met zaalvolleybal:
- De teams bij beachvolleybal bestaan zoals gezegd uit 2 spelers
- Het veld bij beachvolleybal is 8x16 meter, bij zaalvolleybal is dit 9x18 meter
- Het gaat om 2 gewonnen sets ipv 3 en met gaat tot 21 punten ipv 25
- Om de 7 punten wordt er van helft gewisseld, in de derde set om de 5
- Een speler mag onder het net door komen
- Er zijn geen wisselspelers
- Er wordt meestal op blote voeten gespeeld, men is hier vrij in de keuze
- De beachvolleybal is iets groter en zachter
- Er mag 2x een time-out aangevraagd worden van 30 seconden
- Het is niet toegestaan de bal te tippen, je moet met een gesloten hand of vlakke hand slaan
- De zogenaamde holdball waarbij twee spelers aan het net proberen de bal naar elkaars veld te drukken, is toegestaan
- Na een blokactie mag de bal nog maar 2x gespeeld worden, de blokactie telt dus voor 1 speelmoment
- Gedeelte van het setuppen; de bal mag alleen bovenhands over het net worden gespeeld, indien de armen loodrecht op de schouderlijn staan. Dit kan zowel voorwaarts als achterwaarts, mits vanuit een stilstaande positie wordt gespeeld

Beach_volleyball_ball.jpg

World Tour
De topteams spelen door het jaar op de World Tour, een internationaal circuit. Je hebt Opens, Grand Slams en de Major Series.


Toernooien
js1wjn.jpg

Naast de World Tour bestaan ook continentale circuits als de European Tour waar meestal de op papier mindere teams aan meedoen. De WK's en EK's worden elke twee jaar georganiseerd, tevens als de nationale kampioenschappen.
2gu9riq.jpg

Bekende teams
Het bekendste team anno 2009 speelt bij de vrouwen en bestaat uit de Amerikaansen Kerri Walsh en Misty May-Treanor. Dit team is in 2004 en 2008 Olympisch Kampioen geworden zonder setverlies en staat bekend als nagenoeg onverslaanbaar. De bijnaam voor het team is dan ook niet voor niks "Greatest team of all time". Kerri Walsh heeft inmiddels meer dan 1 miljoen dollar verdiend met haar sport. Misty May-Treanor heeft een record aantal toernooien van 103 gewonnen en het team had een winning streak van liefst 112 wedstrijden.

Vooral bij de mannen is de dominantie van Brazilië zichtbaar. Er staan verschillende teams in de toptien waardoor er een grote onderlinge strijd is voor de beschikbare plekken op de Olympische Spelen. Er worden namelijk maar 2 teams per land toegelaten. Bekende teams zijn Ricardo-Emanuel, Cunha-Pedro, Araujo-Luiz. Daarnaast zijn ook de Amerikanen Rogers-Dalhausser en het Duitse koppel Klemperer-Koreng bekend. Rogers-Dalhausser zijn de heersende Olympische kampioenen.

24fitsg.jpg
Kerri Walsh en Misty May-Treanor

Nederland
In Nederland is het koppel Richard Schuil en Reinder Nummerdor veruit het sterkste. Na de Olympische Spelen van 2004 stapten zij over naar het beachvolleybal en het koppel nam in 2008 deel aan de Spelen in Peking. Het koppel was als eerste Nederlandse koppel in staat een toernooi op de World Tour te winnen. Het bleef niet bij dat ene toernooi in Bahrein maar er volgden meer overwinningen en ereplaatsen op de World Tour. Tevens won men toernooien op de European Tour en werd het koppel in 2008 Europees Kampioen. De Olympische Spelen liepen daarentegen uit op een deceptie. Waar op minstens een medaille was gerekend werd het koppel in de kwartfinales verrassend uitgeschakeld door de import-Brazilianen Geor en Gia, uitkomend voor Georgië.

Het tweede koppel dat voor Nederland deelnam in Peking was Emiel Boersma-Bram Ronnes. Het team werd in de poule uitgeschakeld. Daarnaast had men nog het team Gijs Ronnes-Jochem de Gruijter.
Boersma speelt anno 2009 samen met Paulides.
Bram Ronnes speelt samen met Jorn Huiskamp.

Bij de vrouwen was het koppel Rebekka Kadijk-Merel Mooren het bekendst maar dat koppel heeft nooit de resultaten van Nummerdor-Schuil kunnen behalen. Daarnaast had men nog het koppel Sanne Keizer-Marrit Leenstra.
Kadijk en Leenstra hebben ook nog samengespeeld en zelfs een World Tour-toernooi gewonnen.
Anno 2009 speelt Keizer samen met Marleen van Iersel en het koppel is bezig aan een opmars op de world ranking. Het koppel haalde de kwartfinales op het WK.
Merel Mooren speelt op dit moment samen met Marloes Wesselink.
Het derde Nederlandse koppel is Daniëlle Remmers en Michelle Stiekema.

aa8y7b.jpg
Richard Schuil en Reinder Nummerdor

De dames
Eén van de pluspunten van beachvolleybal is de aanwezigheid van de dames die over het algemeen in bikini aantreden en dat levert mooie plaatjes op.

wjtklj.jpg
4266903%20klein.jpg
beachvolleyball_generic_women_2_z.jpg
BeachVolleyball.jpg
beachvolleyball.jpg
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport woensdag 24 februari 2016 @ 14:10:31 #2
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_160175437
Die OP ( _O_ ) alvast een beetje geactualiseerd qua World Tour. Rest volgt nog.

MACEIO OPEN dus. Met als enige Nederlandse koppel Meppelink/Van Iersel, als vijfde geplaatst.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 24 februari 2016 @ 14:19:27 #3
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_160175693
Geen eindbaasgod Alison in de OP, niet serieus te nemen :{w
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Moderator / Redactie Sport woensdag 24 februari 2016 @ 17:01:33 #4
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_160179584
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Madelein Meppelink en Marleen van Iersel komen dit seizoen als eerste team van Beachvolleybal Team Nederland in actie op de World Tour. Deze week beginnen ze aan het olympische seizoen op de Maceio Open in Brazilië. Ze starten morgen in de poulefase. ,,We hebben er vertrouwen in,” aldus Meppelink.

Het beachvolleybaljaar start voor Beachvolleybal Team Nederland (BTN) met een reeks van drie World Tour toernooien in Brazilië, met als hoogtepunt, al vroeg in het seizoen (begin maart) de eerste Grand Slam van 2016, in Rio de Janeiro. Daar zullen vijf Nederlandse teams in actie komen. Op de Maceio Open komen deze week alleen Meppelink en Van Iersel in actie. Ze zijn in Maceio als vijfde geplaatst, achter drie Braziliaanse topteams en het Duitse duo Ludwig/Walkenhorst.

Na een winter vol trainingen in de hal in Scheveningen en een trainingskamp op Tenerife, gaan Meppelink en Van Iersel nu voor de eerste keer testen waar ze staan. Madelein Meppelink vertelt dat het ze nu, zo vroeg in het jaar, nog niet gaat om het resultaat. ,,Marleen en ik zitten nog in de voorbereiding op dit belangrijke jaar, daar zijn we nog volop mee bezig,” vertelt ze. In Maceio gaat het ze dus niet om een topprestatie. ,,We zien dit toernooi meer als training, in een periode waarin we nog hard aan ons spel werken. Maar natuurlijk willen we ook presteren, al ligt daar niet de focus op. Na al het harde werken in de winter, heb ik er wel vertrouwen in dat we ver kunnen komen.”

Het hoofdtoernooi van de Maceio Open start morgen. Zaterdag en zondag worden de halve finales en finale uitgezonden op Ziggo Sport, op kanaal 14 voor Ziggo klanten. Na de Maceio Open volgen er nog twee toernooien in Brazilië. Van 8 tot en met 13 maart doen de twee mannenteams, Nummerdor/Varenhorst en Brouwer/Meeuwsen, en de drie vrouwenteams, Meppelink/Van Iersel, Van Gestel/Van der Vlist en Braakman/Sinnema, van BTN mee aan de eerste Grand Slam van het seizoen. Die vindt plaats op de Copacabana in Rio de Janeiro, een testevenement voor de Olympische Spelen. Daarna doen vier teams mee aan de Vitoria Open.
Op Volleybal.nl staat een stukkie.
http://www.volleybal.nl/b(...)-seizoen-in-brazilie
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  woensdag 24 februari 2016 @ 17:07:00 #5
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_160179716
quote:
0s.gif Op woensdag 24 februari 2016 14:10 schreef borisz het volgende:
Die OP ( _O_ ) alvast een beetje geactualiseerd qua World Tour. Rest volgt nog.

MACEIO OPEN dus. Met als enige Nederlandse koppel Meppelink/Van Iersel, als vijfde geplaatst.
Wow alweer ruim 6 jaar geleden dat ik die gemaakt heb :D
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 26 februari 2016 @ 11:12:00 #6
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_160226114
42 25-Feb 14:40 1 Slukova/Hermannova CZE [21] Josi/Val BRA [28] 2-1 (21-18, 15-21, 15-12) 0:50
41 25-Feb 14:40 2 Meppelink/Van Iersel NED [5] Holtwick/Semmler GER [12] 2-0 (21-17, 21-19) 0:37
26 25-Feb 08:00 2 Holtwick/Semmler GER [12] Josi/Val BRA [28] 2-0 (21-19, 21-18) 0:35
25 25-Feb 08:00 3 Meppelink/Van Iersel NED [5] Slukova/Hermannova CZE [21] 1-2 (22-20, 17-21, 11-15) 1:01
10 24-Feb 13:00 4 Holtwick/Semmler GER [12] Slukova/Hermannova CZE [21] 2-0 (21-17, 25-23) 0:44
9 24-Feb 13:00 2 Meppelink/Van Iersel NED [5] Josi/Val BRA [28] 2-0 (21-16, 21-14) 0:32

Groepswinnaar. In de achtste finales wacht de winnaar van: Xue/X. Y. Xia CHN [27] Forrer/Vergé-Dépré SUI [17]
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_160277344
registreer om deze reclame te verbergen
Ondertussen staan ze in de finale. Goed begin van een belangrijk seizoen!
Draagzak kopen of huren?
www.babydragen.eu
  Moderator / Redactie Sport zondag 28 februari 2016 @ 21:17:26 #8
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_160296466
quote:
Beachvolleybalsters Marleen van Iersel en Madelein Meppelink hebben hun goede optreden in het toernooi in Maceió niet kunnen bekronen met de eindzege.

Het Nederlandse koppel was in de finale van het World Tour-evenement kansloos tegen het Braziliaanse duo Eilize Maia en Duda. Voor de Braziliaanse vrouwen was het de eerste toernooizege: 21-10, 21-13.

Indruk

In de aanloop naar de Olympische Spelen maakten Van Iersel en Meppelink indruk door op weg naar de eindstrijd zowel de Europees kampioenen Laura Ludwig en Kira Walkenhorst als de wereldkampioenen Agatha Bednarczuk en Barbara Seixas de baas te zijn.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 12 maart 2016 @ 22:07:14 #9
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_160623252
Alison/Bruno Schmidt BRA [1] Brouwer/Meeuwsen NED [5] 0-2 (25-27, 19-21)
^O^

Zo in de SF van de GS van Rio tegen Pedro Solberg/Evandro BRA [4].
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 12 maart 2016 @ 22:23:24 #10
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_160623754
Meh, Alison eruit :{w
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 3 juni 2016 @ 22:04:41 #11
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_162726624
Schop. EK enzo.

64 04-Jun 12:00 2 Brouwer/Meeuwsen NED [2] Böckermann/Flüggen GER [11]
63 04-Jun 12:00 1 Heidrich/Kissling, G. SUI [26] Nummerdor/Varenhorst NED [1]
62 04-Jun 11:00 2 Nicolai/Lupo ITA [6] Kvamsdal/Sørum NOR [25]
61 04-Jun 11:00 1 Doppler/Horst AUT [3] Herrera/Gavira ESP [5]
60 04-Jun 10:00 1 Ingrosso M./Ingrosso P. ITA [13] Fuchs/Windscheif GER [22]
59 04-Jun 10:00 2 Fijalek/Prudel POL [12] Kadziola/Szalankiewicz POL [14]
58 04-Jun 09:00 1 Losiak/Kantor POL [9] Semenov/Krasilnikov RUS [10]
57 04-Jun 09:00 2 Liamin/Barsouk RUS [32] Samoilovs/Smedins J. LAT [4]

64 03-Jun 22:00 2 Meppelink/Van Iersel NED [2] van Gestel/van der Vlist NED [11] LIVE
63 03-Jun 22:00 1 Heidrich/Zumkehr SUI [7] Slukova/Hermannova CZE [16] LIVE
62 03-Jun 21:00 2 Menegatti/Orsi Toth ITA [6] Holtwick/Semmler GER [10] 1-2 (15-21, 21-17, 14-16) 0:49
61 03-Jun 21:00 1 Borger/Büthe GER [3] Forrer/Vergé-Dépré SUI [5] 2-1 (16-21, 21-12, 15-11) 0:44
60 03-Jun 20:00 3 Birlova/Ukolova RUS [13] Lundqvist/Rininsland SWE [18] 2-0 (21-15, 21-13) 0:30
59 03-Jun 21:00 3 Laboureur/Sude GER [12] Dubovcova/Nestarcova SVK [15] 2-0 (23-21, 21-17) 0:36
58 03-Jun 20:00 2 Liliana/Elsa ESP [8] Longuet/Jupiter FRA [20] 1-2 (21-11, 19-21, 15-17) 0:41
57 03-Jun 20:00 1 Ludwig/Walkenhorst GER [1] Betschart/Hüberli SUI [19] 2-0 (21-16, 21-12) 0:32

Het NL'se onderonsje nu live op kanaal14.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 3 juni 2016 @ 22:41:04 #12
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_162727844
Meppelink/Iersel winnen met 21-17 en 21-13
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 4 juni 2016 @ 12:51:46 #13
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_162737561
Uitslagen heren R2.

64 04-Jun 12:00 2 Brouwer/Meeuwsen NED [2] Böckermann/Flüggen GER [11] 2-0 (21-14, 21-17) 0:36
63 04-Jun 12:00 1 Heidrich/Kissling, G. SUI [26] Nummerdor/Varenhorst NED [1] 0-2 (19-21, 18-21) 0:33
62 04-Jun 11:00 2 Nicolai/Lupo ITA [6] Kvamsdal/Sørum NOR [25] 2-0 (21-17, 21-19) 0:36
61 04-Jun 11:00 1 Doppler/Horst AUT [3] Herrera/Gavira ESP [5] 0-2 (18-21, 11-21) 0:33
60 04-Jun 10:00 1 Ingrosso M./Ingrosso P. ITA [13] Fuchs/Windscheif GER [22] 2-0 (21-17, 21-14) 0:36
59 04-Jun 10:00 2 Fijalek/Prudel POL [12] Kadziola/Szalankiewicz POL [14] 2-1 (18-21, 21-17, 15-7) 0:45
58 04-Jun 09:00 1 Losiak/Kantor POL [9] Semenov/Krasilnikov RUS [10] forfeit team A
57 04-Jun 09:00 2 Liamin/Barsouk RUS [32] Samoilovs/Smedins J. LAT [4] 0-2 (19-21, 18-21) 0:34

QF dames zo op kanaal 14.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zaterdag 4 juni 2016 @ 17:10:13 #14
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_162743011
Toch wel weer teleurstellend van Meppelink/Van Iersel dit
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 4 juni 2016 @ 22:34:01 #15
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_162751796
Idd
68 04-Jun 15:00 1 Slukova/Hermannova CZE [16] Meppelink/Van Iersel NED [2] 2-0 (21-17, 21-16) 0:36
67 04-Jun 13:00 1 Borger/Büthe GER [3] Holtwick/Semmler GER [10] 2-1 (21-18, 20-22, 15-13) 0:50
66 04-Jun 14:00 1 Laboureur/Sude GER [12] Birlova/Ukolova RUS [13] 1-2 (19-21, 21-18, 10-15) 0:50
65 04-Jun 16:00 1 Ludwig/Walkenhorst GER [1] Longuet/Jupiter FRA [20] 2-0 (21-16, 21-19) 0:34

68 04-Jun 20:00 1 Nummerdor/Varenhorst NED [1] Brouwer/Meeuwsen NED [2] 1-2 (21-18, 19-21, 12-15) 0:47
67 04-Jun 19:00 1 Herrera/Gavira ESP [5] Nicolai/Lupo ITA [6] 1-2 (21-23, 23-21, 12-15) 0:50
66 04-Jun 18:00 1 Fijalek/Prudel POL [12] Ingrosso M./Ingrosso P. ITA [13] 2-1 (21-19, 19-21, 20-18) 1:04
65 04-Jun 17:00 1 Samoilovs/Smedins J. LAT [4] Semenov/Krasilnikov RUS [10] 1-2 (17-21, 21-19, 12-15) 0:49

Heren spelen morgen de SF. Dames is er al één partij in de SF gespeeld.
70 04-Jun 22:00 1 Borger/Büthe GER [3] Slukova/Hermannova CZE [16] LIVE
69 04-Jun 21:00 1 Ludwig/Walkenhorst GER [1] Birlova/Ukolova RUS [13] 2-0 (21-15, 21-16) 0:33
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 4 juni 2016 @ 23:43:45 #16
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_162753632
De dames die Meppelink en Van Iersel versloegen gaan vrolijk door.
Borger/Büthe GER [3] Slukova/Hermannova CZE [16] 0-2 (13-21, 14-21)

[ Bericht 4% gewijzigd door borisz op 04-06-2016 23:56:37 ]
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_162753889
Was n mooie pot van Brouwer en Meeuwsen. Nummerdor oogde vermoeid.
  zondag 5 juni 2016 @ 13:23:32 #18
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_162761070
Maar nu liggen ze er zelf ook uit tegen de Italianen Nicolai/Lupo inn3 sets. Ze mogen nog voor brons tegen de Polen Fijalek/Prudel.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 11 juni 2016 @ 12:06:04 #19
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_162912333
De Major in Hamburg. Om 14u QF Brouwer/Meeuwsen tegen Herrera/Gavira uit Spanje.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 11 juni 2016 @ 15:50:01 #20
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_162917401
2 - 1 gewonnen: 18 - 21 23 - 21 15 - 13
:)
Morgen SF tegen Semenov/Krasilnikov
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport zondag 12 juni 2016 @ 12:25:02 #21
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_162940043
Nu live op kanaal 14.
Eerste set binnen met 21-18
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport zondag 12 juni 2016 @ 12:46:28 #22
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_162940570
En 21-16 :)
Finale om 17u.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 4 oktober 2016 @ 13:32:15 #23
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_165748586
Brouwer/Meeuwsen gaan als koppel door tot Tokio.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  dinsdag 4 oktober 2016 @ 13:34:40 #24
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165748665
Benieuwd met wie Varenhorst gaat spelen.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Redactie Sport donderdag 24 november 2016 @ 11:56:21 #25
194695 crew  franklop
Fran knock
pi_166866603
Nummerdor-Flier gaat met Van Iersel het zand in :o
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')