abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  woensdag 23 december 2015 @ 14:20:37 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158467980
registreer om deze reclame te verbergen
2181902-452-500.jpg

quote:
Geschiedenis

V&D, voor 2007 ook bekend als Vroom & Dreesmann, is een Nederlands warenhuis en is eigendom van investeringsmaatschappij Sun European Partners (onderdeel van Sun Capital Partners). V&D is in 1887 opgericht door Willem Vroom en Anton Dreesmann. Het eerste filiaal bevond zich aan de Weesperstraat in Amsterdam. Vroom & Dreesmann heeft heden ten dage 62 filialen, verspreid over heel Nederland.


Aan het einde van de 19e eeuw waren er twee succesvolle zakenlieden in Amsterdam actief: Willem Vroom en Anton Dreesmann. Beiden hadden manufacturenzaken en waren Rooms-Katholiek. Vroom trouwde in 1883 met een zuster (Francisca Tombrock) van de vrouw (Helena Tombrock) van Dreesmann, wat hen zwagers maakte.

Dreesmann, en later ook Vroom, gebruikte in zijn winkel een voor die tijd ongebruikelijke strategie: lage en vaste prijzen tegen contante betaling. In die tijd was het namelijk gebruikelijk dat men altijd korting kreeg.

Aanvankelijk werkten Vroom en Dreesmann alleen samen op het gebied van inkopen, maar in 1887 leidde dit tot een verregaande samenwerking en de oprichting van het bedrijf Vroom & Dreesmann. Hun eerste zaak werd geopend aan de Weesperstraat. Vroom hield zich vooral bezig met de financiŽle zaken en de administratie, terwijl Dreesmann de inkoop en verkoop leidde.

V&D groeide snel en de beide ondernemers woonden al snel met hun families in panden aan de Amsterdamse grachten. Er werden in een hoog tempo nieuwe filialen in het hele land geopend: Rotterdam (1892), Den Haag (1893), Nijmegen (1895), Arnhem (1896), Haarlem (1896) en Utrecht (1898), Venlo (1912).

Aan het begin van de 20e eeuw werden alle filialen stuk voor stuk omgezet in NV's, maar de aandelen bleven in handen van de familie.

De keten maakte deel uit van hetzelfde concern als de Bijenkorf na een fusie tussen de moederbedrijven KBB (Koninklijke Bijenkorf Beheer) en Vendex (V&D) onder de naam Vendex KBB (later Maxeda). V&D werd (inclusief La Place) vervolgens in 2010 verkocht aan de huidige eigenaar: Sun European Partners (onderdeel van Sun Capital Partners).

Gedeeltes uit http://nl.wikipedia.org/wiki/V%26D
quote:
19 januari

Alle werknemers van V&D moeten salaris inleveren. Het gaat om ''een structurele salarisbijdrage van 5,8 procent'' die per 1 februari wordt doorgevoerd.
V&D schrapt verder vijftig van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam. Dat maakt het warenhuisconcern maandag bekend.

De maatregelen zijn volgens het bedrijf nodig ''om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt''. Daarvoor moeten kosten structureel omlaag.

Naast het loonoffer streeft V&D ook naar verdere versobering van de arbeidsvoorwaarden. De vakbonden en ondernemingsraad zijn over de maatregelen geÔnformeerd, aldus een woordvoerster.

Huurcontracten

Het bedrijf kondigt verder aan te gaan heronderhandelen over alle huurcontracten. Het doel is de huurlasten permanent te verlagen. V&D heeft 63 vestigingen in Nederland.

"Dit alles is nodig om de strategie van V&D te continueren en aan te laten sluiten bij de huidige trends en de marktontwikkelingen", aldus waanemend ceo Don Roach.

V&D leed in 2013 een nettoverlies van 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet beschikbaar.

Het concern maakt ook bekend John van der Ent per 1 maart 2015 tot nieuwe ceo te benoemen. Van der Ent was eerder directeur van Etam Groep en werkte ooit als bedrijfsleider bij V&D. Hij volgt Jacob de Jonge op, die in augustus vorig jaar plotseling vertrok. Roach nam hierop tijdelijk het roer over.

Buiten proportie

Martijn den Heijer, beestuurder bij CNV Dienstenbond, noemt de loonmaatregel "buiten proportioneel". Bovendien biedt het volgens hem "geen enkele structurele oplossing voor de problemen waar V&D mee kampt."

Hoewel de vakbondsman begrijpt dat er ingegrepen moet worden bij het warenhuis, zegt hij enorm geschrokken te zijn van de manier waarop. ''Het genoemde percentage is astronomisch en is een ramp voor het personeel, zeker voor de mensen in de lage loonschalen. Bovendien biedt het de werknemers geen enkele zekerheid op behoud van werk", aldus Den Heijer.

http://www.nu.nl/ondernem(...)laris-inleveren.html
quote:
27 januari

Ruim honderd medewerkers van V&D stappen naar de rechter vanwege de salarisverlaging die hen is opgelegd door hun werkgever.
Dat bevestigt FNV-bestuurder Niels Suijker dinsdag na berichtgeving van de Volkskrant.

Volgens FNV-bestuurslid Niels Suijker gaat "een overgrote meerderheid van de leden zeker procederen tegen deze eenzijdige maatregel van V&D".

Dat werd maandagavond duidelijk tijdens verschillende bijeenkomsten die in het land georganiseerd waren voor de medewerkers. Deze week staan ook nog bijeenkomsten op de planning in Utrecht, Deventer, Rotterdam en Weert.

Suijker verwacht dan ook nog meer aanmeldingen. Hij wil vanuit de bond een collectieve procedure gaan regelen. Die zal wel pas opgestart worden als de loonstrookjes van volgende maand op de deurmat liggen. Het loonoffer bij V&D wordt per 1 februari doorgevoerd.

Loonstrookjes

De medewerkers zijn van plan om direct na het ontvangen van de loonstrookjes van februari de gang naar de rechter te maken. De vakbonden De Unie, FNV en CNV, waar de medewerkers bij aangesloten zijn, lieten weten juridische ondersteuning te verlenen. Mogelijk wordt een collectieve zaak aangespannen.

Alle medewerkers van V&D moeten per 1 februari 5,8 procent van hun salaris inleveren. Verder schrapt het bedrijf 50 van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam.

Volgens de warenhuisketen zijn de maatregelen nodig "om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt". Daarvoor moeten kosten structureel omlaag. V&D wil naast het korten van de medewerkers ook dat de huurlasten omlaag gaan.

V&D, eigendom van de investeringsmaatschappij Sun Capital, draait al een paar jaar met verlies. In 2013 liep het nettoverlies op tot 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet bekend.

http://www.nu.nl/ondernem(...)e-lager-salaris.html
quote:
30 januari

Vastgoedeigenaar IEF Capital neemt juridische stappen tegen warenhuis V&D. Het bedrijf eist dat V&D vier toplocaties ontruimt als er geen huur betaald wordt. Het gaat om panden in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Maastricht.

De huur wordt door V&D meestal voor de eerste van de maand betaald. Vandaag is de huur niet overgemaakt naar in ieder geval drie eigenaren van samen meer dan vijftien panden. V&D liet eerder al weten niet van zins te zijn de huur de komende maanden over te maken. Het bedrijf staat er slecht voor en vroeg ook werknemers al om een loonoffer.

"Enige oplossing"

IEF Capital heeft de afgelopen week een voorstel gedaan waarbij V&D vierkante meters inlevert in ruil voor huurverlaging. De vastgoedeigenaar laat weten dat de Amerikaanse aandeelhouder van V&D die afspraak niet ziet zitten.

In een verklaring schrijft het bedrijf: "IEF Capital betreurt dit zeer en ziet geen andere oplossing dan in een kort geding ontruiming van haar winkels te vorderen. Het financiŽle belang is erg groot voor IEF Capital en zij wenst zo snel mogelijk in staat te zijn de panden aan andere partijen te verhuren om de schade voor IEF Capital zoveel mogelijk te beperken."

V&D is teleurgesteld over de stap van IEF Capital.

"Buitenproportionele vraag"

Ook andere eigenaren willen net als IEF Capital komende week juridische stappen ondernemen als betaling uitblijft. De eigenaar van Elizen Vastgoed eist dat V&D zijn verplichtingen nakomt: "Wij hebben ons in ons bijna 50-jarige bestaan nog nooit geconfronteerd gezien met zo'n buitenproportionele vraag."

Komende week komen eigenaren van panden waar V&D in huist bijeen om te praten over hoe ze met de opstelling van het warenhuis kunnen omgaan.

http://nos.nl/artikel/2016351
quote:
Facts & Figures

V&D bestaat sinds 1887 en is inmiddels uitgegroeid tot een begrip. Met 63 vestigingen op A-locaties, een webshop, ruim tienduizend medewerkers, een warenhuisbreed assortiment met meer dan 4.000 shop-in-shops en per jaar zo’n 100 miljoen bezoekers is V&D het grootste warenhuis van Nederland.

1887 Oprichting V&D met Vroom & Dreesmann ‘Magazijn de zon’ in Amsterdam
1927 V&D introduceert eerste huis-aan-huis magazine van Nederland
1972 Oprichting Vendex
1987 Oprichting La Place
1999 Fusie met KBB, ontstaan van Vendex KBB
2004 Investeerdersgroep (waaronder KKR, Alpinvest, Permira) nieuwe eigenaar Vendex KBB
2006 Naamswijziging van Vendex KBB naar Maxeda
2007 Start rebranding V&D
2008 Start vd.nl
2010 Nieuwe eigenaar van V&D: Sun European Partners
2011 Start bouw nieuw distributiecentrum te Nieuwegein
2012 125 jaar V&D
2013 Opening 63ste V&D vestiging, V&D Vlaardingen
2014 Start V&D Blog

Aantal vestigingen: 63 en een webshop
Aantal werknemers: 10.000
Aantal distributiecentra: 1
Aantallen bezoekers per jaar: 10 miljoen bezoekers
Aantal A-merken shop-in-shops: meer dan 4.000 merken
Aantal La Place Restaurants, La Place Cafť’s en La Place Express: ruim 250

http://www.vd.nl/content_page.jsf?page=algemeen_factsfigures_page
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158468003
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:10 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

En voor kleding ga je liever naar de dedicated Esprit/Mexx winkel die doorgaands maar een paar minuten verderop zit.
Mexx is ook al failliet
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_158468019
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 14:21 schreef W00fer het volgende:

[..]

Mexx is ook al failliet
Doorstart ;)
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_158468028
registreer om deze reclame te verbergen
Kleedhokjes waren ook te stoffig bij VenD.
pi_158468041
Ik post dit interview nog een keer omdat het wat meer inzage geeft in het hoe en waarom.

Interview met advocaat van V&D in NRC:
http://www.nrc.nl/handels(...)-was-er-niet-1571900

quote:
‘V&D had 40 miljoen nodig, dat was er niet’
Advocaat Willem Jan van Andel Advocaat van V&D noemt het „doodzonde” dat het noodlijdende warenhuis het uiteindelijk toch niet gered heeft.

V&D is „gestruikeld over de drempel”, zegt Willem Jan van Andel, de advocaat van de warenhuisketen.

Na een grote reddingsoperatie begin dit jaar – extra geld, huurverlaging en een reorganisatie – kreeg het warenhuis een laatste kans. Een vers management ging aan de slag om een ‘nieuw’ V&D creŽren, met een moderne strategie en frisse collecties. In februari zouden die in de winkels hangen. Van Andel: „Nu staan ze op de kade in Shanghai.”

V&D (omzet: 604 miljoen euro) heeft het niet gered. Dinsdag heeft de warenhuisketen met 10.000 werknemers uitstel van betaling aangevraagd bij de rechtbank van Amsterdam. Dat is vrijwel altijd de voorbode van een faillissement.

„Doodzonde”, zegt advocaat Van Andel. „Tot twee maanden geleden lag alles op koers. In 2016 zou het nieuwe V&D van start gaan.” Aan de telefoon vertelt Van Andel, die V&D sinds de reddingsactie begin dit jaar bijstaat, waarom het warenhuis uit 1887 het niet heeft gered. V&D was niet bereikbaar voor commentaar.

Wat was het grootste probleem?

„Het extreem zachte weer is echt de grootste klap geweest. In november en december moet V&D het hebben van winterjassen en wintertruien, maar door het weer is er nauwelijks winterkleding verkocht de afgelopen twee maanden. Winterkleding můťt in november en december verkocht worden, in januari begint de uitverkoop al. Maar mensen zaten op het terras.”

Hoeveel geld liep V&D mis?

„Tot en met oktober werden de budgetten gehaald. Maar in november en december bleef de omzet erg achter. In de week van Sinterklaas komt bijvoorbeeld normaal ruim 20 miljoen euro binnen, maar nu was dat maar een kleine 15 miljoen. In totaal heeft V&D zo’n 35 miljoen euro gemist in deze laatste twee maanden. Zo was een groot financieringstekort ontstaan.”

Wanneer werd duidelijk dat V&D zou omvallen?

„Maandag aan het eind van de middag ging de kogel door de kerk. Toen hadden we een finale call met de eigenaar van V&D, Sun Capital. V&D had 40 miljoen euro nodig. Al sinds donderdag waren we elke dag aan het bellen over een oplossing, met mensen van Sun in Amerika. We hebben ook met andere partijen gesproken, zoals de Belastingdienst en verhuurders. Zondag hebben we Sun laten weten wat zij nog konden betekenen. Toen lieten ze weten dat ze maandagmiddag om vijf uur duidelijkheid zouden geven.”

En?

„Toen kwam de mededeling dat Sun de benodigde financiering niet zou verstrekken.”

Was dat een verrassing?

„Ik had hoop. Maar we wisten het natuurlijk niet. Het is uiterst triest. Ik kan niet anders zeggen. Maar ik vind niet dat Sun iets heel onbehoorlijks heeft gedaan. Sun heeft in totaal 260 miljoen euro in V&D geÔnvesteerd, sinds de overname in 2010. Daar zal waarschijnlijk nog wel iets van terugkomen, maar het overgrote deel zal Sun moeten afschrijven.”

Heeft V&D geprobeerd een pre-pack te organiseren, een faillissement direct gevolgd door een doorstart?

„Nee. Er zijn zonder twijfel partijen die interesse hebben, maar we hadden geen partij klaarstaan die V&D kon overnemen. In een paar dagen tijd was dat niet te regelen.”

Blijven de winkels open?

„Ja, de winkels blijven voorlopig doordraaien. Als uitstel van betaling inderdaad leidt tot faillissement, gaan de curatoren op zoek naar een partij of partijen die V&D – de warenhuizen en restaurantketen La Place – willen overnemen.”

Wat gebeurt er nu met de werknemers van V&D?

„Het personeel is vanochtend ingelicht door hun managers. Als V&D inderdaad failliet gaat, zal ontslag van het personeel onvermijdelijk zijn. Dan geldt een opzegtermijn van vier tot zes weken. In die periode neemt een nieuwe eigenaar of nemen nieuwe eigenaren V&D hopelijk in ieder geval gedeeltelijk over en kan een deel van het personeel aan het werk blijven. De salarissen over december zijn maandag nog betaald.”

Had u verwacht dat het ‘nieuwe’ V&D het zou halen?

„De directie heeft er keihard aan getrokken de afgelopen tien maanden en de sanering van de kosten lag op schema. Het zag er goed uit. De nieuwe collectie zou in februari komen, dan zou het management zich kunnen bewijzen. Maar toen bleef het warm.”
pi_158468056
Dit soort bedrijven hebben online de slag al 5 jaar terug verloren, eigenwijze mannetjes die letterlijk zeiden: "Alles wat we online verkopen, verkopen we niet meer in de winkel, dus heeft voor ons geen waarde". Maar ze vergaten even dat die mensen het dan gewoon online bij de concurrent kopen.
pi_158468064
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 14:21 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Doorstart ;)
Wist ik niet, maar zou zo niet weten waar die winkels nog zitten. Laatst nog langs het hoofdkantoor gekomen met het gigantische billboard erop.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_158468100
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 14:10 schreef FredvZ het volgende:

[..]

Deze heb je gemist gisteren? Gaat niet over de computers ;)
Macintosh krijgt uitstel betaling
Nee schoenen. Iets anders dan wintertruien ;)

V&D is ook de enige die nog Mexx verkoopt volgens mij. Ligt daar ook voor een knaak en een bos wortels in een hoekje weggedrukt.
A mind with a heart of it's own
pi_158468108
Tsja, ze hebben zich qua uitingen toch aardig weten te vernieuwen dit jaar, maar hoe fris en frutig de reclames ook waren, de winkels waren nog steeds muffe ouwe zooi. La Place zie ik nog wel los staan als restaurantje in de winkelstraat maar V&D is gewoon niet meer wat men verwacht tegenwoordig. En inderdaad, ze hebben de online slag gemist. Jammer maar helaas.

En voor de make-upjes ga je toch naar de DA Drogist :D Oh wacht, die heeft blijkbaar vandaag ook uitstel van betaling aangevraagd.
  woensdag 23 december 2015 @ 14:26:09 #10
42322 MCH
Ou Est Le Swimming Pool?
pi_158468117
Who's next?

quote:
Drogisterijketen DA krijgt uitstel van betaling
Foto: ANP
Gepubliceerd: 23 december 2015 14:19 Laatste update: 23 december 2015 14:21

DA Retailgroep heeft woensdag uitstel van betaling aangevraagd en gekregen. Daar valt drogisterijketen DA onder.

Dat bevestigt rechtbank Amsterdam woensdag na berichtgeving door Algemeen Dagblad.

Het bedrijf heeft ruim 250 winkels en er werken zo'n tweehonderd mensen.
Wel bijzonder, wist niet dat DA winkels zonder personeel heeft.
I fell in love with the sound of my heels on the wooden floor
I don't want our footsteps to be silent anymore
pi_158468126
Het verbaast me eigenlijk dat ze niet al die bedrijven bij elkaar hebben gestopt en 1 winkel van hebben gemaakt. Net als de Media Markt op een groot terrein buiten de stad, gratis parkeren en een flinke winkel met al hun producten. Van tuinmeubelen tot speelgoed.
pi_158468132
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:31 schreef Coritchando het volgende:

[..]

De Bijenkorf is dan ook het voorbeeld van een bedrijf wat wel goed anticipeert op veranderingen. Lees dit maar eens:
http://www.retailnews.nl/(...)ieuwe-strategie.html

[..]

De Bijenkorf is er ook nog niet. De vraag is of bij aanhoudende crisis mensen nog wel geld hebben voor de duurdere spullen, en of mensen nog wel bereid zijn om op die dure vierkante meters te blijven winkelen. Bijenkorf gaat nog een hoop filialen sluiten en blinkt op sommige gebieden nou ook niet uit in het nieuwste van het nieuwste.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_158468135
Wat misschien een goede combi zou zijn, is als je de grotere warenhuizen inzet als mix tussen Ikea en klusmarkt, en dan niet het hele groffe werk, maar meer zaken als verf en apparatuur, parket, etc.
  woensdag 23 december 2015 @ 14:26:59 #14
42322 MCH
Ou Est Le Swimming Pool?
pi_158468143
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 14:26 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Het verbaast me eigenlijk dat ze niet al die bedrijven bij elkaar hebben gestopt en 1 winkel van hebben gemaakt. Net als de Media Markt op een groot terrein buiten de stad, gratis parkeren en een flinke winkel met al hun producten. Van tuinmeubelen tot speelgoed.
Mag niet, gemeentes zijn bang voor lege binnensteden.
I fell in love with the sound of my heels on the wooden floor
I don't want our footsteps to be silent anymore
pi_158468158
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 14:25 schreef Studiotje het volgende:
Tsja, ze hebben zich qua uitingen toch aardig weten te vernieuwen dit jaar, maar hoe fris en frutig de reclames ook waren, de winkels waren nog steeds muffe ouwe zooi. La Place zie ik nog wel los staan als restaurantje in de winkelstraat maar V&D is gewoon niet meer wat men verwacht tegenwoordig. En inderdaad, ze hebben de online slag gemist. Jammer maar helaas.

En voor de make-upjes ga je toch naar de DA Drogist :D Oh wacht, die heeft blijkbaar vandaag ook uitstel van betaling aangevraagd.
Hema heeft ook goede make-up vind ik :)
Tap tap tap
pi_158468160
Ik ben toch wel benieuwd waar het naartoe gaat, met al die online aankopen.
pi_158468163
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 14:23 schreef W00fer het volgende:

[..]

Wist ik niet, maar zou zo niet weten waar die winkels nog zitten. Laatst nog langs het hoofdkantoor gekomen met het gigantische billboard erop.
In Amersfoort zit nog een Mexx.
Somebody that I used to know
pi_158468164
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 14:26 schreef MCH het volgende:

[..]

Mag niet, gemeentes zijn bang voor lege binnensteden.
Gemeentes zijn dan ook achterlijk. Gooi alle winkels in de binnenstad dicht, restaureer het en open het voor toeristen. Middelburg heeft een prachtige binnenstad die compleet verknald is door lelijke winkels. :r
  woensdag 23 december 2015 @ 14:28:10 #19
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_158468171
quote:
17s.gif Op woensdag 23 december 2015 14:16 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Tja, ik kan naar de stad gaan met de auto en een hoop parkeergeld betalen (of met de fiets en hopen dat die niet gejat gaat worden :X), rondjes lopen bij de V&D en alsnog teveel voor een product betalen of lekker bij bol etc. intikken wat ik wil en de volgende dag het product in huis hebben.
De V&D (en ook andere winkels) zitten hier om de hoek, maar geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om er heen te lopen. Waarom zou ik mij beperken tot deel van de collectie en de lokale winkelvoorraad als ik online toegang heb tot de complete collectie? Waarom zou ik mezelf in een muf hokje proppen met een opdringerige verkoper als ik thuis op mijn gemak alles kan passen.

De ketens die nu op de fles zijn de ketens die veel te lang gewed hebben op dezelfde formule en totaal geen idee hadden wat er om hun heen gebeurde.
So we just called him Fred
pi_158468175
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 14:26 schreef MCH het volgende:
Who's next?

[..]

Wel bijzonder, wist niet dat DA winkels zonder personeel heeft.
DA is volgens mij ook veel franchise.
  woensdag 23 december 2015 @ 14:28:18 #21
42322 MCH
Ou Est Le Swimming Pool?
pi_158468177
Ik wacht met smart vanavond op het journaal waarin 'deskundige' Paul Moers commentaar geeft over het falende beleid van V&D.

paul-moers-knevel-en-van-den-brink-300x187.png

:')
I fell in love with the sound of my heels on the wooden floor
I don't want our footsteps to be silent anymore
pi_158468185
quote:
2s.gif Op woensdag 23 december 2015 14:27 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

In Amersfoort zit nog een Mexx.
Waar ik nog wel kansen voor zie, niet iedereen winkelt in de vijf grote steden van Nederland.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_158468205
Overigens mag men cadeau kaarten weigeren? Dat is toch gewoon geld wat ook niet meer mocht verlopen?
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_158468208
quote:
17s.gif Op woensdag 23 december 2015 14:16 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Tja, ik kan naar de stad gaan met de auto en een hoop parkeergeld betalen (of met de fiets en hopen dat die niet gejat gaat worden :X), rondjes lopen bij de V&D en alsnog teveel voor een product betalen of lekker bij bol etc. intikken wat ik wil en de volgende dag het product in huis hebben.
En als je iets hebt wat je niet meer wilt, kun je weer op je fiets naar het postkantoor, waar hij ook gejat kan worden :')
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_158468209
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 14:28 schreef MCH het volgende:
Ik wacht met smart vanavond op het journaal waarin 'deskundige' Paul Moers commentaar geeft over het falende beleid van V&D.

[ afbeelding ]

:')
Fixed:

peter-r-de-vries.jpg
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')