abonnement Unibet Coolblue
pi_159062647
Heel de voedingsperiode heb je te maken met vraag-aanbod en je kind groeit maar door, dus de vraag om melk wordt steeds groter. Tot ze substantiële hoeveelheden vast voedsel gaan eten. Dus wat je schrijft klopt: geef kunstvoeding bij en de kloof tussen vraag en aanbod wordt alleen maar groter. Andersom geldt ook: verhoog de vraag en er zal meer aanbod komen. Vaker voeden of kolven.
Ik vond het zelf steeds de lastigste periode zo tussen zes en acht maanden, want ze hebben veel voeding nodig en eten nagenoeg geen andere voeding. Maar goed, gaat ook vanzelf weer voorbij en achteraf is het toch altijd weer snel gegaan ;)
pi_159062686
Met minstens 8 voedingen denk ik niet dat je productie echt terugloopt en ze honger heeft. Als ze ('s nachts) vaker komt krikt ze zelf je productie al op als het goed is.

Ik denk zelf eerder aan meer behoefte aan mama of inhalen wat ze overdag minder drinkt, doordat ze meer oog voor haar omgeving heeft, meer indrukken moet verwerken. Drinkt ze overdag nog goed? Want je hebt met deze leeftijd wel het 'hee een lamp! liep papa nou langs? oooh de kat! wat een tof geluidje!!!!'.

Je lagere kolfopbrengst kan veel oorzaken hebben. Ongesteld, L. drinkt misschien minder overdag, al dan niet vanwege bijvoeding (krijgt ze dat al, zo ja hoeveel? vervangt dat al een voeding?). Minder vraag -> minder aanbod. Ik zou geen fles geven 's nachts, daarmee verstoor je dat principe van vraag en aanbod. Balen dat ze zo vaak komt, dat wel, maar daarmee regelt ze zelf dat ze genoeg krijgt.
pi_159062797
Is dat normaal ja, tussen de zes en acht maanden zoveel komen 's nachts? En gaat het daarna voorbij? Ketel heeft het namelijk ook heel erg nu (hij is vrijdag zeven maanden), en ik word er horendol van. Maar als het een faaaaase is, vind ik dat wel geruststellend.
pi_159062995
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2016 09:47 schreef lunapuella het volgende:
Is dat normaal ja, tussen de zes en acht maanden zoveel komen 's nachts? En gaat het daarna voorbij? Ketel heeft het namelijk ook heel erg nu (hij is vrijdag zeven maanden), en ik word er horendol van. Maar als het een faaaaase is, vind ik dat wel geruststellend.
Alles is een fase ;)..
De een duurt alleen maar 2 dagen en de ander 7 maanden :').

Hopelijk weer snel naar het oude ritme!
♥ J & S
pi_159063024
quote:
1s.gif Op woensdag 13 januari 2016 10:01 schreef klaprooss het volgende:

[..]

Alles is een fase ;)..
De een duurt alleen maar 2 dagen en de ander 7 maanden :').

Hopelijk weer snel naar het oude ritme!
Haha, ja ik verwacht niet dat hij dit nog op zijn 18e nog doet. ;) Maar als het bijvoorbeeld nog een maandje duurt, dan is dat nog wel te doen...
pi_159063056
Als er iets is dat N. me geleerd heeft is het dat baby's geen machines zijn met een duidelijke handleiding. Het kan zijn dr je kindje met stipt 8 maanden weer minder komt, het kan ook doorgaan tot hij 1,5 jaar oud is en alles daar tussenin en ook langer dan dat. :P

Wij hebben destijds N. wel een fles kv gegeven voor het slapengaan, maar de drempel was hier niet zo hoog omdat N. als ik er niet was sowieso een flesje kv kreeg omdat ik nooit meer dan 250cc (meestal maar 200) op een hele werkdag gekolfd kreeg, ondanks compressie, neusspray en voldoende drinken. -O-

Ze sliep van dat flesje niet de hele nacht door, maar kwam 1 à 2 keer ipv 3 à 4 en naast het flesje (kleintje van 90cc meestal) dronk ze die voeding ook gewoon beide borsten nog.

Ik voed nog steeds 's ochtends en 's avonds, ik ben zo blij dat het gelukt is ondanks dat gedoe vorige maand. O+ Acht maanden al. O+
  woensdag 13 januari 2016 @ 10:07:39 #132
327807 Mariposas
יה&#14
pi_159063066
Hier precies hetzelfde met zoveel voedingen. Maar dat is hier eigenlijk altijd al zo geweest. Ik heb ook wel het idee dat het :r mamahonger :r is of dat hij het nodig heeft om weer te gaan slapen als hij wakker wordt, want we hebben ook een paar keer een papfles geprobeerd maar ik merkte totaal geen verschil. Ook merk ik dat er niet super veel gedronken wordt maar dat het snel overgaat in sabbelen. Dat duurt gerust een half uur. Daar word ik 'à-nachts echt horendol van, na een tijdje koppel ik wel los En dan is het vaak even huilen. Eigenlijk vind ik het meest frustrerende van de nachtvoedingen dat mijn man lekker doorslaapt terwijl ik aan het voeden ben. En dan ook nog zegt dat hij matig geslapen heeft. }:|
No hay mal que dure cien años ni cuerpo que lo aguante
  woensdag 13 januari 2016 @ 10:09:43 #133
171422 LadyBlack
paint it black
pi_159063098
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2016 09:39 schreef Mineola het volgende:
Want je hebt met deze leeftijd wel het 'hee een lamp! liep papa nou langs? oooh de kat! wat een tof geluidje!!!!'.
Ohja! :D _O-

De rest van de bijdrage was superzinnig, maar ik moest hier even heel hard om lachen O+

Verder heb ik loeizere en gezwollen tepels sinds een paar dagen :X Links is de halve tepel ook wat lichter van kleur. Ben benieuwd wat er allemaal aan de gang is :?
  woensdag 13 januari 2016 @ 10:16:25 #134
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_159063186
N. (5 mnd) leert sinds een week om ook zonder borst in slaap te vallen. Tot nu toe was het altijd drinken tot ze in slaap viel, en dat kon soms wel een uur duren. Maar nu laat ze vaak los en gaat dan met dr handjes spelen tot ze slaapt :) en als ze wakker wordt hoef ik haar alleen maar aan de tiet te laten ruiken en slaapt ze weer.
Er zijn nog steeds wel 2 echte nachtvoedingen, maar de tijden verschillen enorm, soms om 1 uur en 5 uur, soms om 3.30 en 6. Maar ook dan drinkt ze maar 5-10 minuten.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_159063413
LB herkenbaar! Vorige zwangerschap had ik hetzelfde en nu ook weer. Het pigment in mijn tepelhof verplaatst zich, of wordt zichtbaar/donkerder op sommige plekken en lichter op andere plekken. Daar waar het donkerder wordt, is het ook 'dikker'. Ik heb zo'n streep op mijn buik, maar ook onder mijn tepels, naar beneden :D
Mijn tepels zijn al een poosje extreem gevoelig ook, de douchestraaltjes er per ongeluk tegen en ik spring een meter de lucht in :') maar mijn kleine grote dame drinkt ook nog steeds..... :X
Ze drinkt nu 1, hooguit 2 keer per dag. Daar kan ik nog net doorheen bijten omdat ik haar dat nog zo graag wil geven, meer lukt echt niet spijtig genoeg. Het voelt een beetje alsof ze op mijn tepels kauwt de hele tijd ;( Ben benieuwd of dat nog weer beter gaat naar het einde toe..

Nachtvoedingen hebben we hier gehad tot 2 jaar en 4 maanden, maar co-sleeping, dus we deden dat zo ongeveer in ons slaap en ik was er na zo'n tijd allang en breed aan gewend. Sterker nog, ik slaap nu nog steeds 'in fases', ik word een paar keer per nacht eventjes wakker. Soms moet ik plassen, nu met de zwangerschap ;)
Ik herken het wel dat ze toen ze jonger was eerst een poosje 1 nachtvoeding had en dat het er later toch weer meer werden. Dat was in de periode dat ze overdag minder (vaak) ging drinken. Toch nog echt die huid-op-huid met mama inhalen 's nachts O+ Tussen 8 en 12 maanden is bijv. ook een periode waarin je kindje heel erg bezig is met hechten, dus ook logisch dat je kindje dan veel 'bonding' nodig heeft en 's nachts dus inhaalt als het (precies in die tijd) overdag minder aan de borst gaat, als je er zelf niet bent of je kindje naar de opvang gaat oid.

De ene voeding die hier nu per dag is, is met slapen gaan 's avonds. De tweede soms 's middags met slapen gaan. Ik vond en vind het juist erg fijn dat ze zo lekker veilig en geborgen bij mij, op het meest veilige plekje voor haar, in slaap kan vallen O+ Ik voel me dan ook altijd zo'n oermoeder die haar kindje zo beschermend tegen zich aan heeft.
pi_159063568
Bedankt voor alle reacties!

Ik ga gewoon lekker zo door als ik nu doe en zal misschien 's avonds nog een keertje extra kolven (al moet ik wel even heel diep graven voor de energie daarvoor, kolven is zó niet mijn hobby). Afgeleid is ze ook continu, maar ik heb niet het idee dat ze daar minder door drinkt. Hoogstens wat langer en minder efficiënt. Maargoed, daar heb ik geen klagen over, een lange drinkbeurt duurt 10 minuten.

Ze krijgt ook bijvoeding. Verschilt heel veel wat ze binnen krijgt. We bieden 's ochtends fruit aan, 's middags een broodkorst en 's avonds groente. De ene keer eet ze een hele peer (dan vind ik het ook niet gek als ze minder drinkt) de andere keer krijgt ze 3 broodkruimels binnen.

En fijn om te weten dat het herkenbaar is. Man heeft deze week nachtdienst en dan valt het me allemaal even extra zwaar. Normaal doe ik de nachten ook alleen, maar het is toch fijn om te weten dat je dan met z'n twee bent als het nodig is. :P
Want het leven is niet meer dan een sprookje
pi_159063586
Ik heb ook een vraag:

Ik ben een beetje zoekende naar W.'s hongersignalen, ik dacht dat ik die redelijk onder de knie had, maar ik gooi ze denk ik toch door elkaar met vermoeidheidssignalen. Vooral de ochtenden zijn rommelig; W. drinkt om
7 uur en slaapt dan nog wat door en komt dan vaak rond half 9 weer. Voorheen legde ik 'm dan maar aan en hij drinkt dan wel (vaak wel heel
onrustig) en valt weer in slaap en komt dan om 10 uur weer. Om 10 uur bied ik een fles gekolfde melk aan, die weigert 'ie dan dus, maar gisteren viel 'ie na een half uurtje proberen met zijn fles en verschonen etc. weer in slaap.
Nu heb ik wel een baby die eenmaal aangelegd altijd drinkt, zelfs al is de vorige voeding 10 minuten geleden, dus daarop af gaan lukt niet echt.

Dus, vandaag besloot ik het is anders te doen: 7:00 gevoed, om half 9 kwam 'ie weer, maar nu niet aangelegd maar wat met 'm gespeeld en gebabbeld (vond ie ook prima, huilen deed ie niet). Daarna even met de wagen naar buiten, daarin heeft 'ie wat gemoppert (maar dat doet 'ie toch wel als 'ie moe is) daarin viel 'ie weer in slaap en nu slaapt 'ie nog...

Maar goed; de vragen: bij echte honger slaapt een baby toch niet weer zo lang? En hoe lang laat een baby doorgaans tussen 2 voedingen met 10 weken? We zitten hier nu vaak nog op elke anderhalf a 2 uur in de ochtend en elke 2,5 uur later op de dag. Maar goed, das dus meegenomen dat ik denk ik te vaak aanleg :{ ..
  woensdag 13 januari 2016 @ 11:12:49 #138
423656 Moppert
omgwtfbbqroflwouters
pi_159064090
Ik zou alleen op basis van het aantal voedingen niet zeggen dat het er te veel zijn, elke 1,5 a 2 uur is wel normaal. Het verder slapen ook. het is lastig beoordelen op afstand
Toen onze mop een mopje was,
Was ze aardig om te zien;
Nu bromt zij alle dagen
En bijt nog bovendien.
  woensdag 13 januari 2016 @ 11:17:16 #139
409579 LuDann
All the way
pi_159064169
Sterkte Kris! Ik hoop dat het snel weer wordt als voorheen.

Sillie, volgens mij kun je niet echt te veel aanleggen. Hij groeit goed en geeft niet veel over toch? Dan zou ik het zo laten. Je kunt namelijk wel te weinig aanleggen en dat lijkt me veel risicovoller. Maar mogelijk spreekt hier mijn eigen ervaring mee, met mijn baby die moeilijk wil aankomen ben ik wat meer bedacht daarop.
pi_159064440
Ik herken het, sillie, ook dat vond ik een lastige. Ik denk dat je vooral kunt letten op hoe je baby drinkt. Ik merkte bijvoorbeeld dat mijn kind de bv vaak gebruikte om in slaap te vallen. Dus dan was het twee minuutjes drinken en verder snurken en sabbelen. Maar als je kind op het moment dat je aanlegt echt goed gaat drinken, dan lijkt het me dat hij echt behoefte heeft.

Vaak aanleggen is inderdaad helemaal geen probleem, behalve als het voor jou te veel wordt, denk ik, of als je het slapen en bv geven graag meer van elkaar wil loskoppelen (dat wilde ik op een gegeven moment wel graag omdat ik soms uren met haar zat en het wegleggen zo moeilijk werd).

Dit zijn trouwens gewoon echt best lastige keuzes, naar mijn idee, bij het geven van bv: volg je je kind volledig, en ga je ook altijd in op de mamahonger, stel je jezelf volledig ''dienstbaar" op, of probeer je toch ook wat te sturen en soms ergens een grens te trekken?
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_159064723
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2016 11:17 schreef LuDann het volgende:
Sterkte Kris! Ik hoop dat het snel weer wordt als voorheen.

Sillie, volgens mij kun je niet echt te veel aanleggen. Hij groeit goed en geeft niet veel over toch? Dan zou ik het zo laten. Je kunt namelijk wel te weinig aanleggen en dat lijkt me veel risicovoller. Maar mogelijk spreekt hier mijn eigen ervaring mee, met mijn baby die moeilijk wil aankomen ben ik wat meer bedacht daarop.
Nou, dat overgeven doet 'ie dus wel fors sinds 'ie zo vaak komt :{ , ik heb soms echt hele doorweekte hydrofielen door het spugen; meestal kort na een voeding.

Overigens werd W. kort na mijn post hier wakker, niet eens huilend, maar ik vond een vrolijk lachende, op zijn handje sabbelende baby in bed.. Weer zijn fles aangeboden, ging er nu achter elkaar in.. Ik denk dat mijn baby alleen bij echt honger zn fles drinkt.
pi_159064841
Franny: hier is het vaak heel onrustig drinken. Aanhappen, loslaten, weer aanhappen, trappelen, met zijn hoofdje draaien, krauwen met zijn nageltjes.. Als ik hem dan loshaal en even sus valt 'ie vaak in slaap. Volgens mij is 'ie zich dan gewoon enorm aan het verzetten, om maar wakker te blijven..
  woensdag 13 januari 2016 @ 11:53:34 #143
409579 LuDann
All the way
pi_159064970
Hmm, spugen is misschien wel een teken dat hij teveel binnen krijgt. Wat Franny zegt, lastig dit.
pi_159065061
quote:
1s.gif Op woensdag 13 januari 2016 11:43 schreef silliegirl het volgende:

[..]

Nou, dat overgeven doet 'ie dus wel fors sinds 'ie zo vaak komt :{ , ik heb soms echt hele doorweekte hydrofielen door het spugen; meestal kort na een voeding.

Overigens werd W. kort na mijn post hier wakker, niet eens huilend, maar ik vond een vrolijk lachende, op zijn handje sabbelende baby in bed.. Weer zijn fles aangeboden, ging er nu achter elkaar in.. Ik denk dat mijn baby alleen bij echt honger zn fles drinkt.
Zou het niet beter op elkaar af te stemmen zijn als je geen flessen tussendoor geeft? Als je toch met hem thuis bent?
Kwak
  woensdag 13 januari 2016 @ 12:02:16 #145
327807 Mariposas
יה&#14
pi_159065136
Waarom bied je een fles aan, Sillie?
No hay mal que dure cien años ni cuerpo que lo aguante
  woensdag 13 januari 2016 @ 12:11:00 #146
409579 LuDann
All the way
pi_159065304
Ik zou ook stoppen met die fles, maar dat is al eerder besproken in het babytopic.
pi_159065340
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2016 12:02 schreef Mariposas het volgende:
Waarom bied je een fles aan, Sillie?
Als "oefening" voor straks als ik weer ga werken, maar ik ben nog aan 't twijfelen of ik dat blijf doen. Als 'ie 'm gewoon drinkt loopt het wel prima zo..

Kwak: de inhoud van die fles kolf ik vlak voor de voeding en ik leg hem daarna nog een keer aan ook, 't is dus niet dat die fles een voeding vervangt oid, tis meer dat ik het anders aanbiedt..
  woensdag 13 januari 2016 @ 12:20:06 #148
423656 Moppert
omgwtfbbqroflwouters
pi_159065513
Maar het haalt wel een momentje mamahonger weg en dat kan zich weer uiten door vaker te willen drinken er na. Spugen hangt heel erg af van hoe het spugen gaat of het komt door overvoeding, of gewoon een mondje terug geven ivm maagklepje dat nog niet dicht zit ook dat hoeft niet iets te zeggen..

Ik zou kijken hoe het gaat als je gewoon een weekje volledig mee gaat in alles zonder fles.
Toen onze mop een mopje was,
Was ze aardig om te zien;
Nu bromt zij alle dagen
En bijt nog bovendien.
pi_159065989
Fles zou ik ook mee stoppen, dat 'oefenen' heeft weinig tot geen nut.

Verder kan onrustig drinken ook te maken hebben met boertjes die dwars zitten (was voor mij op een gegeven moment een eye-opener.. het bleek dat mijn baby vaak lang deed over boertjes die eruit moesten en dat zat haar dwars tijdens het drinken).

Daarnaast: kan juist het geven van die fles niet ervoor zorgen dat hij meer spuugt omdat hij dan misschien sneller dan aan de borst veel binnenkrijgt? En dan inderdaad toch snel weer aan de borst willen, omdat hij het gewoon fijn vindt om dicht bij jou te zijn. Waardoor het maagje teveel te verduren krijgt.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_159098211
Het komt je kolfopbrengst niet ten goede als er ict'ers met een loper het kolfhok ik komen lopen terwijl je aan het kolven bent. :(
Want het leven is niet meer dan een sprookje
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')