abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  donderdag 31 december 2015 @ 15:48:23 #1
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158715329
registreer om deze reclame te verbergen
V&d is zojuist failliet verklaart

2181902-452-500.jpg

quote:
Geschiedenis

V&D, voor 2007 ook bekend als Vroom & Dreesmann, is een Nederlands warenhuis en is eigendom van investeringsmaatschappij Sun European Partners (onderdeel van Sun Capital Partners). V&D is in 1887 opgericht door Willem Vroom en Anton Dreesmann. Het eerste filiaal bevond zich aan de Weesperstraat in Amsterdam. Vroom & Dreesmann heeft heden ten dage 62 filialen, verspreid over heel Nederland.

Aan het einde van de 19e eeuw waren er twee succesvolle zakenlieden in Amsterdam actief: Willem Vroom en Anton Dreesmann. Beiden hadden manufacturenzaken en waren Rooms-Katholiek. Vroom trouwde in 1883 met een zuster (Francisca Tombrock) van de vrouw (Helena Tombrock) van Dreesmann, wat hen zwagers maakte.

Dreesmann, en later ook Vroom, gebruikte in zijn winkel een voor die tijd ongebruikelijke strategie: lage en vaste prijzen tegen contante betaling. In die tijd was het namelijk gebruikelijk dat men altijd korting kreeg.

Aanvankelijk werkten Vroom en Dreesmann alleen samen op het gebied van inkopen, maar in 1887 leidde dit tot een verregaande samenwerking en de oprichting van het bedrijf Vroom & Dreesmann. Hun eerste zaak werd geopend aan de Weesperstraat. Vroom hield zich vooral bezig met de financiėle zaken en de administratie, terwijl Dreesmann de inkoop en verkoop leidde.

V&D groeide snel en de beide ondernemers woonden al snel met hun families in panden aan de Amsterdamse grachten. Er werden in een hoog tempo nieuwe filialen in het hele land geopend: Rotterdam (1892), Den Haag (1893), Nijmegen (1895), Arnhem (1896), Haarlem (1896) en Utrecht (1898), Venlo (1912).

Aan het begin van de 20e eeuw werden alle filialen stuk voor stuk omgezet in NV's, maar de aandelen bleven in handen van de familie.

De keten maakte deel uit van hetzelfde concern als de Bijenkorf na een fusie tussen de moederbedrijven KBB (Koninklijke Bijenkorf Beheer) en Vendex (V&D) onder de naam Vendex KBB (later Maxeda). V&D werd (inclusief La Place) vervolgens in 2010 verkocht aan de huidige eigenaar: Sun European Partners (onderdeel van Sun Capital Partners).

Gedeeltes uit http://nl.wikipedia.org/wiki/V%26D
quote:
19 januari

Alle werknemers van V&D moeten salaris inleveren. Het gaat om ''een structurele salarisbijdrage van 5,8 procent'' die per 1 februari wordt doorgevoerd.
V&D schrapt verder vijftig van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam. Dat maakt het warenhuisconcern maandag bekend.

De maatregelen zijn volgens het bedrijf nodig ''om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt''. Daarvoor moeten kosten structureel omlaag.

Naast het loonoffer streeft V&D ook naar verdere versobering van de arbeidsvoorwaarden. De vakbonden en ondernemingsraad zijn over de maatregelen geļnformeerd, aldus een woordvoerster.

Huurcontracten

Het bedrijf kondigt verder aan te gaan heronderhandelen over alle huurcontracten. Het doel is de huurlasten permanent te verlagen. V&D heeft 63 vestigingen in Nederland.

"Dit alles is nodig om de strategie van V&D te continueren en aan te laten sluiten bij de huidige trends en de marktontwikkelingen", aldus waanemend ceo Don Roach.

V&D leed in 2013 een nettoverlies van 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet beschikbaar.

Het concern maakt ook bekend John van der Ent per 1 maart 2015 tot nieuwe ceo te benoemen. Van der Ent was eerder directeur van Etam Groep en werkte ooit als bedrijfsleider bij V&D. Hij volgt Jacob de Jonge op, die in augustus vorig jaar plotseling vertrok. Roach nam hierop tijdelijk het roer over.

Buiten proportie

Martijn den Heijer, beestuurder bij CNV Dienstenbond, noemt de loonmaatregel "buiten proportioneel". Bovendien biedt het volgens hem "geen enkele structurele oplossing voor de problemen waar V&D mee kampt."

Hoewel de vakbondsman begrijpt dat er ingegrepen moet worden bij het warenhuis, zegt hij enorm geschrokken te zijn van de manier waarop. ''Het genoemde percentage is astronomisch en is een ramp voor het personeel, zeker voor de mensen in de lage loonschalen. Bovendien biedt het de werknemers geen enkele zekerheid op behoud van werk", aldus Den Heijer.

http://www.nu.nl/ondernem(...)laris-inleveren.html
quote:
27 januari

Ruim honderd medewerkers van V&D stappen naar de rechter vanwege de salarisverlaging die hen is opgelegd door hun werkgever.
Dat bevestigt FNV-bestuurder Niels Suijker dinsdag na berichtgeving van de Volkskrant.

Volgens FNV-bestuurslid Niels Suijker gaat "een overgrote meerderheid van de leden zeker procederen tegen deze eenzijdige maatregel van V&D".

Dat werd maandagavond duidelijk tijdens verschillende bijeenkomsten die in het land georganiseerd waren voor de medewerkers. Deze week staan ook nog bijeenkomsten op de planning in Utrecht, Deventer, Rotterdam en Weert.

Suijker verwacht dan ook nog meer aanmeldingen. Hij wil vanuit de bond een collectieve procedure gaan regelen. Die zal wel pas opgestart worden als de loonstrookjes van volgende maand op de deurmat liggen. Het loonoffer bij V&D wordt per 1 februari doorgevoerd.

Loonstrookjes

De medewerkers zijn van plan om direct na het ontvangen van de loonstrookjes van februari de gang naar de rechter te maken. De vakbonden De Unie, FNV en CNV, waar de medewerkers bij aangesloten zijn, lieten weten juridische ondersteuning te verlenen. Mogelijk wordt een collectieve zaak aangespannen.

Alle medewerkers van V&D moeten per 1 februari 5,8 procent van hun salaris inleveren. Verder schrapt het bedrijf 50 van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam.

Volgens de warenhuisketen zijn de maatregelen nodig "om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt". Daarvoor moeten kosten structureel omlaag. V&D wil naast het korten van de medewerkers ook dat de huurlasten omlaag gaan.

V&D, eigendom van de investeringsmaatschappij Sun Capital, draait al een paar jaar met verlies. In 2013 liep het nettoverlies op tot 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet bekend.

http://www.nu.nl/ondernem(...)e-lager-salaris.html
quote:
30 januari

Vastgoedeigenaar IEF Capital neemt juridische stappen tegen warenhuis V&D. Het bedrijf eist dat V&D vier toplocaties ontruimt als er geen huur betaald wordt. Het gaat om panden in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Maastricht.

De huur wordt door V&D meestal voor de eerste van de maand betaald. Vandaag is de huur niet overgemaakt naar in ieder geval drie eigenaren van samen meer dan vijftien panden. V&D liet eerder al weten niet van zins te zijn de huur de komende maanden over te maken. Het bedrijf staat er slecht voor en vroeg ook werknemers al om een loonoffer.

"Enige oplossing"

IEF Capital heeft de afgelopen week een voorstel gedaan waarbij V&D vierkante meters inlevert in ruil voor huurverlaging. De vastgoedeigenaar laat weten dat de Amerikaanse aandeelhouder van V&D die afspraak niet ziet zitten.

In een verklaring schrijft het bedrijf: "IEF Capital betreurt dit zeer en ziet geen andere oplossing dan in een kort geding ontruiming van haar winkels te vorderen. Het financiėle belang is erg groot voor IEF Capital en zij wenst zo snel mogelijk in staat te zijn de panden aan andere partijen te verhuren om de schade voor IEF Capital zoveel mogelijk te beperken."

V&D is teleurgesteld over de stap van IEF Capital.

"Buitenproportionele vraag"

Ook andere eigenaren willen net als IEF Capital komende week juridische stappen ondernemen als betaling uitblijft. De eigenaar van Elizen Vastgoed eist dat V&D zijn verplichtingen nakomt: "Wij hebben ons in ons bijna 50-jarige bestaan nog nooit geconfronteerd gezien met zo'n buitenproportionele vraag."

Komende week komen eigenaren van panden waar V&D in huist bijeen om te praten over hoe ze met de opstelling van het warenhuis kunnen omgaan.

http://nos.nl/artikel/2016351
quote:
Facts & Figures

V&D bestaat sinds 1887 en is inmiddels uitgegroeid tot een begrip. Met 63 vestigingen op A-locaties, een webshop, ruim tienduizend medewerkers, een warenhuisbreed assortiment met meer dan 4.000 shop-in-shops en per jaar zo’n 100 miljoen bezoekers is V&D het grootste warenhuis van Nederland.

1887 Oprichting V&D met Vroom & Dreesmann ‘Magazijn de zon’ in Amsterdam
1927 V&D introduceert eerste huis-aan-huis magazine van Nederland
1972 Oprichting Vendex
1987 Oprichting La Place
1999 Fusie met KBB, ontstaan van Vendex KBB
2004 Investeerdersgroep (waaronder KKR, Alpinvest, Permira) nieuwe eigenaar Vendex KBB
2006 Naamswijziging van Vendex KBB naar Maxeda
2007 Start rebranding V&D
2008 Start vd.nl
2010 Nieuwe eigenaar van V&D: Sun European Partners
2011 Start bouw nieuw distributiecentrum te Nieuwegein
2012 125 jaar V&D
2013 Opening 63ste V&D vestiging, V&D Vlaardingen
2014 Start V&D Blog

Aantal vestigingen: 63 en een webshop
Aantal werknemers: 10.000
Aantal distributiecentra: 1
Aantallen bezoekers per jaar: 10 miljoen bezoekers
Aantal A-merken shop-in-shops: meer dan 4.000 merken
Aantal La Place Restaurants, La Place Café’s en La Place Express: ruim 250

http://www.vd.nl/content_page.jsf?page=algemeen_factsfigures_page


[ Bericht 73% gewijzigd door Cynix ® op 31-12-2015 16:03:32 ]
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_158715337
:D zie het net op teletekst
pi_158715360
mooie eindejaarsafsluiting :D
(╯°□°)╯︵ ┻━┻ ლ(ಠ益ಠლ) ٩͡๏̯͡๏۶ ಠ_ಠ ᕕ( ᐛ )ᕗ
pi_158715368
registreer om deze reclame te verbergen
Ik heb weleens wat bij de V&D gekocht, komt wel dichtbij zo.
I'm 75 years old, and I still wake up with the little guy saluting.
pi_158715384
Bedrijven die de V&D panden schoonmaken, beveilingen etc hebben weer een grote klant minder. Zo gaat de ketting door.
pi_158715405
Die troep daar is toch te duur..
  Moderator donderdag 31 december 2015 @ 15:50:39 #7
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_158715432
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 31 december 2015 15:49 schreef Zipportal het volgende:
Bedrijven die de V&D panden schoonmaken, beveilingen etc hebben weer een grote klant minder. Zo gaat de ketting door.
Yep, voor elke baan binnen een bedrijf is er ook nog een baan buiten het bedrijf, zegt men wel eens.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  donderdag 31 december 2015 @ 15:50:53 #8
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_158715437
het is belangrijk dat er een goede vervanger komt in de panden.
pi_158715466
Kut allemaal man voor die medewerkers. Pfff
Zonder wrijving geen glans
pi_158715477
Heb gelezen in de LD krant dat het filiaal in Heerlen zal verdwijnen en dat er plotseling meer dan 23.000 vierkant meter winkelruimte vrij in de binnenstad die ze niet zomaar meer kunnen vullen, zeker nu Primakt niet voor Heerlen gekozen heeft.

Maar gelukkig heb ik nog op de valreep een paar mooie sučde handschoenen kunnen scoren voor de halve prijs, alleen nog de komende week op de kantoorafdeling wat plak etiketten halen en dan mag voor mijn part de stekker eruit!

http://www.1limburg.nl/sluiting-van-vier-vds-limburg-dreigt
Kappers knippen met metaal in je haar en halen zo het goud van je hoofd.
  Moderator donderdag 31 december 2015 @ 15:51:50 #11
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_158715492
Niettemin benieuwd of mijn vrouw zo meteen nog met koopjes thuiskomt. Schijnt druk te zijn bij de Sale bij V&D in Eindhoven.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_158715563
quote:
1s.gif Op donderdag 31 december 2015 15:48 schreef Zelfscanner het volgende:
V&d is zojuist failliet verklaart
En weer de op weg :')
pi_158715616
Wat een dag ook om dit bekend te maken -O-
pi_158715629
Maar is nu nog open?
.
pi_158715654
quote:
1s.gif Op donderdag 31 december 2015 15:48 schreef Zelfscanner het volgende:
V&d is zojuist failliet verklaart
Open dan geen nieuw deel muts. Dit is al de zoveelste keer.
  donderdag 31 december 2015 @ 15:55:57 #16
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_158715655
quote:
0s.gif Op donderdag 31 december 2015 15:51 schreef -Hakuna- het volgende:
Heb gelezen in de LD krant dat het filiaal in Heerlen zal verdwijnen en dat er plotseling meer dan 23.000 vierkant meter winkelruimte vrij in de binnenstad die ze niet zomaar meer kunnen vullen, zeker nu Primakt niet voor Heerlen gekozen heeft.

Maar gelukkig heb ik nog op de valreep een paar mooie sučde handschoenen kunnen scoren voor de halve prijs, alleen nog de komende week op de kantoorafdeling wat plak etiketten halen en dan mag voor mijn part de stekker eruit!

http://www.1limburg.nl/sluiting-van-vier-vds-limburg-dreigt
Sittard is ook bezig om Primark binnen te halen, maar dat is alleen maar speculeren.
pi_158715697
Volgens de Financiėle Telegraaf waren alleen deze filialen winstgevend.

quote:
V&D diep in de puree

Warenhuisketen V&D bleef de afgelopen maanden overeind door een brei aan financiėle afspraken. „Het was een enorm gegoochel met geld”, zegt retaildeskundige Rupert Parker Brady.

Volgens kenners was het onontkoombaar dat Sun Capital, de Amerikaanse eigenaar van V&D, vorige week uitkoos om de boel te laten klappen. Het bedrijf moest hierdoor noodgedwongen uitstel van betaling aanvragen. De rekeningen voor het concern stapelden zich in rap tempo op.

In januari zou de Belastingdienst ¤30 miljoen opeisen. Daarnaast zou de winkelketen de btw over het vierde kwartaal moeten betalen. „Verder moest V&D 8% rente betalen over de leningen die Sun Capital heft verstrekt. Dat is een bak met geld. En dan hebben ze al die medewerkers waar ¤10 miljoen aan is beloofd om afvloeiingsregelingen te realiseren.”

Die afvloeiingsregeling staat door het dreigende faillissement op losse schroeven, bevestigde vakbond CNV gisteren.

Leveranciers beginnen inmiddels hun geld op te eisen. Die zijn het afgelopen jaar met het mes op de keel akkoord gegaan met betalingstermijnen die veelal op 120 dagen staan. „Wat zoveel wil zeggen dat V&D vier maanden tijd heeft om openstaande rekeningen te betalen”, zegt Parker Brady. „Eigenlijk is, met dat geschuif met potjes geld, de onvermijdelijke ondergang steeds verder vooruitgeschoven. Het is een enorm gegoochel met geld.”

Daar kwam nog eens bij dat de verkopen enorm tegenvielen. Geen enkele prognose werd gehaald. Het Prijzencircus was volgens Parker Brady een farce. De warme herfstmaanden, waardoor alle winterkleding in de rekken bleef hangen, vormden de zoveelste tegenslag. „Mijn conclusie is dat V&D sowieso failliet moet gaan voordat er uberhaupt een begin kan worden gemaakt met een doorstart of wat daar op lijkt.”

Een opvallend aspect in de financiėle handel en wandel rond het bedrijf is dat vastgoedeigenaren de volledige huur zullen krijgen. V&D bleef de afgelopen maanden gewoon de volle mep betalen voor zijn winkelhuur. Een deel van dat geld werd geparkeerd op een derdengeldenrekening bij advocatenkantoor Barents Krans. Als V&D levensvatbaar zou worden, dan zou de keten een deel van het geld terugkrijgen. Nu dat niet het geval is, gaat het geld naar de eigenaren van de winkelpanden.

„Vastgoedeigenaren hebben korting gegeven, waarbij wel de bedoeling was dat het bedrijf weer op de rails zou komen. Achteraf heeft V&D dus geen huurkorting gehad. De ondergang is een jaar vertraagd, dat is alles”, stelt vastgoedeigenaar Jos van de Mortel vast.

„Met Sun Capital heb ik geen medelijden”, stelt de retailkenner. „Maar ze hebben halverwege dit jaar misschien niet goed opgelet toen ze besloten om door te gaan en te investeren. Ze wisten dat dat op de korte termijn niets oplevert. V&D had, met de minimale middelen die het had, meer moeten laten zien. Volgend jaar zou de nieuwe collectie komen, maar de winkel had al moeten laten zien waarmee ze bezig zijn. Dan had je het gevoel rond V&D levendig kunnen houden.”

Volgens alle specialisten zou V&D alleen een ommekeer kunnen maken met een flinke zak geld. Alle winkels voor drie of vier maanden dicht en dan volledig hernieuwd openen. „Maar daar is zo’n ¤300 tot 800 miljoen voor nodig”, weet Van de Mortel. „Dat lukt niet met de tientallen miljoenen euro’s die het bedrijf nu kreeg. Dat is niet eens een pleister op de wonde.”

De bewindvoerders van V&D lijken nog steeds te geloven in een doorstart. Volgens de vastgoedman kan dat alleen met de locaties die levensvatbaar zijn. „Dat zijn er naar schatting maximaal 25. Ik verwacht dat Sun de koper is. Ik zou niet weten welke andere investeerder in zou stappen.”

Onder de winkels die winstgevend zijn, zitten volgens Van de Mortel de filialen in Den Bosch, Maastricht, Utrecht, Amsterdam centrum, Amstelveen en Den Haag. „Een stuk of tien, twaalf winkels maakte winst. De rest niet.”
pi_158715730
quote:
0s.gif Op donderdag 31 december 2015 15:50 schreef KingRadler het volgende:
het is belangrijk dat er een goede vervanger komt in de panden.
Zolang het in ieder geval maar niet weer een H&M is. :r
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
pi_158715731
_O-
Zo romantisch als een vinarmige
  donderdag 31 december 2015 @ 15:57:59 #20
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158715738
quote:
1s.gif Op donderdag 31 december 2015 15:55 schreef k_man het volgende:

[..]

Open dan geen nieuw deel muts. Dit is al de zoveelste keer.
Meer OP heb je niet nodig :?
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  donderdag 31 december 2015 @ 15:58:52 #21
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_158715770
quote:
0s.gif Op donderdag 31 december 2015 15:57 schreef Rezania het volgende:

[..]

Zolang het in ieder geval maar niet weer een H&M is. :r
zit er wel dik in.
  donderdag 31 december 2015 @ 15:59:01 #22
141482 Q.
Just Q it!
pi_158715775
quote:
1s.gif Op donderdag 31 december 2015 15:57 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Meer OP heb je niet nodig :?
Die grote OP staat niet voor niets in de voorgaande delen.
For great justice!
  donderdag 31 december 2015 @ 15:59:20 #23
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_158715784
quote:
4s.gif Op donderdag 31 december 2015 15:59 schreef Q. het volgende:

[..]

Die grote OP staat niet voor niets in de voorgaande delen.
kan een Mod dat niet aanpassen
pi_158715803
quote:
0s.gif Op donderdag 31 december 2015 15:51 schreef -Hakuna- het volgende:
Heb gelezen in de LD krant dat het filiaal in Heerlen zal verdwijnen en dat er plotseling meer dan 23.000 vierkant meter winkelruimte vrij in de binnenstad die ze niet zomaar meer kunnen vullen, zeker nu Primakt niet voor Heerlen gekozen heeft.

Maar gelukkig heb ik nog op de valreep een paar mooie sučde handschoenen kunnen scoren voor de halve prijs, alleen nog de komende week op de kantoorafdeling wat plak etiketten halen en dan mag voor mijn part de stekker eruit!

http://www.1limburg.nl/sluiting-van-vier-vds-limburg-dreigt
Zeist hetzelfde probleem. En we hadden al bepaald geen gebrek aan leegstand hier. :')
"Bijna niemand durft de islam te bekritiseren en te bespotten zoals dat met het christendom werd en wordt gedaan, terwijl daar gezien het totalitaire en onderdrukkende karakter van de islam toch alle reden toe is." ~ H.Heeresma
pi_158715820
quote:
0s.gif Op donderdag 31 december 2015 15:59 schreef KingRadler het volgende:

[..]

kan een Mod dat niet aanpassen
Nee, het is wel zo netjes dat de user die hem opent dit doet.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')