Wat doe je met dat water dan?quote:Op vrijdag 15 januari 2016 20:23 schreef Vanyel het volgende:
Broccoli is een favoriet. Koken met 1 of 2 aardappels erbij, beetje afgieten (wel water bewaren)
het gaat om een recept voor soep, dat water gebruik je om het vloeibaar te makenquote:Op maandag 18 januari 2016 10:11 schreef Mr_Belvedere het volgende:
[..]
Wat doe je met dat water dan?
Ow ja natuurlijk zo ja.quote:Op maandag 18 januari 2016 10:13 schreef Stormqueen het volgende:
het gaat om een recept voor soep, dat water gebruik je om het vloeibaar te maken
quote:Op vrijdag 15 januari 2016 20:23 schreef Vanyel het volgende:
Hier zijn alle soorten pasta, zelfgemaakte pizza (deeg, gepureerd prutje met paprika en tomatenpuree, kaas, salami) en soep de bom.
Die soep is onze 1 a 2x in de week manier om zeker te weten dat ze genoeg groente eten. Broccoli is een favoriet. Koken met 1 of 2 aardappels erbij, beetje afgieten (wel water bewaren), pureren en serveren met knapperige balletjes van knorr. Evt een kant en klaar stokbrood met kruidenboter erbij.
Maar ook bijvoorbeeld witte bonen-, tomaten-, paprika-, pompoen-, bloemkool- en preisoep doen het prima. Sommige gaan de volgende dag in de herhaling als pastasaus, dan eten wij pittig of ongezond.
Ghehe, flauw zeg!quote:Op donderdag 6 september 2018 11:34 schreef Vanyel het volgende:
[..]![]()
![]()
![]()
Was het leven nog maar zo mooi. Niemand eet hier meer soep
Broccolipannekoeken hou ik erin! Leuk ideequote:Op donderdag 6 september 2018 16:35 schreef ReginaFalange het volgende:
Groente nuggets.
2 verschillende soorten groente in de keukenmachine. Voeg een beetje broodkreumels en een ei (en eventueel kaas) toe en maak nuggets. Doe 15 min in de oven of bak ze in een koekenpan.
Met groente die echt niet gegeten wordt dip ik de nuggets nog rondom in panko.
Broccoli pannenkoeken zijn ook een succes. Standaard pannenkoekenbeslag maar voeg fijn gemalen broccoli "rijst" toe. Kant en klaar te koop in de winkel of prop een broccoli in de keukenmachine. Werkt ook goed met bloemkool en wortel trouwens.
Bij hele kieskeurige buien maak ik een groente smoothie met banaan. Doe het in een hysterische rietjesbeker waar hij anders nooit uit mag drinken en hij drinkt het in 1 teug leeg. Terwijl hij het vertikt te proeven als het in een doorzichtige beker zit.
Ik vind het al lekker zonder, met wat zout en evt verse nootmuskaat, als ik na het opdienen slagroom en/of kaas erover doe. Maar meestal kook ik m dan wel (deels) in (zelfgetrokken) bouillon.quote:Op donderdag 6 september 2018 13:04 schreef Sylver_ het volgende:
[..]
Ghehe, flauw zeg!
Ik zat net je recept te lezen van de broccolisoep en vroeg me al af of ik 2,5 jaar later daar nog iets over kon vragen
Maar nu je hier toch bent..
Had je helemaal geen smaakmaker in die soep? Gewoon broccoli koken met een aardappel? Of kook je het met een bouillonblokje?
Voor Dot hoef je niet eens iets te maken van de bonen. Zo wat witte bonen, kikkererwten of vergelijkbaars uit het blik op haar bord gooien is al enorm verwennen...quote:Op donderdag 6 september 2018 13:10 schreef SacreCoeur het volgende:
Alles met bonen... ze is helemaal bonen gek![]()
Wraps, chili, taco's, stampot of gewoon zo.
Soep gaat ook altijd heel goed (vooral tomaten & groente), pasta's met rode saus (pesto krijg je er hier niet in) & dingen als nasi (kun je veel groente in verwerken) met een spiegeleitje.
Haha, wat leuk! Die hebben we zelf al jaren niet meer gegeten. Toch maar weer eens doen.quote:Op maandag 17 september 2018 17:25 schreef Brighteyes het volgende:
De broccoli-stamppot van Miss_Sly:
Broccoli, aardappels en als het klaar is stampen met een flinke lik mosterd en geraspte kaas.
En wij doen daar dan van die kant en klare mini-gehaktballetjes bij.
En absolute favoriet hier is Broccoli-pasta met runderworst:
https://www.francescakook(...)runderworst-en-room/
Wij vervangen de romanesco dus door broccoli.
Nog hartelijk dank voor deze tip. Ik heb er gister gênant veel van gegetenquote:Op maandag 17 september 2018 17:25 schreef Brighteyes het volgende:
En absolute favoriet hier is Broccoli-pasta met runderworst:
https://www.francescakook(...)runderworst-en-room/
Wij vervangen de romanesco dus door broccoli.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |