abonnement Unibet Coolblue
pi_169821066
Tijd om hier even te juichen, omdat de prijzen aan de pomp lekker aan het dalen zijn *O*
lekker faxen heel de dag echt genot
pi_170045104
U.S. Crude Stockpiles at Record High

The depletion of Saudi Arabia's currency reserves shows no sign of abating

De olievoorraden dalen nog steeds niet ondanks dat OPEC c.s. de olieproductie al enkele maanden heeft beperkt. De olieprijs is dan wel gestegen maar van de verwachte daling van de olievoorraden waar die prijsstijging op vooruit liep is nog geen sprake. Een prijs van $50 per vat levert genoeg marge op voor een groot aantal shale-oil producenten om hun productie op te schroeven. OPEC zal zich gedwongen zien de productiebeperking langer vol te houden en de productie zelfs verder te reduceren. Ondertussen blijkt de huidige olieprijs voor S.A. te laag om het opbranden van hun FX-reserves te stoppen.

[ Bericht 16% gewijzigd door Digi2 op 06-04-2017 17:38:46 ]
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
  zondag 9 april 2017 @ 16:49:25 #153
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_170109083
quote:
14s.gif Op maandag 27 maart 2017 20:34 schreef wolfrolf het volgende:
Tijd om hier even te juichen, omdat de prijzen aan de pomp lekker aan het dalen zijn *O*
nou niet bepaald. Vandaag weer 1.54 betaald aan de pomp. Vorige week was het nog 1.46
  zondag 9 april 2017 @ 16:51:05 #154
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_170109110
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 november 2016 20:16 schreef Digi2 het volgende:
In de permian base US blijken zich enorme voorraden winbaar schalie olie en gas te bevinden. Dit kan economisch rendabel gewonnen worden ondanks de sterk lagere olieprijzen van de afgelopen 2 jaar. De rol van OPEC lijkt hierdoor grotendeels uitgespeeld. OPEC zou zoveel olie van de markt moeten halen komende jaren om voor het stijgende volume shale-oil te compenseren dat dit niet haalbaar lijkt. OPEC landen zouden de prijs kunnen opdrijven maar veel minder vaten kunnen verkopen. Conclusie is dat veel olielanden op een economische crash afstevenen. Het IMF voorspelde al dat S.A. binnen 5 jaar failliet gaat als deze trend zich komende jaren voortzet.

[..]

Dat sa failliet zou gaan en in een burgeroorlog terecht zou komen zou prima zijn. Als er 1 land is dat het midden oosten destabiliseert is het wel saoudi arabie. Een arabische lente daar zou welkom zijn.
  zondag 9 april 2017 @ 17:28:03 #155
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_170110022
quote:
1s.gif Op zondag 9 april 2017 16:51 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

Dat sa failliet zou gaan en in een burgeroorlog terecht zou komen zou prima zijn. Als er 1 land is dat het midden oosten destabiliseert is het wel saoudi arabie. Een arabische lente daar zou welkom zijn.
En tot wat zal dat leiden?
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_170183751
quote:
Oil Retreats as U.S. Production Gain Offsets Stockpile Decline

Crude retreated for the first time in seven sessions after a government report showed U.S. production climbed to the highest level in more than a year, offsetting data on declining stockpiles.

While speculation that the Organization of Petroleum Exporting Countries and its allies will extend their six-month pact aimed at eroding a global glut is helping boost prices, there’s also concern that rising U.S. output will counter the reductions. In its monthly report on Wednesday, OPEC boosted estimates for rival supplies as shale drillers emerge from the industry’s two-year slump.

Increasing Activity
American crude production rose by 36,000 barrels a day to 9.24 million in the week ended April 7, the most since January 2016. U.S. oil drillers boosted the rig count to 672 last week, the most since August 2015, Baker Hughes data show.


De olievoorraden blijven op een historisch hoog niveau maar zijn sinds kort iets gedaald. De snelle stijging van shale-oil productie blijft een probleem voor OPEC c.s. De shale-oil productie is al weer bijna op het hoge niveau van 2015. Gezien de hoge drill rig count komt er nog een flinke plas shale-oil bij binnenkort.

[ Bericht 0% gewijzigd door Digi2 op 13-04-2017 00:15:34 ]
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
  donderdag 13 april 2017 @ 12:53:09 #157
158038 AQuila360
Xbox Ultimate
pi_170188739
Hier nog de visie op de olieprijs van ABN van gister

https://insights.abnamro.(...)ril-wikken-en-wegen/
Shaderon: i say boom boom boom now let me hear you say weehooo
SpankmasterC: Tut mir leit Herr AQuila, es soll nicht wieder passieren!
RickoKun: Hey hoi! Ik kom bij dit topiqueje checken weetjuh!
pi_170189067
quote:
1s.gif Op zondag 9 april 2017 16:49 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

nou niet bepaald. Vandaag weer 1.54 betaald aan de pomp. Vorige week was het nog 1.46
Het was een kort dipje inderdaad. De prijs is weer lekker aan het stijgen ;(
lekker faxen heel de dag echt genot
pi_170256180
quote:
'Meeste olielanden zijn voorstander verlenging productiebeperking'

De meeste olieproducerende landen zijn volgens de Iraanse olieminister voorstander van verdere verlenging van productiebeperkende maatregelen door OPEC- en niet-OPEC-landen.

Ook Iran zou een dergelijke maatregelen steunen. Volgens olieminister Bijan Zanganeh willen "de meeste landen dat de maatregelen van de OPEC worden verlengd". Dat zei hij tegen het Iranian Students News Agency.

Productieverlaging
Oliekartel OPEC heeft samen met niet-leden zoals Rusland begin dit jaar de productie verlaagd om zo de lage olieprijzen te stutten. Die afspraak loopt tot en met juni. Ondanks het akkoord laten de olieprijzen niet de gewenste opleving zien.

De OPEC-landen komen 25 mei bijeen om te praten over verlenging van de maatregelen tot na juni. Koeweit was begin maart het eerste land dat zich hardop uitsprak over het verlengen van de afspraken. Volgens het land is het zinvol om de overeenkomst met minstens zes maanden te verlengen. Ook Saudi Arabië en later Oman, Irak en Venezuela pleitten voor verdere bevriezing van de productie.
De olieprijs was vorig jaar weggezakt naar $40. Een prijs van ruim $50 per vat is al een stuk hoger. In de tijd dat OPEC c.s. de productiebeperking verlengen pompen de shale-oil producenten steeds meer olie in de markt. Het zal me niet verbazen als ze in juni opnieuw besluiten de productiebeperking te verlengen. Venezuela kan hier makkelijk aan voldoen omdat hun olieproductie daalt vanwege achterstallig onderhoud en doordat technici het land verlaten.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_170297170
quote:
Investeerders zien het weer zitten in schalie-olie

Investeerders hebben in het eerste kwartaal van dit jaar bijna 20 miljard bij elkaar gebracht, bijna drie keer zo veel als vorig jaar, schrijft persbureau Reuters. Niet geheel toevallig valt de investeringsdrift samen met de stijging van de olieprijs.



Investeerders hopen daarvan te profiteren, ook omdat Amerikaanse oliebedrijven flink hebben bezuinigd op de productiekosten. Volgens Reuters is er zo hard gesneden, dat een vat Amerikaanse olie oppompen de helft kost vergeleken met twee jaar geleden.
Dat maakt het dus rendabel om zelfs door te pompen als de olieprijs weer naar beneden zakt, duidt RTL Z-beurscommentator Durk Veenstra. "Bovendien is geld nog steeds gratis, dus investeren maar", voegt hij toe, verwijzend naar de lage rente.

De olieprijs schommelt sinds december rond de 50 dollar per vat, onder meer omdat de belangrijkste olieproducerende landen (verenigd in de OPEC) een productieplafond hebben afgesproken. Econoom Hans van Cleef van ABN Amro verwacht dat de OPEC dit akkoord zal handhaven, waardoor de olieprijs verder zal stijgen.

Waar de huidige olieprijs voor optimisme zorgt in de Verenigde Staten, is het voor olieland nummer één reden voor pessimisme. Saoedi-Arabië zet volgens ingewijden een streep door miljarden aan onafgemaakte projecten, schrijft persbureau Reuters.

Saoedi-Arabië worstelt met olieprijs
Ministeries en overheidsinstellingen hebben opdracht gekregen onderzoek te doen naar projecten waar het mes in kan. Het gaat om projecten waarvan nog geen kwart is afgerond. Eerder al hintte kroonprins Mohammad bin Salman op een beursgang van staatssbedrijf Saudi Aramco.

Door de lage olieprijzen is Saoedi-Arabië gedwongen de uitgaven aan banden te leggen en heeft Riyad te maken met een begrotingstekort. Olie is goed voor circa 90 procent van de inkomsten van het Arabische land, al probeert het land daar inmiddels verandering in aan te brengen.
Gezien de historie (2014) kan het aantal actieve boortorens zelfs verdubbelen vanaf het huidige niveau. Dit zou binnen een jaar tot 1 miljoen extra vaten olie per dag kunnen leiden zo is mijn inschatting. De snelheid van de ramp up is afhankelijk van de olieprijs.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_170547363
quote:
Stijgende prijzen zegen voor olieconcerns VS

De Amerikaanse oliereuzen ExxonMobil en Chevron hebben in het eerste kwartaal de vruchten geplukt van de oplopende olieprijzen.

Beide bedrijven wisten hun winst fors op te krikken, blijkt uit de vrijdag gepubliceerde kwartaalresultaten.

ExxonMobil wist de winst ruimschoots te verdubbelen. Het bedrijf hield onder de streep 4 miljard dollar (3,7 miljard euro) over, tegen 1,8 miljard dollar in het eerste kwartaal van 2016. Behalve prijsstijgingen gaven ook kostenbesparingen het resultaat een duwtje in de goede richting.

De divisie die ruwe olie en gas opspoort en oppompt was goed voor een winst van 2,3 miljard dollar. Een jaar eerder boekte dat onderdeel nog een verlies. De raffinagetak, die olie verwerkt tot brandstoffen en smeermiddelen, zag de winst met ruim een vijfde aandikken. Chemische producten leverden daarentegen minder winst op.

Chevron
Chevron, dat vorig jaar voor het eerst in zeker 36 jaar een nettoverlies moest slikken, zag de resultaten eveneens spectaculair verbeteren. Het bedrijf boekte een kwartaalwinst van 2,7 miljard dollar tegen een verlies van 725 miljoen dollar in het eerste kwartaal van 2016.

In dat resultaat was wel de opbrengst verwerkt van een verkoop van bezittingen ter waarde van 600 miljoen dollar. Verder was de winstgroei ook bij Chevron deels te danken aan lagere kosten en een voorzichtiger investeringsbeleid.
Exxon, Chevron en Shell hebben flinke belangen in shale en daar valt met de huidige olieprijs goed aan te verdienen. Shell komt begin mei met de cijfers van Q1.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_170640290
Fixe daling van de olieprijs vandaag WTI staat nu op $ 47.64 per vat op Bloomberg.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_171539414
Opnieuw een fixe daling van de olieprijs vandaag, WTI staat nu op $ 45.78 per vat op Bloomberg contract future Jul 2017. Waarschijnlijk heeft het gebeuren rond Qatar ermee van doen.

WTI Crude Oil (Nymex)
USD/bbl. 45.78 -2.41 -5.00% Jul 2017
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_171541568
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2017 23:26 schreef Digi2 het volgende:
Opnieuw een fixe daling van de olieprijs vandaag, WTI staat nu op $ 45.78 per vat op Bloomberg contract future Jul 2017. Waarschijnlijk heeft het gebeuren rond Qatar ermee van doen.

WTI Crude Oil (Nymex)
USD/bbl. 45.78 -2.41 -5.00% Jul 2017
Lager! Lager! lager! *O*
lekker faxen heel de dag echt genot
pi_171544476
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2017 23:26 schreef Digi2 het volgende:
Opnieuw een fixe daling van de olieprijs vandaag, WTI staat nu op $ 45.78 per vat op Bloomberg contract future Jul 2017. Waarschijnlijk heeft het gebeuren rond Qatar ermee van doen.

WTI Crude Oil (Nymex)
USD/bbl. 45.78 -2.41 -5.00% Jul 2017
Nee, meer te maken met plotselinge stijging van olievoorraden in de VS. Daarom is WTI ook iets sterker gezakt dan de Brent crude. Deze tijd van het jaar begint driving season in de VS, waardoor vraag naar benzine flink toeneemt. Dat dan de voorraden stijgen, geeft aan dat de vraag tegen valt. Ook veel import van crude te zien, tegenwoordig steeds meer uit Irak.

Qatar is maar een erg kleine olieproducent, wel grote speler in de gasmarkt. Onrust zou juist kunnen zorgen voor stijging van prijzen maar het huidige sentiment is duidelijk bearish
pi_173631675
De olieprijs is behoorlijk gestegen sinds juni. WTI op dit prijsniveau is voldoende om de shale-oil productie met minstens 1 miljoen vaten per jaar te verhogen, mogelijk zelfs meer. Met het huidige tempo van circa 120.000 vaten pm kan het zelfs tot 1.5 miljoen vaten per jaar toenemen.

WTI Crude Oil (Nymex) Contract
USD/bbl. 49.15 Oct 2017

Brent Crude (ICE)
USD/bbl. 54.05 Nov 2017

Fracking boom: US shale oil output to top 6 million barrels a day in August and September

[ Bericht 8% gewijzigd door Digi2 op 07-09-2017 00:58:25 ]
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_173633986
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 00:01 schreef Digi2 het volgende:
De olieprijs is behoorlijk gestegen sinds juni. WTI op dit prijsniveau is voldoende om de shale-oil productie met minstens 1 miljoen vaten per jaar te verhogen, mogelijk zelfs meer. Met het huidige tempo van circa 120.000 vaten pm kan het zelfs tot 1.5 miljoen vaten per jaar toenemen.

WTI Crude Oil (Nymex) Contract
USD/bbl. 49.15 Oct 2017

Brent Crude (ICE)
USD/bbl. 54.05 Nov 2017

Fracking boom: US shale oil output to top 6 million barrels a day in August and September
Ik zag het bij de pomp ja, diesel is centen omhoog gegaan!
lekker faxen heel de dag echt genot
pi_174668572
quote:
Saudi-Arabië wil langer doorgaan met beperking olieproductie

Saudi-Arabië steunt het idee om de beperking van de olieproductie door leden van oliekartel OPEC ook na maart volgend jaar te handhaven.

Dat heeft de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman bevestigd. Daarmee is overigens niet gezegd dat het kartel volgende maand instemt met het verlengen van de maatregelen.

De OPEC-leden spraken eerder samen met Rusland af hun productie te verlagen om een stevigere bodem te leggen onder de olieprijzen, die al geruime tijd onder druk staan. Eerder deze maand zei de Russische president Vladimir Poetin dat een verlenging van de deal mogelijk is. Volgens Bin Salman is het zaak de oliemarkt blijvend te stabiliseren.

De olieprijzen schommelen momenteel al een paar weken tussen de 50 en 60 dollar per vat. Dat is nog altijd ruwweg de helft minder dan in de zomer van 2014, maar wel twee keer zoveel als op het absolute dieptepunt dat in het eerste kwartaal van 2016 werd bereikt.
quote:
US shale oil output will grow by another 81,000 barrels a day in November, Dept of Energy forecasts

The Department of Energy is predicting another strong month of oil growth from the nation's shale fields in November.

American drillers are poised to increase output in several shale oil and gas regions by another 81,000 barrels a day next month, according to the department's Energy Information Administration.

Total output for November in the areas is forecast to reach 6.12 million barrels a day, continuing a string of growth that is driving a rebound in U.S. oil production. Domestic crude output from all fields was 9.24 million barrels a day in July, the last period for which monthly data are available.
De shale oil production van de US blijft maandelijks stijgen. Het is niet verwonderlijk dat SA de productiebeperkingen opnieuw wil verlengen. Het aantal operatieve drilling rigs vlakt af. Blijkbaar kan men met het huidige aantal van circa 900 rigs de olieproductie maandelijks stevig laten stijgen. In 2014 waren er op het toppunt zelfs 1600 rigs operatief. Dit toont aan dat de beschikbaarheid van rigs geen beperking is de productie nog verder op te voeren mocht de olieprijs langdurig boven de $60 per vat stijgen.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
  donderdag 26 oktober 2017 @ 12:36:04 #169
158038 AQuila360
Xbox Ultimate
pi_174668855
https://www.iex.nl/Column(...)olie-moet-weten.aspx

Dit is ook nog wel een intressant stukje.
Shaderon: i say boom boom boom now let me hear you say weehooo
SpankmasterC: Tut mir leit Herr AQuila, es soll nicht wieder passieren!
RickoKun: Hey hoi! Ik kom bij dit topiqueje checken weetjuh!
pi_175105091
quote:
U.S. Shale To Beat Saudi Production Growth

U.S. shale oil and gas production is set to grow at a record-breaking rate over the next eight years, the International Energy Agency said in its latest World Energy Outlook. The authority forecast that between 2010 and 2025, U.S. shale oil production will rise by a stunning 8 million bpd – a growth rate that beats Saudi Arabia’s oil production growth at its highest and the Soviet Union’s growth in natural gas production.

This production growth rate, the IEA went on, will turn the United States from a net importer of oil into a net exporter by 2025. It will also become the world’s largest LNG exporter by that year. Natural gas production for the period between 2008 and 2023 will increase by 630 billion cu m.

All in all, the rise in U.S. oil production will account for 80 percent of the global oil production increase by 2025, and this production increase will match an increase in demand. 2025 will mark the peak of oil demand, if the IEA’s projections are accurate. From then on, demand decline consistently, pressured by fuel efficiency and alternatives to internal combustion engines.

Yet the dramatic changes in the market that accounts for the biggest chunk of oil demand will be offset by developments in other markets, the IEA says. The authority’s forecast is pretty much identical to Wood Mac’s: petrochemicals will spearhead oil demand growth in the long term, followed by fuel demand for trucks, aircraft, and ships.

Meanwhile, U.S. shale oil production will reach a plateau in the late 2020s and the global market will return to a greater dependence on Middle Eastern oil. However, the IEA warns that there are new resources of up to 670 billion barrels of crude that need investments to be developed until 2040, to compensate for existing field depletion.
Voorlopig gaat de stijgende productie van shale oil door. Het ziet erna uit dat OPEC c.s. de komende jaren ervan zullen moeten uitgaan dat hun olie inkomsten nog lange tijd flink tegenvallen. Alternatieven voor fossiele brandstoffen&kunststoffen worden ondertussen goedkoper, talrijker en grootschaliger. Dat betekent een groot verlies aan pricing power, met name omdat de groeimarkt voor fossiel vooral ligt bij de arme wereldbevolking die weinig koopkracht heeft. Een flinke stijging van de brandstofprijs leidt dan al snel tot vraaguitval.

[ Bericht 0% gewijzigd door Digi2 op 16-11-2017 09:52:10 ]
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_178128834
RT_com twitterde op dinsdag 27-03-2018 om 07:45:00 China launches highly anticipated petro-yuan to challenge USD dominance https://t.co/1H3N8Tavl5 https://t.co/H1psiZMvNE reageer retweet
pi_178129041
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 maart 2018 18:24 schreef Houtenbeen het volgende:
RT_com twitterde op dinsdag 27-03-2018 om 07:45:00 China launches highly anticipated petro-yuan to challenge USD dominance https://t.co/1H3N8Tavl5 https://t.co/H1psiZMvNE reageer retweet
interessante ontwikkeling. Wordt dit dan ook een cryptocoin?
pi_178129050
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 maart 2018 18:35 schreef Basp1 het volgende:

[..]

interessante ontwikkeling. Wordt dit dan ook een cryptocoin?
Nee
pi_178129703
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 maart 2018 18:35 schreef Basp1 het volgende:

[..]

interessante ontwikkeling. Wordt dit dan ook een cryptocoin?
Chinezen en decentraal...
pi_191956786
VAE staat klaar om de productie met een miljoen vaten per dag te verhogen. Dat betekent nog lagere prijzen.


AFP twitterde op woensdag 11-03-2020 om 11:39:18 #BREAKING UAE state oil firm says ready to raise supply by 1 million barrels per day amid price war https://t.co/WvEkqBlksR reageer retweet
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')