abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 12 januari 2016 @ 09:28:16 #26
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_159034611
Oeh, pompoen en rijst, dat zou hier ook wel eens kunnen werken ja. Pompoenrisotto is ook een hit!
pi_159034761
quote:
1s.gif Op maandag 11 januari 2016 23:11 schreef .Sparkling. het volgende:
Eva vindt alles met pasta lekker. En wraps. Die dan het liefste met zo min mogelijk vulling, alleen wat rauwkost. Culinair wezen die dochter van mij :D
Otje ook :D Sowieso doet rauwkost het hier goed, bij voorkeur met in de oven geroosterde aardappel of zoete aardappel.
  dinsdag 12 januari 2016 @ 09:41:09 #28
347468 Tante_Soesa
Nu met Sassefras
pi_159034819
Het is mij wel weer duidelijk hoe slecht mijn meiden eten momenteel :X. Ik krijg er écht geen rauwkost in, bij peuter soms wel een tomaatje ofzo maar that's it. Groenten zijn echt evil. Laatst vertelde ze heel trots: 'MAM! Ik eet een doperwt!'. :'). Ja, inderdaad, 1. En daar bleef het bij. Dreumes eet sowieso eigenlijk niks, die proeft niet eens... Die ga ik vanavond maar een potje voorschotelen en anders maar een boterham (wil ik eigenlijk niet). 'S nachts wordt ze wakker van de honger namelijk.

Ik lees jullie recepten nog even mee, al is het voor mezelf :Y)
pi_159035447
Inderdaaad een goed inspiratietopic. Die chili con carne van Dot. ga ik ook eens proberen :Y
pi_159035901
quote:
1s.gif Op maandag 11 januari 2016 20:11 schreef L-E het volgende:

Spinazie-geitenkaas-poffertjes: poffertjesbeslag maken, verse spinazie (wat fijner maken) erbij doen, zachte chevre erbij, en bakken maar. Lekker met een tomatensalade (met rode ui en olijfolie).


Oeh, heb je daar een recept bij?
pi_159092339
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 10:44 schreef _Ophelia_ het volgende:

[..]

Oeh, heb je daar een recept bij?
Dat was het recept :D Je maakt beslag, doet er spinazie en geitenkaas bij, en je bakt poffertjes. Succes! :7
pi_159092742
Leuk al die receptjes! Heb er een paar overgenomen in mn boekje, eens even kijken of ze hier ook een hit zijn!

Hier vooral favoriet zijn spaghetti met spinazie en bananenpannenkoekjes
pi_159095841
Hier wisselt het van dag tot dag of iets lekker is en schoon op gaat, of dat hetzelfde eten leidt tot drama's...

Een paar dingen zijn vaak wel goed:
- aardappels (gebakken in de pan of de over, gekookt en gestampt is evil), groente (zonder saus oid) en vlees (moet wel gekruid zijn)
- pasta met geraspte kaas, de (rode) saus is zo'n wisselding dat de ene keer opgaat en de andere keer niet aangeraakt wordt
- Spinaziequiche
- couscous met rozijntjes, kruiden, boullion, falafalballetjes, paprika en courgette lust de peuter wel, de kleuter een stuk minder
- wraps met zuivelspread en geraspte kaas, met erbij komkommer en maïs (dat laatste allen voor de peuter)
- ovenpatat met groente en een snack
- pannenkoeken

Wat echt heeeeeeel vies is, is rijst (behalve met een beetje appelmoes erdoor), sausachtige substanties, sla, ei (alleen als het niet zichtbaar is, is het goed) en champignon...
R 09-10-2010
M 20-04-2013
pi_159095969
Heb je een goed recept van de spinaziequiche Piekie?
pi_159096740
Heel easy Kyara: spinazie ontdooien (wij hebben vaak twee pakken van 450 gram), spekjes bakken, spinazie bij spekjes in de pan doen, kruidenkaasje erdoor, als de kruidenkaas goed gemengd is de pit uitzetten. 4-5 eieren loskloppen met wat peper en door het spinaziemengsel roeren. Springvorm bekleden met bakpapier en vervolgens met diepvries deeg voor hartige taart of bladerdeeg (zorg dat alle naadjes goed zijn afgesloten). Spinaziemengsel er in gieten, geraspte kaas er over strooien en zo'n 35 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Ideaal om een avond van te voren te maken en weer op te warmen als je wilt gaan eten.
R 09-10-2010
M 20-04-2013
pi_159096848
Piekie, dat klinkt goed, en als iets wat hier ook gegeten zou kunnen worden. Ik schrijf m op!
pi_159097245
Ha, dat was toen ik studeerde mijn favo pastarecept Piekie! Zonder ei dus. Ik denk dat dat hier ook een succes gaat zijn!
pi_159098482
De chili con carne van dot ga ik ook een keer maken en het libanese brood met kip van LE ook. Geitenkaaspoffertjes klinkt mij goddelijk in de oren maar ik heb een ontzettende geitenkaashater in huis. En dat is niet Eva :D
E.
pi_159098987
Wat een leuk topic!!
En goede recepten ^O^ nou heb ik honger/lekkere trek.

Ik ga er zeker wat uit proberen.
pi_159099083
Vanavond maar eens goed teruglezen. :Y

De zelfgemaakte variant hiervan scoort altijd hoog.

pi_159099651
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 15:17 schreef CafeRoker het volgende:
Vanavond maar eens goed teruglezen. :Y

De zelfgemaakte variant hiervan scoort altijd hoog.

[ afbeelding ]
Echt vers gemaakt bedoel je dan? Dit pakje is namelijk zo ontzettend vies, sowieso aardappel uit een pakje :'(
E.
pi_159099842
Friet/patat gaat er altijd wel in natuurlijk, maar echt leuk vinden ze als ze mee mogen doen.
Dat valt soms niet mee met een 2 jarige. :) Zelf pizza maken met papa of mama vinden ze superleuk. Verder zijn ze verzot op vlees, vooral rookworst.
Roses are red
Violets are blue
Wololo Wololo
Now violets are red too
  vrijdag 15 januari 2016 @ 08:04:18 #43
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_159117039
Leuke recepten! Op ons weekmenu staan deze week de gnocci en de spinazietaart.

Ben erg benieuwd!

De oudste proeft gelukkig weer alles, maar vind niet altijd alles lekker. We moeten er wel een heel spectakel van maken om te zorgen dat hij eet. ' oh nee! Swieber komt je aardappels stelen :o ' etc :P .
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_159117486
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 13:45 schreef Piekie81 het volgende:

Ideaal om een avond van te voren te maken en weer op te warmen als je wilt gaan eten.
Ik dacht altijd dat je spinazie niet weer mocht opwarmen of is dat inmiddels achterhaald?
No one can make you feel inferior without your consent - Eleanor Roosevelt
pi_159119238
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 januari 2016 08:58 schreef geppie het volgende:

[..]

Ik dacht altijd dat je spinazie niet weer mocht opwarmen of is dat inmiddels achterhaald?
Ja, dat mag. Het is wel belangrijk dat je restjes spinazie na de eerste bereiding snel laat afkoelen en in de koelkast bewaart, bij 4 tot 7 graden Celsius. Zo krijgen bacteriën die de potentieel schadelijke stof nitriet produceren, minder kans om te groeien. Bewaar restjes nitraatrijke groente niet langer dan 2 dagen in de koelkast en geef ze niet aan kinderen die nog geen 6 maanden oud zijn. Invriezen van spinazie mag overigens ook gewoon.
Roses are red
Violets are blue
Wololo Wololo
Now violets are red too
pi_159124061
Hier wordt gesmuld van de volgende gerechten: Allerhande-alert :')

Kerriecouscous met zoete paprika en gegrilde kipfilethaasjes

Indiase kipspies met spicy pilavrijst

Pastasalade met vadouvan, ei en kip

Fusili met roomsaus

Verse tagliatelle met gerookte zalm en spinazie

En if all else fails krijgt hij droge pasta en sperziebonen uit de diepvries. Dat is namelijk een godenmaal.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
  vrijdag 15 januari 2016 @ 14:49:05 #47
413491 Vijzel
Lekker malen
pi_159124280
quote:
7s.gif Op maandag 11 januari 2016 23:14 schreef nikky het volgende:
Verschillende soorten wraps. Je kunt er van alles in stoppen. Want wat is nou fijner dan warm eten met je handen ipv bestek?! ;).

(Maar over het algemeen eet mijn dochter alles.)
Dit ja. Assorti groenten (warm/koud) op tafel, reepjes vlees of rulgebraden gehakt, wat sauzen. Vullen en eten maar. O+
Tegen de verwachting in rolt mijn uk dan vooral vega wraps. :+
pi_159131193
Hier zijn alle soorten pasta, zelfgemaakte pizza (deeg, gepureerd prutje met paprika en tomatenpuree, kaas, salami) en soep de bom.

Die soep is onze 1 a 2x in de week manier om zeker te weten dat ze genoeg groente eten. Broccoli is een favoriet. Koken met 1 of 2 aardappels erbij, beetje afgieten (wel water bewaren), pureren en serveren met knapperige balletjes van knorr. Evt een kant en klaar stokbrood met kruidenboter erbij.

Maar ook bijvoorbeeld witte bonen-, tomaten-, paprika-, pompoen-, bloemkool- en preisoep doen het prima. Sommige gaan de volgende dag in de herhaling als pastasaus, dan eten wij pittig of ongezond.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_159131492
Door dit topic vanavond quiche gemaakt met doperwtjes, tomaat en walnoot.
Groot succes!
Ookal werden op den duur de doperwten aan de kant geschoven en de rest wel opgegeten.
En hij bleef wijzen en om meer vragen.
pi_159148415
Super, al die recepten zo bij elkaar!
Ik heb wat inspiratie opgedaan.

Nu even mijn tips:

Dit is eigenlijk een 'borrelhapje' maar kan voor een klein kind ook prima als maaltijd, eventueel met nog salade erbij.

frittata met geitenkaas

Dit vind ik zelf ook heel lekker en I gelukkig ook.
Linzensalade met tomaat

Dit was laatst een succes:
Rodekoolschotel

Deze quiche gaat er altijd goed in:
Zalmquiche

Verder herhalen we regelmatig een paar succesvolle Hello Fresh recepten, zoals de vegetarische lasagne met courgette, en omdat I een visliefhebber is ook recepten met vispakketjes.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')